Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 17:12:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 17:12:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 49
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τηλεκατευθηνσεις futaba και service  (Αναγνώστηκε 6855 φορές)
    Sfakias
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ScratchCrasher

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2012, 23:19:44 »

Καλησπέρα.

Έχω σοβαρές υποψίες ότι η κατεύθυνσή μου  Futaba FASST 6ΕΧ έχει το πρόβλημα με το zero GUID. Το έχει συναντήσει κανένας άλλος και αν ναι πώς το έλυσε?

Η κατεύθυνση είχε αγοραστεί από HK. Πήρα τηλέφωνο στην Robbe στην Αθήνα, και μου είπανε ότι αφού δεν αγοράστηκε από αυτούς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Επίσης έστειλα e-mail στο ΗΚ και φυσικά δεν πήρα απάντηση, αλλά το περίεργο είναι ότι δεν πήρα απάντηση και στο e-mail που έστειλα στο κεντρικό service της Futaba στην Αμερική...
    Καταγράφηκε
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2012, 23:25:28 »

Να πω κάτι; Εφόσον ο Κουτσός στο Χαλάνδρι εμπορεύεται τις Futaba, μήπως θα ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσετε και μαζί του για να τον ρωτήσετε τί μπορεί να γίνει;
    Τα manuals λένε πουθενά για προληπτικό έλεγχο κάποια στιγμή;
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 00:29:26 »

Να πω κάτι; Εφόσον ο Κουτσός στο Χαλάνδρι εμπορεύεται τις Futaba, μήπως θα ήταν σκόπιμο να επικοινωνήσετε και μαζί του για να τον ρωτήσετε τί μπορεί να γίνει;
    Τα manuals λένε πουθενά για προληπτικό έλεγχο κάποια στιγμή;

Οχι φίλε μου δν λένε τπτ...! Για αυτό και εγώ ρωτάω μήπως κάποιος είχε καμία εμπειρία..!

Λογικά δν θα την στείλω..!!

Futaba Service Department
    Ripmax Ltd
    241 Green Street
    Enfield
    Middlesex
    EN3 7SJ

jim_meier@ripmax.com

Πηγαινε στο servo monitor και αν δεν υπαρχουν αποκλισεις στο neutral μετα απο μαλακη η γρηγορη κινηση του stick εισαι οκ. Μερικες φορες τα ποτενσιομετρα θελουν αλλαγη. Αρα δεν ειναι μονο το θεμα του calibration αλλα και των pots. Αυτο ειναι πολυ κοινο στη 14ΜΖ.

Νικόλα σε ευχαριστώ..!
    Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 00:40:05 »

Καλησπερα Υπαρχει και στην Ελλαδα service για Futaba!!!
    οποιος επιθυμει για πληροφοριες μπορει να επικοινωνησει με το Καταστημα του Κυριου Κουτσου και να του δωσουν ονομα-Τηλεφωνο!!!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 01:01:41 »

Πηγαινε στο servo monitor και αν δεν υπαρχουν αποκλισεις στο neutral μετα απο μαλακη η γρηγορη κινηση του stick εισαι οκ. Μερικες φορες τα ποτενσιομετρα θελουν αλλαγη. Αρα δεν ειναι μονο το θεμα του calibration αλλα και των pots. Αυτο ειναι πολυ κοινο στη 14ΜΖ.

Να σε ρωτήσω κάτι αν στο neutral το rudder είναι -3 αλλα πάντα -3 δν θέλει calibration??

Bέβαια εμένα αυτό δν με επηρεάζει απλά ρωτάω.>!
    Καταγράφηκε
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 01:05:51 »

Παυλε,θες service επισημο η' ηλεκτρονικο που να ξερει?αν θες ηλεκτρονικο ξερω καποιον κυριο Νικο που πεταει στο HOBBYBOX και εκανε τετοιου ειδους ελεχγους.
    Ποιο παλια,οταν ξαναρχισα το χομπυ ειχα παει σε εκεινο τα φουταμπα που ειχα για ελεχγο.Αλλα εχουν περασει κανενα 4αρι χρονια....!!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 01:08:58 »

Παυλε,θες service επισημο η' ηλεκτρονικο που να ξερει?αν θες ηλεκτρονικο ξερω καποιον κυριο Νικο που πεταει στο HOBBYBOX και εκανε τετοιου ειδους ελεχγους.
    Ποιο παλια,οταν ξαναρχισα το χομπυ ειχα παει σε εκεινο τα φουταμπα που ειχα για ελεχγο.Αλλα εχουν περασει κανενα 4αρι χρονια....!!

Kάτι επίσημο..!
    Καταγράφηκε
    amartolos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 02:19:23 »

Μπα δεν θα εμπιστευομουν να στειλω ΤΚ με τα ΕΛΤΑ. Με τις ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ ισως αλλα τα κοστη ειναι αυτα που εγραψα.

Αν τα stick σου ειναι οκ και δεν θελουν calibration μαλλον περιττο ειναι.

Με ελτα Α προτεραιότητα συστημενο εχω στειλει πανω απο 30 δεματα βαρους  3-5 κιλα σε Αγγλια USA Καναδα,Αυστραλια.Με κανενα ποτε δεν ειχα προβλημα και με εκπληκτικους χρονους παραδοσης
    2-4 για Αγγλια  5-10max εργασιμες για Αμερικη και Καναδα και 15 Αυστραλια.Με κοστος 50 ευρω για 5 κιλα δεμα.Το ιδιο χρεωνουνε και τα usps.Δεμα 5 κιλων με priority mail  με κοστος 65.50$

Μια χαρα ειναι τα Ελτα.
    Καταγράφηκε
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member

HI ALL

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 07:42:52 »

καλημερα. εγω παντος δεν θα την εδινα σε κανεναν να μου την σκαλησει, ξερει-δεν ξερει. απο τη στιγμη που δεν εχει κανενα προβλημα. Thumbs up
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 08:35:12 »

αναδημοσιεύω μία παράγραφο από το βιβλίο μου.

"Αναφισβήτητα τα στοιχεία που ανεβάζουν την βαθμολογία του συστήματος είναι το παρελθόν της εταιρείας, το διαγραφόμενο μέλλον της και το service που έχει κοντά στον Ελληνα μοντελιστή."
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 10:29:04 »

Καλημέρα καιν από εμένα να τοποθετηθώ και εγώ πάνω στο θέμα.
    Εχω futaba 23 χρονών τηλεκετέυθυνση η οποία δουλέυει άψογα η επόμενη είναι 10 χρονών η οποία και αυτή δουλέυει απροβλημάτιστα και μια άλλη 3 χρονών γι αυτήν δεν το συζητάμε την έχω για ποιο καλά μοντέλα. Αμαν δουλεύει κάτι σωστά  κατεμε δεν πρέπει να την πειράξεις διότι τα τρανζ'ιστορ που αποτελούνται και τα ολοκληρωμένα η δουλεύουν η δεν δουλέουν δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση ενδιάμεση κατάσταση υπάρχει μόνο για τουσ πυκνωτές που με την πάροδο του χρόνου χάνουν την χωριτικότητά τους όταν δουλέουν κοντά σε υψιλές θερμοκρασίες.
       Κάποια παιδιά από εδώ με πρόβλημα τις έφτιαξα εγώ σαν ηλεκτρονικός που είμαι και δουλεύουν άψογα οπότε να εμπιστέυεσται και το τοπικό αίμα έτσι δεν είναι.
    και τρίτον εγώ σαν Γιάννης πιστέυω ο
    ότι νέμεν η ποιότητα των υλικών έχει σκαρτέψει πάρα πολύ τα ποτενσιόμετρα που έχει η τηλεκατέυθυνση  έχουν μέσα πίστα με γραμμή  άνθρακα και μεταβάλλεται η αντίσταση μέσο ενόσ δρομέα  όταν κινείς το στικ αυτό φαγώνεται άρα όποιος πετάει σκληρά ελικόπτερο και κάνει τα στικ σαν να ανακατευεις φασολάδα λογικό είναι σε κάποια χρόνια να θέλουνε αντικατάσταση
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 12:51:46 »

αναδημοσιεύω μία παράγραφο από το βιβλίο μου.

"Αναφισβήτητα τα στοιχεία που ανεβάζουν την βαθμολογία του συστήματος είναι το παρελθόν της εταιρείας, το διαγραφόμενο μέλλον της και το service που έχει κοντά στον Ελληνα μοντελιστή."

Ωραία σωστά τα λέτε στο βιβλίο σας αλλά δν μου λέει κάτι για το συγκεκριμένο θέμα...!
    Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 14:59:10 »

Για σε ολους.

Διαβαζω οτι συζητατε για σερβις τηλεκατευθυνσεων και λογο του οτι ασχολουμαι χρονια κα χρονια σαν επαγγελματιας ηλεκτρονικος με συσκευες αλλα και λογο χομπι και με αυτες.

1) Ειναι μεγαλο λαθος να απαξειωνετε τους Ελληνες Ηλεκτρονικους. ( Σωστους και τιμιους οχι τους μπαταξιδες )

2)Δεν μπορη να αφαιρεθουν υλικα απο μια οποια δηποτε συσκευη και να συνεχιση να εργαζεται. ( Αυτο ειναι σεναριο για επιστημονικης φαντασιας ταινια )

3)Παντα οι Ελληνες αντιπροσωποι Τηλευκατευθυνσεων κ.λ.π ηλεκτρονικων του χομπι δεν ειχαν σερβις στην Ελλαδα πλην εποχη Futaba στα χερια του Μακρυγιαννη που υπηρχε Ελληνικο σερβις καπου πισω απο το ξενοδοχειο Χιλτον.

4)Για να γινη σερβις σε αυτα τα συστηματα χρειαζεται

α)Γνωσεις.
    β)Εργαλεια εξειδικευμενα.
    γ)Σχεδια απο τις εταιρειες ( απιαστο ονειρο )
    δ)Ο εμπορικος αντιπροσωπος και γενικος εισαγωγεας Ελλαδος να απαιτησει απο την εταιρεια που αντiπροσωπευη.
    ε)Ειδικα σεμιναρια στον τεχνικο απο την ιδια την εταιρεια ( Ζησε Μαιη μου να φας τριφιλι και τον Αυγουστο σταφυλι )  
    και το κυριοτερο τα εξειδικευμενα ανταλακτικα και οχι τα απλα που τα βρισκης και στο μαγαζακι της γειτονιας σου.

Οπως βλεπετε ειναι φυση αδυνατον να συμβουνε ολα τα παραπανω μονο πολυ λιγα.

Φιλικα Ηλιας Ξανθη.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 15:59:58 »

Ο κυριος Νικος εξακολουθει να κανει αν του ζητηθει ελεγχος σε τηλεκατευθυνση!
    Και πιστεψτε με η δουλεια του ειναι παραπανω απο Επαγγελματικη ο ιδιος ειναι μοντελιστης και γνωριζει δεν φτανει βεβαια μονο αυτο αλλα ο ανθρωπος εχει και τις γνωσεις πανω σε αυτο που κανει!Και επειδη μιλαμε για Futaba ειναι εξπερ!!!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 17:47:39 »

Λογικά δν θα την στείλω..!!

Και καλά θα κάνεις, αφού δεν έχεις πρόβλημα....
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τηλεκατευθηνσεις futaba και service
    Μεταπήδηση σε: