Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.970 μηνύματα σε 12.399 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 12 Σεπ 2026, 15:56:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 12 Σεπ 2026, 15:56:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:20]

[Χθες στις 10:17]

από vilisdev
    [Πέμπτη, 10 Σεπ 2026, 10:16:31]

[Τρίτη, 8 Σεπ 2026, 18:11:18]

από contravago
    [Δευτέρα, 7 Σεπ 2026, 23:58:22]

από CMarkop
    [Δευτέρα, 7 Σεπ 2026, 12:32:27]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 18:01:00]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 16:34:37]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 13:32:28]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 12:33:10]

[Πέμπτη, 3 Σεπ 2026, 23:25:38]

από dominicm
    [Τρίτη, 1 Σεπ 2026, 16:10:58]

[Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 20:15:30]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 30 Αυγ 2026, 16:28:39]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309970
    Σύνολο θεμάτων: 12399
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 37
    Συνολικά: 38
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Extra 260 (HK) Profile !!  (Αναγνώστηκε 20149 φορές)
    andreas
    Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Πέμπτη, 26 Ιουλ 2012, 19:56:05 »

Ειμαστε σε αναμονη βιντεο ......η προπελα του κινεζου απο οσο εχω δοκιμασει δε λεει και πολλα...!!!αλλα και το μοτερ μαλον λιγο .....λιγο Grinαλλα μη σε νοιαζει αν πεταει καλα εχει ενα σκασμο μοτερακια φτηνα να βαλεις. Καλη δοκιμη λοιπον
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #76 στις: Πέμπτη, 26 Ιουλ 2012, 21:33:51 »

Σημερα , εγινε η παρθενικη πτηση ... Με ολη την σημασια της λεξεως απογοητευτηκα ... Το αεροπλανο δεν πεταει οπως θα ηθελα .... Πειριεργο πραγμα , δεν το εχω ξανασυναντησει .... Ενω πηγαινε σουζα και ημουν πισωβαρος το εκανα μπροστοβαρο .... Και παλι ειχε την ταση σουζας ... Μα στα ζυγισματα στον αερα  εδειχνε πολυ μπροστοβαρο....  Ακομα πολυ αργο... Η προπελλα εκανε λες και ηταν turboprop .. Αυτο μου αρεσε !!  laugh laugh laugh Το μοτερ καλα παιζει Αντρεα.. Τωρα θε με ενδιεφερε ν μαθαινα  γιατι εχεις αυτην την αποψη ... Βεβαια με 11χ6 οχι τιποτα τρελο τραβηγμα.. Αλλα δεν εμεινα εκει μιας και το αεροπλανο ειχε αλλα προβληματα... Απο εκει και περα.. Μετα απο καμποσες πτησης .. Κατεληξα οτι θελει λιγο down thrust ακομα... Kαι λιγο βαρος μπροστα.. Τοτε το αεροπλανο θα πεταει φυσιολογικα scale πτηση  μια χαρα.. Για 3D θελει πολλες δοκιμες ακομα ... Hover κατσαμε αλλα πολυ μικρα ailerons .. Εκανε συνεχεια torque ...  Βιντεο μεσα στην στεναχωρια μου δεν τραβηξα μα παραμονο μια φωτο οτι πεταει .. Χιλια συγνωμη... Θα κοιταξω με την επομενη δοκιμη να εχω , να παρετε μια παραπανω ιδεα για το πως πεταει... Ειναι υπερβολικα αργο ρε γαμωτο ...
    Πιστευα οτι θα πεταγε πολυ καλυτερα.. Και σε βαρος ειχα βγει πολυ ελαφρυς... Τεσπα .... Θα δουμε στις επομενες πτησεις ...
     Sad Sad Χρηστος!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #77 στις: Πέμπτη, 26 Ιουλ 2012, 22:54:59 »

Χρησταρα..οσο αφορα τις προπελες απλα τις εχω δοκιμασει και γυρισα στις APC.Τo μοτερακι μου φαινετε λιγο ψηλα σε ΚV αν ειχες ενα 1000kv θα επαιζες ανετα 12χ6 -13χ6 με 3στοιχεια .
    Για την πτηση δες πρωτα πρωτα αν εισαι οκ απο γωνιες. και εχε και μια επιφυλαξη για τα σερβακια ...Το ζυγισμα που σου βγαινει στην πτερυγα??
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #78 στις: Πέμπτη, 26 Ιουλ 2012, 23:08:00 »

1.100 kv ειναι .. Δεν μπορω να πω οτι ειναι πολυ μεγαλο σε kv .. Αλλα οχι και αργοστροφο.. Σηκωνει εως 13χ8 προπελλα αλλα θα τραβαει πολλα amper. ... Εχω 60A  esc και τωρα τραβαει 56... Για τα servakia φτερα εχει hxt 9 gr.. Δοκιμασμενα.. Και πισω πηρα κατι καινουργια corona 2.0 kg metal gear.. Τα οποια με εχουν αφησει αφωνο παιζουν απιστευτα.. Απο θεμα κεντρων και ταχυτητας εχω παθει πλακα...
    Το αεροπλανο αρχικα ζυγιζε λιγο πιο πισω απο το 1/3... Να σου πω να καταλαβεις... 1.5-2 δαχτυλα πριν το τελος του φτερου .. (Πριν το aileron ) Αφου το ζυγισα μετα το εφερα στο 1/3.... Αλλα δεν ειναι το ζυγισμα ... Δεν ειδα καποια τρελη διαφορα... Εχει κατι που δεν μπορω να εξηγηγω... Πολυ αργο , βαριεται να παει... Και απο αυτο κουναει κιολας αφου stallarei ευκολα.. Αρκετα ευαισθητο και στο elevator  ...  Κι εμενα το μυαλο μου παει στις γωνιες.... Δεν το εχω φτιαξει κι εγω απο την αρχη το μοντελο για να σου πω... Δεν ξερω αν οι γωνιες απο το αρχικο μοντελο εχουν τοποθετηθει σωστα σε αυτην την ατρακτο .... Βεβαια το elevator με το φτερο και το μοτερ εχουν μπει σωστα... Ολα στην ιδια γραμμη...

Χρηστος!
    Καταγράφηκε

Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #79 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 13:56:05 »

Για να κανω μια πτηση ικανοποιητικη σε ταχυτητα χρειαστηκε το λαστιχο στην φωτο + 60γρ... Βεβαια ετσι ηταν πολυ μπροστοβατο ουτε καν καλα καλα εκανε επανω ... Εδειχνε πολυ μπροστοβαρο.. Αναποδα τραβαγε πολυ κατω ... Μα ελα αν δεν εβαζα το λαστιχο πηγαινε σουζα.. Πτηση Harrier , ας πουμε .... Και δεν εφταιγε τριμαρισμα.. Τα ελενξα ολα !!
    Ελπιζω να βρω τι φταιει..
    Η ουρα ειναι 10 ποντους μικροτερη απο το κανονικο μοντελο.. Υπαρχει περιπτωση να κανει αυτα απο αυτο ?? Δεν νομιζω , αλλα για πειτε μου ...

* 403933_471765686167W751_1085582301_n.jpg (94.71 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 313 φορές.)
    Καταγράφηκε

Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 13:56:30 »

Μια φωτο εν ωρα πτησης !

* 376857_471765669501086_1885842030_n.jpg (11.36 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 298 φορές.)
    Καταγράφηκε

Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #81 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 13:57:23 »

Μια φωτο με τον κατασκευαστη ... (Οπου μαλλον απετυχε αυτη τη φορα  laugh)  Μετα απο τις δοκιμες ..

* 557445_471765756167744_1367855819_n.jpg (111.53 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 295 φορές.)
    Καταγράφηκε

Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #82 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 13:58:32 »

Και εδω η μικρη αδερφουλα μου .. Που απο τι φαινεται.. Μαλλον σιγα σιγα θα αρχισουμε να κανουμε τα πρωτα βηματα στον αερομοντελισμο !!  laugh laugh laugh

* 561103_471765649501088_959713615_n.jpg (67.82 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 304 φορές.)
    Καταγράφηκε

smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #83 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 14:21:34 »

φιλε Χρηστο καλήμερα και απο έμενα ,

Καταρχας εφόσον το μοντελο ΠΕΤΑΞΕ   δεν εχεις κανενα λογο να στεναχωριέσαι και να απογοητεύεσαι .

Μην απελπιζεσαι και σιγα - σιγα θα το κανεις να παει οπως θες εσυ ,, ολες οι ιδιοκατασκευες εχουν αυτα τα θεματα , αυτη ειναι αλωστε και η χαρα του μοντελισμου ...............

δες με ηρεμια τι μπορει να φταει , εμενα παντως  το μυαλο μου παντως παει στην γωνια thrust του μοτερ σε συνδιασμο και με την μικροτερη ουρα ....

θα σου προτεινα δε να δοκιμασεις  με πλαστικη  προπελα ,  ισως   11 Χ 7 η 12 Χ 6 , επισης αν μεγαλωσεις τα  horns θα εχεις και  μεγαλυτερη κινηση στα πηδαλια , κανε δοκιμες .............

καλη συνεχεια φιλε μου   

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #84 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 14:23:36 »

Καταρχήν συγχαρητήρια για το εγχείρημα, πιστεύω πως μπορείς να το βελτιώσεις και να το φέρεις στα μέτρα σου  Thumbs up
    Ακόμη και ARF μοντέλα χρειάζονται το χρόνο τους μέχρι να τα ρυθμίσουμε καλύτερα, πόσο μάλλον homemade και άνευ σχεδίων.

Βεβαια το elevator με το φτερο και το μοτερ εχουν μπει σωστα... Ολα στην ιδια γραμμη...

Όταν λες στην ίδια γραμμή; Το elevator με το φτερό πόσες μοίρες έχει;
    Το elevator είναι σε άλλο επίπεδο από το φτερό;
    Το μοτέρ είναι πάλι στην ίδια ευθεία εντελώς; Με πόσες μοίρες down thrust;

Γιατί ρωτάω, αν ένα μοτέρ είναι πάνω από την ευθεία πτήσης, όταν δίνουμε γκάζι τραβάει κάτω.
    Αν το έβαλες εντελώς στην ευθεία πτήσης και έχεις δώσει down thrust, τότε η έλικα θα βρίσκεται κάτω από την
    ευθεία πτήσης, με αποτέλεσμα όταν δίνεις γκάζι ενδεχομένως να σε τραβάει προς τα πάνω.

Επίσης κάπου διάβαζα από το θείο Γιάννη
    ότι το elevator καλό είναι να μην μπαίνει στην ίδια ευθεία με το φτερό και το μοτέρ (αν το θυμάμαι σωστά).

Στο συγκεκριμένο φτερό που χρησιμοποίησες έχεις υπολογίσει το κέντρο αεροδυναμικών πιέσεων;
    Ενδεχομένως το ζύγισμα στο σημείο αυτό να βοηθάει στο να πετάξει καλύτερα.

Ο σταυρός που σχηματίζει μπροστά το ντάου μήπως έχει μοίρες σε σχέση με την ευθεία πτήσης;
    Καταγράφηκε

ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #85 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 15:08:08 »

Χρησταρα Καλημερα!!! Βγαλε ολα τα βαρη δωσε down thrust στο μοτερ και αν μπορεις τραβα το ακομα λιγακι πιο μπροστα!!
    Οτι κανει σε σενα μου εκανε εμενα ενα 3DPMini που εφτιαξα απο σχεδια και ετσι διορθωθηκε!!!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #86 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 15:12:06 »

Σας ευχαριστω και τους δυο που μου δινεται διαφορες παρατηρησεις και με βοηθατε ....
    Smartalex η αληθεια ειναι οταν εκεινη την στιγμη που εκανα τις δοκιμες μιας και δεν ειχα τι να κανω εβαλα πισω απο το μοτερ επανω ενα ξυλακι.. Ετσι πηρα καμποσο down thrust , τοτε σιγουρα το μοντελο πεταγε καλυτερα ....
    Φιλεεεεεε μου Yanko.. Χαθηκαμε .... Τι κανεις ??
    Λοιπον πολλες ερωτησεις μου εβαλες... Στην νοητη γραμμη που ειχαν χαραξει στο μοντελο εβαλα τον αξονα του μοτερ το φτερο και το elevator....  Ειναι ολα στην ιδια ευθεια ... Οπως και στα depronakia profile ας πουμε... Οπως παλι και σε ενα Yak-55sp που εχω ειναι στο κεντρο...
    Το right thrust και το down μπηκαν με το ματι ...  laugh laugh Δεν εκατσα να μετρησω ποσο ειναι ακριβως σε μοιρες.. Παντως οταν εδωσα κι αλλο down thrust το αεροπλανο πεταγε καλυτερα... Τωρα , το θεμα οτι ειναι και πολυ αργο.. Θα παιξω και με αλλη προπελλα να δω... Για να καταλαβετε οταν κανω snap roll φρεναρει τελειως ...  Η μονη φιγουρα που εβγαλε ολοισια ειναι το knife , αλλα με full γκαζια και full rudder !!!

Χρηστος!
    Καταγράφηκε

Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Παρασκευή, 27 Ιουλ 2012, 15:12:38 »

Γεια σου Χρησταρα ...  Κατι τετοιο λεω να κανω οντως !!
    Καταγράφηκε

kolotoympas
    Board moderator

« Απάντηση #88 στις: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 23:59:18 »

Γεια σου Χρήστο. Έχω το Εxtra260 του Κινέζου. Aν θέλεις μπορώ να μετρήσω κάτι από το δικό μου μοντέλο για να σε βοηθήσω.
    Πληροφοριακά το κέντρο βάρους σε εμένα είναι στα 88mm.
    Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Δευτέρα, 30 Ιουλ 2012, 02:33:08 »

Γεια σου φιλε Kolotoumpa.. Το θυμαμαι στον Ντουνη που το δοκιμαζες.. Σε ευχαριστω πολυ για την προθυμια σου και για την πληροφορια... Θα το κοιταξω ... Αυριο παω διακοπουλες οποτε το θεμα θα μεινει πισω.. Τελος Αυγουστου που θα γυρισω θα αρχισουν οι δοκιμες ... Wink Το extraki μου εχει μικροτερη ατρακτο απο το κανονικο ... Παντως σιγουρα θα χρειαστω καποιες πληροφοριες πιστευω !!! Wink Wink Παντα με τα φιλαρακια μου απο το aeromodelling βρισκω τις λυσεις σε οτι θεμα θελω !!! Και σας ευχαριστω ολους γι αυτο !!  Thumbs up  Χρηστος!
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: Extra 260 (HK) Profile !!
    Μεταπήδηση σε: