Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
302.067 μηνύματα σε 12.310 θέματα από 6.213 Μέλη / Τελευταίο μέλος: efreg
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Κυριακή, 4 Ιούν 2023, 13:57:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Κυριακή, 4 Ιούν 2023, 13:57:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 13:52]

από cosmic
    [Σήμερα στις 10:51]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:39]

[Χθες στις 16:53]

από Stargazer
    [Παρασκευή, 2 Ιούν 2023, 08:51:49]

[Πέμπτη, 1 Ιούν 2023, 19:50:51]

από dominicm
    [Πέμπτη, 1 Ιούν 2023, 16:52:38]

από Yiannis_S
    [Πέμπτη, 1 Ιούν 2023, 15:05:59]

[Τετάρτη, 31 Μάι 2023, 16:11:07]

από dominicm
    [Τρίτη, 30 Μάι 2023, 14:21:49]

από dominicm
    [Σάββατο, 27 Μάι 2023, 12:51:06]

[Παρασκευή, 26 Μάι 2023, 16:58:43]

από dominicm
    [Πέμπτη, 25 Μάι 2023, 16:20:55]

από dominicm
    [Τρίτη, 23 Μάι 2023, 09:21:20]

από 3DJunk
    [Σάββατο, 20 Μάι 2023, 23:32:41]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6213
    Τελευταίο: efreg
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 302067
    Σύνολο θεμάτων: 12310
    Online σήμερα: 84
    Online έως τώρα: 959
    (Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 61
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!  (Αναγνώστηκε 5015 φορές)
    thomasprevere
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 31 Οκτ 2011, 22:32:19 »

καλησπερα και απο μενα φιλε,καταρχην αν δεν εχεις ασχοληθει καθολου με ελικοπτερα,μην κοιταζεις ακομα για 6καναλο ccpm, ενα τετρακαναλο τυπου coaxial και εξομοιωτη!! να μαθεις ολες τις  κινησεις και να μπεις στο πνευμα του ελικοπτερου! θελω να σε ενημερωσω χωρις να σε φοβησω οτι ενα ελικοπτερο τυπου t-rex,copter και γενικα αυτα που κοιτας δεν ειναι παιχνιδια και γινονται επικυνδινα αν δεν τα σεβεσαι κ δεν προσεχεις,σου μιλαω εκ πειρας! μην βιαζεσε και ενθουσιαζεσε,αφου θες να ασχοληθεις με τα ελικοπτερα καντο σωστα κ με αργα βηματα κ δεν θα χασεις! το blade που εχεις δει ειναι ενος φιλου μου κ ειναι πολυ καλο κ προσεγμενο,αλλα η προσωπικη μου γνωμη ειναι να πας σε κατι πιο απλο οπως προανεφερα, οτι αλλο χρειαστεις,μας λες  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    theodore
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 31 Οκτ 2011, 22:55:29 »

Καλησπερα thomasprevere,
    δηλαδη lama4,lama 5?Υπαρχει κατι αλλο?  Undecided
    Καταγράφηκε
    gfdimopo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 31 Οκτ 2011, 23:59:56 »

Καλησπερα και απο μένα φίλε μου!

Καταρχήν καλως ήρθες στον χώρο των ελικοπτέρων!

Ξεκινώντας θα χρειαστείς να πάρεις ενα καλό εξομοιωτή + μία καλή τηλεκατεύθυνση (προγραμματιζόμενη).

Παίζωντας στον εξομοιωτή σε κλειστούς χώρους και αυξάνωντας την ταχύτητα του σιγά σιγά, θα αποκτήσεις αντανακλαστικά και η πτήση του ελικοπτέρου θα σου γίνεται καθημερινά όλο και περισσότερο οικεία!

Πάντα μαθαίνουμε κάτι τέλεια στον εξομοιωτή και μετά το δοκιμάζουμε στην πραγματικότητα! Για την τσέπη μας και την ατομική μας ασφάλεια!

Η αλήθεια είναι οτι πέρασα και εγώ απο τετρακάναλα (Easy copter v5, lama, msr) και στην συνέχεια πήγα σε εξακάναλο!  

Σήμερα όμως αν ξεκινούσα θα πήγαινα είτε στο  mcpx της eflite (6 κανάλο μινιατούρα)  η ακόμα και σε εξακάναλο 450 άρι!

Αν έχεις προγραμματιζόμενη τηλεκατεύθυνση το ελικόπτερο μπορείς να το κάνεις μαλακό, πιο εύκολο και γενικότερα πιο ήπιο για να μάθεις! Ενα εξακάναλο ρυθμισμένο κατάλληλα για αρχάριο απο κάποιον έμπειρο, μπορεί να πετάξει μαλακά (λίγες μοίρες και αρκετό expo) και σε μεγάλο και ανοικτο χώρο,  δεν πιστεύω ότι θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα να το χειριστείς μετά απο εξάσκηση σε εξομοιωτή!

Τώρα αν μπορείς να πάς κατευθείαν σε 6 κάναλο?  Πιστεύω αν εξασκηθείς λίγο παραπάνω στον εξομοιωτή και με την βοήθεια κάποιου πιο έμπειρου, ίσως να μπορείς να πάς και σε εξακάναλο όπως το mcpx ή κάποιο 450 άρι!

Άλλωστε το πέταγμα του 6 κάναλου με το 4 κάναλο δεν έχει τόσο σχέση.

Τώρα τι χάνεις τι κερδίζεις!

Τι θα κερδίσεις αν πάς σε 4 κάναλο
    Ευκολότερη εξοικοίωση με το χώρο των ελικοπτέρων
    Μην νομίζεις οτι θα το πετάς εύκολα μέσα στο σπίτι ειδικά όταν μαθαίνεις στην αρχή!
    Περισσότερο ασφαλές αλλα όχι μεσα στο σπίτι! ειδικά στην αρχή!
    Δεν μπορείς να πετάξεις το ίδιο εύκολα σε εξωτερικό χώρο εκτός και αν έχει άπνοια (στην αρχή ώς νέος οκ αλλα αργότερα που θα το έχεις πάρει τον αέρα δεν θα μπορείς αμα φυσάει)
    Οι τούμπες θα είναι παμφτηνες
    Πιθανόν να το βαρεθείς μετά απο κανένα 6 μηνο όταν μάθεις το βασικό hover !
    Ευκολότερη μετάβαση σε 6 κάναλο αργότερα!
    Ολα τα παρελκόμενα συνήθως θα είναι άχρηστα για να τα αξιοποιήσεις σε άλλο ελικόπτερο

τι θα κερδίσεις/χάσεις αν πάς σε 450 άρι!
    Θα μάθεις να πετάς 6 κάναλο ελικόπτερο κατευθείαν
    Θα μάθεις σετάρισμα των ελικοπτέρων, υπάρχει σημαντική βοήθεια μέσω των φόρουμ  ( Με το mcpx όχι τόσο αλλα θα πάρεις μια ιδέα)
    Θα δυσκολευτείς περισσότερο να το πετάξεις (απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο στον εξομοιωτή!)! Μέσα στο σπίτι απλά ούτε σκέψη!
    Τις τούμπες θα τις πληρώσεις παραπάνω, ίσως οι ξύλινοι έλικες να είναι μία παρηγοριά! Ακόμα και το blade που είναι ενα ελικόπτερο με φθηνά ανταλλακτικά θα σου βγεί πολύ πιο πάνω απο την τούμπα στο αντίστοιχο 4 κάναλο
    Θα πετάς και με λίγο αεράκι αργότερα
    Το ελικόπτερο δεν θα χρειαστεί να το αλλάξεις άμεσα γιατί θα μπορέσεις να μάθεις και μερικά ακροβατικά πάνω του\
    Πολλά απο τα εξαρτήματα που θα πάρεις θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα σε άλλο ελικόπτερο (gyro, speed control, servo κλπ)

Σαν αγορά το 6 κάναλο θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο σε αντίθεση με το 4 κάναλο!

Τώρα όσο αφορά την δική μου αγγελία!

Το ελικόπτερο το έχω καλο φτιαγμένο και διατηρημένο όσο δεν πάει! Βασικά blade είναι μόνο στο όνομα γιατί όλο το ελικόπτερο είναι αρκετά αναβαθμισμένο για να πετάει καλύτερα σε σχέση με το μαμά! Είναι πολύ πιο ποιοτικό σε σχέση με τα υλικά των διαφόρων κλώνων!
    Τα πραγματα που φοράει στην ουρά είναι επώνυμα και αξιόπιστα! οι ποικιλία ανταλλακτικών που δίνω είναι αρκετά μεγάλη και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πλαστικά του εξαρτήματα στην αρχή + και τους ξύλινους έλικες και όταν μάθεις βάζεις τα μεταλικά και τους carbon κλπ! Το κόστος επισκευής δεν είναι και τόσο απαγορευτικό σε σχέση με άλλα 450 άρια ! Για αυτό το είχα αγοράσει και εγώ τότε!
    Αυτό που μπορώ να σου εγγυηθώ ώς φίλος χομπίστας  είναι  οτι το ελικόπτερο είναι άριστο και δεν πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα! Η τιμή του είναι τίποτα σε σχέση με το πόσο μου έχει κοστίσει εμένα!

Τώρα αν θα μπορέσεις να το πετάξεις είναι και θέμα δεξιοτήτων και ανθρώπου! Άλλος μαθαίνει Hover σε 6 μήνες άλλος σε 1 μήνα! Σιγουρα μην διανοηθείς οτι θα σηκωσείς ελικόπτερο πρωτού παίξεις στον εξομοιωτη!!

Η επιλογή είναι δική σου!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 1 Νοέ 2011, 00:35:56 από gfdimopo » Καταγράφηκε
    greco
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 20 Μάρ 2012, 11:52:45 »

Μη πάρεις κλώνοοοοοοοοοοο. Έχω καεί και έχω δώσει περισσότερα στον κλώνο μέχρι να το παρω απόφαση και να τον παρατήσω για ένα 450TREX. Οι τζόγοι, οι κατασκευαστικές κακοτεχνίες του κλώνου θα σε ξενερώσουν απίστευτα σε σημείο να θες να τα παρατήσεις όλα. Ο κλώνος είναι μόνο για τον έμπειρο που ψάχνει προκλήσεις και έχει πολλά original ανταλλακτικά από trex

YOU MARK MY WORDS !
    Καταγράφηκε

Trex 450 Pro
    Nine Eagles Solo Pro V2
    salasgr
    Aeromodeller Sr. Member

fly something ... or take a nap...

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 20 Μάρ 2012, 13:37:56 »

Μη πάρεις κλώνοοοοοοοοοοο. Έχω καεί και έχω δώσει περισσότερα στον κλώνο μέχρι να το παρω απόφαση και να τον παρατήσω για ένα 450TREX. Οι τζόγοι, οι κατασκευαστικές κακοτεχνίες του κλώνου θα σε ξενερώσουν απίστευτα σε σημείο να θες να τα παρατήσεις όλα. Ο κλώνος είναι μόνο για τον έμπειρο που ψάχνει προκλήσεις και έχει πολλά original ανταλλακτικά από trex

YOU MARK MY WORDS !

Φιλε χιλια συγγνωμη για την παρεμβαση, αλλα....μηπως αργησες να απαντησεις σε αυτο το post κανα 4αρη μηνες??

Φιλικα

Τασος
    Καταγράφηκε

ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 20 Μάρ 2012, 14:37:32 »

Ερωτηση ασχετη.....μηπως αυτος που εκοψε τα offtopic πηρε φορα και διεγραψε και κανα δυο in topic;Ψαχνω την πρωτη μου τοποθετηση και δεν υπαρχει.Δωστε μου μια τεκμηριωμενη απαντηση παρακαλω και συγνωμη για το offtopic μου αλλα δεν ξερω που να απευθηνθω.
    Καταγράφηκε

evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 20 Μάρ 2012, 15:57:19 »

Ερωτηση ασχετη.....μηπως αυτος που εκοψε τα offtopic πηρε φορα και διεγραψε και κανα δυο in topic;Ψαχνω την πρωτη μου τοποθετηση και δεν υπαρχει.Δωστε μου μια τεκμηριωμενη απαντηση παρακαλω και συγνωμη για το offtopic μου αλλα δεν ξερω που να απευθηνθω.

Αγαπητέ φίλε Νίκο,

Δεν υπάρχει κανένα διαγραμμένο μήνυμά σου από τις 30 Οκτωβρίου και μετά, που άνοιξε το θέμα.

Σε παρακαλώ έλεγξε εάν αναφέρεσαι σε αυτό το θέμα ή σε άλλο παρεμφερές.

Φιλικά,

Ευάγγελος
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 20 Μάρ 2012, 16:05:18 »

Ωχ χιλια συγνωμη.Εχετε δικαιο.Σε αλλο τοπικ ηταν.Καλες πτησεις  Χαμόγελο
    Καταγράφηκε

greco
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 21 Μάρ 2012, 21:02:16 »

YOU MARK MY WORDS !

Φιλε χιλια συγγνωμη για την παρεμβαση, αλλα....μηπως αργησες να απαντησεις σε αυτο το post κανα 4αρη μηνες??

Τοσο καιρο εχω να μπω στο forum. Βεβαια δεν προσεξα ποτε ηταν το τελευταιο post πριν την απαντηση μου.

Φιλικα

Τασος
    Καταγράφηκε

Trex 450 Pro
    Nine Eagles Solo Pro V2
    salasgr
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 21 Μάρ 2012, 21:42:40 »

YOU MARK MY WORDS !

Τοσο καιρο εχω να μπω στο forum. Βεβαια δεν προσεξα ποτε ηταν το τελευταιο post πριν την απαντηση μου.

Φιλικα

Τασος

Φιλε δε το ειπα ειρωνικα white flag
    Καταγράφηκε

greco
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 22 Μάρ 2012, 18:18:09 »

Μα δεν θεωρησα οτι το ειπες ετσι.  Στριφογύρισμα ματιών
    Καταγράφηκε

Trex 450 Pro
    Nine Eagles Solo Pro V2
    salasgr
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 22 Μάρ 2012, 19:25:27 »

Μα δεν θεωρησα οτι το ειπες ετσι.  Στριφογύρισμα ματιών

peace  beer 
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!
    Μεταπήδηση σε: