Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.379 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 07:24:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 07:24:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 13:50]

[Χθες στις 06:05]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309379
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 68
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 49
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις
    • Πανελλήνιοι F5B-BF1-GR Ακραίφ.: Σάββατο, 16 Ιουν 2007 - Κυριακή, 17 Ιουν 2007
    Σελίδες: 1 2 3 [4]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πανελλήνιοι αγώνες Ηλεκτροκίνητων Αερομοντέλων F5B-BF1-GR στο Ακραίφνιο  (Αναγνώστηκε 18689 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #45 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 20:27:48 »

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον ΚΑΙ UEBERALL που και φέτος πριμοδότησε τους τρεις πρώτους με δώρα...
    Η πράξη του για ακόμη μια φορά δείχνει ΑΡΙΣΤΟ επαγγελματισμό !!!!!

dapan

Προσθέτω και εγώ τις ευχαριστίες μας στον Kai για τα αθλοθετηθέντα υλικά.

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι πίσω απο τον "επαγγελματία" βρίσκεται ένας άριστος άνθρωπος και ολοκληρωμένος αερομοντελιστής. Δεν μπορεί να αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό όταν γνωρίσει τον Kai, αλλά και τον πατέρα του, που φέτος πέταξε κι' αυτός και το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ όπως δήλωσε.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 21:11:41 »

Καλησπέρα.
    Θα περιγράψω παρακάτω το τι προσωπικά έζησα εγώ αυτό το Σαββατοκύριακο στους αγώνες
    Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα για μένα.. έχασα τον πρώτο γύρο γιατί έφυγε η έλικα μαζί με το hub από τον άξονα του μοτέρ κατά την απογείωση. Η ψυχολογία στο ναδιρ, τα ίδια με τα περσυνά…
     Ο δεύτερος γύρος αν και ξεκίνησε δύο φορές  δεν μπόρεσε να τελειώσει λόγω καιρού και θα πήγαινε για Κυριακή πρωί .
    Κυριακή πρωί λοιπόν 2ος γύρος και  η προσπάθεια με το paragon σταμάτησε κάπου στο 25 λεπτό.. οι ελπίδες για κάτι αξιοπρεπές μηδαμινές… ευτυχώς υπήρχε καλή παρέα και αποζημιωθήκαν οι κόποι μας από αυτό σκέφτηκα.
    Λίγο πριν το 3Ο γύρο αποφασίζω να χρησιμοποιήσω το παλιό αλλά χιλιο δοκιμασμένο από εμένα bussard, μικρό σχετικά με τα αεροπλάνα που έπαιζαν στον αγώνα αλλά με δυνατό και σίγουρο μοτέρ.
    Ο καιρός άριστος τα θερμικά φαινόταν και με το μάτι (που λέει ο λόγος δλδ) η επιλογή της μπαταρίας πρόβλημα… Ο μικρός να φωνάζει για 7 χ 1700 για να είμαι σίγουρος, ο λόγος όμως θα πήγαινε στο 0,19 εγώ ήμουν έτοιμος για 7χ 1300 και λόγο κοντά στο 15  αλλά και πάλι πίστευα  πως δεν θα ήταν ο καλύτερος της πτήσεις, βλέπεται ο θείος Γιάννης είχε εκπληκτικό μοτέρ… Με χαμένους δύο γύρους απαλλαγμένος από το άγχος αποφασίζω 6χ1300.. ο λόγος?? 13,8 από τι θυμάμαι..
    Απογείωση και σε 30 δεύτερα μέσα σε θερμικό.  Λίγο κινητήρα ακόμα και το αεροπλάνο έγινε μύγα στον ορίζοντα… κατανάλωση??? 540mah έδειξε ο φορτιστής
    Επιτελούς το πρώτο 30λεπτο, μέσα στους βαθμούς, και μάλιστα με 1000…
    Τελευταίος γύρος λοιπόν και όλα τα 1000αρια μαζί…. Επισκευάζω το stab του bussard βάζω μπαταρία στο paragon και προβληματίζομαι ποιο από τα δύο να πετάξω…ξέρω πως αν πετάξω με το πρώτο ο θείος Γιάννης θα έχει καλύτερο λόγο επειδή γνωρίζει το που μπορεί να κατέβει..  Ο Αντώνης δίνει πεντάλεπτο.. η απόφαση δύσκολή.. βάζω την 6χ1300 στο bussard.. ο θείος το βλέπει.. τρία λεπτά ακόμη.. μάλλον θα παίξω με το μικρό… 1 λεπτό.. οι αθλητές έχουν πάρει της θέσης τους… 30 δεύτερα.. έπρεπε να αποφασίσω, η διαίσθηση μου λέει paragon,  μία ώρα πριν δεν υπήρχε αγώνας για μένα άρα τι είχαμε τι χάσαμε .. enjoy the flight σκέφτηκα.
    Ξεκινά η πτήση … όλοι πετούνε σε μικρά θερμικά  μπροστά από τα υπόστεγα  πάω από την άλλη μεριά αλλά δεν έχει τπτ….αποφασίζω να κινηθώ νοτιοδυτικά, κάτι υπάρχει, με πολύ κόπο καταφέρνω να βρεθώ μέσα του.. το ανεμόπτερο στο θεό. Ρωτάω το Θείο τι λόγο έχει 13,5 μου λέει… χαμογελώ… το αεροπλάνο μου έχει εξαφανισθεί στην κυριολεξία ..  κάπου στο 20 λεπτο βγαίνω από το θερμικό.. φοβήθηκα θα το χάσω. πηγαίνω όπου ήταν και τα άλλα ανεμόπτερα μα δε με κρατάει .. στο 25 είμαι πάνω από τα υπόστεγα έτοιμος για προσγείωση.. λίγο κινητήρα ακόμα… τπτ πάλι .. κάνω ένα κύκλο πάνω από τα υπόστεγα για έρθω για προσγείωση και βλέπω να με κρατάει.. λες?? Ο μικρός απογοητευμένος έχει φύγει από δίπλα μου και δεν κοιτάει καν…  δεύτερος κύκλος,  τρίτος κύκλος 28 λέει ο Αντώνης…ακόμη ένας κύκλος στο  29 είμαστε τώρα… δεν μπορεί.. κάτι θα γίνει…
    Η κόρνα του 30 λεπτου με βρίσκει στον αέρα..  ξέρω ο παππούς( pansofos) και ο Kai έχουν προσγειωθεί.
    Χαμογελώ από ευχαρίστηση… αυτή η πτήση ήταν η καλύτερη ανεμοπτερική μου πτήση.. η θέση που θα πάρω δεν με απασχολεί καθόλου.. η χαρά της συγκεκριμένης πτήσης δεν περιγράφεται με τπτ..
    Όταν αργότερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ο Αντώνης είδαμε όλοι το πόσο μικρή διαφορά είχαμε με το θείο Γιάννη, το θείο Γιάννη που και το αεροπλάνο αυτό (paragon) μου έδωσε, και με τι μοτέρ θα πετάξω μου είπε, και με τι προπέλα θα πετάξω μου είπε και μου έστειλε, και που μια βδομάδα πριν τον αγώνα που πήγα για προπόνηση στο μοντελοδρόμιο του hobby box μου σύνεστησε να κάνω κάποιες μικροδιορθώσεις.. Α! και το bussard πετάει με δικό του set up  μιας και στο σεμινάριο ηλεκτρικών που είχαμε κάνει σαν ΟΑΜΕΛ μου έκανε τις διορθώσεις που χρειαζόταν και μου έδωσε το μοτέρ που κάνει θαύματα.

dapan

Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    vooda
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #47 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 23:29:34 »

Καλά περάσατε εκτός από εμένα που δεν ήρθα λόγω κοινωνικής εκδήλωσης  . Είχα γάμο το Σάββατο (ενός φίλου) και δεν κατάφερα να έρθω  (ευτυχώς που υπάρχουν και οι γυναίκες να μας θυμίζουν ότι έχουμε φίλους που παντρεύονται  Huh)
    Χαίρομαι όμως ιδιαίτερα που περάσατε καλά! Οι φωτογραφίες απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ και είμαι σίγουρα ότι όποιος δεν ήρθε έχασε!!! Επιφυλάσσομαι να επανορθώσω όμως τουλάχιστον περί ορέξεως  Grin Και όταν μάθω να πετάω σωστά επιφυλάσσομαι ότι θα γίνω πιστός σύντροφός σας και πτητικά!!!
    Καταγράφηκε

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ. ΕΤΣΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    pakos_65
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #48 στις: Δευτέρα, 18 Ιουν 2007, 23:35:06 »

Εξαιρετικός αγώνας....Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στους συμετέχοντες, στους διοργανωτές και φυσικά, στους νικητές και τους κερδισμένους....
    Και οι πραγματικά κερδισμένοι αυτής της διοργάνωσης ήταν κατά τη γνώμη μου, οι junior που έλαβαν μέρος οι οποίοι είχαν τα κότσια να τα "βάλουν" με τους θείους, παππούδες και δασκάλους του ελληνικού αερομοντελισμού... ....
    Οι μόνοι χαμένοι, όντως, ήταν αυτοί που δεν έλαβαν μέρος, ή όσοι δεν μπόρεσαν να τον παρακαλουθήσουν τουλάχιστον.....
    Ελπίζω του χρόνου να υπαρχουν περισσότερες συμμετοχές σ' αυτό το όμορφο κυνήγι Θερμικών... Cheesy
    Καταγράφηκε

Η απογείωση είναι προαιρετική.....αλλά η προσγείωση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.......!!!!!
    http://users.otenet.gr/~pakos_65/index.htm
    Σελίδες: 1 2 3 [4]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: Πανελλήνιοι αγώνες Ηλεκτροκίνητων Αερομοντέλων F5B-BF1-GR στο Ακραίφνιο
    Μεταπήδηση σε: