Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.861 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 21:53:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 21:53:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:34]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:29]

[Σήμερα στις 13:05]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309861
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 124
    Συνολικά: 126
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τα εχω παρει στο κρανιο .  (Αναγνώστηκε 14814 φορές)
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 11:38:27 »

Αγαπητοί φίλοι , μοντελιστές

Και πιο συγκεκριμένα αγαπητέ sfyris, για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, όταν μιλώ για επιχειρηματίες και επαγγελματίες μιλώ για εύρωστες επιχειρήσεις με πολλά χρόνια παρουσίας στο μοντελιστικό στερέωμα, με αποθεματικά, με κεφάλαια κίνησης κτλ. δεν μιλώ για το μαγαζάκι της γειτονιάς που λειτουργεί ερασιτεχνικά και ίσως να μην βγάζει και το νοίκι του μήνα......
    Παρόλα αυτά, όποιος θεωρεί τον εαυτό του επιχειρηματία ή επαγγελματία καλό θα είναι να πράτει και ανάλογα...δηλαδή να μήν κεφαλαιοποιεί μόνο τα κέρδη με σκοπό να φέρει περισσότερα είδη στην επόμενη εισαγωγή του....υπάρχει και ο παράγοντας της διαφήμησης, (στην προκείμενη περίπτωση χώρος πτήσης οργανωμένος). Ακόμα και οι "καπνοβιομηχανίες" που αυτό που παράγουν είναι απο τα πλέον βλαβερά προϊόντα και βλέπεις πως διαφιμήζονται.....ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ κίολας....δηλαδή περνάει ή στα πάγια ή στα έξοδα της επιχείρησης......
    Εγω πιστεύω ότι εδώ στην Ελλάδα οι "επιχειρηματίες" -πλήν ολίγων εξαιρέσεων- είναι οι πρώτοι τζαμπατζήδες - ερασιτέχνες όσων αφορά πρώτα τις επιχειρήσεις τους και μετά το χόμπι, και έπειτα ερχόμαστε εμείς οι χομπίστες να βγάλουμε το "φίδι απο την τρύπα" με συλλόγους , με φαγωμάρες κτλ. κτλ.......
    Λυπάμαι αν σας στεναχωρώ αλλά η αλήθεια τις περισσότερες φορές πονάει.......
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα σοβαρού επαγγελματία της δεκαετίας του '80 η εταιρεία BYRON ORIGINALS..Σε ένα κ..λ..χώρι στο Ida Grove της Iowa έφτιαξε όχι μόνο μοντελοδρόμιο άλλα έκανε και τα ποιό πετυχυμένα events (οι παλαιοί θα τα θυμούνται ..τα ονόμαζε AVIATION EXPO) με πολλή προσωπική δουλειά ο Godbersen απο το 1976 και μετά εντός 6 χρόνων είχε πετύχει ότι δεν πέτυχε κανείς μέχρι τότε...Σήμερα το μόνο που μπορεί να συγκριθεί ε΄΄ιναι το TOP GUN του F. TIANO.
    Λοιπόν καλό θα είναι να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μήν τα λέμε έτσι όπως μας συμφέρουν....
    Καλές πτήσεις
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 12:41:45 »

Ηey! Τρύφων

Τα λόγια σου θα ανάψουν φωτιές!!.Μιλάς λογικά.
    Είμαι περίεργος να δώ την κατάντια τους μετά απο καιρό.."πελάτης στον ορίζοντα"   laugh
    Καταγράφηκε
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 14:53:44 »

Παράθεση
    Παρόλα αυτά, όποιος θεωρεί τον εαυτό του επιχειρηματία ή επαγγελματία καλό θα είναι να πράτει και ανάλογα...δηλαδή να μήν κεφαλαιοποιεί μόνο τα κέρδη με σκοπό να φέρει περισσότερα είδη στην επόμενη εισαγωγή του....υπάρχει και ο παράγοντας της διαφήμησης, (στην προκείμενη περίπτωση χώρος πτήσης οργανωμένος). Ακόμα και οι "καπνοβιομηχανίες" που αυτό που παράγουν είναι απο τα πλέον βλαβερά προϊόντα και βλέπεις πως διαφιμήζονται.....ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ κίολας....δηλαδή περνάει ή στα πάγια ή στα έξοδα της επιχείρησης......

Είναι άσχημο να κρίνεις (όχι με κακία φαντάζομαι) χωρίς να έχεις πλήρες εικόνα των ελληνικών επιχειρήσεων.Όταν ακούω για επιχειρήσεις που δεν βγάζουν νοίκι κλπ...στεναχωριέμαι..Απλά όταν είμαι υποχρεωμένος να κάνω εγώ κύκλο εργασιών κάποιες χιλιάδες ευρώ και να μην έχω ρευστοποίηση διότι ο κάθε Μπακάλης μοντελιστής λέει "...ΓΡΑΦΤΑ ΜΟΥ Μάνο.." τότε υπάρχει δικαίωμα ένστασης.
    Πόσο μάλλον το μαγαζί της γειτονιάς που αμφιβάλλω εάν το κάνει για κέρδος. Πιστεύω ότι το κάνει για να κρατήσει το χόμπυ ενεργό στην γειτονιά..Τουλάχιστον στην επαρχία...

Παρά ταυτα, ακούει ο κόσμος για κέρδη και νομίζει ότι ο μοντελισμός φέρνει λεφτά! Εάν θέλετε μπορώ να σας κάνω ένα μικρό briefing σχετικά με ποσοστά κέρδους, (μιλάω για αεροπλάνα κλπ) και μετά δεκτό κάθε σχόλιο!
    Παράθεση
    Λυπάμαι αν σας στεναχωρώ αλλά η αλήθεια τις περισσότερες φορές πονάει.......

Για να μην με παρεξηγήσετε, το ότι έχω κατάστημα από το 1983 είναι διότι ο Πατέρας μου το έκανε για να μπορεί να αγοράζει από τον Μακρυγιάννη σε άλλες τιμές κ ποσότητες. (Οι αρχαίοι μοντελιστές καταλαβαίνουν). Σήμερα ΔΕΝ έχω ανάγκη την επιχείρησή μου μιας και το οικονομικο μου ενισχύεται από την κύρια δουλειά μου αλλά και την βοήθεια/εφόδια που άφησε η οικογένειά μου, (πνευματικά και οικονομικα).
    Παρά ταυτα πάλι είμαι μείον 9000 ευρώ το 2μηνο για να μπορέσω να φέρω πράγματα που δεν μπορεί να βρει ο "μοντέρνος" μοντελιστης... προιόντα δυσέυρετα. Απλά το αναφέρω γιατί πολλοί ίσως νομίζουν ότι με ενόχλησε το σχόλιο του Τρύφωνα (ορθό σε μεγάλο βαθμο) και για αυτό απολογούμαι μπας και κρατήσω πελάτες....

Παράθεση
    Εγω πιστεύω ότι εδώ στην Ελλάδα οι "επιχειρηματίες" -πλήν ολίγων εξαιρέσεων- είναι οι πρώτοι τζαμπατζήδες - ερασιτέχνες όσων αφορά πρώτα τις επιχειρήσεις τους και μετά το χόμπι, και έπειτα ερχόμαστε εμείς οι χομπίστες να βγάλουμε το "φίδι απο την τρύπα" με συλλόγους , με φαγωμάρες κτλ. κτλ.......

Εάν ήσουν επιχειρηματίας και είχες ζήσει τον κόσμο των ελλήνων πελατών τότε...Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Εάν όχι τότε είσαι φάουλ γιατί τους παίρνει όλους η μπάλα! Και πίστεψέ με κ εγώ χομπίστας είμαι και χωρίς κόμπλεξ όπως πολλοί του χώρου μας και δεν χρειάστηκε ποτέ να βγάλω το φίδι από την τρύπα μιας και οι συλλόγοι (εκεί έχεις δίκιο) στην Ελλάδα είναι άξιοι της μοίρας τους, και χαρακτηρίζονται από  τον κόσμο που τους συγκροτεί.

Παράθεση
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα σοβαρού επαγγελματία της δεκαετίας του '80 η εταιρεία BYRON ORIGINALS..Σε ένα κ..λ..χώρι στο Ida Grove της Iowa έφτιαξε όχι μόνο μοντελοδρόμιο άλλα έκανε και τα ποιό πετυχυμένα events (οι παλαιοί θα τα θυμούνται ..τα ονόμαζε AVIATION EXPO) με πολλή προσωπική δουλειά ο Godbersen απο το 1976 και μετά εντός 6 χρόνων είχε πετύχει ότι δεν πέτυχε κανείς μέχρι τότε...Σήμερα το μόνο που μπορεί να συγκριθεί ειιναι το TOP GUN του F. TIANO.

Το παράδειγμα δεν ανταποκρίνεται στα Ελληνικά δεδομένα...(Προσωπική μου άποψη πάντα!!).
    Ξέχασες να αναφέρεις κάτι σημαντικό!  Ο Byron L. Godbersen (πέθανε το 2003) ήταν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ που έβγαζε λεφτά από την Midwest Industries.(ΑΣΧΕΤΟ με μοντελισμο.Φάρμες κλπ)
    Συνεπώς το να φτιάξεις κάτι τέτοιο όπως αναφέρεις απαιτεί και κάποιο καλό background. ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ!!! Κάτι που ούτε οι υποτιθέμενοι συλλόγοι ούτε και το ΣΚ...Ελληνικό κράτος έχει τα Αρχ.....Α να οργάνωσει στην Χώρα μας.
    Κάτι καλό έγινε κάπου εκεί στην πρωτεύουσα αλλά πάλι σχόλια ακούστηκαν για να έχουμε να λέμε...

Πάντος θα συμφωνήσω με εσας που θα προλάβω...όπως στρώσεις κοιμάσαι, αλλά στην επαρχία (Κρήτη) δεν γίνεται να δουλέψεις αλλιώς. Και δεν φτάνει αυτό αλλά ξυπνάνε και μερικά "μούτρα" μοντελιστές που είναι στον χώρο καμια 5ετία και ξαφνικά έχουν λόγο και άποψη για εισαγωγές από εξωτερικό, για φτηνά σέρβο για φτηνό καυσιμο κλπ.οταν έχουν από 1-5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ υπόλοιπα στο..."Γράφτα.." μου..
    Συνεπώς είναι απαραίτητο να βλέπουμε όλες τις πτυχές μιας και στο φόρουμ οι μοντελιστές που το διαβάζουν και έχουν πείρα στο αντικείμενο δεν είναι πολλοί. ΝΑΙ είναι 1053 άτομα εγγεγραμμένα αλλά..... για κάντε μία έρευνα πόσοι έχουν άποψη και θέση και μιλάνε?

Προς θεού δεν το λέω για να προσβάλω τον κόσμο που απλά παρατηρεί τι λέμε και γράφουμε, αλλά απλώς για να δείξω ότ λίγοι γράφουνε και πολλοί βλέπουνε, που δεν γνωρίζουμε το background τους σε μοντελιστικό περιβάλλον κλπ...Τα περισσότερα άτομα έχουν κρυμένα email, κρυμμένα ονόματα κλπ κλπ...

κλπ κλπ..
    έκανα και ένα διάλλειμα και τώρα πίσω στην Δουλειά.Ελπίζω να μην μήλισα άσχημα γιατί δεν έχω χρόνο να δω πίσω τι έγραψα!

Μάνος
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 15:31:55 από kerpinis » Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 17:35:08 »

...αχ αυτό το "γράφτα", ή οι συμφωνίες για δόσεις και στη συνέχεια "πάρε με στο κινητό να σου τα φέρω", αμ οι υποσχέσεις του κράτους για επιδότηση σαν νέο επαγγελματία...άλλο φαρμάκι.....στηρίζεσαι στην υπόσχεση οτι θα σου τη δώσουν σε χ δόσεις, κάνεις το δάνειο στην τράπεζα να ανταποκριθείς στη ζήτηση με την προϋπόθεση ότι θα το εξοφλήσεις με την, μικρή σχετικά, επιδότηση και αυτή δε λέει νάρθει και συ να καίγεσαι. Ο Μάνος και πολύ λίγοι εδώ μέσα με νοιώθουν αυτή τη στιγμή γι'αυτό θα παρακαλούσα πριν με ελαφρά τη καρδία να ρίξετε τις κατηγορίες, να σκεφτείτε μήπως αν βοηθούσατε περισσότερο την ελληνική αγορά σας βοηθήσει κι αυτή κάποτε. Johnnie καμια κακία έτσι προς Θεού μην παρεξηγηθώ, εσύ καλά τα λες αλλά δυστυχώς για μερικούς "μεγάλους" παίρνει και τους υπόλοιπους η μπόρα και δεν αξίζει.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    georgedr
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 19:01:41 »

Καλησπερα κι από μενα.
    Αν και δεν ειμαι από τα ενεργα μελη του forum θα ηθελα να πω κι εγω την αποψη μου.
    Δικαιωμα του κάθε επαγγελματια η επιχειρηματια αν θελετε είναι να πουλαει ότι θελει και οσο θελει. Δικη σας επιλογη είναι το αν θα το αγορασετε η όχι.
    Εγω προσωπικα με τον …έμπορο που συνεργαζομαι εχω ξεπερασει τετοιου ειδους προβληματα. Και αυτό λογο της ηλικρινειας και από τις δυο πλευρες.
    Για να καταλαβετε θα σας αναφερω ενα παραδειγμα.

ΕΓΩ- Ρε συ με ενδιαφερει το ταδε μοντελο. Το εχεις στο μαγαζι και ποσο κανει?
    ΕΜΠΟΡΟΣ- Ναι ρε Γιωργο το εχω και το πουλαω 1140 ευρω και δεν εχω περιθωριο να κατεβασω άλλο την τιμη. Αλλα ακουσα ότι το ταδε καταστημα στην Αθηνα (εμεις βρισκομαστε Κρητη) το εχει φερει και το δινει μονο 1000 ευρω. Παρε και δες αν υπαρχει ακομα.
    Αφου διασταυρωσα την πληροφορια ότι οντως το ειχε στην Αθηνα και οντως το εδινε μονο 1000 ευρω το αγορασα από τον πρωτο με 1140 ευρω.
    Και εχω πολα αλλα παραδειγματα να αναφερω.
    Εγω παντως δεν θεωρω τον εαυτο μου βλακα η κοροιδο.

Σε άλλες περιπτωσεις με εχει παροτρυνει και εχω αγορασει πραγματα από το εξωτερικο όπως Servos επειδη οντως η αγορα τους από την ελληνικη αγορα είναι απαγορευτικη.

Που θελω να καταληξω?
    Ο κάθε ενας από εμας είναι υπευθυνος για τις επιλογες που κανει. Δεν σας αρεσει η τιμη το προιον η ο εμπορος? Απλα Αλαξτε το.
    Αυτά ειχα να πω
    Καλο σας βραδυ.
    Καταγράφηκε

GeorgeDr
    JR PROPO...Feel the difference !!!
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 19:28:21 »

Ρε παιδια τοση ωρα διαβαζω κ βλεπω πως κανεις απο εσας δεν αναφερει την κλεψια που γινεται απο τα καταστηματα κ να ξεκινησω απο τις Τ/Κ πως ειναι δυνατον να περνεις 4 καναλι κ να εχει μεσα 3 σερβο δηλαδη το αμαξι ερχετε με 3 ροδες κ η 4αρτη ειναι προαιρετικη?Huh?Δεν το καταλαβαινω γιατι στο κουτι απο την εταιρια λεει οτι περιλαμβαινει 4 σερβο κ μεσα ειναι 3 κ αναγκαζεσαι να αγορασεις το 4αρτο 12 ευρω.δηλαδη αγοραζεις αυτο που αγορασες πριν.

Και μου λετε τωρα για προσφορες κ τριχες κατζαρες εδω μας κλεβουν κ δεν λεμε τιποτα.κ συγκεκριμενα στο δικο μου κουτι η θεση για το 4 σερβο μου ηταν χρησιμοποιημενη ελειπε το σερβο κ ηταν τα εξαρτηματα του μεσα.το αγοραζουν  2 κ το πουλανε 10 τι περιμενεις.

Και πολλα αλλα ειναι δυνατον εναν κινητηρα να τον βρισκεις 110 ευρω κ τον ιδιο σε αλλων 165?μια Τ/Κ 125ευρο κ σε αλλον 185ευρο???

Πιστευω κατα την ταπεινη μου γνωμη πως παρα πολυς κοσμος δεν ασχολειτε με τον αερομοντελισμο γιατι ειναι ακριβος οπως λενε...........

εγω δεν εχει καιρο που ξεκινησα κ δεν νομιζω πως ειναι ετσι.απλα το μεγαλυτερο οπλο του αγοραστη ειναι
    Α) το "ιντερνετ" οπου απο εκει μπορεις να παρεις φτηνα πραγματα κ
    Β) το aeromodelling που υπαρχει πολυς κοσμος που εχει διαθεση να βοηθησει κ μπραβο σε ολους σας Thumbs up

Μακαρι τα πραγματα να ηταν αλλιως αλλα δεν βλεπω να αλλαζουν
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 20:00:31 »

Hey kerpinis,
    Γειά και χαρά σου. Το πόστ μου δεν το έγραψα για σένα που έχεις ένα συνοικιακό ενδεχομένως μοντελομάγαζο και ασχολείσαι με αυτό τον ελεύθερό σου χρόνο, φέρνοντας δυσεύρετα πράγματα - που καλά κάνεις και τα φέρνεις- με την μορφή της "μπουτίκ"......Εγώ μίλησα για πολύ παλαιούς στο χώρο, στην περιοχή της πρωτεύουσας, με πολλά εκατομμύρια επενδεδυμένα, με δικά τους μαγαζιά κτλ.κτλ. Παρόλα αυτά όλα έχουν να κάνουν με τον παράγοντα "turnover" κοινώς "τζίρο"......Αν τώρα εσείς οι συνοικιακοί έμποροι επιλέγετε και την πίστωση ...ε..ρε παιδιά αυτό είναι δικό σας management δεν φταίνε οι πελάτες που εσείς τους κακομαθάινετε......Ο πελάτης που παίρνει απο εσάς μπορεί νομίζω να πάρει και απο όπου αλλού του γουστάρει.....αυτό είναι προσωπική επιλογή του...στα χέρια σας είναι να τον κάνετε όμως μόνιμο πελάτη προσφέροντάς του κατι που ο Tower hobbies δεν θα του προσφέρει...πχ. ενα μοντελοδρόμιο...
    Τώρα όσων αφορά το σκέλος του δισεκατομυριούχου Byron, ok o Byron ήταν δισεκατομυριούχος, τι γνώμη έχεις για τον Tiano? Μήπως είναι και αυτός δισεκατομυριούχος;  Το αν θα κάνεις κάτι επικερδές αγαπητέ Μάνο είναι στον τρόπο που θα το διαχειριστείς....όχι στο ποσό που θα επενδύσεις μόνο.....υπάρχουν πολλοί δισεκατομυριούχοι που πτώχευσαν ....και πολλοί που ξεκίνησαν απο το τίποτα και πλούτισαν....Σε καμμία περίπτωση όμως οι "αυτοδημιούργητοι" δεν φτάνουν ψηλά εαν δεν σέβονται τους πελάτες τους και τον "οβολόν" τους όποιος και αν είναι αυτός....και στην ελληνική πραγματικότητα οι έμποροι -είτε σας πονάει αυτό που σας λεω είτε όχι- δεν σέβονται τους πελάτες τους και το αντικείμενο που πουλάνε, εκτός ολίγων εξαιρέσεων.....δεν φτάνει ρε παιδιά να πουλάτε σωληνάκια, κιτ, σέρβο και κινητήρες και μετα να λέτε στον φουκαρά τον μοντελιστή "τράβα σε μια πλαγιά που δεν υπάρχει κόσμος και αμόλα το"....πώς να το κάνουμε τώρα; Αν κάποιος θέλει να συγκαταλέγεται στούς σοβαρόύς επιχειρηματίες αυτό το καταλαβαίνει.....πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη πίστα μοντελοδρόμιο που εκεί θα μπορέσει ο νέος μαζί και ο παλαιός και πιο συγκεκριμένα ο "πελάτης" χομπίστας να κάνει το χόμπι του χωρίς να κινδυνεύει ο ίδιος και οι περαστικοί δίπλα του.....πως να το κάνουμε τώρα;
    Και στην απάντηση του εάν είμαι επιχειρηματίας φίλε Μάνο σου απαντώ πως έιμαι επιχειρηματίας αυτοδημιούργητος - είμαι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Harman Kardon, JBL & Infinity στον χώρο των "consumer electronics" ......και ναί ξοδεύω και χρήματα για διαφήμηση.....αυτά που σας λέω λοπόν δεν σας τα λέω χωρίς να έχω σχέση με το εμπόριο...σας τα λέω επειδή έχω σχέση......
    Οσο για τον georgedr....
    Τι να τις κάνεις τις τιμές ρε george αν δεν μπορείς να πετάξεις το μοντέλο σου κάπου με ασφάλεια και συλλογικότητα?  Αν σκωτώσεις καμμιά οικογένεια που βγαίνει για την βόλτα του Σαββατοκύριακου με το αυτοκίνητο....σε κάποια λεωφόρο που ενδεχομένως θα πετάει κάποιος άτυχος , άμυαλος και κατατρεγμένος μοντελιστής?Huh Γιατί αν αυτός που του έδωσε το αεροπλανακι του έλεγε...φίλε εμείς πετάμε και με μια δεδομένη ασφάλεια εκει....τότε το "κατατρεγμένος" φεύγει, και μένει μόνο το άτυχος και άμυαλος.......Τώρα αυτό που τις περισσότερες φορές συμβαίνει είναι το απλά "άπραγος" μοντελιστής...και ο νοών νοείτω.....
    Καλές και ασφαλείς πτήσεις
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

www.petame.gr
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 20:47:19 »

Όλα αυτά καλά, αλλά ρε παιδιά και από το εξωτερικό που ψωνίζετε μήπως σας παρέχουν κανένα μοντελοδρόμιο; Και στο κάτω κάτω κάποτε που και μεις ξεκινούσαμε δεν ψαχνόμασταν για έτοιμους χώρους και τέτοια, θέλαμε να πάρουμε το μοντέλο και είχαμε τη λαχτάρα να βρούμε άδειο μέρος να το πετάξουμε, τι προβληματισμοί είναι αυτοί ξαφνικά δε μπορώ να το καταλάβω. Στο κάτω κάτω υπάρχουν στις μεγάλες πόλεις τόσες αερολέσχες και μοντελοδρόμια, γιατί να μπει ο μικρός έλληνας στο τριπάκι να φτιάξει μοντελοδρόμιο για μερικούς πελάτες και στο τέλος να πάει φυλακή. Σκεφτείτε οτι η ελληνική πραγματικότητα δεν επιτρέπει τόσα μεγάλα ανοίγματα στους περισσότερους επιχειρηματίες. Αυτά τα πράματα θέλουν χρόνο να ωριμάσουν δε γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 21:46:49 »

Αγαπητέ sfyris

Μην παρεξηγείς αυτά που γράφω.. Όπως έξήγησα επανειλλημένως μιλώ για τους επιχειρηματίες που "φτιάχτηκαν" τα "κονόμησαν" βολευόμενοι απο το καθεστώς της φθηνής χρήσης του μοντελοδρομίου των Σπάτων και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν έχει ανάγκη απο "μοντελοδρόμιο"......ή τουλάχιστον δεν θέλουν να επενδύσουν σε ένα... λές και δεν τους αφορά.....Αγαπητέ Sfyris στην Αθήνα υπάρχουν μοντελομάγαζα που βγάζουν απο 500 ευρώ την μέρα μέχρι και 10.000!!!! Εγώ μιλώ για αυτούς που βγάζουν το "δεκαρικάκι".....κατάλαβες? Wink

Όσων αφορά το εξωτερικό εκεί φίλε παίζει η καλίτερη τιμή.....και αν δεν έχεις εσύ κάτι να αντιπροτείνεις στον πελάτη...γιατί να πληρώσει το "καφέ" που απλόχερα θα του προσφέρεις στο μαγαζί σου αγοράζοντας κατι που βρίσκει στον Tower φθηνότερα?
    Μπορεί λοιπόν για κάποιον να μετράει..1ον Η τιμή κτήσης, 2ον Η γνώση που του προσφέρεις, 3ον Ο χώρος που θα τον βοηθήσεις να πετάξει το μοντελάκι του και σίγουρα τελευταίο θα είναι το "καφεδάκι" που θα τον κεράσεις (μια και το πληρώνει στην τελική αφού αγοράζει ακριβότερα εν γνώσει του τις περισότερες φορές).
    Γιατί ρε φίλε να πάει ο έμπορος φυλακή ? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.... Δηλαδή οι έμποροι πρέπει να ζούν μια ζωή σαν βδέλες ;;; Γιατί δηλαδή το φταίξιμο το ρίχνουμε στούς συλλόγους και στις λέσχες??? Τόσα χρόνια οι "μάγκες" πουλήσανε τόσα πράγματα, έκαναν τόσο τζίρο - μιλάμε για δεκάδες εκατομύρια επι τουλάχιστον μια δεκαετία (όσο λειτουργούσε η Λέσχη Αερομοντελιστών Αθηνών στα Σπάτα) και μόλις τα σπάτα έγιναν αεροδρόμιο όλοι έπεσαν να φάνε την λέσχη γιατί ρε γαμ..το??? Η απάντηση είναι απλή....Η λέσχη δεν ήταν κερδοσκοπικός οργανισμός. Και δικαίωμά τους τώρα είναι να παίζουν μπεγλέρι στο καφενείο στο συνταγμα, ή να βλεπουν βιντεοκασέτες μοντελιστικού περιεχομένου. Συναντιούνται γελούν χαιρετιούνται και περνούν ωραία. Δικαίωμά τους και μαγκιά τους. Εγω δεν τα βάζω με τους λάθος φορείς ή ανθρώπους. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ότι δεν μπορείς να λές απο την μία "γιατι ρε ταδε δεν κάνει η λέσχη μοντελοδρόμιο"Huh Η απάντηση είναι πως να κάνει όταν η συνδρομή ήταν της πείνας τόσα χρόνια για την λέσχη?Huh Η επόμενη ερώτηση είναι.."καλά τοσα χρόνια αυτοι οι εμποροι που "φτιάχτηκαν" δεν κατάλαβαν οτι κάποια στιγμή θα χρειαζόταν ένας χώρος όταν τα Σπάτα θα γίνονταν αεροδρόμιο"Huh Όλοι απο αυτους το ήξεραν...παρόλα αυτά όλη την δεκαετία τσεπώνανε τα κέρδη, φτιάξανε τα σούπερ μάρκετ και μετα πάλι στην τζαμπαρία να'ναι καλά τα "κορόϊδα οι πελάτες" που δεν μιλάνε και δεν λαλάνε........έλα όμως που την συνταγή την χαλάει το ίντερνετ και η έυκολες αγορές σε αυτο.........Τώρα λοιπόν διαφαίνεται οτι ο πελάτης έχει περισότερη δύναμη, και χρειάζεται περισότερα σερβις απο τους εγχώριους ντήλερ επιχειρηματίες, που είναι το aftersales παιδιά?Huh?? Πόσα μοντελοδρόμια φτιάξατε?Huh? που πετάνε οι νέοι?Huh?
    Γιατί να μη δουλεύει ο TOWER λοιπόν ρε παιδιά??? Αφού δίνει τα ίδια σε χαμηλότερες τιμές.....Δηλαδή πως την έχετε δεί ότι εμείς είμαστε τα κορόϊδα που θα πληρώνουμε τα σέρβο και τα μοντελάκια "παπορίσια"Huh?? Και χωρις aftersales (μοντελοδρόμιο, εκπαίδευση κτλ.)Huh??
    Για σοβαρευτείτε λίγο.... Ούτε οι λέσχες φταίνε όυτε οι συνδιασμοί....ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΦΤΑΙΝΕ !!! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ Η ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!
    Τρύφωνας

Καταγράφηκε

www.petame.gr
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 21:52:55 »

xaxa!!

Από ότι βλέπω μου αρέσουν τα σχόλια όλα και από όλους.Προσωπικά δεν γνωριζόμαστε αλλά...

Τρύφωνα, τα σχόλια μου δεν τα κάνω για να υπάρχει τροφή για αντίλογο και να αρχίσει κάποια διαμάχη όπως γίνεται πάντα στα φόρουμ. Τα κάνω γιατί το να μιλάτε και να μην γνωρίζετε κάποιο συγκεκριμένο κύκλο καταστημάτων είναι σεβαστό,. Το να παίρνει η μπάλα όλους τους εμπόρους όμως είναι άδικο.

1. Η "μπουτίκ" μου! όπως αναφέρεις....που είναι συνοικιακό μαγαζί εμπορεύεται μάρκες που κάποιοι από τους αναγνώστες ποτέ δεν πρόκειται να δουνε στα εργαστήρια τους. Το γιατί το γνωρίζουν αυτοι που πρέπει.

2. Κύκλος εργασιών 2005 => 124 χιλιάδες ευρώ με εξαγωγές στην Αγγλία σε συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. ( Π.Χ. Έχω δώσει 7 Integral στην Αγγλία τον μήνα Μάρτιο)
    3. Κύκλος Εργασιών 2006 => έκανα απογραφή και τέλειωσα πριν από 6 μέρες και είμαι λίγο ποιο κάτω. περίπου 118 χιλιάδες ευρώ.Κ αυτό γιατί λόγω δουλειάς έλειπα 80%.

4. Όσον αφορά τις επενδύσεις... Εισαγωγές από UK 2006 (42 xιλιάδες λίρες). Εισαγωγές από Γερμανία 2006 (34 χιλιάδες ευρώ. Με πρώτες πωλήσεις σε μοτέρ DA το πρώτο εξάμηνο του έτους).

5.Κρίμα αλλά μιλάς για τον χώρο μας χωρίς να έχεις βρεθεί ποτέ στα Χανιά.Δες τις φωτό από Μάλεμε, μιας και αυτό προσφέρεται από το κράτος μας και μόνο

6. Κρίμα αλλά μιλάς για εμένα χωρίς να με γνωρίζεις και να ξέρεις τι μπορεί να προσφέρει η προσωπικότητά μου αλλά και η όρεξη για  βοήθεια που έχω.

7. Το εάν εκεί στην πρωτέυουσα κάνουν ότι θέλουν οι συνάδελφοι τότε είναι δικό σας σφάλμα & πρόβλημα.Δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο παντού.Εσείς είστε η εξαίρεση και όχι η επαρχία.Η οποία έχει και τα καλύτερα χέρια.Π.Χ ο Κύριος GeorgeDr που σχολίασε κάπου ποιο κάτω μιας και είναι κρητικός Wink

8. Το αν δεν έχετε μοντελοδρόμια (Που αμφιβάλω! διότι πλέον έχω καταλάβει ότι πολλά τα μέρη για τον Αθηναίο μοντελιστή) τότε δεν φταίνε τα μαγαζιά της επαρχίας!

9. Το αν το μοντελοδρόμιο που θέλετε ΔΕΝ είναι τσάμπα.....ο Τσάμπας πέθανε. Γνωρίζω κόσμο στην Αθήνα που έχει κάνει αξιόλογη δουλειά και εχει διαθέσει πολλά χρήματα για αυτό το χόμπυ.Συνεπώς ότι πληρώνεις παίρνεις, εάν κάποιοι δεν θέλουν συνδρομές κλπ τότε δικό τους πρόβλημα. (Δεν αναφέρομαι σε εσένα)

10. Αποκλειστικότητα σε ένα χώρο ΔΕΝ υπάρχει από το 1991. Το εμπόριο ειναι ελέυθερο για όλους αρκεί να εξυπηρετεί τους απαιτούμενους τζίρους των κατασκευαστών.

11. Αν κάποιος θέλει να κάνει διαφήμηση είναι δικό του και μόνο πρόβλημα.Βγάζω λεφτά χωρίς να έχω ανάγκη διαφήμησης.Συνεπώς δεν είναι απραίτητο εκτός και αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος από το οικονομικό

12.  Το αν εκεί στην πρωτευουσα σας βγάζουν από τα 5 ή 4 σέρβο του πομπού το ένα τότε (για Γερόλυκο το σχόλιο) τότε δεν είστε μοντελιστές διότι δεν γνωρίζετε τι πρέπει να αγοράζετε για τα λεφτά που πληρώνετε.

13. Τζίρος γνωρίζω τι σημαίνει εδώ κα 10 χρόνια μιας και είμαι αεροναυπηγός με 2 μεταπτυχιακoύς τίτλους (MSc in ΙΤ & MBA σε Engineering Management) και οι απλοί όροι του εμπορίου είναι απαραίτητοι.

14. Θα διαφωνήσω με τον Κοσμά σχετικά με αγορές από εξωτερικό...Παροτρύνω τον κόσμο να αγοράζει από εκεί από την στιγμή που ο έλληνας καταστηματάρχης είναι κρεμμάμενος στον Κάθε εισαγωγέα και στις τιμές χονδρικής που του δίνουν

15. Στην " Μπουτίκ" μου έχω 2 άτομα που το δουλευουν. Το ένα η μητέρα μου που όταν σιδέρωνε μονοκότ για τα πατερν του μπαμπα κάποια άτομα από το φόρουμ δεν είχαν καν γεννηθεί.Το άλλο είναι 17 χρόνια εκεί και υποστηρίζει RC cars όλο αυτόν τον καιρό.

16. Όσο για τον Frank Tiano. Δεν είχα γεννηθεί όταν ξεκίνησε το έργο του αλλά συνεργάζομαι από to 1988 πριιν ακόμα ξεκινήσει το  Top Gun μιας και είναι ο προμηθευτής μου σε robart & Zap   Wink

Θα μπορούσα να γράφω για πολλή ώρα αλλά...το κούρασα...

Μάνος
    Καταγράφηκε
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 21:59:43 »

Παράθεση
    Ρε παιδια τοση ωρα διαβαζω κ βλεπω πως κανεις απο εσας δεν αναφερει την κλεψια που γινεται απο τα καταστηματα κ να ξεκινησω απο τις Τ/Κ πως ειναι δυνατον να περνεις 4 καναλι κ να εχει μεσα 3 σερβο δηλαδη το αμαξι ερχετε με 3 ροδες κ η 4αρτη ειναι προαιρετικη?Huh?Δεν το καταλαβαινω γιατι στο κουτι απο την εταιρια λεει οτι περιλαμβαινει 4 σερβο κ μεσα ειναι 3 κ αναγκαζεσαι να αγορασεις το 4αρτο 12 ευρω
    .

Λυπάμαι που ακόμα υπάρχουν γονίδια "Μακρυγιάννη" στην Ελλάδα!!! Γερόλυκε εκτιμώ ότι ΔΕΝ γνωρίζεις τι εννοώ άλλα κάποιοι καταλαβαίνουν!

Πάντως. Όταν αγοράζεις πρέπεινα ξέρεις κα τί παιρνεις. Συνεπώς πρώτα διαβάζουμε το κουτίι και μετά το πληρώνουμε.

Οι πομποί βγαίνουν σε 4 κατηγορίες από τους κατασκευαστές:
    1. Combo => Πομπός + δέκτης
    2. Combo set => Πομπός + δέκτης + Μπαταρίες πομπού, δέκτη και φορτιστή
    3. Set =>Ολοκληρωμένο πακέτο που έχει (Πομπό+δέκτη+μπατ+φορτ+4 σέρβο για τύπο)
    4. Export Set =>ολοκληρωμένο πακέτο αλλά => Χωρίς μπαταρίες + χωρίς φορτιστή + και με λιγότερα σέρβο. Συνήθως 3 από τα 4

Άρα πριν αγοράεις κάτι πρέπει να ξέρεις τι είναι. Εάν δεν ξέρεις ρωτάς τον καταστηματάρχη που από ότι βλέπω , στην Αθήνα.....υπάρχει πρόβλημα

Παράθεση
    Και μου λετε τωρα για προσφορες κ τριχες κατζαρες εδω μας κλεβουν κ δεν λεμε τιποτα.κ συγκεκριμενα στο δικο μου κουτι η θεση για το 4 σερβο μου ηταν χρησιμοποιημενη ελειπε το σερβο κ ηταν τα εξαρτηματα του μεσα.το αγοραζουν  2 κ το πουλανε 10 τι περιμενεις.

Τα κέρδη μακάρι να ήταν από 2 => 10. Τότε δεν θα δούλευαν οι καταστηματάρχες! θα γράψω αναλυτικά σχόλια αργότερα για τα κέρδη μιας και πρέπει να εξαφανιστώ σε 5.
    Παράθεση
    Και πολλα αλλα ειναι δυνατον εναν κινητηρα να τον βρισκεις 110 ευρω κ τον ιδιο σε αλλων 165?μια Τ/Κ 125ευρο κ σε αλλον 185ευρο???

γιατί δεν μας λες τα μαγαζιά ώστε να σου εξηγήσω ακριβώς τι συμβαίνει ώστε όλος ο κόσμος να καταλαβαίνει την απορία σου?

Παράθεση
    Πιστευω κατα την ταπεινη μου γνωμη πως παρα πολυς κοσμος δεν ασχολειτε με τον αερομοντελισμο γιατι ειναι ακριβος οπως λενε...........

εγω δεν εχει καιρο που ξεκινησα κ δεν νομιζω πως ειναι ετσι.απλα το μεγαλυτερο οπλο του αγοραστη ειναι
    Α) το "ιντερνετ" οπου απο εκει μπορεις να παρεις φτηνα πραγματα κ

Συμφωνώ. Και εγώ που έχω κατάστημα για το μοντέλο μου αγόρασα 18 σέρβο από Αμερική μιας και είναι φτηνότερα από εκεί παρά να τα πάρω χονδρική από Ελλάδα!

Παράθεση
    Μακαρι τα πραγματα να ηταν αλλιως αλλα δεν βλεπω να αλλαζουν

Σηκώνω τα χέρια ψηλά...Έχεις 90% δίκιο...Κρατάω ένα 10% για τους νέους επαγγελματίες που ίσως κάνουν την διαφορά που χρειάζεται το χόμπυ μας.

Μάνος
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 22:06:15 από kerpinis » Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 22:06:04 »

Καλησπέρα
    Διαβάζω τα posts που έχουν σταλεί και πραγματικά δεν ξέρω στο τι να πρώτο αναφερθώ...
    Θα θελα να πω καταρχήν πως συμφωνώ με τα λεγόμενα του kerpinis και αυτό γιατί και γώ όπως και αυτός ζω σε επαρχία, ψωνίζω τα πράγματα που με καλύπτει από το τοπικό μοναδικό μαγαζί της πόλης μου (Λάρισα),και ότι δεν το χει το παίρνω από το εξωτερικό. Από τον συγκεκριμένο επαγγελματία είμαι υπέρ ευχαριστημένος....
    Ξέρετε το γιατί?? Γιατί ο συγκεκριμένος επαγγελματίας είναι πάνω και πρώτα από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ . Καταλαβαίνει τις ανάγκες μου(μας)  σε βοηθά ακόμη και σε πράγματα που δεν έχεις αγοράσει από το μαγαζί του, σου προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο του, και οι τιμές του είναι πολύ ανταγωνιστικές. Υπάρχει μεταξύ μας ( με όλους τους αερομοντελιστές της περιοχής) μία σχέση φιλική κάτι που δύσκολα μπορεί να αναπτυχθεί στην Αθήνα
    Θεωρώ πως όπως ο Δημήτρης ο Ναζάρης (καλό είναι να γράφονται και τα ονόματα των καλών επαγγελματιών), όπως και πολύ άλλοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται μακριά από την Αθήνα οι οποίοι ζουν σε πόλεις που ακόμη η ανθρώπινη επαφή είναι εφικτή λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.
    Βέβαια και στην Αθήνα υπάρχουν οι καλοί επαγγελματίες, και καλό θα ήταν να μη τους παίρνει η μπάλα όλους... δεν θα ξεχάσω ποτέ όμως όταν κάποτε παρήγγειλα τηλεφωνικά δύο set  γρανάζια για futaba servo 3101 και μου έστειλε με αντικαταβολή δύο servo 3101...  Τα πρώτα κόστιζαν 2000χιλ δρχ και τα δεύτερα 18000χιλ δρχ.. uglystupid2
    ε! ξεχνιέται αυτό?Huh

Dapan

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 22:16:27 από dapan » Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    asesasos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 22:36:49 »

Eκτιμω οτι θα υπαρχουν πολλα παραδειγματα σαν και το επομενο αλλα μια που ο φιλος Kerpinis το αναφερει θα πω και εγω την προσωπικη μου εμπειρια.

Τ/Κ Graupner JR mx-12 αγοραστηκε απο φιλο μοντελιστη εδω στην Αθηνα τιμη 270euros με ενα σερβο και χωρις Δεκτη

ΙΔΙΑ Τ/Κ αγορα απο ιντερνετ (γερμανια) μαζι με μεταφορικα 149 ευρω, με ενα σερβο ΚΑΙ δεκτη......αντε τωρα να εξηγησεις...
    Τωρα ποις δεν προσεξε τι ακριβως εγραφε η προσφορα, εγω η ο φιλος που την πηρε απο εδω?
    Αλλα την μεγαλυτερη κουβεντα την ειπε ο Τρυφωνας....Κυριοι αυτοι ειναι οι νομοι της ελευθερης αγορας και ο καθενας ειναι ελευθερος να ψωνισει εκει που αισθανεται ΑΝΕΤΑ και ΟΜΟΡΦΑ...Τωρα αν καταφερει καποιο ελληνικο μαγαζι να με κανει να αισθανθω Ανετα και ομορφα, τοτε μαγκια του και θα το υποστηριξω...εως τοτε θα παραμεινω   paypal

Kαλες πτησεις σε ολους
    Καταγράφηκε

"asesasos"
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 22:50:50 »

Αγαπητέ Μάνο,
    Θα σε παρακαλούσα πριν απαντάς να διαβάζεις εντελώς τα μηνύματά μου. Επανειλλημένως έχω αναφερθεί ότι δεν αναφέρομαι στην Κρήτη και στα συνοικιακά. Ούτε σε εσένα συγκεκριμένα. Με την λέξη "μπουτίκ" αναφέρθηκα για το ποιόν των προσφερομένων ειδών - δεν το είπα με απαξίωση ίσα ίσα οι μπουτίκ φημίζονται για την ποιότητα και όχι για την ποσότητα ...θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την λέξη πχ."DELICATESEN" του μοντελισμού..Μην το παίρνεις στραβα και μην είσαι προκατειλλημένος απέναντί μου. Αν γνωριζόμασταν θα έβλεπες οτι συμφωνούμε σε πολλά πράγματα.....
    Μην παραφράζεις ή καταλαβαίνεις λάθος αυτά που γράφω. Όπως είπα και πρίν δεν αναφέρομαι στους συνοικιακούς, ή αν θέλεις τους εμπόρους της επαρχίας. Δεν ωφελεί να συζητάμε το ύψος των τζίρων του καταστήματός σου μιας και σε προηγούμενο πόστ μας έγραφες ότι την χρηματοδοτείς την δουλειά - και καλά κάνεις. Να ξέρεις όμως οτι για την Αθήνα οσων αφορά τις επιχειρήσεις που αναφέρομαι τα νούμερα των τζίρων σου για όλο το οικονομικό σου έτος - που γράφεις είναι για το πρωτο τρίμηνο του κύκλου εργασιών τους ....Λάβε επίσης ένα πράγμα υπόψην σου...Όλα τα καλά τελειώνουν και όταν θα χρειαστεί να τα μαζέψετε απο το Μάλεμε - τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις σοβαρή λύση στους αξιότιμους πελάτες σου που τόσα χρόνια σε εμπιστεύονται και αγοράζουν τα "εξωτικά" πράγματα που τους φέρνεις. Και η λύση θα πρέπει να έρθει απο ΣΕΝΑ και όχι απο το ΚΡΑΤΟΣ. Γιατι πολύ απλά η επιχείρηση ανοίκει σε έσένα και οχι στο κράτος. Ουτως η άλλως με τόσα degrees που έχεις καταλαβαίνεις νομίζω αυτούς τους απλούς επιχειρηματικούς συνηρμούς. Παρεπιπτώντως θα σε ενημερώσω οτι οι αποκλειστικότητες έχουν καταργηθεί εντός της ΕΟΚ μόνο που τα είδη που αντιπροσωπεύω είναι Αμερικάνικης εταιρείας.....JBL-INFINITY-HARMAN ....Και υπάρχει έλεγχος οπως υπάρχει και στην SONY, PHILIPS κτλ. Δεν μπορεί ένας έμπορος να πάρει απο την SONY γερμανίας ή Αγγλίας απλόυστατα γιατι η εταιρεία θα τον παραπέμψει αυτομάτως στην Αποκλειστική αντ/πεια της στην Ελλάδα, κατάλαβες τώρα?
    Ασφαλώς και υπάρχουν στην Αθήνα - ευτυχώς - και ορισμένα μοντελοδρόμια 3 για την ακρίβεια οργανωμένα. Αν πρόσεχες στα λεγόμενά μου αναφέρθηκα στο "τζάμπα" όχι για τους μοντελιστές χομπίστες αλλά για τους επιχειρηματίες που απ' όταν έκλεισαν τα Σπάτα και μετα τη βγάζουν στο τζάμπα οσων αφορά το μοντελοδρόμιο με εξαίρεση το HOBBY BOX....
    Στο 11. λές οτι δεν χρειάζεσαι διαφήμηση γιατί βγάζεις λεφτα έτσι και αλλιώς....Η διαφήμηση πρώτα απο όλα έρχεται απο τους ίδιους τους πελάτες σου. Μην νομίζεις οτι έφτασες κάπου και τελείωσε....Οι πελάτες σε φτιάχνουν και οι πελατες σε "αδειάζουν" κράτα και αυτό κατα νού. Ελπίζω του χρόνου να μεγαλώσεις τις πωλήσεις σου και να διαθέσεις και ποσά γι αυτούς. Κάνε μερικά events..και είμαι σίγουρος οτι θα ποιάσουν τόπο.

Και αφού συνεργάζεσαι και με τον Frank μιλησέ του θα σε βοηθήσει να φτιάξεις και εσύ κατι ανάλογο με αυτό που έχει καταφέρει και αυτός εκεί.
    Αντε και καλές πτήσεις εκεί στο Μάλεμε
    Τρύφωνας Thumbs up

Καταγράφηκε

www.petame.gr
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 23:00:00 »

Πράγματι ψονιζω CP 15 Heli 20 ευρω το γαλονι και το εχω βρει σαφέστατα καλύτερη τιμη αλα δεν ...

Αγόρασα  ενα calmato απο εκει τιμη δεν λεω αλλα το ευρισκα φθηνότερα απο εξω λιγο το οτι το ηθελα άμεσα λιγο οτι μου το εδωσε σε τιμη κοντά σε αυτήν που έβρισκα εξω λιγο η εξυπηρέτηση ...

όλα απο το ίδιο μαγαζί .

Οπως ειπα και σε αλλο Forum τον Kerprinis τον βαζω απο εξω γιατι η Κρητη εχει απο μονη της παραπανω ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ μοντελιστες απο οτι η Αθηνα αυτο απο μονο του λεει κατι .

Επισεις Ο KERPINIS ειναι πάνω απο ολα ειλικρινείς  το γιατι θα το πω και ας ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ για αυτο ... πριν 6 μηνες εψαχνα να δω τι heli να αγορασω και ο Μανος μου ειχε πει ξερωοτι θα σου φανει οτι παω να σου προτινω  το ακριβο κτλ κτλ για να πουλιση ο Αθηναιος συναδελφος ακριβοτερο heli αλλα παρε θερμικο εστο και 30ari ακομα και με 3001 οχι κουνουπι ... Τοτε καθως δεν έδωσα σημασία στη λέξη κλειδί ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ποιος καταστηματάρχης θα εκανε πασα ψημένο πελάτη σε κατάστημα της περιοχής του που δεν θα τον ζαλίσει με το τι να παρω και γιατι Huh ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ Sad και νομιζα οτι πηγε να με κοροϊδέψει... για να μην  πολυλογώ αγορασα ενα Walkera 60 το εκανα κοματια πριν καν πεταξη νομιζα οτι ημουν αχρηστος ανικανος κτλ κτλ το πουλισα σπασμένο 100 ευρω μαζι με 6 επαναφορτιζομενες 1,2 V   με ζημια των 70 ευρω .Λιγο αργοτερα αγορασα ενα Raptor 50 TITAN Το εσπασα μεν αλα προλαβα να πεταξω και το εσπασα απο το ξερω μου το κεφαλι πιρουετες με 4 + μποφορ με 5 ντεποζιτα μονο πτησεις αλλα η αγορα ηταν σωστη.

Κατι ακομα βλεπω οτι τα μονα μαγαζια που φωναζουν ειναι ο ΚΕΡΠΙΝΗΣ και ο ΣΦΥΡΙΣ μηπως εδω υσχιει μια παροιμία καθαρος ουρανος δεν φωβατε και γιαυτο ειναι οι μονοι που μιλανε και φωναζουν οτι εχουν και αυτοι δικιο ? ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Huh μηπως εχουν λερωμενη τι φωλια τους ?

ΑΧ ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Τα εχω παρει στο κρανιο .
    Μεταπήδηση σε: