Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.802 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 10:37:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 10:37:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 10:19]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309802
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 154
    Συνολικά: 156
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: EXTRA 300 PARKZONE  (Αναγνώστηκε 8453 φορές)
    kostasch
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 6 Αυγ 2011, 10:51:05 »

Καλημερα ! Τελικα το αεροπλανο οντως ειναι πολυ καλο! Μια απορια μονο! Ενω εινα ζυγισμενο οπως πρεπει και τριμμαρισμενο οταν ερχεται για πρσγιωση ειναι σαν πισοβαρω! Το εχω ζυγυσει πολλες φορες αλλα φαινεται ενταξει!! Μπορειτε να μου πειτε τι μπορει να φταιει!!
    Καταγράφηκε
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 6 Αυγ 2011, 19:23:09 »

Καλημερα ! Τελικα το αεροπλανο οντως ειναι πολυ καλο! Μια απορια μονο! Ενω εινα ζυγισμενο οπως πρεπει και τριμμαρισμενο οταν ερχεται για πρσγιωση ειναι σαν πισοβαρω! Το εχω ζυγυσει πολλες φορες αλλα φαινεται ενταξει!! Μπορειτε να μου πειτε τι μπορει να φταιει!!
    μπορω να κανω μια υποθεση...
    ισως εχεις πολυ down thrust.
    ετσι κατα την προσγειωση που κοβεις γκαζι,ανεβαζει μουρη και σου δινει την αισθηση οτι ειναι πισοβαρο.
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 6 Αυγ 2011, 23:45:52 »

μπορω να κανω μια υποθεση...
    ισως εχεις πολυ down thrust.
    ετσι κατα την προσγειωση που κοβεις γκαζι,ανεβαζει μουρη και σου δινει την αισθηση οτι ειναι πισοβαρο.

Πολύ καλή υπόθεση να έχει πολύ down thrust Thumbs up και μήπως στον αέρα με ανοιγμένο το γκάζι
    του ρίχνει την μούρη και έχει τριμάρει Up το elevetor και την ώρα που κατεβαίνει χαμηλώνοντας το γκάζι
    του σηκώνει την μούρη διότι υπερισχύει το τριμαρισμένο Up?? Wink
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #18 στις: Κυριακή, 7 Αυγ 2011, 01:23:05 »

Να σπρώξεις την μπαταρια σου λίγο πιο μπροστά και να ερχεσαι με λίγο περισσότερη ταχύτητα.

λουλούδι το εργαλείο ...
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    kostasch
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 7 Αυγ 2011, 08:52:44 »

Να σπρώξεις την μπαταρια σου λίγο πιο μπροστά και να ερχεσαι με λίγο περισσότερη ταχύτητα.

λουλούδι το εργαλείο ...

Ναι οντως ειναι πολυ καλο! Και πτητικα και πολυ βολικο! Το εχεις παντα στο αυτοκινητο και οπου βρεις καμια αλανα ξεδινεις λιγο για κανενα 10λεπτο! Απλα τις τελευταιες ημερες μου συμβαινει αυτο και παντα στην προσγειωση!
    Καταγράφηκε
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 12 Σεπ 2011, 16:22:59 »

καλο το 300 αρακι αν και στο εξωτερικο το θαψανε γιατι δεν ειναι 3d και οσοι το πηραν απογοητευτηκαν .............
    εγω του εχω κανει κατι παντεντουλες για τον λογο αυτο  θα βαλω καμια φωτο να δειτε .
    ουσιαστικα του μεγαλωσα την επιφανεια τον φτερον του , οχι προς το μηκος , μονο στο πλατος , κερδιζοντας ετσι σταθεροτητα σε χαμηλες ταχυτητες , δεν στολαρει πλεον τοσο ευκολα  , και σε συνδιασμο με ενα γρηγοροτερο μοτερ καταφερα πλεον να κανω καποια 3d .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    stefos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 12 Σεπ 2011, 23:30:45 »

μπορειτε βρε παιδια να μου πείτε το ακριβες σημειο μου ζυγίζει το εργαλείο γιατί έχω μπερδευεί με αυτά που έχω διαβάσει....Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    kostasch
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 14 Φεβ 2012, 20:11:55 »

Μετα απο ενα ψηλοχτυπημα που ειχε το αεροπλανο του θεματος ζυγιζει αντι 980 γρ που προβλεπει ο κατασκευαστης εχει παει περιπου 1050 γρ με τοποθετημενη την μπαταρια! Υπαρχει περιπτωση να δω διαφορα τοσο σε scale αλλα και σε μερικα βασικα ακροβατικα ? 60 γρ ειναι μεγαλη αποκλιση σε σχεση με τα 980 γρ που επρεπε ?

Οσο αφορα το ζυγισμα για το κεντρο βαρους θα πρεπει να γινει με το μοντελο αναποδα η οχι?
    Καταγράφηκε
    Dr.KC
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 14 Φεβ 2012, 21:29:02 »

Μετα απο ενα ψηλοχτυπημα που ειχε το αεροπλανο του θεματος ζυγιζει αντι 980 γρ που προβλεπει ο κατασκευαστης εχει παει περιπου 1050 γρ με τοποθετημενη την μπαταρια! Υπαρχει περιπτωση να δω διαφορα τοσο σε scale αλλα και σε μερικα βασικα ακροβατικα ? 60 γρ ειναι μεγαλη αποκλιση σε σχεση με τα 980 γρ που επρεπε ?

Οσο αφορα το ζυγισμα για το κεντρο βαρους θα πρεπει να γινει με το μοντελο αναποδα η οχι?

Με το βάρος δεν θα έχεις θέμα.

Όλα τα μεσο-πτέρυγα και χαμηλό-πτέρυγα μοντέλα, ζυγίζονται ανάποδα...κοινός, το κάθετο σταθερό να κοιτάζει πάτωμα. Αν έχεις retracts, σε μεσο-πτέρυγο ή χαμηλο-πτέρυγο μοντέλο, πάντα ζυγίζουμε με ανοιχτά σκέλη.

Σε ότι αφορά στην συμπεριφορά του μοντέλου σου κατά την προσγείωση, για αρχή βάλε την μπαταρία λίγο πιο μπροστά. Το μοντέλο με μισό γκάζι θα πρέπει να πετά ίσια με «0» trim up. Σε περίπτωση που έχει έστω και λίγο trim-up ή trim-down το πρόβλημα σου είναι η γωνία που έχει το μοτέρ σου σε σχέση με το firewall…οπότε ξεβιδώνεις την βάση και αλλάζεις την γωνία της βάζοντας καμία ροδελίτσα του χιλιοστού.

Για φελιζόλ το μοντέλο πετάει  πολύ τίμια.

Αφού μετά από εκπαιδευτικό, πήγες καπάκια σε sport-aerobatic και μάλιστα είναι πλόιμο μέχρι και σήμερα….είσαι σε καλό δρόμο.
    Καταγράφηκε

Κώστας
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: EXTRA 300 PARKZONE
    Μεταπήδηση σε: