|
stamatis
|
 |
« στις: Τετάρτη, 22 Ιουν 2011, 23:55:49 » |
|
Καλησπερα, μια ερωτηση για τους φιλους των ηλεκτρικων. θελω να μετατρεψω ενα μεγαλο αεροπλανο σε ηλεκτρικο και χρειαζομαι 10s lipo. το κοστος ομως για αγορα των συγκεκριμενων μπαταριων και αντιστοιχου φορτιστη ειναι απαγορευτικο... θα μπορουσα να συνδεσω δυο 5s σε σειρα ετσι ωστε να εχω το ιδιο αποτελεσμα και αν ναι πως? ευχαριστω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
|
|
|
|
|
|
stamatis
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 00:02:17 » |
|
ευχαριστω πολυ! μου λυνει πραγματικα τα χερια διοτι εχω ηδη φορτιστη για 5s και θα μειωσω κατα πολυ το κοστος! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
|
|
|
|
dodos
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 00:07:00 » |
|
Τη μπαταριές έχεις? Αν είναι πχ zyppi η turnigy 4000 5ς δεν χεριάζετε να αγοράσεις τίποτα  μπορείς με τα υπάρχον βύσματα που έχουν επάνω η μπαταριές  Και χωρίς καμία μετατροπή  Αν θέλεις θα ανεβάσω 3ης φωτογραφίες να δεις τι ακριβώς κάνεις  είναι πολύ απλό 
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 00:42:49 από dodos »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
PaNt
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 00:12:02 » |
|
ευχαριστω πολυ! μου λυνει πραγματικα τα χερια διοτι εχω ηδη φορτιστη για 5s και θα μειωσω κατα πολυ το κοστος!  Μπορείς να μην πάρεις γέφυρα αλλα να την φίαξεις εύκολα και απλα πάνω στο ESC...>! Δλδ φευγει το μαυρο καλωδιο απο το speedo και παει σε ενα βυσμα στο αρνητικο... Μετα το κοκκινο απο το speedo παει σε ενα αλλο βυσμα ξεχωριστο απο το προηγουμενο..! Και τέλος μενουν ενα θετικο απο το ενα βυσμα και ενα αρνητικό απο το αλλο τα ενώνεις με ενα καλώδιο..! ...Και εισαι έτοιμος.. Ετσι γλειτώνεις βύσματα κολήσεις και βάρος..!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
orck
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 00:50:58 » |
|
Τη μπαταριές έχεις? Αν είναι πχ zyppi η turnigy 4000 5ς δεν χεριάζετε να αγοράσεις τίποτα  μπορείς με τα υπάρχον βύσματα που έχουν επάνω η μπαταριές  Και χωρίς καμία μετατροπή  Αν θέλεις θα ανεβάσω 3ης φωτογραφίες να δεις τι ακριβώς κάνεις  είναι πολύ απλό  Θελω εγω εαν δεν σου ειναι κοπος να δειξεις πως μπορεις να το κανεις χωρις καμια μετατροπη. Ευχαριστω.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dodos
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 00:55:41 » |
|
Κανένας κόπος απλά θα της ανεβάσω το πρωί για τη το καλώδιο usb το έχω στο μαγαζί
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dodos
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 09:24:35 » |
|
Όταν έρχονται η μπαταριές zippy turnigy turnigy nano-tech έχουν αυτά τα βύσματα Εμείς με ένα ψαλίδι η ένα ξυράφι κόβουμε ενδιάμεσα για να ξεχωρίσουμε τα βύσματα
|
|
|
|
|
|
dodos
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 09:26:56 » |
|
Εδώ η μπαταριές μας είναι έτοιμες
|
|
|
|
|
|
dodos
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 09:43:06 » |
|
Συνδέουμε το κόκκινο καλώδιο από την μια μπαταρία με το μαύρο καλώδιο από την άλλη μπαταρία η και αντίστροφα.
< προσοχή μην συνδέσετε το κόκκινο καλώδια της μιας μπαταρίας με το κόκκινο της άλλης πάντα μαύρο με κόκκινο>
αυτόματα η 2 μπαταριές 5s που έχουμε έγιναν 10ς
|
|
|
|
|
|
dodos
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 09:52:50 » |
|
Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία είναι έτυμες για 10ς setup
Περνούμε το αντίστοιχο βύσμα από το κόκκινο καλώδιο της μπαταριάς kαι το βάζουμε στο κόκκινο καλώδιο του speed control, και το αντίστοιχο στο μαύρο, και με αυτόν τον τρόπο δεν πειράζουμε καθόλου τα βύσματα από της μπαταριές μας τα αφήνουμε οπός είναι
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
v_tolias
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 10:04:48 » |
|
< προσοχή μην συνδέσετε ποτέ το κόκκινο καλώδια της μιας μπαταρίας με το κόκκινο της άλλης πάντα μαύρο με κόκκινο>
Γιατί αυτό? Δεν θα γίνουν κανονικά 5S2P??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
|
|
|
|
dodos
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 10:29:26 » |
|
Ναι  Έτσι όπως το έγραψα φαίνετε λες και κάτι θα γίνει λάθος μου  απλά δεν θα έχουμε 10ς 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2011, 16:07:54 » |
|
Μπράβο φίλε dodos πολύ ωραία και πρακτική ιδέα!!!  Και ακόμη ένα πλεονέκτημα που θα έχουν οι μπαταρίες είναι ότι τα καλώδια τα συνδέεις ένα ένα με το esc και αποφεύγεις έτσι σπινθηρισμούς (αρτ)!!!  Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!  Υ.Γ. Είχα σκεφθεί κάτι παρόμοιο με γυμνά κλίπς ντυμένα με θερμοσυστελόμενο, αλλά αυτός ο τρόπος που παρουσίασες αποφεύγεις τα εκ νέου κολλήματα! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|