Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.427 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 04:33:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 04:33:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:16]

[Χθες στις 21:05]

από carapis
    [Χθες στις 19:45]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 14:36]

από DIGI
    [Χθες στις 10:30]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309427
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 288
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 58
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: αποριες για φορτιστη hyperion στην αλανα  (Αναγνώστηκε 5127 φορές)
    NIK THE GREEK
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 11:19:10 »

Καλημεριζω ολη την αερομοντελιστικη κοινοτητα τις προαλλες αγορασα ενα ψηφιακο φορτιστη hyperion 50watt με ενσωματωμενο τροφοδοτικο δηλ αυτον http://www.hobbyworld.gr/newshop/index.php?main_page=product_info&cPath=84_170&products_id=1166 τωρα θελω να κανω φορτιση στην αλανα κ εχω μερικες αποριες το αμαξι μου ειναι honda κ οπως γνωριζω δινει στα ηλεκτρικα του αντι για 12 βολτ 13 βολτ κ ψιλοφοβαμαι να τον συνδεσω τον φορτιστη στην μπαταρια του αυτοκινητου.1. μηπως τον καψω?             .2.το αυτοκινητο πρεπει να δουλευει οση ωρα βαλω τον φορτιστη?                             .3.οι μπαταριες που δουλευω ειναι 3σελλες 2200mah κ οταν βαζω στον φορτιστη 2200 mah αυτοματα μου βγαζει οτι θα την φορτισει με 2.2amper αυτο σημαινει οτι θα φορτισω με 1c?                           .4.στην αλανα για γρηγορη φορτιση θα μπορω να φορτισω με διπλα αμπερ? δηλ αν βαλω 4.4 amper στον φορτιστη θα φορτιζω με 2c?           .5.  Οι μπαταριες που εχω ειναι ενα ζευγαρι τετοιες http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1526&zenid=1c13568467c5456d4912817707afeb73                               ενα ζευγαρι τετοιες http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1450&zenid=1c13568467c5456d4912817707afeb73                 κ ενα ζευγαρι 2650mah αυτες http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1512&zenid=1c13568467c5456d4912817707afeb73 απ αυτες ξερω οτι το δευτερο ζευγαρι οι nanotech σηκωνουν μεχρι 5c οι αλλες δεν ξερω μπορω να τις φορτισω με 2c?             .6. αργοτερα θελω να παρω ενα φορτιστη με πιο πολλα watt δηλ αυτον http://www.hobbyworld.gr/newshop/index.php?main_page=product_info&cPath=84_170&products_id=2981 αλλα θα μου τις φορτιζει πιο γρηγορα?αφου λογικα παλι με 2.2amper δεν θα φορτιζει?παιζουν τα watt ρολο? προκαταβολικα ευχαριστω ολους οσους μου λυσουν τις αποριες μου φιλικα Νικος
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 11:36:50 »

1) Οχι δεν θα εχεις κανενα προβλημα απο τα 12 στα 13 volts, Οι μπαταριες των αυτοκινητων ουτως η αλλως οταν ειναι πληρως φορτισμενες εχουν 14volts.
    2) οχι δεν χρειαζεται να δουλευει η μηχανη ολη την ωρα, απλα προσεχε μην ξεζουμισεις την μπαταρια του αυτοκινητου. Καθε τεταρτη φορτιση αν το βαζεις 5 λεπτα μπροστα δεν θα εχεις προβλημα . Χοντρικα μια μεση μπαταρια αυτοκινητου εχει ενεργεια 60-70 Ah. Εσυ τραβας για καθε μπαταρια 2.2Αh. Αν η μπαταρια του αυτοκινητου ειναι πληρως φορτισμενη, και σκεφτουμε πως για να παρει μπροστα η μηχανη πρεπει να εχει πανω απο 30 Αh ακομα μεσα η μπαταρια του αμαξιου αυτο σημαινει πως εχεις περιπου 30Αh διαθεσιμα για να φορτισεις τις μπαταριες σου .Προσωπικα χρησιμοποιω τον παρακατω τυπο  αριθμος φορτισεων χωρις προβλημα = C μπαταριας αυτοκινητου /(2*c μπαταριας που φορτιζω)
    3)Ναι , μια μπαταρια 2200 Mah φορτιζει με 1 c οταν της δινεις 2.2 amps,με 2c-οταν τις δινεις 4.4 amps Και και ουτω καθ εξης. 
    4)Ναι
    5) καλο ειναι να μην φορτιζεις με πανω απο 1 C εκτος και αν ο κατασκευαστης λεει διαφορετικα
    6) τα Watts που χρησιμοποιεις ειναι volts*amps . Αν φορτιζεις μια 3S με 2.2 amps χρησιμοποιεις 12v* 2.2 = 24 watts Με τον φορτιστη που εχεις απλα δεν μπορεις να φορτισεις με πανω απο 2c δλδ μια 2200Mah μπαταρια .
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 11:54:22 »

Καλημερα Νικο

Ο φορτιστης σου μπορει να φορτισει μπαταριες κι απο μπαταρια αυτοκινητου:  11v~15VDC and 100v~240V AC Inputs  αλλωστε το λεει οτι δεχεται απο 11 - 15

Καμια μπαταρια αυτοκινητου πληρως φορτισμενη δε δινει 12 Volt. Αυτην ειναι η ονομαστικη ταση της μπαταριας. Η πραγματικη ειναι αν θυμαμαι καλα στο 13,4- 13,6 volt περιπου και μαλιστα οταν ειναι σε λειτουργια το αυτοκινητο, επειδη δουλευει ο δυναμος, αν κανεις μετρηση θα σου δειξει 13,74 Volt ( τοσο δειχνει στο δικο μου )

1) δεν θα τον καψεις

2) Αν ειναι πληρως φορτισμενη η μπαταρια του αυτοκινητου σου και σε καλη κατασταση, δε χρειαζεται να δουλευει το αυτοκινητο αλλα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δε θα πεσεις πολυ σε Volt( κατω απο 11). Επισης ποτε μην θετεις σε λειτουργια το αυτοκινητο κι ενω φορτιζεις. Αυτο θα σου σταματησει την φορτιση και μπορει αν τραβας πολλα αμπερ απο την μπαταρια κατα την φορτιση , να τραβηξει και η μιζα του αυτοκινητου και να μην παιρνει μπρος το αυτοκινητο.

3) ακριβως στα 2.2 Αh ή 2200 mah  ειναι το 1 C για τις μπαταριες σου τις συγκεκριμενες turnigy 2200

4) & 5) οι turnigy που εχεις μπορουν φορτισουν εως 4,4 Αh δηλαδη 2C. Απεφευγε να το κανεις στην μπαταρια του αυτοκινητου πολλες φορες την ιδια μερα γιατι οσα περισσοτερα Αμπερ ζητας για φορτιση, τοσο λιγοτερο αντεχει η μπαταρια σου ( αυτοκινητου ). Παραδειγμα. Αν βαλεις να φορτισεις 4 φορες και ζητησεις 4,4 αμπερ μετα δε θα μπορεις να κανεις αλλη φορτιση. Μπορεις ομως να βαλεις να φορτισεις 7 φορες ζητοντας 2,2 Αμπερ που θα ειναι σαν να εκενες 4 φορτισεις στα 4,4 Ah. Οσα περισσοτερα αμπερ ζητας τοσο πιο γρηγορα πεφτει η μπαταρια του αυτοκινητου. Επισης παιζει ρολο τι μπαταρια φορας στο Honda, ποσα Ah δινει και τι Αμπερ εκκινησης μπορει να δωσει.
     Οι nano tech( μωβ ) που εχεις μπορουν να φορτισουν μεχρι και 22 Ah αλλα δεν υπαρχει προς το παρων τετοιος φορτιστης. Εγω σπιτι οταν βιαζομαι τις φορτιζω στα 6 Αh.
     Τις τελευταιες νομιζω μπορεις να τις φορτισεις μεχρι 1 C.

6) ναι παιζουν τα watt ρολο, οσα περισσοτερα εχει ενας φορτιστης, τοσα περισσοτερα Αμπερ μπορει να δωσει σε μια μπαταρια μμε το καταλληλο τροφοδοτικο. Επισης, δεν εχουν ολοι οι φορτιστες τροφοδοτικο. Για εμενα ειναι καλυτερα το τροφοδοτικο να ειναι ξεχωριστο.

Νικο μια ανακεφαλαιωση, καθε μπαταρια απο πισω της γραφει max charge rate. Οσες εχουν 1 C σημαινει οτι της φορτιζεις με οσα αμπερ γραφει πανω η μπαταρια. Αν λεει 2,2Ah  φορτιζεις με 2,2 Ah,   αν λεει 5Ah φορτιζεις με 5Ah. Αν σου γραφει πισω 2 C, αυτοματα στην πρωτη περιπτωση το 2,2Ah μπορει να γινει εως και 4,4Ah  και το 5Ah  μπορει να γινει εως και 10 Ah.
      Επισης, οταν φορτιζεις απο το αυτοκινητο, οσα περισσοτερα Αμπερ ζητας απο την μπαταρια του αυτοκινητου, τοσο πιο γρηγορα ξεφορτιζει. Να εχεις παντα καλωδια ετσι ωστε αν μεινεις απο μπαταρια αυτοκινητου, να μπορεις να βαλεις μπρος αφου θα τα εχεις συνδεσει σε μπαταρια αλλου αυτοκινητου.

Επισης, εγω χθες στο μοντελοδρομιο, εμεινα απο μπαταρια στο αυτοκινητο και τι εκανα
     Συνδεσα αυτην: http://www.rcmodelshop.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=1450&zenid=1c13568467c5456d4912817707afeb73
     στους πολους τις μπαταριας του αυτοκινητου, τραβηξα μιζια και πηρε κατευθειαν ---> οι nano tech τα σπανε!!! Και το κορυφαιο, ουτε τη δυναμη της εχασε , ουτε φουσκωσε, ουτε ζεσταθηκε.

Οτι κι αν κανεις, να προσεχεις με τα ρευματα. Επισης, μην τις αποφορτιζεις κατω απο την ονομαστικη τους ταση. Δηλαδη, 3,7 volt ανα στοιχειο. Θα σου κρατησουν πολυ περισσοτερο καιρο Wink Οσες μπαταριες παλιοτερα τις κατεβαζα στα 3,3 volt ανα στοιχειο, σχεδον εχουν ψωφησει. Βεβαια η τεχνολογια προχωρα με τον καιρο κι ολα αυτα αλλαζουν.
     Να θυμασαι να κανεις balance στις μπαταριες σου, ειδικα αν εχουν αποφορτισει αρκετα. Παλιοτερα λεγαν, ανα 10 φορτισεις , κι ενα balance charge. Εγω τις κανω σχεδον σε καθε φορτιση.

Ελπιζω να βοηθησα. Καλες και ασφαλης πτησεις  Wink
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 12:05:40 »

Η σωστή μονάδα ενέργειας για τους παραπάνω υπολογισμούς είναι η βατώρα = Wh
    Επίσης πρέπει να συνυπολογισθουν και οι απώλειες κατά την φόρτιση, που χονδρικά τις ανάγουμε στο 40%.

Αρα μία μπαταρία αυτοκινήτου 60Ah * 13,6V είναι 816 Wh
    η συνολική ενέργεια για να φορτίσει μία τρίσελη 2,2Ah είναι: 2,2 * 12,4 =27,28 +40% φθάνει τις 38,19 Wh

Η μισή ενέργεια της μπαταρίας αυτοκινήτου ισοδυναμεί με 10 φορτίσεις της παραπάνω μπαταρίας.

Προσοχή, δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα μπαταρία 60Ah, π.χ. το δικό μου έχει 45Ah, και η δυνατότητα ως άνω μειώνεται στις 8 φορτίσεις.

Σχετικά με το θέμα αν πρέπει ή αν είναι ασφαλές να είναι εν λειτουργία η μηχανή κατά την διάρκεια που κάνουμε φορτιση , εξαρτάται από το αν ο φορτιστής μπορεί να αντέξει τα peaks που δίνει το σύστημα φόρτισης της μπαταρίας του αυτοκινήτου, και μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τις προδιαγραφές του φορτιστή. Επίσης φορτιστές σαν τον Χαμαιλέωντα του Schulze, επιστρέφουν μέρος του φορτίου στην πηγή, και αυτό είναι αδύνατο όσο λειτουργεί η μηχανή και φορτίζει η μεγάλη μπαταρία, άρα ζεσταίνονται πολύ.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    NIK THE GREEK
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 12:17:23 »

6) τα Watts που χρησιμοποιεις ειναι volts*amps . Αν φορτιζεις μια 3S με 2.2 amps χρησιμοποιεις 12v* 2.2 = 24 watts Με τον φορτιστη που εχεις απλα δεν μπορεις να φορτισεις με πανω απο 2c δλδ μια 2200Mah μπαταρια .
    [/quote] Σ ευχαριστω πολυ φιλε μου   Thumbs up Thumbs up δηλαδη αν παρω με πιο πολλα watt φορτιστη θα μου ειναι αχρηστος γιατι θα μου κανει την ιδια δουλεια μ αυτον εκτος φυσικα αν θελω να φορτισω τις nanotech με πανω απο 2c θα μου ειναι χρησιμος σωστα?κ παλι ευχαριστω
    Καταγράφηκε
    NIK THE GREEK
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 12:21:13 »

Να θυμασαι να κανεις balance στις μπαταριες σου, ειδικα αν εχουν αποφορτισει αρκετα. Παλιοτερα λεγαν, ανα 10 φορτισεις , κι ενα balance charge. Εγω τις κανω σχεδον σε καθε φορτιση.

Ελπιζω να βοηθησα. Καλες και ασφαλης πτησεις  Wink
    [/quote] Σ ευχαριστω φιλε μου αλλα εχω μια αλλη απορια τι εννοεις balance charge? ο φορτιστης που εχω κανει ταυτοχρονα κ balance ετσι θελω να πιστευω δηλ εκτος κ αν εννοεις κατι αλλο...
    Καταγράφηκε
    kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 15:08:10 »

Σ ευχαριστω φιλε μου αλλα εχω μια αλλη απορια τι εννοεις balance charge? ο φορτιστης που εχω κανει ταυτοχρονα κ balance ετσι θελω να πιστευω δηλ εκτος κ αν εννοεις κατι αλλο...
    αν συνδεεις και το λευκο φυσακι της μπαταριας στο board του φορτιστη τοτε στο συγκεκριμενο φορτιστη κανεις αναγκαστικα και balance
    προσωπικα θεωρω οτι σε καθε φορτιση πρεπει να κανουμε balance, μπορει να διαρκει λιγο παραπανω η φορτιση αλλα προσφερει μεγαλυτερη ασφαλεια και ζωη στην μπαταρια Wink
    Καταγράφηκε

wasting space via Architecture...
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 15:23:23 »

Καλησπερα και παλι Νικο

Στις μπαταριες που εχεις, θα δεις 2 φισακια. Το ενα ειναι της φορτισης. Το αλλο ειναι ενα μικροτερο λευκο το οποιο μπορεις να το βαλεις στο μικρο ορθογωνιο που ειναι δεξια απο τον φορτιστη σου στην εικονα που εδωσες στο πρωτο σου λινκ, το οποιο ειναι ο balancer. Εννοειται οτι ο balancer ειναι συνδεμενος με τον φορτιστη.

Μπαινεις μετα στο μενου στο φορτιστη, στις lipo και λογικα θα δεις lipo charge, balance charge, discharge, lipo storage κ.τ.λ. εξαρταται το μενου του. Εναν θελεις να κανεις balance, συνδεεις μαζι με το φις για την φορτιση, και το φισακι σου στον balancer, επιλεγεις balance charge και κανεις φορτιση.

Τι κανει το balancer. Απο οτι καταλαβα τις μπαταριες τις χρησιμοποιεις σε 450 ελικοπτερο το οποιο ''ρουφαει'' και καταπονεις τις μπαταριες. Καθως κανεις πτηση, τα στοιχεια της μπαταριας ξεφορτιζονται κι απο 4,20 volt που ειναι το καθε στοιχειο κατεβαινουν παραδειγμα στα 3,75 volt ανα στοιχειο.

Μπορει ομως στη μετρηση που θα κανεις στην τρισελη σου να δεις  το πρωτο στοιχειο στα 3,75volt  το δευτερο στοιχειο στα 3,68 volt και το τριτο στοιχειο στα 3,80 volt. Οπως παρατηρεις, το καθε στοιχειο βρισκεται σε διαφορετικο βολταζ. Εαν κανεις φορτιση απλη, ο φορτιστης σου θα αρχισει την φορτιση και θα σταματησει στα 12,60 volt  αλλα τα στοιχεια σου θα δειχνουν   για παραδειγμα 4,17 / 4,15 / 4,28   που ναι μεν στο αθροισμα τους ειναι 12,60 volt αλλα σε διαφορετικα volt κι ετσι ευκολα μπορει να χαλασει μια μπαταρια ειδικα στην αποφορτιση της.

Εκει λοιπον κανεις balance charge κι ολα τα στοιχεια ερχονται οσο πιο κοντα γινεται στα 4,20 volt ανα στοιχειο.

Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 16:31:27 »

Επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις το παρακατω κυκλωμα για να βαζεις δυο μπαταριες ταυτοχρονα στον φορτιστη σου. Δηλαδη φορτιζεις την απλη 3S 2200 μπαταρια σου με 1C δηλαδη με 2200mAh. Με αυτο το κυκλωματακι θα βαζεις δυο ιδιες μπαταριες και θα φορτιζεις με 4400mAh. Και τις δυο ταυτοχρονα.

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=1766
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 16:51:14 »

Επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις το παρακατω κυκλωμα για να βαζεις δυο μπαταριες ταυτοχρονα στον φορτιστη σου. Δηλαδη φορτιζεις την απλη 3S 2200 μπαταρια σου με 1C δηλαδη με 2200mAh. Με αυτο το κυκλωματακι θα βαζεις δυο ιδιες μπαταριες και θα φορτιζεις με 4400mAh. Και τις δυο ταυτοχρονα.

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=1766
    οχι ακριβως!!
    θα φορτιζει παλι με 2200mAh αλλα οι δυο 3s μπαταριες θα φορτιζουν σαν μια 6s
    Καταγράφηκε

wasting space via Architecture...
    NIK THE GREEK
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 17:01:47 »

οχι ακριβως!!
    ναι αλλα αυτο εχει υποδοχη μονο για να βαλεις τα ασπρα φισακια του balance της καθε μπαταριας δεν θα πρεπε να εχει κ υποδοχη για το καθε καλωδιο t deans της καθε μπαταριας?
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 17:26:43 »

φορτιζεις και απο τα ασπρα .
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 18:04:45 »

Το χρησιμοποιω το συγκεκριμενο γκατζετακι. Βαζεις μονο τα λευκα φισακια για το balance πανω στο γκατζετακι και το λευκο φις του που ειναι 6απλο, το βαζεις στο balancer του φορτιστη σου. Φορτιζεις στα 6s ( 25, 2 ωολτ )  . Αν οι μπαταριες σου ειναι στα 2.2 Ah, κανεις το εξης στο φορτιστη σου:

Balance charge , επιλογη για 6's lipo στα 2,2Ah

Balance charge γιατι μπορει η μια μπαταρια σου  να βρισκεται στα 11,10 volt και η αλλη στα 11,45
    Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2011, 19:32:16 »

οχι ακριβως!!

Εχεις δικιο Αντωνη, ετσι οπως το εγραψα ακομη και ο ιδιος θα μπερδευομουν. Πολυ σωστα τα λες και ρυθμιζεις τον φορτιστη για 2200mAh σαν να εχεις μια μπαταρια 6S.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: αποριες για φορτιστη hyperion στην αλανα
    Μεταπήδηση σε: