Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.759 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 02:54:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 02:54:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

[Χθες στις 17:10]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309759
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 805
    Συνολικά: 805
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: PeakModel Sbach 342 με DLE30  (Αναγνώστηκε 28357 φορές)
    ilias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Παρασκευή, 1 Ιουλ 2011, 08:55:45 »

Θα συμφωνησω με τον GeorgeC

Υπαρχουν ρυθμισεις στην τ/κ οπως το reverse ενος καναλιου οπου μαζι με μιξη 2 καναλιων θα εχεις το διπλο elevator
    Εγω θα απεφευγα το servo reverser
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #46 στις: Παρασκευή, 1 Ιουλ 2011, 10:02:42 »

Η τ/κ είναι η Spektrum DX7 και έχει 6 ελεύθερες μίξεις γιά να κάνω αυτό που είπατε αλλά έτσι θα χρειαστώ ένα ακόμη κανάλι το οποίο από τον πίνακα που έγραψα δεν περισσεύει.
    Θα πρέπει ή να μην σκεφτώ τον καπνό,
    ή να βάλω τα δύο aileron σε ένα κανάλι (ch2),
    ή να μην βάλω kill engine switch (δεν μου αρέσει αυτή η ιδέα),
    ή να πάρω την DX10t  Cheesy (δεν κυκλοφόρησε ακόμη).
    To servo reverser είναι καλής ποιότητας, η heavy duty έκδοση (το εκπροσωπεί η Horizon Hobby αυτή που έχει και την Spektrum)
    Εσεις τι θα επιλέγατε;
    Μήπως ξέρεται αν προγραμματίζονται τα σέρβο ώστε να αντιστρέφουν την κίνηση τους όπως κάποια futaba;
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 1 Ιουλ 2011, 10:16:56 από vilisdev » Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #47 στις: Παρασκευή, 1 Ιουλ 2011, 12:09:46 »

Βγαλε τον καπνο.
    Περιττο βαρος θα ειναι μετα απο καννα 2-3 πτησεις οταν θα σου εχει περασει η 1η εντυπωση...
    Δυσκολο να το δεχτεις τωρα αλλα γνωριζω δυο τουλαχιστον τετοιες περιπτωσεις φιλων, ο ενας στα 50cc και ο αλλος στα 100cc, που γυριασαν την πλατη στο καπνισμα.
    Καταγράφηκε
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #48 στις: Παρασκευή, 1 Ιουλ 2011, 13:27:47 »

Πολύ ευχάριστη η άποψη σου GeorgeC γιά το peak sbach. Νομίζω ότι καταλαβαίνω την γνώμη σου και γιά τον καπνό. Αλλά γιά να πω όλη την αλήθεια διάβασα σε άλλα forum γιά κάποιους που γιά να πετύχουν το κ.β. βάζουν περίπου 300-320γρ κοντά στο firewall, άλλοι βάζουν τις μπαταρίες εκεί μπροστά και μερικοί βάζουν και καπνό. Εγώ σκέφτηκα ότι δεν θα επηρέαζε καθόλου την scale πτήση και θα ήταν πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό με καπνό. Το βάρος που κερδίθηκε με τα carbon σκέφτηκα να το ξανασπαταλήσω σε βάρος καπνού (μην φανταστεις μεγάλο τανκ, το πολύ 180-250ml). Βέβαια δεν αποκλείεται να γυρίσω μιά ακόμη φορά την πλάτη στο κάπνισμα όπως έκανα μέχρι τώρα σε όλα τα α/π μου (έχω δύο αντλίες που κάθονται και βλέπω ότι θα μου μείνει απωθημένο στο τέλος Grin)
    Καταγράφηκε
    Xristooos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #49 στις: Παρασκευή, 1 Ιουλ 2011, 16:10:40 »

Βιργιλη επειδή έχω και εγώ μια επιλογή στην τ/κ μου hitec optic 6 που σε περιορίζει να βάλεις η aileron η elevator έβαλα το elevator σε 2 κανάλια και τα ailerons με Υ δεν έχω δει καμία διάφορα.
    Τώρα σε θέμα καπνού μπωρει να είναι και ένα απλό θέμα ενθουσιασμού αλλά μπωρει όπως είπες να γίνει απωθημενο και σε καταλαβενω γιατί και εγώ ξεκιναω καινούρια βενζινουλα και το smoke το έχω για σίγουρο.
    Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #50 στις: Παρασκευή, 1 Ιουλ 2011, 17:11:24 »

Για οτι αφορα το ΚΒ τα δικα μου μοντελα εδειξαν ουδετερη συμπεριφορα (up/invert) εν πτησει ζυγιζοντας στο wing tube (αντε και λιγο πιο πισω).
    Το δε ενα (YAK 55/DLE 30V2/JTec Pitts muffler) ζυγισε στο tube με 2Χ2100 Hyperion LiFe τοποθετημενες στο enginebox. Χρησημοποιησηα τα original standoffs και ειναι  αληθεια οτι ο κινητηρας προεξεχει κατα 3cm περιπου απο το cowl , μηδενικη αισθητικη επιβαρυνση για ενα ΥΑΚ , ανεφαρμοστη για ενα SBach ισως.
    Δοκιμασε το εξης: ρυθμισε το ζυγιστηρι ωστε να παταει στην θεση του tube.
    Με το μοτερ στις origial βασεις και χωρις μπαταριες τοποθετησε το Α/Π στο ζυγιστηρι. Αν εισε τυχερος θα ζυγισεις σωστα παιζοντας μονο με την θεση των μπαταριων.
    Αν οχι...
    Τοτε για να αποφυγεις ballast μπορεις να υιοθετησεις την λυση που εφαρμοσα στο αλλο μου Peak (Yak 54V3/DLE55/DLE κανιστρο απο την Κινεζα).
    Επιπροσθετοι αποστατες μηκους 1,5cm στα stanoffs και δοκιμες κεντροβαρισματος με μετατοπιση των μπαταριων πετυχα εν τελει ενα Α/Π που πεταει καλα (8,020gr)- σιγουρα πολυ πιο καλα απο οτι μπορω να πεταξω εγω...
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Παρασκευή, 1 Ιουλ 2011, 18:33:01 »

Το θεμα με τον καπνο εχει ως εξης ,,,,στην αρχη εισαι ενθουσιασμενος που θα βγαζεις το ντουμανι ...ωραιο εφε κτλ κτλ ...μετα ερχετε το καθαρισμα μετα ξεκολαει η επικαλυψη και γενικα γινετε ενας χαμος ...και ολα αυτα για 3-5 λεπτα καπνο ,που μπορει να μην ειναι και της προκοπης Undecided
    Επισης τουλαχιστον στο 50αρι μου με ενοχλουσε πολυ η  αλλαγη συνπεριφορας του μοντελου  με το εξτρα βαρος.
    Αν αναλογιστεις οτι το Sbach ειναι 30αρι δηλ μικροτερο και απο οτι γραφεις φωρτομενο με πολλα που δεν ειναι απαραιτητα τοτε εχεις την συνταγη για ενα μοντελο
    με μεγαλο πτερυγικο φωρτιο. Undecided
    Νομιζω οτι .....θα πρεπει να ετοιμασεις το μοντελο για πτηση χωρης καπνο και περιτα servo reverser κτλ κτλ ...και μετα αν εισαι ικανοποιημενος με την πτητικη του συμπεριφωρα και πιστευεις οτι "σε παιρνει"για καπνο ..το βαζεις  

Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #52 στις: Δευτέρα, 4 Ιουλ 2011, 14:11:36 »

Σας ευχαριστώ γιά τις απόψεις σας. Αφού διάβασα αρκετές φορές τα γραφόμενα σας και συζήτησα και με φίλους πήρα την απόφαση να βάλω τα aileron σε ένα κανάλι, να μην βάλω το servo reverser (το οποίο είναι πραγματικά καλό, heavy duty γιά μεγάλα servos, αν δεν το ξέρει κάποιος ότι υπάρχει δεν το καταλαβαίνει από την κίνηση των δύο elevators και ζυγίζει 13γρ με την καλωδίωση του)  και να κρατήσω το ένα κανάλι γιά τον καπνό .
     Καταλαβαίνω τους λόγους που μου αναφέρετε γιά τον καπνό άλλα βλέπετε εσείς τα περάσατε πριν και εγώ τα περνάω τώρα. Και μάλιστα ξέρατε την στιγμή που γράφατε την απόφαση μου γι αυτό και είπατε τα προβλήματα γιά να ξέρω τι θα συναντήσω. Απλά θα ετοιμάσω την υποδομή γιά καπνό και στην αρχή θα πεταχτεί χωρίς αυτό όπως έγραψε και ο Ανδρέας. Γι αυτό που γράφεις Ανδρέα με τα πολλά περιττά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τίποτα άλλο εκτός από δύο LiPo στο Powerbox sensor (94γρ η καθεμιά) από τις οποίες μπορεί την τελευταία στιγμή να μείνει και μόνο μία. Φυσικά θα μείνει και μία γιά το ignition (εκτός αν έχεται άλλη λύση).
     GeorgeC πράγματι το cowl του sbach δεν επιτρέπει μετακίνηση του κίνητήρα προς τα εμπρός και απ' ότι διαβάζω το κ.β. το φέρνουν λίγο πίσω από το σωλήνα των φτερών. Θα το δούμε και στις πτήσεις αυτό .
    Καταγράφηκε
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 13:26:00 »

Το sbach άργησε αλλά επιτέλους ετοιμάστηκε. Είναι ARF και κάποιος που θα είχε αρκετό χρόνο και όλα τα υλικά θα το τελείωνε πιθανόν σε 5-6 μέρες. Αυτό που μένει τώρα είναι το στρώσιμο του κινητήρα και οι πρώτες πτήσεις που θα γίνουν όταν το επιτρέψει ο καιρός και η εργασία (σε 10-20 μέρες). Γιά να δούμε λοιπόν τις φωτογραφίες από το μοντάρισμα και αν έχετε παρατηρήσεις υπάρχει χρόνος γιά να διορθωθεί ή αλλαχτεί οτιδήποτε.
    Στη φωτο έτοιμο με το σπινερ 3,5” να ταιριάζει απόλυτα με τη γραμμή του cowl. Η τρύπα στα δεξιά του cowl είναι για να μπορούμε να ρυθμίσουμε τον κινητήρα.

* sbach0424.jpg (122.28 KB, 720x540 - εμφανίστηκε 472 φορές.)
    Καταγράφηκε
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 13:26:51 »

Η θέση γιά το powerbox sensor είναι μονόδρομος απλά διαλέγουμε την δεξιά ή την αριστερή πλευρά. Από την εσωτερική πλευρά έχουν κολληθεί μικρά κομμάτια ξύλου με εποξική γιά να ενισχύσουν την επιφάνεια που βιδώνει ο διακόπτης.

* sbach0368.jpg (120.63 KB, 720x540 - εμφανίστηκε 481 φορές.)
    Καταγράφηκε
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #55 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 13:28:00 »

Φωτο από το servo του rudder. Εδώ όπως είπα το arm είναι 2,5" και έδωσε αρκετή κίνηση (45 μοίρες εκατέρωθεν) οπότε το αφήνουμε όπως έχει γιατί απ ότι μετρήθηκε γύρω στις 47 μοίρες είναι και η μάξιμουμ κίνηση που επιτρέπεται.

* sbach0369.jpg (122.91 KB, 720x540 - εμφανίστηκε 449 φορές.)
    Καταγράφηκε
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #56 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 13:29:08 »

Μπήκε η βάση γιά το servo του γκαζιού. Βιδώθηκε στο πλαινό του firewall και πάνω της βιδώθηκε ένα αναλογικό με μεταλικά γρανάζια servo.

* sbach0387.JPG (69.39 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 463 φορές.)
    Καταγράφηκε
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #57 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 13:35:45 »

Φώτο από την πλευρά της μηχανής. Δεν είχα διαθέσιμα ball link και γιά να μην περιμένω η σύνδεση έγινε με ευκαμπτο pushrod της sullivan. Στη μηχανή τοποθετήθηκε ένα arm της TBM. Στο choke δεν ακολουθήθηκε αυτός ο τρόπος που φαίνεται σε αυτή τη φώτο γιατί έβρισκε με το pushrod του γκαζιού αλλά όπως θα δείτε σε επόμενη φώτο μπήκε μια M3 βίδα για να δώσει κράτημα σε πιο ψηλό σημείο.

* sbach0390.jpg (107.77 KB, 720x540 - εμφανίστηκε 462 φορές.)
    Καταγράφηκε
    vilisdev
    Aeromodeller Hero Member

SV2BLH

« Απάντηση #58 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 13:49:39 »

Πήραμε μία τάπα gas για τάνκ της dubro και κολλήσαμε μερικά barbs στα σωληνάκια για να έχουμε καλύτερη εφαρμογή των γραμμών καυσίμου. Προετοιμάσαμε τις γραμμές καυσίμου με ένα βοσκό στο τανκ και ένα διακλαδωτή για την τροφοδοσία και ένα φίλτρο πριν το carb. Εδώ βάζουμε παντού δεματικά για να σφίξουμε τα σωληνάκια πάνω στις συνδέσεις.

* sbach0396.jpg (81.78 KB, 720x540 - εμφανίστηκε 454 φορές.)

* sbach0402.jpg (77.32 KB, 720x540 - εμφανίστηκε 454 φορές.)
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Τρίτη, 10 Ιαν 2012, 13:59:47 »

Πανέμορφο..
    Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αποφέυγω γενικά την τοποθέτηση φίλτου πριν το carb, αντ'αυτού χρησιμοποιώ φίλτρο κατά την εισαγωγή του καυσίμου στο tank!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Γιγαντιαία, υπό κλίμακα και με βενζίνη (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: PeakModel Sbach 342 με DLE30
    Μεταπήδηση σε: