Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:12:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:12:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 38
    Συνολικά: 40
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: E SKY LAMA V3 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ  (Αναγνώστηκε 33268 φορές)
    dragonsyr
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 16:48:10 »

offtopic:

...............kai sory gia ton tropo poy grafo alla etsi exo sinithisei na frafo!  Thumbs up

να προσπαθησεις να τον αλλαξεις τον τροπο γραφής σου γιατι ειναι κουραστικος Wink
    εσυ ωραια τα διαβαζεις....εμας δεν μας σκεφτεσαι?Huh? buck2
    και μην ανησυχεις εαν δεν εισαι ορθογραφος.....δεν ειμαστε στο σχολειο , καλυτερα ανορθογραφα και Ελληνικα , παρα ανορθογραφα και greeklish  Thumbs up
    Καταγράφηκε

SCEADU Evo 37(B) SWM(A)  *  OS MAX 37 SX-H  *  GY401  *  Spectrum dx7-AR7000
                                             ....Καλές Προσγειώσεις....
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #76 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 17:31:40 »

exei ena as to poyme "x" poy pianoyn ta servo ayto emena moy xekoymponei kai xano ton elenxo

Αυτό είναι τό λεγόμενο swashplate.
    Α) Τσέκαρε να δείς άν σού έχει σπάσει αυτό πού σού παραθέτω σέ κύκλο. Επισκευάζεται.

Β) Τώρα άν σού ξεκουμπώνει, (δηλαδή αποχωρίζει τό ένα μέ τό άλλο) καί γίνονται ουσιαστικά δύο κομάτια πάς γιά αλλαγή.

* qwe.jpg (6.38 KB, 344x243 - εμφανίστηκε 917 φορές.)
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #77 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 23:06:13 »

Vtr, ομολογώ ότι είμαι νέος στα ελικοπτεράκια (ενα lama εδώ και 2 εβδομάδες), άλλα αυτο που λες : (Η λέξη "φάση" αναφέρεται ώς πρός τό πάνω κάτω σέ σχέση μέ τόν κεντρικό άξονα, κάι όχι ώς πρός τό δεξιά αριστερά.)  δε νομίζω να ισχύει. Η φάση προφανώς αναφέρεται στο πού δίνει την κλίση το σέρβο στο swash, ώστε η συνισταμένη δύναμη της ροπής και της άνωσης να έχουν κατεύθυνση μπροστά (όταν το κάνεις μπροστά). Έτσι εάν σου έχει μετακίνηθεί το swash δεν θα έχεις ευθεία κίνηση.
    Καταγράφηκε
    Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #78 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 23:33:42 »

Λοιπόν, την απάντηση την βρηκα τελικα εδώ : http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=449319   

Όποιος ενδιαφέρεται ασ ρίξει μια ματιά στο τελευταίο post, σχετικά με τα coax και γιατι το swash ειναι 45 offset
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #79 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 23:34:08 »

Καλησπέρα σε όλους.

Επειδή απότι καταλαβαίνω, τα εξαρτήματα σε αυτό το ελικόπτερο κουμπώνουν μόνο με το σωστό τρόπο ,δεν μπορεί το swashplate να μετατοπίστηκε μόνο του ώστε να απορυθμιστεί η γωνία φάσης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το ιστορικό του "ασθενούς" ,για να δούμε και άλλες πιθανότητες. Είπες πως όλα ήταν μια χαρά ,μέχρι που άλλαξες άξονες. Μήπως άλλαξες και τίποτα άλλο? Τα blades σε τι κατάσταση βρίσκονται? Πρέπει να ξέρεις ,ότι η γωνία φάσης είναι υπολογισμένη από τον κατασκευαστή και δουλεύει καλά όταν στην ισορροπία τα δύο στροφεία περιστρέφονται με περίπου την ίδια ταχύτητα και συνεπώς οι γυροσκοπικές αντιδράσεις των δύο στροφείων σχεδόν αλληλοαναιρούνται, λόγω αντίθετης περιστροφής. Αν όμως κάποιο στροφείο έχει προβληματικά blades, δηλαδή που τους λείπει κομμάτι ή είναι πολύ φαγωμένα ή παραμορφωμένα ,τότε το ελικόπτερο ισορροπεί με σημαντικά διαφορετικές ταχύτητες των δύο στροφείων, με αποτέλεσμα να απομένει μια γυροσκοπική αντίδραση και το ελικόπτερο να "τραβάει". Δοκίμασε λοιπόν να αλλάξεις όλα τα blades με καινούρια. Επίσης κοίταξε μήπως σε κάποιο στροφείο έχεις βάλει λάθος blades ή μήπως είναι πολύ χαλαρές οι βίδες που τα συγκρατούν.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #80 στις: Σάββατο, 5 Ιαν 2008, 00:06:19 »

Λοιπον, ύστερα απο πολυ διαβασμα στο internet για θεωρια coax-heli καταλαβα τι φταει και φορτιζω τωρα μπαταρια να δοκιμασω. Η κινηση που κανει το ε/κ ειναι συνισταμενη της ανωσης απο τα κατω και τα πανω blades. οταν το πας μπροστα τα πανω blades λογω του balance bar σπρωχνουν προς τα αριστερα. εμένα λοιπον πρεπει να ειχε πειρχτει το ντιζακι του balance bar (το οποιο ρυθμιζεται) και έδινε πολύ κλιση στα επάνω blades με αποτέλεσμα να τραβαει συνέχεια αριστερά (Οταν το πας μπροστά). Είμαι σιγουρος οτι βρηκα την λυση και σε 20 λεπτα θα το επαληθευσω !!!!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #81 στις: Σάββατο, 5 Ιαν 2008, 00:34:15 »

To ντιζάκι στο balance bar δεν ρυθμίζει μόνο το tracking; Αν κοντύνει δεν θα έχει σωστό tracking.

Πάντως επιμένω σε κάτι που είχα γράψει και σε προηγούμενο post ότι δηλαδή φταίει κατά πολύ η κατασκευή με την μηδενική ακαμψία του οδηγού του swash που του επιτρέπει να κινηθεί και προς άλλη κατεύθυνση όταν εμείς του λέμε forward.
    Καταγράφηκε

Mikado Logo 600 SE - Compass Atom 7HV
    devol1
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #82 στις: Κυριακή, 6 Ιαν 2008, 00:08:03 »

σας ευχάριστο παρα πολύ για τη βοήθεια που μου δώσατε!!! τελικά από την πολύ χρήση είχε ανοίξει και παρήγγειλα αλουμινίου!!! το "χαναελισα" ξανά για πολλοστή φορα!!!!.... σας "ευχαριτο" πολύ!

sas eyxaristo para poly gia th boithia poy moy dosate!!! telika apo thn poly xrish eixe anixei kai parigkila aloyminioy!!! to xanaelisa xana gia polosth fora!!!!.... sas eyxarito poly!
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 20 Ιουλ 2009, 19:21:18 από vtr » Καταγράφηκε
    Isaak
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #83 στις: Κυριακή, 2 Μαρ 2008, 22:23:29 »

Καλησπέρα παιδια μετα απο καιροκαι αρκετη προπονηση πλεον πεταω σχετικα καλα!!Το προβλημα που εχω τωρα ομως και θελω να ρωτησω τους παλιοτερους ειιναι το εξης το lama μου φοραει πλεον ολο το κιτ της extreme συν ολα τα αλουμινενια διαθεσιμα κομματια!!!Εξ αρχης ηξερα την πιθανοτητα να το βατυνω αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα.Ειχα να το πεταξω κανενα μηνα και κατι μετα απο αυτο φορρτιζω της μπαταριες και παρατηρω πως ενω ακουω σωστο θορυβο απο τα μοτερακια το ελικοπτερο εγινε αδυναμο και δεν πεταει ψηλα πια!!!!!Το μυαλο μου πηγε στους μεγαλυτερους ελικες της extreme οποτε και αλλαζω σε μανισιους περιπου τα ιδια απωλει αδυναμης!!!!!!Τελικα σκεφτηκα τις μπαταριες οποτε και παρατηρησα τα εξης μετα απο πληρη φορτιση και συνδεοντας την μπαταρια το ledaki δεν γινεται απο κοκκινο πρασινο και το ενα σερβο απο τα δυο δουλευει αργα!!!Εχετε υποψη σας τι ακριβως μπορει να συμβαινει; Τα μοτερ φταινε οι μπαταριες δεν ξερω απο που να αρχισω να ψαχνω!!!Σημειωστε οτι παλαιοτερ εχω πεταξει με αυατ τα extra επανω!!!
    Καταγράφηκε
    Geopaice
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #84 στις: Κυριακή, 2 Μαρ 2008, 23:37:40 »

λοιπόν φιλε μου εγώ νομίζω ότι φταίνε οι μπαταρίες σου και όχι τίποτα μηχανικό στο μοτέρ....
    ειδικά οι μπαταρίες τις e-sky πιστεύω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο  θέλουν και αρκετή προσοχή και στη φόρτιση αλλα και όταν εξής καιρό να τις φόρτισης idiot2
    για διάβασε εδώ μερικά να paris μια ιδέα.....

http://www.kalfakis.gr/aRADIOCONTROL/START_PAGE_RC.htm

loipon file mou egw nomizw oti ftene oi mpataries sou kai oxi tipota mixaniko sto moter....
    idika oi mpataries tis e-sky pistevw oti den ine kai oti kalitero  theloun kai arketi prosoxi kai sti fortisi alla kai otan exis kairo na tis fortisis idiot2
    gia diavase edw merika na paris mia idea.....

http://www.kalfakis.gr/aRADIOCONTROL/START_PAGE_RC.htm
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 20 Ιουλ 2009, 19:20:31 από vtr » Καταγράφηκε
    sokos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #85 στις: Παρασκευή, 16 Μαΐ 2008, 22:55:06 »

καλησπερα ειμαι καινουργιος στο forum  μηπος κσερετε που μπορω να βρω ενα φθηνω και λιγο φθινο
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #86 στις: Πέμπτη, 12 Ιουν 2008, 10:57:39 »

Να παραθέσω και εγώ τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο, το έχω πετάξει αρκετά, το έχω σπάσει το έχω ξαναφτιάξει κτλπ κτλπ. τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής. καταρχήν είναι πολύ καλή βάση για αρχή, σταθερό, δεν σπάει εύκολα, σχετικά, και φτιάχνετε εύκολα. πολύ πλάκα για μέσα στο σπίτι, και με απνια έξω.(το καλύτερο είναι νύχτα με φωτάκια και χωρίς καθόλου αέρα). Προσωπικά με βοήθησε απίστευτα στα πρώτα μου βήματα. 2-3 πραγματάκια που παρατήρησα, τα μεταλλικά upgrades αξίζουν τον κόπο, εκτός από τον εσωτερικό άξωνα, το κομμάτι που πιάνει το flybar δηλαδή, γιατί εκτός από το βάρος, συνύθος δεν είναι ζηγησμένο και δημιουργεί κραδασμούς, αλλά το χειρότερο είναι οτί σε πτώση, δεν αφήνει το flybar να βγει με αποτέλεσμα όλη η δύναμη κρούσης να μεταφέρετε στον άξονα και με την φόρα που έχει, και δεν εκτονώνετε με την απασφάλησή του, να τρώει με το παραμικρό τα γρανάζια. Για τα υπόλοιπα μεταλικά upgrades, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις γιατί δεν έχουν τον τζόγο που έχουν τα πλαστικά. αποφεύγεις πολλά boom strikes και  blade strikes, εκτός οτί κερδίζεις και σε αμεσότητα, σχετικά πάντα με τον χαρακτήρα του ε/π.επίσεις μια καλή αλλαγή είναι να μπουν μακρύτερα horns στα servos και οι ντίζες σε πιο έξω τρύπες, για να κάνει μεγαλύτερη διαδρομή το swash plate. περισσότερη προσοχή βέβαια γιατί τα απότομα δεν τα αντιμετωπίζει πάντα καλά. Τέλος, άλλη μια καλή συμβουλή είναι το κοντύτερο flybar. Μεγάλη διαφορά,σε ταχύτητα και ευελιξία, και σπανιότερα strikes. Βέβαια χάνει σε σταθερότητα, αλλά για να μάθεις να είσαι ακριβείς και ομαλός με τα sticks, είναι ότι πρέπει.
    Αυτά απο εμένα, μετά από πολλές ευχάριστες ώρες με το lama μου.. Ελπίζω να μην κούρασα, και για του λόγου το αληθές..

Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #87 στις: Πέμπτη, 12 Ιουν 2008, 12:01:24 »

Ωραιος Φιλε mastelio αγνωριστο το lama σου!! Εχεις βαλει μπρος-πισω led? Δεν σου τραβαει μπαταρια? Παντως πολυ ομορφο...
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #88 στις: Πέμπτη, 12 Ιουν 2008, 13:02:31 »

Ευχαριστώ.δεν ή8ελα να χρησιμοποιήσω την μπαταρία του για τα led οπότε έβαλα έξτρα, ρολογιού.έχει συνολικά 9 smd led!Βέβαια το βάρος έχει το αντίκτυπό του..οπότε έχω αυτό το canopy για νύχτα και ένα άλλο σκέτο και ελαφρύ για μέρα και εξωτερικές πτήσεις..
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #89 στις: Πέμπτη, 12 Ιουν 2008, 17:35:23 »

Καμια μερα βαλε καμια φωτο να δουμε τι πατεντες εχεις κανει... Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: E SKY LAMA V3 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
    Μεταπήδηση σε: