Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.759 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 05:09:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 05:09:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

[Χθες στις 17:10]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309759
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 692
    Συνολικά: 692
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βενζίνη vs Αέριο !  (Αναγνώστηκε 16739 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 15:45:37 »

Καλησπέρα σας.

Πρίν λίγο μίλαγα με ένα παλικάρι που μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε Παράλληλη Αεριοκίνηση. Έχει φυσικά διατηρήσει την δυνατότητα για κίνηση με βενζίνη... Του στοίχισε 850 ευρώ σύν έξοδα 50 ευρώ για μετακίνηση στη Βουλγαρία (καύσιμο και ξενοδοχείο) όπου και έγινε η μετατροπή... ! Συνολικά δηλ. 900 ευρώ.
    Η δεξαμενή είναι στρόγγυλη, σάν κεφαλοτύρι και μπήκε στο χώρο που είχε για τη Ρεζέρβα (5ος τροχός+λάστιχο). Η χωρητικότητά της είναι 34 και κάτι λίτρα, ικανή δηλαδή για 400 περίπου χλμ. αυτονομίας. Αυτό σημαίνει ότι χάνεις τη δυνατότητα για 5ο λάστιχο άν πάθεις κάτι εκτός και άν δέν θέλεις το πόρτ μπαγκάζ πίσω συχνά, οπότε και το κουβαλάς "εξωτερικά" ελαφρώς... 
     Καίει 8 λίτρα αέριο ανά 100 χλμ. απόστασης, με τιμή 0,80 ευρώ ανά λίτρο (τιμή Λάρισας). Δηλαδή καίει 6,40 ευρώ ανά 100 χλμ.
    Σε ένα συμβατικό επιβατικό θα κάψεις στην καλύτερη 7 λίτρα ανά 100, με τιμή λίτρου 1,70 ευρώ, δηλαδή 12 ευρώ ανά 100 χλμ.
    Η διαφορά είναι 12-6,5= 5,5 ευρώ ανά 100 χλμ. απόστασης. Άν διαιρέσουμε το πόσο του κόστισε με τη διαφορά αυτή, δηλαδή 900/5,5 μας δίνει περίπου 164, και αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει τις 100άδες των χιλιομέτρων που πρέπει να διανύσει για να κάνει Απόσβεση της επένδυσής του.
    Δηλαδή, μετά απο 16.400 χλμ. θα μπορεί πλέον να απολαμβάνει τους καρπούς της επένδυσής του, χωρίς φυσικά να προκύψουν πρίν ζημιές κλπ...

Η εκκίνηση γίνεται με τη βενζίνη και όταν ο κινητήρας "πιάσει" τους 35 βαθμούς, γυρνά μόνο του αυτόματα στο αέριο. Δέν ασχολείσαι καθόλου χειροκίνητα, όλα γίνονται αυτόματα. Στη Λάρισα έχει 3 σταθμούς ανεφοδιασμού για αέριο, ενώ στα Τρίκαλα νομίζω ότι μόνο έναν έχει.

Ρωτάω το εξής... Πιστεύετε ότι η τιμή του αερίου θα παραμείνει εκεί "χαμηλά" για πολύ ακόμη ή θα ακολουθήσει την τύχη (ίσως) του πετρελαίου κίνησης?

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 16:07:51 »

Ρωτάω το εξής... Πιστεύετε ότι η τιμή του αερίου θα παραμείνει εκεί "χαμηλά" για πολύ ακόμη ή θα ακολουθήσει την τύχη (ίσως) του πετρελαίου κίνησης?

DM

Αποστόλη  λογικά αν λειτουργήσει ο κανόνας σχετικά με την ζήτηση , οσο αυτη ανεβαίνει τόσο θα ανεβαίνει και η τιμη . Ειδομεν
    Το ασχημο στην περίπτωση του φίλου σου ειναι οτι ΔΕΝ θα περάσει ΚΤΕΟ μεχρι να τα ξηλώσει όλα.
    Και αυτο γιατι πιθανότατα το συνεργείο στην βουλγαρία δεν του έδωσε πιστιποιηση για την αλλαγή . Κάποιο γνωστοί μου την πάτησαν ετσι και χωρις να πάνε στην βουλγαρία . υπάρχουν και εδω επιτήδειοι .
    Ο σωστός τρόπος ειναι να πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και όταν πάρεις το αυτοκίνητο να ειναι αλλαγμένη και η άδεια κυκλοφορίας . Το αναλαμβάνει κανονικά το συνεργείο ( + 90€ περιπου ) . Αλλά είσαι νόμιμος .

Παρεμπιπτόντως αν πιάσουν κάποιον σε έλεγχο μη πιστοποιημένη αλλαγή διώκεται με τον νόμο περί λαθρεμπορίας .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 16:13:10 »

Η τιμη ειναι πολυ καλή αλλα χαρτια απο Βουλγαρια του δώσανε για να περασει κτεο ? ? ? police
    Καταγράφηκε

papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 16:17:51 »

Καιω αεριο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος! Εχω οικονομια 60%
    Περασα και ΚΤΕΟ βεβαια η εγκατασταση εγινε στην Ελλαδα!
    Οσο για τη τιμη, ακουγεται-λενε οτι θα παραμεινει χαμηλη η τιμη αν θυμαμαι καλα μεχρι το 2014 λογω της συνθηκης του Κιοτο περι καθαρων μορφων ενεργειας!
    Ας το ελπισουμε!
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 16:20:42 »

Δηλαδή αν υπολογίσεις το επιπλέον κόστος για τοποθέτηση στην Ελλάδα, χορήγηση πιστοποιητικού κ.α. και μια πιθανή αύξηση της τιμής του αερίου στην Ελλάδα (κάτι άκουσα για το αέριο που πάει σε πολυκατοικίες από το επόμενο χειμώνα - βλ. αναμενόμενη αύξησης πετρελαίου θέρμανσης) για να κάνεις απόσβεση πρέπει να κάνεις ίσως και 30.000χλμ.
    Αν τώρα σε αυτά βάλεις όλο και κάποια πιθανή βλάβη του συστήματος ή το κόστος για να βρεις έναν 5 τροχό - ρεζέρβα που μπορεί τελικά να χρειαστείς και να μην την έχεις... τελικά μπορεί και να φτάσεις στα 50.000χλμ.
    Και ποιός θα στο πληρώσει αυτό αν κάποια στιγμή θελήσεις να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου (βλ. ηχοσυστήματα - συναγερμοί κ.α. που κανείς δεν πληρώθηκε ποτέ τελικά);
    Συν του ότι πρέπει να τρέχεις (με άγχος) ντε και καλά σε συγκεκριμένα σημεία ανεφοδιασμού.
    Οι ασφαλιστικές το δέχονται ή αν προκύψει κάτι νίπτουν τας χείρας τους;  
    Μάλλον ανώφελο μου φαίνεται τελικά... εγώ δεν θα το έβαζα πάντως υπό τις παρούσες συνθήκες.
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 16:37:54 »

Αν τώρα σε αυτά βάλεις όλο και κάποια πιθανή βλάβη του συστήματος ή το κόστος για να βρεις έναν 5 τροχό - ρεζέρβα που μπορεί τελικά να χρειαστείς και να μην την έχεις... τελικά μπορεί και να φτάσεις στα 50.000χλμ.

Πρέπει να πάρεις εγγύηση από τον κατασκευαστή καθως και από αυτόν που θα στο τοποθετήσει.
    Όσο για τη ρεζέρβα, δεν μιλάμε για το κόστος ρεζερβας.. Η συζήτηση-ερώτηση είναι άλλη.. Χρειάζομαι το χώρο αυτό ή όχι?? Αν τον χρειάζομαι δεν το βάζω, αν όχι τότε το βάζω, και βάζω την ρεζερβα στο πορτ-παγκαζ(ή κάπου αλλόυ).. Είναι αδιανόητο, αυτοκίνητο να κυκλοφορεί χωρίς ρεζέρβα Thumbs up

Και ποιός θα στο πληρώσει αυτό αν κάποια στιγμή θελήσεις να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου;
    Θα μπεί στο κόστος του αυτοκινήτου, τουλάχιστον ένα ποσό(πχ όσο δεν έχει αποσβεθεί).. Αν κάποιος δεν θέλει αέριο δεν θα παρει το αμάξι όσο φτηνό και να είναι, αν θέλει θα είναι διατεθιμένος να δώσει κάποια παραπάνω λεφτά!

Συν του ότι πρέπει να τρέχεις ντε και καλά σε συγκεκριμένα σημεία ανεφοδιασμού.
    Το σύστημα είναι υβριδικό.. Δουλέυει και με βενζίνη.. Σε περιοχές όπως η Αθήνα ή άλλες πόλεις που έχουν σταθμούς, μπορείς να πηγαίνεις μια φορά στο τόσο και να γεμίζεις αέριο... Δεν θα πας να βάλεις 15 λίτρα.. Θα γεμίσεις Thumbs up Γενικά πάντα συμφέρει να γεμίζεις το ρεζερβουάρ σου!!
    Αν είναι σε περιοχή που έχει σταθμό κοντά, τότε δεν βάζεις!

Οι ασφαλιστικές το δέχονται ή αν προκύψει κάτι νίπτουν τας χείρας τους; 
    Αυτό το καθορίζεις και το ξεκαθαρίζεις εξαρχής με τις ασφαλιστικές.. Σίγουρα κάτι υπάρχει, αρκεί να ρωτήσεις Thumbs up

Δηλαδή αν υπολογίσεις το επιπλέον κόστος για τοποθέτηση στην Ελλάδα, χορήγηση πιστοποιητικού κ.α. και μια πιθανή αύξηση της τιμής του αερίου στην Ελλάδα για να κάνεις απόσβεση πρέπει να κάνεις ίσως και 30.000χλμ.

Σε αυτό έχεις δίκιο.. Στην Ελλάδα είμαστε!

Τέλος να επισυμάνω ότι σημασία έχει και η χρήση του αυτοκινήτου.. Αν κάποιος κάνει 8000-10000 το χρόνο μάλλον δεν πολυσυμφέρει.. Αν κάνει 35.000-40.000 όπως εγώ, μάλλον συμφέρει...
    Ο μόνος λόγος που δεν το έχω κάνει ακόμα, είναι γιατί χρειάζομαι το χώρο στο πορτ-παγκαζ (κυρίως για μοντελλιστική χρήση devil αλλά και για τα πολλά ταξίδια)
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 16:47:43 »

Δεν το συζητάμε οτι συμφέρει ., άσε που ειναι και ποιο καθαρό καύσιμο , σε σχεση με βενζίνη πετρέλαιο.
    Φίλε Τόλια
    Πολλά σχετικά καινούργια αυτοκίνητα ( και το δικό μου ) ΔΕΝ εχουν ρεζέρβα , αλλά κιτ επισκευής ελαστικού , στον χώρο  της ρεζέρβας 
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 16:51:58 »

Δεν το συζητάμε οτι συμφέρει ., άσε που ειναι και ποιο καθαρό καύσιμο , σε σχεση με βενζίνη πετρέλαιο.
    Φίλε Τόλια
    Πολλά σχετικά καινούργια αυτοκίνητα ( και το δικό μου ) ΔΕΝ εχουν ρεζέρβα , αλλά κιτ επισκευής ελαστικού , στον χώρο  της ρεζέρβας 

Η ακόμα καλύτερα
    http://www.bmw-ics.com/ie/en/owners/maintenance/Run-flat_Tyres.html
    Βεβαιά προϋποθέτουν κατάλληλες αναρτήσεις Thumbs up
    Καταγράφηκε

pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 17:20:48 »

τα runflat ελαστικα δεν χρειαζοντε ειδικες αναρτησεις, αλλα αισθητηρα πιεσης αερα, μιας και ειναι πολυ ευκολο να μην αντιληφθεις πως σε εχει πιασει λαστιχο.
    Στο θεμα μας τωρα , το αεριο και εγω το σκεφτομουν, αλλα εχει 2-3 βασικα μειονεκτηματα, οπως την δυσκολια ευρεσης του μιας και δεν υπαρχει παντου οπως η βενζινι και το κοστος μετατροπης, που θα χρειαστει καποιος καιρος για να το κανεις αποσβεση.Η τιμουλα του αεριου τωρα οντως συμφερει... ποτε θα τους ερθει ομως να βαλουν και εκει τρελους φορους κανεις δεν ξερει ...
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 17:24:18 »

αυτο βεβαια που κρατουν καλα κρυμμενο οι εμποροι αυτων των συστηματων , ειναι ο χρονος φθορας, αλλα και το κοστος αντικαταστασης καποιων εξαρτηματων, τα οποια αλλαζεις υποχρεωτικα μετα απο καποιο χρονο χρησης, οπως πνευμονα-βαλβιδες κλπ., των οποιων το κοστος δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητο..
    περαν τουτου, υπαρχει και μια φημη που τρυγυριζει στην αγορα, οτι το κρατος, αντιλαμβανομενο την ολο και μεγαλυτερη ζητηση για αεριο, κατα συνεπεια χασιμο αρκετων χρηματων απο τον ειδικο φορο καταναλωσης της βενζινης, επεξεργαζεται ενα νεο νομο, συμφωνα με τον οποιο , ο χρηστης αυτοκινητου με αεριο καυσιμο, θα καλειται να πληρωνει καποιον ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΕΡΙΟΥ, οποιος θα κυμαινεται φυσικα , αναλογα με τα κυβικα του κινητηρα....
    τι νομιζατε...ετσι θα το αφησουν...σε λιγο θα μας κανουν ογκομετρηση τα πνευμονια και θα πληρωνουμε φορο οξυγονου αλλα και ρυπανσης, αφου εκπνεουμε διοξειδιο του ανθρακα...
    μπορει να ειμαι και λιγο εκτος θεματος, αλλα το κρατος θα κανει τα παντα προκειμενου να εισπραξει απο οτιδηποτε θεωρειται ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ...
    παρτε ενα πραδειγμα τα κινητα τηλεφωνα...οταν πλεον εγινε απαραιτητο το κινητο, εβγαλε μια ωραια μερα, εναν επισης ωραιο νομο, και καθιερωσε ειδικο φορο κατανωλωσης στα κινητα...απλα πραγματα..δες τε το θεμα και λιγο μακροπροθεσμα και θα διαπιστωσετε οτι εχω δικιο...
    δυστυχως.... Sad Sad Sad Sad
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 17:44:11 »

Παιδια συγνώμη που διακόπτω αλλα είναι κανονας του φορουμ...

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Οταν πάτε να ποστάρετε σας το λεει με bold γραμματα πανω απο εκει που πάτε να γράψετε..!

DeltaMaN δεν έχω κάτι μαζί σου απλα ξέρω την συνέχεια

Φιλικά...!
    Καταγράφηκε
    skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 18:20:32 »

Σε ολα τα φορουμ υπαρχει και ενα θεμα για γενικες σηζητησεις σαν και αυτο που γραφουμε εδω <<Aeromodelling GR Καφέ, γενικές συζητήσεις >>
    και μιας και ειμαστε κοινοτητα νομιζω οτι καλο θα ηταν να μπορουμε να γραψουμε και διαφορα αλλα πραγματα που μας απασχολουν και να παιρνουμε την γνωμη των φίλων
    θελω να κανω μια ερωτηση για κατι που δεν αφορα τον αερομοντελισμο ε να μην χρειαζεται να κανω εγγραφη σε αλλο φορουμ  ! ! !
    Καταγράφηκε

Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 19:10:38 »

οι δικοι μας (αερομοντελιστικοι) κινητηρες μπορουν να δουλεψουν με αεριο?
    και αν ναι ποιοι και πως?
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 19:26:50 »

Καλησπέρα Κύριοι.

Ο φιλαράκος που μιλάγαμε και έκανε τη μετατροπή, μου επισήμανε ότι του δώσανε και Πιστοποίηση κανονικά και έχει περάσει ΚΤΕΟ. Απλά μου είπε ότι το σύστημά του είναι 4ης και όχι 5ης γενιάς που κυκλοφορούν τώρα. Τί σημαίνει η διαφορά δέν ξέρω... Σίγουρα θα προτιμούσα την εδώ μετατροπή, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι οι γείτονες είναι και εκείνοι αρκετά μπροστά, για να μήν αναφέρω ότι υπάρχει και Φειδωλή Κατασκευαστική Αερομοντελιστική δραστηριότητα ενώ εμείς κοιμόμαστε... 

Σχετικά με τον μοντελισμό δέν νομίζω να συμφέρει, για τα μεγάλα φυσικά μεγέθη βενζίνης, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα "παίξει" κάτι τέτοιο έστω και για το φατσιμάρε...

Οι καρεκλοκένταυροι και γραβατόπληκτοι σίγουρα θα βρούνε τρόπους να διεισδύσουν και σε αυτόν τον τομέα φορολογικά αλλά εκείνο που προσωπικά μου άρεσε, είναι η δυνατότητα της επιλογής. Μ' αρέσει να είμαι Ελεύθερος να Επιλέγω ότι θέλω. Έως τώρα στη χώρα είχαμε δύο επιλογές, τώρα ή σε λίγο καιρό θα έχουμε τρείς! Κάτι είναι κι αυτό...
    Άν έχει κανείς ενημέρωση ή γνωστούς στην Ιταλία, θα ήθελα να μάθω πόσο χρεώνεται εκεί η μετατροπή και το λίτρο αερίου...

Σχετικά με τη σχετικότητα ή όχι του θέματος, άν οι υπεύθυνοι του φόρουμ το κρίνουν, δέν έχω καμιά απολύτως αντίρρηση να κλείσει χωρίς κανένα ενδοιασμό απο πλευράς μου...
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 10 Μαΐ 2011, 19:50:11 »

τα runflat ελαστικα δεν χρειαζοντε ειδικες αναρτησεις, αλλα αισθητηρα πιεσης αερα, μιας και ειναι πολυ ευκολο να μην αντιληφθεις πως σε εχει πιασει λαστιχο.
    Η BMW τονίζει την αποκειστική χρήση run-flat ελαστικών στα καινούρια μοντέλλα(που έρχονται με run-flat tires).. Το στήσιμο της ανάρτησης είναι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα μοντέλλα, καθώς τα ελαστικά αυτά είναι πιο σκληρα! Αν αλλάξουμε λάστιχα από συμβατικά σε run-flat και αντίστροφα, αλλάζει(και συνήθως προς το χειρότερο) η σταθερότητα και η πρόσφυση του αυτοκινήτου... Αυτός είναι και λόγος που μάλλον πρέπει να αλλάξουμε και ανάρτηση!
    Η ανάρτηση ενός οχήματος αλληλεπιδρά σε τεράστιο ποσοστό με το ελαστικό, και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ κακό, αν το ένα δεν είναι συμβατό με το άλλο!!

Ασχετο μεν, αλλά χρήσιμο!
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Βενζίνη vs Αέριο !
    Μεταπήδηση σε: