Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.759 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 09:10:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 09:10:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

[Χθες στις 17:10]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309759
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 755
    Συνολικά: 758
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 35     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: TREX 600 ελεύθερη συζήτηση..!  (Αναγνώστηκε 108072 φορές)
    VAG
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Παρασκευή, 2 Μαρ 2007, 13:07:32 »

(Έχω ασκηθεί δε τόσο στο 1,5m που μπορώ να πετάξω και 90άρι που λέει ο λόγος).

Δε θέλω λάδια, βενζίνες, μπουζάκια και starter που να με πάρει και να με σηκώσει, όμως περνούν διάφορες "κακές" σκέψεις απο το τσερβέλο μου. Θα κρατηθώ!

Για αυτό να είσαι σίγουρος. Το 90αρη είναι μακράν σταθερότερο από το TRex Thumbs up.
    Καλές ιδέες σου μπαίνουν απλός γεμίζεις καύσιμο και μπορείς να βγάλεις 4-5 πτήσεις με μία φόρτιση του δέκτη.

Φιλικά,
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #91 στις: Παρασκευή, 2 Μαρ 2007, 13:08:34 »

Δε ξερω και εμνα μου περασαν για θερμικο αλλα κατσε να δουμε το 600 πως ειναι και πως παει....

Γιατι μετα θα μπλεξεις με βενζινοειδη, μπουζι, και ενα σωρο πραγματακια. Σιγουρα στη σπαν οι μπαταριες και η αλλαγη αλλα ....

Πιστευω πως αν δεν βγουν μαπα οι μπαταριες των 200 ευρω και αντεξουν κανα χρονο ή 150 εκφορτισεις η καθε μια ας πουμε, τοτε αξιζει τον κοπο.

Μολις πεταξω και δω τι γινεται θα σε ενημερωσω. Αλλωστε θα βρεθουμε να το δεις εν δρασει..!!!!

Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #92 στις: Παρασκευή, 2 Μαρ 2007, 13:10:32 »

Για κανε μας ενα κοντρολ.

90 αρι κιτ:  ....ευρω
    κινητηρας
    μπλα μλπα μπλα

για κανε μια εκτιμηση με οσα χρειαζομαστε που δε τα ξερω για να πεταξει, εκτος απο τ/κ που εχουμε...
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #93 στις: Παρασκευή, 2 Μαρ 2007, 17:40:00 »

Εγω παιδια ξεκινησα  με τ-ρεχ αλλα δεν κρατηθηκα για πολλυ και πηγα και πηρα 90 raptor se koστος 2.000 και...  αναλογως  τι θα βαλεις επανω  αλλα οντως δεν εχει σχεση με το τ-ρεχ εινα πολυ σταθερο και πολλυ δυνατο...

* Aeeuia_090.jpg (97.47 KB, 640x485 - εμφανίστηκε 318 φορές.)
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #94 στις: Παρασκευή, 2 Μαρ 2007, 20:05:05 »

Καλά, πολύ πλάκα το T-REX δίπλα στο RAPTOR. Αλήθεια, προκαλεί γέλια.  laugh
    (Σού΄ρχεται να πάρεις μιά μυγοσκοτώστρα και να το σκοτώσεις το μικρό).

Αγαπητέ R1 επιστρέψαμε απο την απογευματινή πτήση. Παρολίγον όμως να γίνει ...πτύση. Αυτό γιατί, ένας θεός ξέρει πως, χαλάρωσε το γραναζάκι του μοτέρ! (Ευτυχώς χαλάρωνε αργά - αργά, το κατάλαβαμε με το πατινάρισμα και πρόλαβα να το κατεβάσω. Όχι ότι ήταν ψηλά, αλλά εν πάση περιπτώσει έσπαγε).
    Δεν προλαβαίνεις πάντως ρε γαμώτο. Τη μιά χαλαρώνει το ένα, την άλλη κάνει κρύο-ζέστη και διαστέλλεται ή συστέλλεται ο ιμάντας της μπούμας, την άλλη μιά παρεμβολή, την άλλη μιά ρυθμισούλα που σου διέφυγε, την παράλλη ένα ...ανάθεμα! Αμ, μέχρι να συντονίσεις όλα τα πιθανά που πρέπει να αποφύγεις, μέχρι να αντιμετωπίσεις όλα όσα πρόκειται να σου συμβούν ή που συμβαίνουν και αν δεν έχει τσακιστεί κάπου ωστόσο, τότε σίγουρα θα τελειώσει η μπαταρία, θα αφήσεις το ελικόπτερο χάμω και απογειώνεσαι εσύ!  Sad 
    Τουλάχιστον πρόλαβα και δοκίμασα το Nose in πρώτη φορά. Ας είναι καλά το sim.
    Καταγράφηκε
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #95 στις: Παρασκευή, 2 Μαρ 2007, 20:46:06 »

Αγαπητέ R1 επιστρέψαμε απο την απογευματινή πτήση. Παρολίγον όμως να γίνει ...πτύση. Αυτό γιατί, ένας θεός ξέρει πως, χαλάρωσε το γραναζάκι του μοτέρ! (Ευτυχώς χαλάρωνε αργά - αργά, το κατάλαβαμε με το πατινάρισμα και πρόλαβα να το κατεβάσω. Όχι ότι ήταν ψηλά, αλλά εν πάση περιπτώσει έσπαγε                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Προσεξε  Γιαννη Ζ αν δεν εχει λασκαρει το το βιδακι του γραναζιου του μοτερ . τοτε πατιναρει απο το μονοδρομικο ρουλεμαν μεσα στο πλαστικο γραναζι.
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #96 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 02:43:35 »

(Έχω ασκηθεί δε τόσο στο 1,5m που μπορώ να πετάξω και 90άρι που λέει ο λόγος).

Δε θέλω λάδια, βενζίνες, μπουζάκια και starter που να με πάρει και να με σηκώσει, όμως περνούν διάφορες "κακές" σκέψεις απο το τσερβέλο μου. Θα κρατηθώ!

Γιά αυτό να είσαι σίγουρος. Το 90άρι είναι μακράν σταθερότερο από το TRex Thumbs up.
    Καλές ιδέες σου μπαίνουν, απλώς γεμίζεις καύσιμο και μπορείς να βγάλεις 4-5 πτήσεις με μία φόρτιση του δέκτη.

Φιλικά,
    Βαγγέλης

Φίλτατε Βαγγέλη, να το αποφύγω ήθελα το θερμικό, όχι να απογοητευθώ με τα ηλεκτρικά και να ψάχνομαι για εκεί τώρα!
    Τέλος πάντων, βλέπουμε για αργότερα. (πολύ αργότερα όμως. Για την ώρα, προτιμώ να πάρω άλλες πέντε μπαταρίες!).
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #97 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 02:51:16 »

Προσεξε  Γιαννη Ζ αν δεν εχει λασκαρει το το βιδακι του γραναζιου του μοτερ . τοτε πατιναρει απο το μονοδρομικο ρουλεμαν μεσα στο πλαστικο γραναζι.

Αγαπητέ koseliok, διερθώθη πάραυτα. Το ελικόπτερο δοκιμάστηκε δε αμέσως μετά και όλα δούλεψαν όπως έπρεπε, απλώς ξέμεινα απο μπαταρίες και ο χρόνος που διαθέταμε ήτο λίγος ώστε να περιμένουμε νέα φόρτιση.
    Ωστόσο, λαμβάνω υπόψιν μου τη συμβουλή σου για μελλοντική κουτσουκέλα του είδους.

Να είσαι καλά
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #98 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 02:56:54 »

Όσο για εσένα  ...roinides,
    με τόσα που έχεις κοτσάρει απάνω στο T-rex σου (λαμπάκια, κουμπάκια, και λοιπά συμπράγκαλα),
    πέραν του ότι θα το κάνεις σα λατέρνα, το βλέπω να προσπαθεί να πετάξει ...εις μάτην!

Να, κάπως έτσι δηλαδή:

* hen_happy.gif (18.74 KB, 130x130 - εμφανίστηκε 277 φορές.)
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #99 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 14:03:33 »

Τι τραβάς και εσύ ρε φουκαρά! Ποιός θα μας το έλεγε!
    Εφόσον ο zero_IQ  κρατά και δε χρησιμοποιεί (το ρόπαλο), συνέχισα με Hover στο καθιστικό και ΝΑΙ σήμερα πάμε για πτήση. (Έχω ασκηθεί δε τόσο στο 1,5m που μπορώ να πετάξω και 90άρι που λέει ο λόγος).
    Οι μπαταρίες με τις σύντομες αποφορτίσεις τους είναι άκρως εκνευριστικές. Θα πρέπει κανείς να έχει το-ελάχιστον 5-6 μπαταρίες και αν εξαιρέσει το χρόνο αντικατάσης των, τότε ίσως το ευχαριστηθεί περισσότερο.
    Δεδομένου ότι χρειάζονται και λίγο χρόνο να κρυώσουν πριν τις συνδέσεις στο φορτιστή. Υπομονή εν ολίγοις.

Ιδρώνει κανείς για να σας πείσει αλλά τελικά πρέπει να δώσετε αρκετα φράγκα για να πειστείτε. Αλλάξτε γνώμη πάντως πριν είναι πολύ αργά laugh

[img width= height= alt=Επιτέλους]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_20_3.gif[/img]
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #100 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 14:13:39 »

Επίσης μην ξεχνάμε οτι οι οι lipo παίρνουν και φωτιά ενίοτε λέμε έτσι....Άλλες πάλι φορές φεύγουν από τη θέση τους και πέφτουν. Το είδα και αυτό να γίνεται αλλά σε αεροπλάνο.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #101 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 14:36:11 »

Επίσης μην ξεχνάμε οτι οι οι lipo παίρνουν και φωτιά ενίοτε λέμε έτσι....Άλλες πάλι φορές φεύγουν από τη θέση τους και πέφτουν. Το είδα και αυτό να γίνεται αλλά σε αεροπλάνο.
    Χρήση VELCRO στο σασί του ε/π και στη μπαταρία. Δεν κουνιέται τίποτις! (αλλά δεν ξεκολλάει και εύκολα).

Ιδρώνει κανείς για να σας πείσει αλλά τελικά πρέπει να δώσετε αρκετα φράγκα για να πειστείτε. Αλλάξτε γνώμη πάντως πριν είναι πολύ αργά laugh

Όσο και αν ιδρώνεις σύντροφε, τώρα είναι πλέον αργά. Έπειτα, είναι και το πείσμα. Και μη μου πεις οτι δεν την έζησες τη διαδικασία; Πεισμώνεις και λες: "Δηλαδή τι; Εγώ μαλάκς είμαι; Δε μπορώ να το πετάξω;" Και τελικά το πετάς φυσικά.
    (Το πετάς και δεν ασχολείσαι άλλο)  idiot2
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 15:30:46 »

Καταφερα και τελειωσα και εγω την δουλεια Ηλια παρε με τηλ .......
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 15:38:39 »

Ποτέ δεν είναι αργά. Όσο για το πείσμα....καλό είναι αλλά μόνο όταν πρόκειτε για καλό. Αν χτυπάς τη γροθιά στο μαχαίρι πχ δεν είναι πείσμα, είναι κάτι άλλο. Θα μάθετε να πετάτε αλίμονο κανείς δε λέει ούτε θέλει το αντίθετο Wink, απλά σκεφτείτε μήπως από πείσμα ξεκινάτε στραβά και στη συνέχεια στραβά θα αρμενίζετε. Καλά τα ηλεκτρικά, και γω προσωπικά έχω ένα λαμα έτσι να ξεχαρμανιάζω τις περίεργες μέρες, αλλά πρώτα το θερμικό. Ο ενθουσιασμός είναι λιγότερος και τα προβλήματα με τον καιρό πολλαπλασιάζονται με τις μπαταρίες σε σχέση με τα θερμικά. Είναι σαν τις μηχανές. Υπάρχουν βέσπες που πιάνουν τρελές τελικές αλλά λίγοι μηχανόβιοι τις προτιμάμε αντί των "πραγματικών" εργαλείων. Γιατί άραγε;  .
    Καταγράφηκε

guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #104 στις: Σάββατο, 3 Μαρ 2007, 16:29:25 »

Επανέρχομαι λόγω της "προκλήσεως" dear sfyris.

Δεχόμουν -ανέκαθεν- συμβουλές και προτάσεις με απώτερο σκοπό -ασφαλώς- να ενεργοποιήσω το (όχι πάντα αλάθητο σαφώς) κριτήριο μου και εν τέλει να κατασταλάξω κάπου.
    Τούτο το forum μπορεί και βοηθά όσους καταφέρνουν να συλλέξουν και να επεξεργαστούν σωστές πληροφορίες.
    Πιστεύω πλέον -λόγω ηλικίας αν θέλεις- ότι τα ζύγια μου δεν είναι μπανανόφλουδες. Τι θέλω να πω;
    Ότι έγινε μια έρευνα πριν την αγορά, μετριάστηκαν οι απόψεις σας και πολλών εμπειροτέρων και να που βρεθήκαμε εδώ.
    Η προσωπική εμπειρία από εκεί και πέρα, αναμφισβήτητα είναι αυτή που διδάσκει τα περισσότερα.
    Εξέφρασα λοιπόν τα παράπονα μου χαριτολογώντας και με αυτοσαρκασμό -λόγω χαρακτήρος- ως προς την επιλογή μου για ηλεκτρικό ε/π. Αυτό δε σημαίνει ότι το μετάνιωσα κιόλας!
    Γνώριζα εκ των προτέρων τις δυσκολίες με τις μπαταρίες, την αστάθεια και διάφορα άλλα, εν συγκρίσει με ένα μεγαλύτερο θερμικό κλπ.
    Ωστόσο, επειδή γνωρίζω στο περίπου και τις απαιτήσεις που έχει ένα θερμικό, αλλά και τους χρόνους που μπορώ να διαθέσω εγώ για αυτό (συμπεριλαμβάνεται συντήρηση, μοντελοδρόμιο, οδικός χρόνος)  θα έπρεπε  να επεκτείνω το εικοσιτετράωρο μου και να το κάνω το-ελάχιστον τριαντάωρο (πράγμα αδύνατον βάσει σημερινών χρονικών δεδομένων και δυνατοτήτων).
    Τώρα, ως προς το "πείσμα", σου ζητώ να το εκλάβεις ως "χαριτωμενιά", γιατί έτσι ακριβώς το εννοούσα μέσα από τη διατύπωση μου και ουχί ως αφέλεια και μαλθακία. Είναι αυτό το "πείσμα" που μεταφράζεται παροιμιδιωδώς ως: "Τώρα που μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε" με τη διαφορά -για να γίνω σαφέστερος- ότι προσθέτω και το εξής:
    "Τώρα που μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε ...γιατί το γουστάρουμε".
    Άρα λοιπόν, δε μιλάμε γιά γροθιά σε μαχαίρι επουδενί!

Δε θέλω να πλατειάζω. Σε ευχαριστώ για τη σύμβουλή, έτσι και αλλιώς.
    Κρατώ την παρακάτω ευχή σου ως ευχάριστο ενθύμιον:
    Θα μάθετε να πετάτε αλίμονο κανείς δε λέει ούτε θέλει το αντίθετο Wink,
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 35     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: TREX 600 ελεύθερη συζήτηση..!
    Μεταπήδηση σε: