Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.375 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 18:17:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 18:17:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 14:21]

[Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309375
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 935
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 664
    Συνολικά: 666
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Σωστός τρόπος αποθήκευσης αερομοντέλων  (Αναγνώστηκε 20952 φορές)
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #45 στις: Δευτέρα, 10 Ιαν 2011, 22:30:29 »

απλά ρε παιδιά καμία κατασκευή δεν θα ανεβάσει κανένας? Τόσο μας επιρρέασε η κρίση που αρχίζουμε και ψιριζουμε την μαϊμου και από .......κοκό τίποτα?

Κανένα scale κανένα giant να γουστάρουμε?

Δες ποιος μιλάει!!!  Cheesy Cheesy

Γιατί δεν κάνεις παρουσίαση το 2,7μ scale διπλάνο που κατασκευάζεις και λες τους άλλους; 
    Περιμένουμε...  knuppel2 knuppel2
    Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #46 στις: Δευτέρα, 10 Ιαν 2011, 22:51:02 »

Δεν ξέρω αν ήταν από την αρχή στραβό το αεροπλάνο ή στην πορεία στράβωσε, αυτό που βλέπω
    είναι ένα πολύ ωραίο θέμα που άνοιξε ο φίλος  mitsos55 και ενώ περίμενα εμπεριστατωμένες
    τοποθετήσεις των φίλων αεροπλανάδων πάνω στο θέμα, αντίθετα βλέπω ένα χιούμορ κακής
    ποιότητας αντιμετώπισης του θέματος.
    Μιλάω για το θέμα και όχι για το αεροπλάνο, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
    Θα μπορούσατε να δώσετε τους δικούς σας τρόπους αποθήκευσης για να μαθαίνουν οι νεώτεροι.  Thumbs up 

Καταγράφηκε
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Δευτέρα, 10 Ιαν 2011, 23:08:48 »

..........παρακαλω τον κατασκευαστη αν διαβαζει τα μυνηματα να παρει θεση!!!!!

Μετά από το πέρας των 5 ετών το......έγκλημα διαγράφεται !!

Πες μας...το Α/Π πώς "πήγαινε" ?
    Ζει αυτο τελικα?

Παράθεση
    τωρα το γυρισα απο την αλλη πλευρα...σε 3  χρονακια θα ειναι αλφαδι!!!!!!!!
    Εαν το κρεμασεις απο την προπελα ισως γινει και pattern........
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Δευτέρα, 10 Ιαν 2011, 23:16:13 »

Δεν ξέρω αν ήταν από την αρχή στραβό το αεροπλάνο ή στην πορεία στράβωσε, αυτό που βλέπω
    είναι ένα πολύ ωραίο θέμα που άνοιξε ο φίλος  mitsos55 και ενώ περίμενα εμπεριστατωμένες
    τοποθετήσεις των φίλων αεροπλανάδων πάνω στο θέμα, αντίθετα βλέπω ένα χιούμορ κακής
    ποιότητας αντιμετώπισης του θέματος.
    Μιλάω για το θέμα και όχι για το αεροπλάνο, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
    Θα μπορούσατε να δώσετε τους δικούς σας τρόπους αποθήκευσης για να μαθαίνουν οι νεώτεροι.  Thumbs up 

ειπωθηκαν παρα πολλες αποψεις σχετικα με το θεμα ..οπως εινα κατανοητο το θεμα κατα μεγαλο  μερος καλυφθηκε ,αν υπαρχουν αλλες προτασεις στο θεμα
    της αποθηκευσης δεκτες ,ομως νομιζω οτι το κουραζουμε .... Undecided
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Δευτέρα, 10 Ιαν 2011, 23:20:32 »

Το θεμα   αν και οχι και τοσο "πιασαρικο" αλλα καλο .Κατα τη γνωμη μου θα ηταν ακομη καλυτερο εαν  λαβει μια κατευθυνση ως προς τα ηλεκτρονικα και κινητηρες σε σχεση με τις συνθηκες  περιβαλλοντος που βρισκονται και οχι τοσο με τροπο στηριξης και την ξυλεια
    Καταγράφηκε
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #50 στις: Δευτέρα, 10 Ιαν 2011, 23:46:44 »

δεκτες ολες οι αποψεις αλλα οπως ειπε και ο markhelis ας παιρνουμε τα θεματα σοβαρα και να μην βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα.......ειτε το δεχονται καποιοι ειτε οχι αυτο ειναι ενα θεμα που πρεπει να το δουμε....εγω δεν μπωρο να δεχτω οτι η ατρακτος και το φτερο δεν μπορει να στραβωσει εστω και λιγο τοποθετημενη πανω  στις συγκεκριμενες βασεις στηριξης,αν το δεχτω αυτο θα πρεπει να δεχτω οτι το ξυλο δεν φθηρεται με οποιοδηποτε τροπο και αν ειναι κατασκευασμενο,μια ξυλινη κατασκευη οπως ειναι τα rc αεροπλανα οπως και αν ειναιν κατασκευασμενη δεν παυει να ειναι ξυλινη...ειναι σαν να λεμε οτι ενα γλυπτο απο παγο δεν θα λιωσει ποτε...οντως δεν θα λιωσει,αλλα κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες,πιστευω οτι τα rc αεροπλανα κατασκευασμενα απο ξυλο μπορουν να αντεξουν στο χρονο χωρις καμια φθορα και χωρις καμια στρεβλωση αν,ειπαρχει η σωστη θερμοκρασια που πρεπει να ειπαρχει στο χωρο,να μην ειπαρχει υγρασια και να ειναι με το σωστο τροπο αποθηκευμενα,αυτο ισχυει για πολλα πραγματα και οχι μονο για rc αεροπλανα,ισχυει και για τα αυτοκηνητα και για τα κτηρια και οτιδηποτε αλλο μπορειτε να φανταστητε,ολα θελουν την σωστη συντηρηση τους για να αντεξουν στο χρονο....δεν μπορει τα αεροπλανα μας που ειναι κατασκευασμενα απο το ποιο ευαισθητο υλικο να τα αφεινουμε μεσα σε μια αποθηκη η οπουδηποτε αλλου ετσι προχειρα τοποθετημενα και να μην παθαινουν τιποτα...αυτο ειναι αδυνατον,αλλος λεει κραμαστο απο το ταβανι,αλλος λεει κρεμαστο απο την ουρα,αλλος λεει βαλτο σε σωληνες,αλλος λεει δεν παθενει τιποτα......εγω αυτα δεν μπωρο να τα δεχτω,σεβομαι το αεροπλανο μουπου  μαζι του παιρναω καποιες ωρες και νωμιζωοτι και πρεπει να το σηντηρω και σωστα για να πεταει και σωστα.δηλαδη τα παντα θελουν την συντησηση τους εκτος απο το φτερο και την ατρακτο? δεν εχει παρατηρηθει ποτε...συμφωνω..αλλα ποιος το εψαξε? εγω εχω ενα στηχειο που πιστευω αποδυκνυει οτι τα μοντελα και ιδικα οι ευαισθητες κατασκευες αν αποθηκευτουν λαθος στρεβλωνουν και δεν μπωρο να δεχτω οτι το συγκεκριμενο μοντελο ειναι απο κατασκευης σων και καλα λαθος,μπορει να ειναι,μπορει να μην ειναι,μπορει να ειναι και τα δυο,αυτο δεν το ξερουμε σιγουρα,για καποιους αυτο μπορει να φενεται γελοιο,αυτο εχει να κανει με την σοαρωτητα που αντιμετωπιζει ο καθενας το καθε τι.........αλλος λεει..ελα μωρε και τι εγεινε? δεν πα να στραωσει,δεν πα να σπασει,και τι εγεινε?......Τα αεροπλανα ειναι ετσι  κατασκευασμενα ωστε να δεχονται μεγαλα φορτια με το μικροτερο δυνατο βαρος....αλλα το προβλημα της συγκεκριμενης τοποθετησης πανω σε δυο γωνιες ειναι το μικος του αεροπλανου,δηλαδη αφεινουμε να αιωρηται στην ουσια μεγαλο μερος της ατρακτου η του φτερου για την αντοχη της κατασκευης,για αυτο πιστευω οτι μπορει να στραβωσει,να γραψω ενα  βιβλιο?
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 00:12:06 από mitsos55 » Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 00:24:00 »

Φίλε Δημήτρη (Μήτσο ?),

δεν είναι θέμα γελοίο, δεν αντιμετωπίζεται έτσι. Είναι σοβαρό και καλά έκανες και το άνοιξες. Η ένσταση ήταν για το συγκεκριμένο παράδειγμα. Άκτρακτος τέτοιας κατασκευής απλά δεν σταβώνει έτσι, ότι και να την κάνεις. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι κατασκευαστικό λάθος. Εάν τύχει να δεις μοντέλα 10-ετίας παρατημένα, θα δεις να μην έχουν τέτοια παραμόρφωση. Όσοι το λέμε δεν το λέμε από αντίδραση, αλλά από την εμπειρία που καλώς ή κακώς έχουμε. Στο υπόγειο του σπιτιού μου έχω μοντέλα πολύ πιο λεπτής κατασκευής από αυτά που βλέπεις, 15 και 20 ετών. Με κάτι πηχάκια μπάλσα 1,5x1,5 χιλιοστά. Και δεν στράβωσαν, ούτε πρόκειται. Πόσο μάλλον μια άτρακτος από φύλλο μπάλσα νευρωμένη.

Δεν υπάρχει τρόπος να σε πείσουμε, θα το καταλάβεις μετά από καιρό ίσως. Ίσως μετά από 3 χρόνια που θα δεις την άτρακτο όπως είναι σήμερα, ανεξάρτητα από το πως θα τη βάλεις στο ράφι...

Εάν τεντώσεις ένα σύρμα και το αφήσεις για καιρό, μετά από κάποι διάστημα παύει να είναι τεντωμένο. Αυτό το φαινόμενο λέγεται στη μηχανολογία "ερπυσμός". Αντίστοιχα, ένα ράφι με κάποιο βάρος πάνω του, μετά από καιρό παραμορφώνεται. Ακόμα και από το ίδιο το βάρος του, υπό ορισμένες συνθήκες. Η περίπτωση όμως που είδαμε δεν είναι τέτοια...

Το θέμα έχει όντως ενδιαφέρον, αλλά να πάρει μια σωστή πορεία με σωστά στοιχεία...

φιλικά,

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 00:51:23 »

Φiιλε Γιωργο......για το συγκεκριμενο αεροπλανο ειπα μπορει να ειναι μπορει να μην ειναι η και τα δυο μπορει να συμβαινουν.αλλα το θεμα ειναι τι γινεται γενικως με την αποθηκευση των μοντελων. μιλαμε για συγκεκριμενο τροπο αποθηκευσης.....δηλαδη,τα πισω φτερα κολιμενα στον τοιχο επανω σε δυο γωνιες,σε αυτην την θεση η ατρακτος ειναι πολυ ευαισθητη,μπορεις και εσυ με το χερι σου να την λυγισεις χωρις να σπασει.αν προσπαθησεις στα ορθια οντως δεν λυγιζει ευκολα,το πλαγιο σημειο της ατρακτου ειναι πολυ ποιο πολυ ευαισθητο απο το κατακορυφο
    Καταγράφηκε

σου
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 08:14:50 »

.....θα πω μονο πως αν προσπαθησεις να κολησεις μονοκοτ σε ενα φτερο χωρις να ξερεις το ποιο πιθανο ειναι να το στραβωσεις ,το κολιμα του μονοκοτ χρειαζεται συγκεκριμενο τροπο για να μην  κανει ζημια στο φτερο

Φίλε mitsos55 ένας ξύλινος σκελετός σχεδιάζεται με κάποιο τρόπο ώστε με ελάχιστα το δυνατόν υλικά να αντέχει τις καταπονήσεις της πτήσης.

Υπάρχουν λοιπόν σκελετοί φτερών που δεν έχουν αντοχή στην στρεύλωση, και την αποκτούν μετά την επικάλυψη με πλαστικό φιλμ. Αυτοί οι σκελετοί μπορούν να στρευλώσουν πράγματι κατά την εργασία της επικάλυψης αν δεν γνωρίζεις πως να την κάνεις σωστά. Αυτά τα στρευλωμένα φτερά μπορούν να επανέλθουν στην ίσια θέση αν ζεστάνεις την επικάλυψη και τα κρατήσεις ακίνητα (και λίγο αντίθετα) έως ότου κρυώσει.

Υπάρχουν όμως και οι σκελετοί που έχουν τόση ξυλεία και μάλιστα D-box στο χείλος προσβολής που είναι αδύνατο να στρευλώσουν είτε πριν, είτε κατά, είτε μετά την επικάλυψη με πλαστικό φιλμ.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 08:43:57 »

φιλε mitsos55
    δε ξερω ποσα χρονια ασχολησε με το χομπυ
    αλλα αφου βλεπεις οτι σου απαντανε ατομα με πειρα πανω απο 20-30 χρονια και λενε δεν υπαρχει προβλημα
    γιατι προσπαθεις να τους πεισεις ολους για το αντιθετο?
    δε λεω οτι ειναι ασχημος ο τροπος που εδειξες για μερικα σκαρια
    αλλα με αυτο το τροπο και αυτη τη λογικη αν βαλεις ενα σκαρι με στρογγυλη ατρακτο πανω στο ξυλο (yak sukhoi)
    απο τη μερια που θα ακουμπαει θα γινει ισιο  idiot2
     αν ηθελες το τελειο ισος επρεπε να βαλεις απο κατω λαμαρινα να βαλεις επανω φελιζολ κομενο ακριβος στο σχημα της ατρακτου
    να το σκεπασεις παλι με φελιζολ υλικα που τραβανε υγρασιες κτλ
    και να το βαλεις εκει να το βρουν τα δυσεγγονα Tongue

Υ.Σ το κοντρα πλακε που βαζεις αν το αφησεις εκει εστω και μονο του θα σκεβρωσει περισοτερο
    και αμα εχει και υγρασια σε δυο χρονια θα γινει σιγουρα σα (ζ) idiot2
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 09:34:24 »

1) Η σκευρωση θα ήταν δυνατή, αλλά με συγκεκριμενο τρόπο.. Το αεροπλάνο θα "συστρεφόταν" και δεν θα λύγιζε, επειδή υπάρχει το ξύλο στην κάτω πλευρά! Δηλαδή η ουρά θα έπαιρνε λίγη κλίση! Επίσης τα σημάδια θα ήταν εμφανή(βρεγμένη-μουχλιασμένη balsa, "φθαρμένη" κόλλα κτλ)..

2) Έχω χειροποίητο εκπαιδευτικό(ίδιος τροπος κατασκευής με το δικό σου) και το έχω πάνω σε βάσεις κοντά στην σκεπή της αποθήκης.. Το καλοκαίρι η υγρασία εκεί μέσα, φτάνει το 70-80% συνέχεια και η θερμοκρασία στα ξύλα του α/π φτάνει τους 50+ βαθμούς αφού η σκεπή είναι από τσίγγο.. Δεν έχει κάνει κίχ η ατρακτός, και οι συνθήκες είνα ιδανικές για να σκευρώσει κάτι!

3) Καταλήγω και εγώ στο ότι είναι κατασκευαστικό λάθος..
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #56 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 10:19:18 »

Καλημέρα,

Φίλε πριν απο κανα δυό χρόνια ανακάλυψα κατω στο υπόγειο και πάνω ακριβώς απο τον λέβητα πετρελαίου κρεμόταν απο δυο σύρματα ενα παλιό μου μοντελάκι, συγκεκριμένα ενα QB20 της Pilot.
    Η μάνα μου εκανε εκκαθάριση το σπίτι πριν απο 20 χρόνια και το εχωσε εκεί !

Δεν μπορείς να φανταστείς σε τι κατάσταση ήταν .... ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ, ποτισμένο με πετρέλαια κλπ κλπ.

Αυτο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν είχε σκευρώσει ΚΑΘΟΛΟΥ ούτε καν το φτερό !

Μην το φοβάσε και χαλάρωσε ωστε να απολαύσεις πτήσεις, γιατι και στραβα τα μοντέλα μας ΠΑΛΙ πετάνε !

* FIL21911 (Medium).JPG (97.76 KB, 1024x768 - εμφανίστηκε 404 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 10:31:20 από Αναστάσιος Μαρκούσης » Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #57 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 10:20:33 »

Για να εχεις καλύτερη άποψη ... ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ stabilator στην ουρά !

ΔΕΝ το επαθε απο την "βαθειά" αποθήκευση ... ΕΤΣΙ ΠΕΤΑΓΕ για κανα 2-3 χρόνια Wink

* FIL21914Medium).JPG (78.88 KB, 1024x768 - εμφανίστηκε 411 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 10:53:59 από Αναστάσιος Μαρκούσης » Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #58 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 11:55:35 »

Oι μισοι λενε οτι στραβωνει οι αλλοι μισοι λενε οχι,καποιοι λενε θα γινει ζ καποιοι λενε θα στραβωσει μονο η ουρα......εγω τωρα τι να πιστεψω? τελικα μπορει να στραβωσει μια ατρακτος κατωαπο συγκεκριμενο τροπο αποθηκευσης και κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες αποθηκευσης εαν παραμηνει για τουλαχηστον 2 χρονια πανω σε 2 γωνιες? για να καταλαβω και εγω και αυτοι που διαβαζουν και δεν ξερουν τελικα πως το καλο να βαζουν το μοντελο οταν δεν το πετανε,για οσους ενδιαφερονται για το ποσα χρονια ειμαι μοντελιστης αυτο δεν εχει καμια σημασια,σημασια εχει ποσες ωρες ασχωλουμε με το μοντελισμο και ποσες ωρες πεταω,δεν ειμαι λοιπον κατασκευαστης αεροπλανων...δεν μου αρεσει αυτο και τοσο....μου αρεσει ομως να πεταω μοντελα....πεταω λοιπον επι 8 χρονια 3 φορες την εβδομαδα και καθε φορα που παω στο αεροδρομιο βρισκωμαι 1 ωρα στον αερα και τα τελευταια 3 χρονια πεταω αποκλειστηκα 3d
    Καταγράφηκε

σου
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Τρίτη, 11 Ιαν 2011, 12:21:57 »

Oι μισοι λενε οτι στραβωνει οι αλλοι μισοι λενε οχι,καποιοι λενε θα γινει ζ καποιοι λενε θα στραβωσει μονο η ουρα......εγω τωρα τι να πιστεψω?
    Δεν νομίζω να είπε καποιος ότι σκευρωνει απο τον τρόπο που αποθηκέυεται(και μόνο).. Όλοι έιπαμε ότι αν σκευρώσει, θα έχει να κάνει με παράγοντες όπως η υγρασία, η κακή κατασκευή κτλ.. Αν έχει να κάνει με την υγρασία θα φανεί σε άλλα σημεία όπως στο monocote και την κολλα! Δηλαδή πρώτα θα αρχίσουν να ξεκολλάνε τα ξύλα και μετά να σκευρώνει! Όσο υπάρχουν οι νομέις και είναι κολλημένοι, δεν σκευρώνει.

Επίσης επειδη υπάρχει το κάτω ξύλο και είναι κολλημένο, τότε θα συστραφεί και δεν θα στραβώσει..
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Σωστός τρόπος αποθήκευσης αερομοντέλων
    Μεταπήδηση σε: