Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 06:07:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 06:07:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 98
    Συνολικά: 98
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ .........ΙΩΑΝΝΙΝΑ  (Αναγνώστηκε 3295 φορές)
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 00:20:18 »

Ήμουν κι εγώ εκεί……………..http://www.youtube.com/watch?v=eMc_b-dNMpk
    Ιωάννινα 14/11/2010 ,  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των αεραθλητικών σωματείων της χώρας, προς τιμήν του προστάτη  της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα τοπικά αεραθλητικά σωματεία ΑΕΡ.Α.Κ.Η. και Αερολέσχη Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν στο Ιστορικό Αεροδρόμιο του Κατσικά, εκδήλωση αερομοντελισμού.
    Θαύμασα τις καταπληκτικές πτήσεις αερομοντελιστών που δυστυχώς δεν γνωρίζω τα ονόματά τους. Έμεινα έκπληκτος με τα ακροβατικά και τον τρόπο που κατεύθυνε το T-REX 700 << ένας Κερκυραίος >>  και χειροκρότησα όπως όλοι οι συμμετέχοντες και θεατές τις προσπάθειές του. Χάζεψα τα παρκαρισμένα μοντέλα  (αεροπλάνα, ελικόπτερα, ανεμόπτερα καθώς και το ιδιοκατασκευασμένο ελικόπτερο που βρισκόταν στο χώρο της εκδήλωσης. Ήταν όλα ωραία και όμορφα κάτω από τον λαμπερό ήλιο που έκανε ανακωχή σήμερα για να έχει επιτυχία η εκδήλωση αυτή.
    Όμως και σε μένα το μικρόβιο του αερομοντελιστή υπάρχει. Και μάλιστα έντονο.
    Θέλησα λοιπόν να συμμετάσχω κι εγώ,  όχι μόνο με την παρουσία μου αλλά και πετώντας το αγαπημένο μου << τσικρίκι >> , ένα heli  HK 500 GT,  που μονίμως εκεί που δεν θέλω να μου βγάλει πρόβλημα, εκεί το βγάζει. Και είναι μόνιμο το πρόβλημα. Καταστρέφεται στην πτήση το tail rotor grip (σπάει η βίδα που συγκρατεί το blade ), με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος της ουράς και να συμβαίνει αυτό που βλέπετε στο βίντεο.
    Πάντως φίλοι μου, ασχέτως με την κατάληξη της πτήσης, είναι καταπληκτικό να μοιράζεσαι την επιτυχία – αποτυχία με ανθρώπους που αγαπούν   τον μοντελισμό και καταλαβαίνουν.
    Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
    ΥΓ 1.  Πιστεύω να ανεβάσουν οι αρμόδιοι των συλλόγων που διοργάνωσαν την εκδήλωση φωτογραφίες και να καλύψουν περιγραφικά όλες τις ωραίες στιγμές.
    ΥΓ 2.  Τις πιρουέτες που βλέπετε στο τέλος δεν τις έκανα εγώ………………

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 01:27:28 από PaNt » Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 01:28:47 »

Μπραβο .... Μονο και μονο που πηρες μερος και πεταξες με κοσμο δεν ειναι μικρο πραγμα...!

Οσο για την ζημια λυπαμαι αλλα μια συμβουλη δες να μαθεις αν τραβας hold σε τετοιες περιπτωσεις... Σωζει πολλα πραγματα...!
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 02:04:03 »

Διάβασα προσεκτικά τη συμβουλή σου και έχω κάποιες απορίες.
    1)   Όταν λες να μάθω να τραβάω  HOLD  εννοείς  κλείσιμο κινητήρα (motor) ??
    2)   Αν υποθέσουμε ότι το κάνω, τότε το Heli, δεν θα πέσει με μεγάλη ταχύτητα?
    3)   Autorotation  δεν έχω μάθει να χειρίζομαι ακόμη.
    4)   Παρ ότι στο ελικόπτερο είχα χάσει τον έλεγχο της ουράς, το προσγείωσα. όπως το προσγείωσα. με ελάχιστες ζημιές ( μπούμα , blade  και  το ήδη κατεστραμμένο tail rotor ) .  Σήμερα το απόγευμα έγινε επισκευή και ξαναπετάει με ελάχιστο κόστος ανταλλακτικών.
    5)   Αν υποθέσουμε ότι έκανα hold ,  τι περισσότερο κέρδος θα είχα
    Πάντα καλοπροαίρετα οι ερωτήσεις μου και μάλιστα σε αερομοντελιστές που κατέχουν το άθλημα.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 02:11:29 »

Διάβασα προσεκτικά τη συμβουλή σου και έχω κάποιες απορίες.
    1)   Όταν λες να μάθω να τραβάω  HOLD  εννοείς  κλείσιμο κινητήρα (motor) ??
    2)   Αν υποθέσουμε ότι το κάνω, τότε το Heli, δεν θα πέσει με μεγάλη ταχύτητα?
    3)   Autorotation  δεν έχω μάθει να χειρίζομαι ακόμη.
    4)   Παρ ότι στο ελικόπτερο είχα χάσει τον έλεγχο της ουράς, το προσγείωσα. όπως το προσγείωσα. με ελάχιστες ζημιές ( μπούμα , blade  και  το ήδη κατεστραμμένο tail rotor ) .  Σήμερα το απόγευμα έγινε επισκευή και ξαναπετάει με ελάχιστο κόστος ανταλλακτικών.
    5)   Αν υποθέσουμε ότι έκανα hold ,  τι περισσότερο κέρδος θα είχα
    Πάντα καλοπροαίρετα οι ερωτήσεις μου και μάλιστα σε αερομοντελιστές που κατέχουν το άθλημα.

Λοιπον οταν λεω Hold εννοω να κλισεις το μοτερ και να κατεβεις με aυτο οσο πιο απαλα γινεται...

Εσυ ησουν τυχερος ειχες και μικρο heli αν το ιδιο το εκανες με μεγαλυτερο θα παθαινες πολυ μεγαλυτερη ζημια...

Ενα θα σου πω...

μεσα σε 2 εβδομαδες εκανα 2 πτωσεις με τρεχ 700 ΝΙτρο...

ΣΤην μια ημουν στα 200μετρα και κανω blade stop και αφου ειδα οτι δεν ξαναφορτιζει ανοιγω μοτερ και επειδη δεν ηταν αρκετα σφιχτα τα blade moy  μαγκωσαν και ξυρισα γραναζι οποτε επεσε κατω σαν μπεκατσα... Λοιπον η ζημια ηταν περιπου στα 70ε+ blades...

Kαι μετα αφου το φιαχνω σπασω απο το 1μετρο σε 3d και δεν προλαβα να τραβηξω ουτε hold ουτε τπτ και η ζημια ηταν πανω απο 140ε...

Γενικα το σημαντικοτερο ειναι στην πτωση να μην εχουν δυναμη τα blades..!
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 02:22:59 »

Καλά τα λες και σίγουρα έτσ είναι, αλλά τι στην ευχή  autorotetion  να κάνω κλείνοντας τον κινητήρα, όταν το ίδιο το ελικόπτερο, κάνει μόνο του  autorotetion,  σε άλλο αξονα. Αστα να πάνε, αν είναι να σου κάτσει η στραβή, θα σου κάτσει και τότε σε slow motion  ψάχνεις να βρεις τι έπρεπε να κάνεις και δεν  έκανες για να το σώσεις.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 03:10:04 »

Καλά τα λες και σίγουρα έτσ είναι, αλλά τι στην ευχή  autorotetion  να κάνω κλείνοντας τον κινητήρα, όταν το ίδιο το ελικόπτερο, κάνει μόνο του  autorotetion,  σε άλλο αξονα. Αστα να πάνε, αν είναι να σου κάτσει η στραβή, θα σου κάτσει και τότε σε slow motion  ψάχνεις να βρεις τι έπρεπε να κάνεις και δεν  έκανες για να το σώσεις.

ΕΙδικα στην ουρα ειναι γνωστο οτι παντα τραβαμε Hold

Πραγματικα ησουν πολυ τυχερος:)
    Καταγράφηκε
    KOSTAS 72
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 10:49:22 »

φιλε mar-der δεν καταλαβαινω γιατι καθεσαι μεσα απο το site να δωσεις λυση στο προβλημα
    'οχι οτι δεν γινεται" αλλα εχθες στα γιαννενα ηταν πολλοι που μπορουσαν να σου δωσουν μια λυση επι τοπου. ο αντωνιαδης ,ο ζοχιως ,εγω....και πολλοι αλλοι.       
    Καταγράφηκε
    KOSTAS 72
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 10:55:42 »

φιλε mar-der δεν καταλαβαινω γιατι καθεσαι μεσα απο το site να δωσεις λυση στο προβλημα
    'οχι οτι δεν γινεται" αλλα εχθες στα γιαννενα ηταν πολλοι που μπορουσαν να σου δωσουν μια λυση επι τοπου. ο αντωνιαδης ,ο ζοχιως ,εγω....και πολλοι αλλοι.       
      α και κατι αλλο. εισαι ο μοναδικος στα γιαννενα που δεν σε βοηθησε κανεις για να μαθεις να πετας ε/π,και τα καταφερνεις αρκετα καλα. φαντασου να ερθεις να να σου δειξουμε και μερικα πραγματα εμεις που πεταμε αρκετο καιρο . πιστευω θα ανεβεις παρα πολυ πτητικα  .
    Καταγράφηκε
    nitro35%
    Aeromodeller Full Member

nitro powered

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 19:16:21 »

φιλε mar-der οταν χασεις ουρα στον αερα τραβαμε τον διακοπτη hold.Αυτη η κινηση μεωνει δραστικα την περιστροφη (πιρουετες)του ελικοπτερου και σου δινετε η ευκαιρια να οριζοντιωσεις το ελικοπτερο και με τη σωστη διαχειρηση του pitch να το προσγειωσεις με ασφαλεια και με τις λιγοτερες δυνατες ζημιες Thumbs up
    Καταγράφηκε

line up and hold...
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 20:32:30 »

Δεν καταλαβαινω γιατι να μην το κανει.. Δεν ενοχλει ισα ισα που αυτο προσπαθουμε εδω μεσα ο ενας να βοηθαει τον αλλον..
    Μπορει να ντρεποταν Face to Face η μπορει να μην ειχε απορειες αυτη την ωρα και να του δημιουργηθηκαν μετα..

Και βεβαια μακαρι και ολοι αυτοι που ανεφερες να μπουνε εδω να βοηθανε...!

Φιλικα παντα.!
    Καταγράφηκε
    KOSTAS 72
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 22:15:21 »

αντε τωρα να καταλαβει ο φιλος  μας τι ειναι το throtle hold απο μεσα απο το site??αυτο εννοουσα παυλο. καποια προβληματα λυνονται πιο ευκολα οταν εισαι τετατετ με καποιους που αν μητη αλλο γνωριζουν και αυτοι απο ε/π. οχι οτι το site δεν βοηθα . αντιθετως .
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 15 Νοε 2010, 23:03:07 »

Φίλε Κώστα (Kostas 72 ), πραγματικά έχω μάθει να πετώ και να στήνω το heli (και μόνο heli ) μόνος μου. Όχι όμως γιατί δεν βρήκα ανταπόκριση από φίλους μοντελιστές στα Γιάννινα, ή ντρεπόμουν να ρωτήσω face to face  όπως αναφέρθηκε ο  PaNt (αυτό δεν το κατάλαβα ). Κάθε άλλο θα έλεγα , απλώς δεν θέλησα να το κάνω. Και βέβαια δεν είναι θέμα εγωισμού. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση τι συμβουλή και τι βοήθεια μπορούσα να ζητήσω. Το ελικόπτερο έβγαλε βλάβη στην πτήση και ήταν ακυβέρνητο. Την όποια βοήθεια και γνώση αντιμετώπισης τέτοιου προβλήματος, έπρεπε εκ των προτέρων να είχα φροντίσει να την αποκτήσω, ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο στο πρόβλημα, κάτι που δεν έκανα. Την απάντηση του φίλου Nitro 35% την βλέπω σωστή, απλώς για να δω αν μπορώ να την εφαρμόσω πρέπει να ξανασυμβεί η ίδια βλάβη, πράγμα που απεύχομαι.
     Εκτιμώ όμως, πως ο τρόπος που ασχολούμαι με τον μοντελισμό, έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
    Στα πλεονεκτήματα καταγράφω
    . την ικανοποίηση ( το έκανα μόνος μου )
    .  την απόκτηση εμπειρίας
    .  τον προβληματισμό
    .  τη μάθηση από τα λάθη (αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις )
    .  την προσπάθεια για εύρεση λύσης ( όχι έτοιμης )
    .  την αποτυχία ( την αναφέρω γιατί τις περισσότερες φορές  σε κάνει πιο δυνατό )
    .  την ενημέρωση ( πρέπει να ενημερώνεσαι συνεχώς )
    .  την μόνιμη καταγραφή γνώσεων (αναφέρομαι κυρίως στο κατασκευαστικό κομμάτι του μοντελισμού.
    .  την δυνατότητα σχηματισμού δικής σου γνώμης.

Στα μειονεκτήματα που ίσως είναι και πιο σημαντικά καταγράφω
    .  το μεγάλο κόστος ( χρηματικό )
    .  τη μειωμένη συμμετοχή σε κοινά ενδιαφέροντα μοντελιστών
    .  την σπατάλη χρόνου για εξεύρεση λύσεων
    .  την ανταλλαγή απόψεων
    .  την λάθος μάθηση ( κατασκευαστικά – πτητικά )
    .  τη μη εξεύρεση λύσης
    .  την εύκολη λύση
    Και πολλά άλλα.

Όσο για το  site,  το θεωρώ πηγή ενημέρωσης και γνώσης, απλώς ο καθένας από μας, πρέπει να φιλτράρει και να αξιολογεί τα γραφόμενα.

Σας κούρασα με το πρόβλημά μου, αλλά  υπόσχομαι ότι στο επόμενο θα είμαι πιο περιγραφικός. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΥΓ . Γνωρίζω τι είναι το throttle hold.
    Φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους σας
    Καταγράφηκε
    KOSTAS 72
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 16 Νοε 2010, 07:48:56 »

τουλαχιστον μια ματια στο ε/π μπορουμε να ριξουμε εφοσον βρισκομαστε στον ιδιο χωρο.
    Καταγράφηκε
    mar-der
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 16 Νοε 2010, 08:14:44 »

Καλημέρα
    φίλε kostas72  συμφωνώ απόλυτα και όχι μόνο μια ματιά αλλα και δοκιμές μπορούν να γίνουν. Την επόμενη φορά.
    Καταγράφηκε
    billiano
    Aeromodeller Hero Member

Ζητω το Δ.Ν.Ταμειο Που Με Εκανε Ν'αρχισω Το Λαχειο

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 17 Νοε 2010, 01:47:36 »

Φιλε mar-der σε παω με χιλια  Cheesy Cheesy γιατι εισαι ο ρομαντικος του ειδους.
    Ρε σεις χομπυ κανουμε δεν γουσταρουμε ολοι την ιδια γυναικα ή τις ιδιες διακοπες.
    Παντως να ξερεις ομως οτι πιο πολλα μυαλα μαζι σκεφτονται καλυτερα απο ενα
    Καταγράφηκε

Sponsored Απο Την Τσεπη Μου.....Και τα Λεφτα Απο Τα Καλαντα Γιατι Με Συμπαθει Η Γειτονια.....
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ .........ΙΩΑΝΝΙΝΑ
    Μεταπήδηση σε: