Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.689 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 14:24:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 14:24:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 08:22]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:50]

από AKISSSS
    [Χθες στις 13:15]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309689
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 82
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 70
    Συνολικά: 73
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: HELP SAVE GREECE  (Αναγνώστηκε 6055 φορές)
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 02:23:12 »

Διαβάστε τα παρακάτω link.........αξίζει, μπας και ευαισθητοποιηθούμε.

Και πρέπει να δείξουμε κάποιο ενδιαφέρον  εμείς οι αερομοντελιστές, γιατί δεν φτάνει που κατ΄ανάγκη αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα........κάνουμε και μόνοι μας την εισαγωγή αυτών από το εξωτερικό.  knuppel2

http://www.helpsavegreece.com/

http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2146.aspx

Όσοι λοιπόν δεν έχετε αγοράσει μέχρι σήμερα κανένα αερομοντελιστικό προϊόν φτιαγμένο από Ελληνικά χέρια, καλό θα ήταν να το προγραμματίσετε στις επόμενες σας αγορές.

Πολύ μικρή βέβαια η Ελληνική βιοτεχνική αερομοντελιστική αγορά.......και όμως υπάρχει  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 08:55:04 »

Καλημερα
    καλα θα ηταν να αγοραζουμε μονο Ελληνικα προιοντα αλλα υπαρχουν τοσοι πολλοι παραγοντες που τα κανουν μη ανταγωνιστικα σαν παραδειγμα θα αναφερω μια προσφατη συνομιλια μου με ενα Ελληνα βιομηχανο που κανει εξαγωγη μονοτικων υλικων για ταρατσες
    τον ρωτησα λοιπον ποσο πουλαει Ελλαδα το ταδε υλικο το κιλο η απαντηση 4.85 ευρω το ιδιο υλικο λογο φορολογικων μετρων ανταγωνισμου κτλ στο εξωτερικο το δινει 2.37 ευρω και απο οτι μου ειπε το ιδιο γινετε με ολα τα προιοντα
    δλδ του λεω αν θελω πολλα κιλα καλυτερα να παω γερμανια με το φορτηγο να τα παρω απο εκει  idiot2
    στη γερμανια οταν πηγα περνω σε ενα S.M  μια πορτοκαλαδα και βλεπω γραμμενα πανω ελληνικα, οπα λεω στον φιλο που ημασταν μαζι και μενει εκει κανουμε εξαγωγη πορτοκαλαδες? οχι μου λεει κανουμε εξαγωγη πορτοκαλια μας τα συσκευαζουν και τα κανουμε παλι εισαγωγη ειναι ποιο φθηνα ετσι idiot2

οσο για την ανεργια αστο οσο κοιταμε να βολευτουν ολοι στο δημοσιο η απο διευθυντες και πανω δε προκειτε να τη καταπολεμισουμε ποτε
    ολα τα εργα που γινοντε ειναι απο χερια αλλοδαπων τωρα ποια και στα φορτηγα αλλοδαποι ειναι αντε να βρεις χειρηστες σε τσαπες και φορτωτες ελληνες
     οι ελληνες ειναι μονο στα γραφεια ετσι δε γινετε δουλεια

οι κινεζοι πηραν το μισο λιμανι και στα χαρτια ειναι και το υπολοιπο παιρνουν το αεροδρομιο σχεδον τελειωμενο και το οσε
    αντε και δεη-οτε κατα τ'αλλα Ελλαδα
    επαρχεια της Κινας θα ημαστε σε λιγα χρονια δυστυχος και δε θα ειναι κανενας μας γραφιακιας Ελληνας

οσο για τα αερομοντελιστικα στην ελλαδα δυο βιοτεχνιες που υπαρχουν νομιζω υποστηριζονται αρκετα καλα
    ελπιζω να επεκταθουν και σε μεγαλυτερη γκαμα προιοντων
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 11:48:30 »

οσο για τα αερομοντελιστικα στην ελλαδα δυο βιοτεχνιες που υπαρχουν νομιζω υποστηριζονται αρκετα καλα

Λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος φίλε vchris  Undecided  Το αντίθετο συμβαίνει. Ποιος μπορεί να πει ότι εμείς οι αερομοντελιστές υποστηρίζουμε τα λιγοστά αερομοντελιστικά προϊόντα ?  Είδες ποτέ κανένα πόστ, που να κάνει κάποιος μια μικρή αναφορά για κάποιο Ελληνικό προϊόν ?

Μόνο η "μύγα" περπάτησε και αυτό γιατί προσφέρθηκε στην τιμή των 10 ευρώ.  Grin Εάν είναι για τζάμπα, κανείς δεν λέει όχι. 

Και οι καταστηματάρχες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν σε ένα τέτοιο θέμα. Να έρθουν σε επαφή με τους κατασκευαστές των Ελληνικών αερομοντελιστικών προϊόντων και να συμπεριλάβουν στην γκάμα τους, μερικά από αυτά. Να τα διαφημίσουν σε εμάς για να μας δοθεί η ευκαιρία να τα αγοράσουμε.

Ούτως η άλλως οι πωλήσεις τους έχουν πέσει κατακόρυφα, να λοιπόν μια ευκαιρία για μια μικρή ανάσα  Thumbs up

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 11:59:43 »

Η "μύγα" προσφέρθηκε στην τιμή των 10 ευρώ αλλά τα μεταφορικά της ήταν 11 ευρώ.......!!!
    Ίσως οι κούριερ στην Ελλάδα είναι τελικά μεγάλος βραχνάς....!
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 12:18:51 »

Λυπάμαι αλλά κάνεις λάθος φίλε vchris  Undecided  Το αντίθετο συμβαίνει. Ποιος μπορεί να πει ότι εμείς οι αερομοντελιστές υποστηρίζουμε τα λιγοστά αερομοντελιστικά προϊόντα ?  Είδες ποτέ κανένα πόστ, που να κάνει κάποιος μια μικρή αναφορά για κάποιο Ελληνικό προϊόν ?

Μόνο η "μύγα" περπάτησε και αυτό γιατί προσφέρθηκε στην τιμή των 10 ευρώ.  Grin Εάν είναι για τζάμπα, κανείς δεν λέει όχι. 

Και οι καταστηματάρχες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν σε ένα τέτοιο θέμα. Να έρθουν σε επαφή με τους κατασκευαστές των Ελληνικών αερομοντελιστικών προϊόντων και να συμπεριλάβουν στην γκάμα τους, μερικά από αυτά. Να τα διαφημίσουν σε εμάς για να μας δοθεί η ευκαιρία να τα αγοράσουμε.

Ούτως η άλλως οι πωλήσεις τους έχουν πέσει κατακόρυφα, να λοιπόν μια ευκαιρία για μια μικρή ανάσα  Thumbs up

ισως κανω λαθος απο αυτα που εχω δει μιλησα
    δεν εχω δει μεχρι τωρα να πεταει κανεις αλλη πτερυγα ουτε να αναφερεται σε αλλης μαρκας πτερυγα εδω μεσα
    οι περισσοτεροι αναφεροντε σε πτερυγες του αποστολου
    αλλα με πτερυγες ποσοι ασχολουντε? γιαυτο ειπα ελπιζω να μεγαλωσουν τη γκαμα των προιοντων
    περισσοτερα ειδη α/π ισως
    κατα τ'αλλα εχεις δικιο
    και μεγαλο λαθος μας ουτε εγω εχω αναφερθει σε πτερυγα που αγορασα απο http://www.greekwings.gr/ ουτε στα ηλεκτρονικα που αγορασα απο http://www.greekelectronics.gr/
    και ηταν και πολυ καλα
    ισως το θεμα που ανοιξες ειναι καλο για να ανοιξει και μια διαφημιση για αυτα τα προιοντα
    Καταγράφηκε
    N/JOI
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 14:17:30 »

Παρόλα'υτά μπορείς να μας πεις φιλε mastora εκτός από τον Απόστολο που κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την προόθηση των προιόντων που μόνος κατασκευάζει και εξελίσει ποιός άλλος παράγει κάτι  worry worry
    Καταγράφηκε

N/JOI WORKS
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 14:54:10 »

Για ρίξε μια ματιά εδώ.

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=9823.0

Μερικά προϊόντα τα είδα και σε site ελληνικών καταστημάτων  Thumbs up

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατασκευαστές απο όλη την Ελλάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετοί .  Wink
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 19:46:02 »

O κύριος Αντζολετάκης πουλάει κάποιες από τις κατασκευές του??(πολύ θα ήθελα ένα cub Cheesy)Ή είναι μόνο για ιδιωτική χρήση?
    Μοντελιστές-κατασκευαστές φυσικά και υπάρχουν αρκετοί!!Σκέτο κατασκευαστές, με δυνατότητα παραγωγής και διάθεσης ενός μοντέλου στο εμπόριο δεν ξέρω και πολλούς πάντος.....!
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    N/JOI
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 6 Σεπ 2010, 21:48:50 »

Αυτο λέω και εγώ ........... Huh
    Το να υπάρχουν κατα παραγγελεία κατασκευές και κατασκευαστές ξέρω αρκετούς όχι πολλούς (μάλλον σε πολλούς αρέσουν τα arf) και φυσικά το κόστος είναι μερικές φορές απαγορευρικό.

Καταγράφηκε

N/JOI WORKS
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 7 Σεπ 2010, 00:22:01 »

Ο κ Ατζολετάκης παράγει και προωθεί σε όλη την Ελλάδα ένα πρωτοποριακό σκαφάκι με το όνομα ΤΙΤΙΚΑ. Το σκαφάκι αυτό είναι γνωστό και διάσημο πλέον από όλους τους ερασιτέχνες ψαράδες, συλλόγους,  και τα καταστήματα του είδους [είδη αλιείας] από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή η κίνηση για τον κ Αντζολετάκη επιτεύχθηκε γιατί υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό.  Thumbs up

Εάν εμείς περιμένουμε να δούμε αερομοντέλο φτιαγμένο από Ελληνικά χέρια σε γραμμή παραγωγής, με εντυπωσιακή συσκευασία, και διαφημιζόμενο από όλα τα καταστήματα, και ύστερα σκεφτούμε να προχωρήσουμε στην αγορά του για να ενισχύσουμε την ντόπια αγορά.......τότε "κάντα ψηλά και αγνάντευε" 

Και βέβαια αξίζει να μπεις στην διαδικασία παραγγελίας και απόκτησης ενός αερομοντέλου φτιαγμένο από Ελληνικά χέρια, εάν δεν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου.

Φυσικά το κόστος δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο με ένα κινέζικο arf , αλλά νομίζω ότι εδώ μιλάμε με αερομοντελιστές για αερομοντελισμό.  Wink

Η θεωρία του "αγόρασε έτοιμο προς πτήση" εδώ και τώρα, πέταξε το όπως όπως, και στα γρήγορα, σπάστο και ξανααγόρασε, δεν λέγεται αερομοντελισμός, αλλά υπερκαταναλωτισμός του παιγνιδομοντελισμού.
    Καταγράφηκε

N/JOI
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 7 Σεπ 2010, 00:51:19 »

Στην περίπτωση του κυρίου Αντζολετάκι που κατάφερε να μεταφέρει τον μοντελισμό στα είδη αλιείας και μπράβω του, που κατάφερε να σκεφτεί τι θέλει ο καταναλωτής ή στην περίπτωση του μια αγοραστική ομάδα, και πως μπορεί να το δώσει  Thumbs up Thumbs up

Ομως μπορεί καποιος να μας πει, και μαλιστα στην παρουσα οικονομική κατασταση, ποσα μπορεί καποιος αερομοντεριστής να διαθέσει για να παρει ενα χειροποιητο σκαρί HuhHuh?

Μόνο σε λίγες περιπτώσεις και σε μοντελιστές που ασχολούνται με scale μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που παραγγέλνουν χειροποιητο σκαρί........

Η πτέρυγα του Απόστολου πουλάει γιατί είναι οικονομική βολική και στην τελική ολοι οι αερομοντελιστές δεν εχουν μεγάλο βαλάντιο ................
    Καταγράφηκε

N/JOI WORKS
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 7 Σεπ 2010, 02:39:06 »

N/JOI λάθος κάνεις, δεν σε βρίσκω ενημερωμένο  Wink

Για δες στην παρακάτω φωτογραφία ένα καταπληκτικό μοντέλο scale που κρατάει ο Παναγιώτης Σοφός στα χέρια του.

Ασύγκριτη ποιότητα και λεπτομέρεια. Ελληνικό κιτ σε συσκευασία με όλα τα παρελκόμενα, εποξική άτρακτο και φτερά φελιζόλ καλυμμένα με ξύλο [καπλαμά]

Εγώ προσωπικά το έχω παραγγείλει από τον κατασκευαστή και σύντομα θα το έχω στα χέρια μου. Το κιτ μου προσφέρθηκε στην τιμή των 200 ευρώ. Χρειάζεται μόνο επικάλυψη τα φτερά και βάψιμο.  Wink

* Me-109Fjpg.jpg (50.93 KB, 600x460 - εμφανίστηκε 303 φορές.)
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 7 Σεπ 2010, 03:07:57 »

N/JOI λάθος κάνεις, δεν σε βρίσκω ενημερωμένο  Wink

Για δες στην παρακάτω φωτογραφία ένα καταπληκτικό μοντέλο scale που κρατάει ο Παναγιώτης Σοφός στα χέρια του.

Ασύγκριτη ποιότητα και λεπτομέρεια. Ελληνικό κιτ σε συσκευασία με όλα τα παρελκόμενα, εποξική άτρακτο και φτερά φελιζόλ καλυμμένα με ξύλο [καπλαμά]

Εγώ προσωπικά το έχω παραγγείλει από τον κατασκευαστή και σύντομα θα το έχω στα χέρια μου. Το κιτ μου προσφέρθηκε στην τιμή των 200 ευρώ. Χρειάζεται μόνο επικάλυψη τα φτερά και βάψιμο.  Wink
    βρε mastora  τον επιβεβαιωνεις με αυτα που λες... σου λεει οτι δν υπαρχει αγοραστικο κοινο.. και εσυ μου δειχνεις ενα μοντελο που εχει αγορασθει και ενα δευτερο που εχει παρραγγελθει...

δεν ειναι λαθος τωρα τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα και για να ανοιχτουν Ελληνες κατασκευαστες αλλα και για να ανοιχτουν Ελληνες μοντελιστες

Φιλικα..!
    Καταγράφηκε
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 7 Σεπ 2010, 10:38:02 »

Το ότι υπάρχουν κατασκευαστές που παράγουν ένα μοντέλο σαν του Κυρίου Σοφού στην Ελλάδα,οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν το γνώριζα!!Μεγάλο λάθος μου!!
    Αλλά ακόμα μεγαλύτερο λάθος έχει νομίζω ο κατασκευαστής του που δεν μας πληροφόρησε για την παραγωγή και διάθεση αυτού του μοντέλου στην Ελληνική Αγορά....!!
    Και όχι μόνο αυτός ,αλλά και οι υπόλοιποι κατασκευαστές αερομοντέλων που διαθέτουν τα προιόντα τους στην αγορά για τους Έλληνες αερομοντελιστές όπως αναφέρει και ο mastoras πιο πάνω!!!
    Κατασκευαστές όμως που διαθέτουν τα προιόντα τους για ΟΛΟΥΣ  τους αερομοντελιστές ,και όχι μόνο για ''ειδικές'' παραγγελίες και μόνο  για ''ειδικούς'' αερομοντελιστές.....! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 7 Σεπ 2010, 12:52:54 »

Δεν είναι λάθος μας Δημήτρη που δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν Ελληνες κατασκευαστές που μπορούν να διαθέσουν σχεδόν προσιτά αερομοντέλα για τον καθέναν μας.

Το λάθος μας είναι ότι πάψαμε να έχουμε επαφή με το μοντελόμαγαζο [στέκι] της γειτονιάς μας, και έχουμε πέσει θύματα του marketing, και των φανταχτερών αμερικάνικων και κινεζικών e-shop

To λάθος επίσης των περισσοτέρων είναι ότι έχασαν την ουσία [η δεν την βρήκαν ποτέ] του αληθινού αερομοντελισμού, και αγοράσουν ότι βρουν, το βαριούνται γρήγορα, και ξανα ψάχνονται να αγοράσουν κάτι άλλο.
    Με αυτόν τον τρόπο σκέψης δεν μπορούν να εκτιμήσουν οποιοδήποτε μοντέλο η Τ/Κ αποκτήσουν, και ξαναμπαίνουν στην δίνη του κυκλώνα, ξανά αγόρασε, πέτα, σπάστο η πούλησε το, ξανά αγόρασε κτλ κτλ.

Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: HELP SAVE GREECE
    Μεταπήδηση σε: