Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.413 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 23:23:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 23:23:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vtr
    [Σήμερα στις 20:45]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309413
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 66
    Συνολικά: 69
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 30 31 32 [33] 34 35 36 ... 41     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Hobbycity, καθυστέρηση στις παραγγελίες...  (Αναγνώστηκε 198327 φορές)
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #480 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2012, 21:13:53 »

Όταν λοιπόν σου ζητούσαν απόδειξη, η απάντηση θα'πρεπε (εξίσου ανάγωγα και ευθαρσώς) να είναι η εξής:
    Δεν υπάρχει απόδειξη αγοράς διότι το δέμα είναι επιστροφή από ανταλλακτικά ή εξαρτήματα μοντελισμού ευτελούς αξίας.
    Η απόδειξη είναι μέσα στο δέμα (δεν έχουν το δικαίωμα να το ανοίξουν, και εφόσον βέβαια δεν υπάρχει αναγραφόμενη τιμή πάνω στο δέμα...).
    Επίσης το 230 euro από που το έβγαλαν; Επί ποιάς αξίας; Με τι ποσοστό; Το συνήθες πoσοστό (αν δεν κάνω λάθος) είναι 15-20% επί της αναγραφόμενης αξίας. Υπήρχε αναγραφόμενη αξία πάνω στο δέμα; Αν ναι, τότε λυπάμαι αλλά είχαν το δικαίωμα (μόνο σε αυτή την περίπτωση) να προβούν σε τέτοιες πρακτικές εφόσων η αξία ήταν αναγραφόμενη (επί του δέματος) και δικαιολογούσε τα 230 euro! Sad
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #481 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2012, 21:48:27 »

ΦΠΑ 23% =>  150.00 *23% = 34.5
    χαρτόσημα κτλ έξοδα ανάλογα = 15.00
    Έξοδα εκτελωνιστή  = 70.00
    Προμήθεια γραφείου  = 80.00
    ΦΠΑ 70.00+80.00 *23% = 34.5
    Σύνολο 234.00 για ένα εκτελωνισμό. Αυτό είναι ένα πιθανό τιμολόγιο για κάθε δέμα.
    Όπως έχω ξαναπεί παλιότερα στην εταιρία μας φαίρναμε containers κάθε μήνα και αυτά τα έξοδα τα έβλεπα συχνά.
    Όσο πίεζα και άλλαζα εκτελωνιστές πέφταν και οι τιμές.
    Το σωστότερο είναι να βρεθεί κάποιος εκτελωνιστής που να είναι μοντελιστής και να αναλαμβάνει τα δέματα μας που μένουν τελωνίο με το αζημίωτο βέβαια ή έστω να μας ανοίξει λίγο τα μάτια γιατί παίζονται πολλά.
    Παράδειγμα όταν αλλάξαμε λιμάνι και τα container ερχόταν Πλατυγιάλι ο εκτελωνισμός ήταν 15 ευρώ μόνο + ΦΠΑ τιμολογίου.
    Ότι θέλει κάνει ο καθένας με παροχή υπηρεσιών.
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #482 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2012, 22:08:41 »

Ω ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΕΙΑ! ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ....ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΑ ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    borlex
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #483 στις: Σάββατο, 29 Δεκ 2012, 02:26:40 »

Παιδιά νομίζω ότι πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση αισχροκέρδειας.

Πρέπει να γίνει καταγγελία σε κάποιο αρμόδιο φορέα, γνωρίζει κάποιος ποιος είναι αυτός? Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε τελωνείο, αρνούμαστε να μας κλέβουν οι εταιρείς μεταφορών/εκτελωνισμου. Είναι κρυφά έξοδα που στα ανακοινώνουν στο τέλος και σε εκβιάζουν να τα πληρώσεις παριστανοντας ότι είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. (βλ. Παρακάτω)

Νομίζω επίσης ότι πρέπει να αρχίσει μια εκστρατεία ενημερώσης του κοινού, πως οι εταιρείες κούριερ ακομα και το EMS εκτελωνίζουν όλα τα δέματα ανεξαρτήτως αξίας  χρεώνοντας υπέρογκες ΑΜΟΙΒΕΣ εκτελωνισμού, πολλαπλάσιες της πραγματικής αξίας των δεμάτων

Προσωπικά την έχω πατήσει δυο φορές (εννοώ να με υπερχρεωσουν με ΑΜΟΙΒΕΣ εκτελωνισμου, όχι φόρους τους οποίους σα συνεπής φορολογούμενος αποδέχομαι)
    Την πρώτη φορά τα πλήρωσα και μάλιστα χοντρά, ήταν ένα αεροπλάνο απο το hobby lobby. Δεν ήξερα, δε ρώτησα...με κάτακλεψανε....
    Τη δεύτερη φορά για ένα παιχνίδι του ανηψιού μου αξίας $42 μου ζήτησαν €140 αμοιβες εκτελωνισμου και μόλις €5-6 φόρο !!!!!!!! Φρκαρα τους εκραξα και απαίτησα να επιστραφεί το δέμα  σαν " απαράδεκτο" όπως και έγινε. Επικοινώνησα με τον αποστολέα στην Αμερική του εξήγησα τι έγινε και ζήτησα να το ξαναστειλει με απλό ταχυδρομιο, χρεώνοντας με καμία δεκαριά δολλάρια παραπάνω. Ευτυχώς όλα έγιναν όπως έπρεπε.

Όμως τώρα έχουν γίνει ακόμα ελεεινότεροι. Η κουνιάδα μου αγόρασε ρούχα απο πολυ γνωστή φίρμα στην Αμερική και της ήλθαν Ελλάδα με κούριερ , ενώ την ειχα προειδοποιήσει... Για ρούχα αξίας (πραγματικής)  €140 της ζήτησαν κάτι ανάλογο με το φίλο μας, ποσό που δεν είχε να δώσει στις μέρες που ζούμε. Της έγραψα επιστολή στον υπολογιστή της γυναίκας μου με την οποία ζητούσε το δέμα να επιστραφει στον αποστολέα. Μετα απο αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα την ψάρωσε μία θρασύτατη της είπε ότι αυτά δε γίνονται, γιατι και καλά στις μεγάλες πολυεθνικές δεν υπάρχει τμήμα να παραλαμβάνει τις επιστροφές...... Ουδέποτε παρέλαβε το δέμα και δεν αναμείχθηκα παραπάνω γιατι δε μου, έπεφτε λόγος, αλλά έχω απορία ποια τυχερή φοράει τα ρούχα...

ΥΓ1 Νομίζω ότι τα τελευταία posts πρέπει να μεταφερθούν αλλού για να ενημερώνεται  ο κόσμος
    ΥΓ2 Όταν ιδιωτικοποιηθουν και τα ΕΛΤΑ αυτός που θα τα πάρει να είστε σίγουροι  θα κάνει τα ίδια....
    ΥΓ3 Όσοι είστε Αθήνα να πηγαίνετε αν την πατήσετε να τα εκτελων´ησετε μόνοι σας, όπως έχετε το δικαίωμα θα χάσετε ένα πρωινό αλλά θα γλιτωσετε €150

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 29 Δεκ 2012, 02:40:42 από borlex » Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #484 στις: Σάββατο, 29 Δεκ 2012, 07:54:23 »

Θα παρακαλέσω να σταματήσουν οι συζητήσεις περί τελωνείων, μην τα σκαλίζετε, όφελος ΔΕΝ θα υπάρξει για τους αερομοντελιστές, ζημιά ίσως.

ΜΗΝ ΘΙΓΕΤΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΑΛΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Υ.Γ. Για κάποια πράγματα υπάρχουν τα Προσωπικά Μηνύματα (ΠΜ).
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member

HI ALL

« Απάντηση #485 στις: Σάββατο, 29 Δεκ 2012, 09:21:46 »

Ω ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΕΙΑ! ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ....ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΑ ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

καλε μου φιλε μανο, η χωρα μας ειμαστε ΕΜΕΙΣ! Sad laugh
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #486 στις: Σάββατο, 29 Δεκ 2012, 09:28:18 »

καλε μου φιλε μανο, η χωρα μας ειμαστε ΕΜΕΙΣ! Sad laugh
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #487 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2013, 13:19:17 »

Από τις 31/12/12 βγαίνει το παρακάτω μήνυμα.

Έκανε 9 μέρες από Κίνα για Ζυρίχη. Εδώ λέτε ότι κάνει πάνω από μήνα Κίνα για Ελλάδα αν έχει και μπαταρίες. Δηλαδή από Ζυρίχη θα κάνει 20 μέρες και πάνω;
    Επίσης τι εννοεί με την υποσημείωση στο κίτρινο πλαίσιο κάτω; Ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχει ανανέωση και δεν θα φαίνεται όταν φτάσει Ελλάδα;

Καταγράφηκε

manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #488 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2013, 13:46:29 »

Θα σου πω μόνο το εξής: Έκανα παραγγελία με EMS (Express) 27/12/2012. Έφυγε από Xoνγκ Κόνγκ 28/12/2012. Ήδη πέρασαν 7 μέρες και ακόμα τίποτε. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω εορτών όπως μου είπαν από τα ΕΛΤΑ. Παρόμοια αποστολή με την δική σου, έκανε ακριβώς 31 ημέρες πριν τις γιορτές για να μου'ρθει. Απλά κάνε υπομονή. Παρακολούθα το, και κάποια στιγμή θα σου'ρθει σαν τον Αϊ Βασίλη! Wink
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #489 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2013, 13:52:19 »

Θα σου πω μόνο το εξής: Έκανα παραγγελία με EMS (Express) 27/12/2012. Έφυγε από Xoνγκ Κόνγκ 28/12/2012. Ήδη πέρασαν 7 μέρες και ακόμα τίποτε. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω εορτών όπως μου είπαν από τα ΕΛΤΑ. Παρόμοια αποστολή με την δική σου, έκανε ακριβώς 31 ημέρες πριν τις γιορτές για να μου'ρθει. Απλά κάνε υπομονή. Παρακολούθα το, και κάποια στιγμή θα σου'ρθει σαν τον Αϊ Βασίλη! Wink

Δεν βιάζομαι. Απλά μου φαίνεται παράξενο να κάνει τόσες μέρες από Ζυρίχη. Το κυριότερο είναι αυτή η σημείωση. Α είναι και δεν ξανακάνει ανανέωση να μην το κοιτάζω.
    Καταγράφηκε

manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #490 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2013, 13:55:00 »

Από τις 31/12/12 βγαίνει το παρακάτω μήνυμα.

Έκανε 9 μέρες από Κίνα για Ζυρίχη. Εδώ λέτε ότι κάνει πάνω από μήνα Κίνα για Ελλάδα αν έχει και μπαταρίες. Δηλαδή από Ζυρίχη θα κάνει 20 μέρες και πάνω;
    Επίσης τι εννοεί με την υποσημείωση στο κίτρινο πλαίσιο κάτω; Ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχει ανανέωση και δεν θα φαίνεται όταν φτάσει Ελλάδα;

Το κίτρινο πλαίσο (σε ελέυθερη μετάφραση) εξηγεί οτι επειδή τα κατά τόπους ταχυδρομικά γραφεία στις χώρες προορισμού (π.χ τα ΕΛΤΑ εδώ σε μας) δεν τους παρέχουν ακριβείς πληροφορίες για την τύχη των δεμάτων όταν αυτά παραδοθούν, δεν μπορούν να δίνουν επιπλέον πληροφορίες (που βρίσκονται, για παράδειγμα, σε μια δεδομένη στιγμή, μετά που έφυγαν...) για την διανομή των δεμάτων, χωρίς αυτό να επηρεάζει την πραγματική τους πορεία. Με λίγα λόγια: Έφυγε το δέμα από κει; Κάνε το σταυρό σου (και μια προσευχή, καλού κακού στον Αϊ Φανούρη... laugh) και θα'ρθει (Αστειέυομαι laugh laugh laugh).
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #491 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2013, 14:04:24 »

Για παράδειγμα: Φεύγει το δέμα από Κίνα και πάει Φρανκφούρτη (ενδιάμεσος προορισμός) με τελικό προορισμό την Ελλάδα. Αν η Φρανκφούρτη δεν δώσει πληροφορίες (και έτσι γίνεται, λόγω τεράστιου όγκου δεμάτων που παραλαμβάνει από όλο τον κοσμο...) το δέμα φαίνεται "αόρατο" μέχρι να παραδοθεί στην χώρα προορισμού (π.χ. Ελλάδα). Ενδιάμεσα εκτός της Φρανκφούρτης μπορεί να πάει και σε άλλα μέρη ακόμη (πχ. Ζυρίχη κ.λ.π.), μέχρι να καταλήξει στον προορισμό του.
    Το πρόβλημα είναι οτι υπάρχει καθυστέρηση σε κάθε χώρα που πάει ανάλογα του φόρτου εργασίας. (Χ...σε μέσα δηλαδή!).
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #492 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2013, 14:25:49 »

Δεν ειναι μόνο θέμα Κίνας είναι γενικό το κακό της καθυστέρησης! Εγώ έκανα μια παραγγελία από Αγγλία 10 Δεκεμβρίου και ακόμα έρχεται!
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #493 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2013, 14:33:19 »

Κατάλαβα.... Βάλε και τα δικά μας τα ΕΛΤΑ που όταν έρθει το δέμα Θα πρέπει να ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς, πυρηνικούς, χημικούς και αντιτρομοκρατική γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η εντός καθυστέρηση.... εντέλει θα έρθει ο ταχυδρόμος με το παπί και θα φωνάζει: "πάλι με ξέχασες. σου είχα πει ότι αν ξανάπαραγγείλεις από το ebay θέλω μποξεράκια calvin klein." (πραγματικό γεγονός). Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #494 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2013, 14:46:25 »

Δεν βιάζομαι. Απλά μου φαίνεται παράξενο να κάνει τόσες μέρες από Ζυρίχη. Το κυριότερο είναι αυτή η σημείωση. Α είναι και δεν ξανακάνει ανανέωση να μην το κοιτάζω.

Μαζί με το δικό μου θα έρθουν, έφυγαν μαζί από Ζυρίχη, σε περίοδο εκτός εορτών έκανε 7+ ημέρες να εμφανιστεί
    στα Ελληνικά ΕΛΤΑ, τώρα θα κάνει πολύ παραπάνω!! Wink
    Ας ενώσουμε τις υπομονές μας και να περιμένουμε, έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο!!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 30 31 32 [33] 34 35 36 ... 41     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Hobbycity, καθυστέρηση στις παραγγελίες...
    Μεταπήδηση σε: