Kαλησπερα ..μολις ειδα το πρωτο βιντεο...πολυ γυμναστικη βρε παιδιμου

...λοιπον ειδα οτι
ο κινητηρας σκαει ..καλο αυτο και επισης αναλογα με την ρυθμιση της L εχεις πλουσιο μειγμα χαμηλα αρα και περοσσοτερο σκασημο κατα την προσπαθεια ..
δεν εχεις καποιο προβλημα με ηλεκτρονικη η μπουζι κατα την γνωμη μου
φαινομενικα εχεις και καυσημο και μαλιστα μπορεις να ρυθμισεις οποτε και το καρμπιρατερ φαινετε οκ .....
ειναι λιγο χαζο αλλα το ιδιο πραγμα κανουν και οι 2 βενζινοκινητηρες που εχω δηλ η DL50 .MVVS 26.οταν προσπαθω ναβαλω μπρος με λιγοτερο γκαζι απο οσο χρειαζετε ..αν δωσω μερικα κλικ τοτε παιρνουν αν οχι απλα σκανε και σβηνουν ακριβως οπως και σε σενα.
Τελος δοκιμασε κατι ακομα ...αν γινετε καπιος να ριχνει σιγα σιγα με συριγκα καυσημο στο καρμπυρατερ οταν εσυ δοκιμασεις να βαλεις και αρχισει να σκαει.
πρωτα ομως δοκιμασε με λιγο παραπανω γκαζι ..

Καλημέρα Ανδρέας
ευτυχώς που η γυμναστική κάνει καλό,
το δύσκολο είναι όταν προσπαθείς επι δυόμισι ώρες στον ήλιο να τον βάλεις μπροστά όπως προσπαθούσα το περασμένο Σάββατο και πρέπει να είσαι σκυφτός για να γυρίσεις την προπέλα και τελικά να γυρίζεις σπίτι χωρίς να έχει ξεκινήσει .
Η ρύθμιση της L έχει ρυθμιστεί σε αρκετές θέσεις, ξεκίνησα απο εκεί (τώρα που έχω το πρόβλημα) που λέει η Mintror και ήταν η ρύθμιση με την καλύτερη απόδοση του κινητήρα μετά τα πρώτα 5 λίτρα που είχε κάψει. Στην συνέχεια την έβαλα στις 2 στροφές και έκανα δοκιμές κλείνοντας την έως την 1 &1/4 σχεδόν, η H ήταν πάντα στην 1,5 (εκεί που προτείνει η Mintor).
Η Mintror στο manual αναφέρει τα εξής σχετικά με την εκκίνηση του κινητήρα.
- Open the throttle to approximately ¼ position.
- Turn on the ignition.
WARNING:
FROM NOW ON BE PREPARED FOR THE MOTOR TO START ON ANY FLIP OF THE PROP.
- Always wear a heavy leather glove when starting the motor.
- Give the prop a quick, firm, flip counter clockwise. Follow throug quickly as you flip the prop so your hand is out of the propeller’s path.
- Repeat until the motor fires.
- Open the choke.
- Set throttle to idle position slightly open.
- Carefully flip the prop again until the motor runs.
- Let the engine warm up for about 30’’ on the low speed. Smoothly accelerate in order to clean possible fuel excesses into the engine. Verify, always follwing the safety instructions, that the engine has a proper carburation and running before flying.
Το πλήρες manual της mintor υπάρχει στο links
http://www.mintor.net/pagine/documenti.html#english(ίσως να το χρειαστεί κάποιος και σε “ηλεκτρονική” μορφή.
Οταν δοκιμάζω με ανοιγμένο περισσότερο από το μισό το στικ του γκαζιού δεν σκάει καθόλου ο κινητήρας.
Είναι δύσκολο να δοκιμάσω το τρικ της σύριγγας γιατί είμαι μόνος μου όταν κάνω αυτές τις δοκιμές, όταν θα έχω παρέα και άλλον “συνάδελφο” θα δοκιμάσω την πρόταση σου.