Καλησπέρα και χρόνια πολλά.........

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να φτιάξω τώρα καινούργιο θέμα για πτήσεις vpp αλλά ούτε να παραθέσω το παρακάτω βίντεο στο θέμα με video απο simulator μιας και έχει σχέση με 4D πτήση αλλά θα ήθελα να αναφέρω μερικά ακροβατικά που έμαθα και τράβηξα από realflight για τους επίδοξους 4D-άκιδες.

Το βίντεο δεν είναι πολύ σπουδαίο μιας και ο real flight δεν είναι και ο καταλληλότερος για πτήση αεροπλάνων αλλά είναι ο μόνος που υποστηρίζει αυτό το version και είναι free οπότε αρκέστηκα σε αυτόν.Επίσης δεν υπάρχει καθόλου ακριβής κατεύθυνση μιας και δεν δέχεται με τίποτα σωστό καλιμπράρισμα με αποτέλεσμα να επικρατεί λίγο η φάση ''ότι να 'ναι''.

Κάτω αριστερά φαίνονται οι κινήσεις των stick και επίσης παραθέτω τις ονομασίες της κάθε μανούβρας με χρονική υπόδειξη.
Περισσότερο βασίζομαι στις υποδείξεις με ονομασίες σε συνδιασμό με τις κινήσεις των stick για καλύτερη αντίληψη μιας και η εικόνα μετά το upload κολλάει σημαντικά.
Πάντως παρόλα αυτά ένα τέτοιο βίντεο για μένα θα ήταν μια μικρή βοήθεια όταν άρχιζα να μαθαίνω την νοοτροπία και το πως πετάει ένα τέτοιο μοντέλο,έστω και από το sim,μιας και όσο κι αν έψαξα στις αρχές να βρώ κάτι παρόμοιο δεν τα κατάφερα.
Αυτό που έχω να τονίσω(φαίνεται και στο βίντεο) είναι πως στις φάσεις του inverted torque roll η σωτηρία είναι το αντίθετο aileron που αναγκάζει το μοντέλο να γυρίσει βίαια την μύτη αντίθετα από το έδαφος........
Πολύ αναλυτικά οι μανούβρες με τις μεθόδους
εδώΣταδιο Vpp (4D) Idleup.
Στην διάρκεια του βίντεο γίνονται αρκετές επαναλήψεις και διάφορα άλλα λίγο πιο ψαχμένα όπως leaf με δύο διαφορετικές κατευθύνσεις(by RJ Gritter) και άλλα..........

0.05 snap to inverted hover
0.11 tight knife edge loop
0.26 rolling turn
0.50 inverted knife edge spin
1.25 inverted torque roll
1.38 inverted flat spin
1.53 leaf
2.45 knife edge turn
4.50 tight loop(απότομο loop)
Αυτό που έχω να προσθέσω είναι πως αν κάποιος είναι γνώστης 3D πτήσης ελικοπτέρου αυτό θα τον βοηθήσει αρκετά στο σετάρισμα και πολύ παραπάνω στην πτήση.........
Throttle stick=Middle to Top(positive pitch(θετικό βήμα)
Throttle stick=Middle to Zero(negative pitch(αρνητικό βήμα)
Καλή χρονιά σε όλους και καλή διασκέδαση