Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.745 μηνύματα σε 12.385 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Ιουλ 2026, 02:57:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Ιουλ 2026, 02:57:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από pq
    [Χθες στις 22:47]

[Χθες στις 14:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:31]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309745
    Σύνολο θεμάτων: 12385
    Online σήμερα: 1210
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 1216
    Συνολικά: 1216
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: F16 SKYMASTER ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ..  (Αναγνώστηκε 40752 φορές)
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 11 Μαρ 2010, 09:12:55 »

Αυτό το αεροπλάνο είχε πετάξει σε αυτή την κατάσταση?
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 11 Μαρ 2010, 13:49:29 »

Ωραιο αεροπλανο αλλα παρα μα παρα πολυ ταλαιπωρημενο.Καλη επισκευη!!!Θελει αρκετη δουλιτσα!!!Χρηστος!!!
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    terry123
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 12:14:43 »

to jet petage mia xara gia osous xeroun na petane fysika kai den einai gadgetakides!!!h pyrosvlhna htan mia xara otan thn tsekare o idios o dhmhtrhs!!!kata thn prospateia tou na balei mprosta den ekane prostart thn trompa me apotelesma na thn kapsei oso gia thn mpoykala toy aera poy einai tripia parolo poy tou to eixa pei to xana anaferei!!!otan mporesv tha steilv 5 eyrv na thn allaxei!!!den aneferes file dhmhtrh thn timh poy phres to jet!!!a kai kati allo phra kai mia FANA APO TON FILO MOU TON DHMHTRH h opoia htan kainoyrgia opvs elege tha steilv fotografia na deite xtyphmata poy exei!!!toys kanoyme magkes kai meta mas thn lene kai olas
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 12:41:22 »

to jet petage mia xara gia osous xeroun na petane fysika kai den einai gadgetakides!!!h pyrosvlhna htan mia xara otan thn tsekare o idios o dhmhtrhs!!!kata thn prospateia tou na balei mprosta den ekane prostart thn trompa me apotelesma na thn kapsei oso gia thn mpoykala toy aera poy einai tripia parolo poy tou to eixa pei to xana anaferei!!!otan mporesv tha steilv 5 eyrv na thn allaxei!!!den aneferes file dhmhtrh thn timh poy phres to jet!!!a kai kati allo phra kai mia FANA APO TON FILO MOU TON DHMHTRH h opoia htan kainoyrgia opvs elege tha steilv fotografia na deite xtyphmata poy exei!!!toys kanoyme magkes kai meta mas thn lene kai olas

Lol καυβγαδες απο το πουθενα δεν σε κατηγορησε... Απλα αναρωτηθηκαμε  αν πετουσε τπτ αλλο..
    Ο Dim dεν ειδα ποτε να λεει κατι αρνητικο.. ηθελε και το αγορασε δεν τον πιεσες... Ελεος!!!
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 12:48:21 »

Δεν νομίζω ότι στην "είπε"...
    Λέει την κατάσταση του Jet..Ούτε κάν ανέφερε το όνομα σου ώστε να το θεωρείς προσβολή!!
    Το jet πέταγε μία χαρά μεχρι να σου έφευγε κανένα ανασυρόμενο στον αέρα(απο καμιά σπασμένη βάση) και να έτρωγες κανένα κεφάλι!!!Αντε πέτα αζύγιστο F-16...
    Αν θέλετε Jet δώστε χρόνο(δεν μιλάω για χρήμα γιατί οι διορθώσεις δεν θέλαν χρήμα)στο να στήσετε ένα ασφαλές αεροπλάνο(καλές βάσεις,φιάλες αέρα και τέτοια δεν θέλουν λεφτά)!!
    Το θέμα είναι "ανακατασκευή" και όχι "κοίτα τι μου πούλησες"!!!
    Καταγράφηκε

Wind
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 13:40:54 »

Χα χα  ρε  φιλε  "καρφωθηκες"  αν  και  ανωνυμα....  Ο Dimhack  δεν  ειπε  τιποτα,   εμεις  αναρωτηθηκαμε πως και  γιατι  πεταγε σε  αυτη  την κατασταση.    Δεν  μιλαμε για Parkflyer  αλλα  για  Jet...
      Αλλα  μαλλον εδω ταιριαζει το    "τα  μεταξωτα βρ...α  θελουν μεταξωτους κ...ους"      devil
    Καταγράφηκε

Αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα εκνευριζουν εμας που τα ξερουμε !
    ( αχ και να ημουν mod αχ..)
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 14:15:45 »

πάμε από την αρχή. για να μην λέμε ότι θέλουμε και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις

δεν αναφέρθηκε εδώ κάτι που να σε προσβάλει.

ας μείνουμε στην τράμπα που κάναμε και όχι στα χρήματα,

η φιάνα που πήρες ήταν χτυπημένη σε δυο σημεία. τα χτυπήματα που είχε είναι απόλυτος ασήμαντα, αν πιστεύεις σε κάτι διαφορετικό σε προκαλώ να ανεβάσεις φωτογραφίες για να πάρεις της γνώμες και τον υπολοιπων..

τα γδαρσίματα δεν νομίζω πως θεωρούνται χτυπήματα.

όσο για το μοντέλο όπως πολύ καλά άκουσες και από τους υπολοιπους ήθελα και το αγόρασα is γνώση μου δεν μου επέβαλε κανεις με το ζόρι, άρα μάγκας είμαι από μονος μου και δεν με κανεις εσύ ούτε κανένας.

το μοντέλο κατά την γνώμη μου ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο κάτι που σου το είπα και ευθέως δεν έκρυψα κάτι ούτε ανάφερα πάλι το ξανά λέω κατι που να σε προσβάλει.

πάμε στην άλλη πλευρά του σενάρι σου τώρα, αναφέρεις για όσους ξέρουν να πετάνε και δεν είναι γκατζετάκηδες,
    το ότι είμαι ψείρας με τα μοντέλα μου δεν έχει να κάνει με gkatzet ρε φιλαράκι, έχει να κάνει πρώτα με την ασφάλεια τις πτήσης προς τους τρίτους και μετά για το ίδιο το μοντέλο.
    επίσης σου αναφέρω για άλλη μια φορα ότι η πτητικές μου ικανότητες είναι αρκετά καλές ώστε να μπορώ να κρίνω αν αυτό που αγόρασα μπορώ να το πετάξω έτσι όπως είναι είναι να χαλάσω λίγο χρόνο μαστορεύοντας για να το κάνω λίγο καλύτερο.

κόλλησες σε μια εξάτμιση

μήπως θέλεις να ανεβάσω περισσότερες φωτογραφίες για να δεις ότι τελικά η εξάτμιση είναι ασήμαντο πράγμα μπροστά στα προβλήματα που είχε το jet εσωτερικά;

ρώτησε τον del γάτο grade η τον άγγελο τον σκουρλή που στην τροχοδρόμηση τον 10 μέτρον που έκανε στον ασπρόπυργο για να κάνουμε δοκιμη την τουρμπίνα μας έμεινε το μπροστινό retracts στη άσφαλτο.

αρκετός κόσμος παρόν, εγώ σου αναφέρω μονο με αυτούς που ήμουν.

τέλος και λήξης η συζήτηση, αν προσβάλλεσαι με κάτι ένα τηλέφωνο και σταματάω το post.

δεν θέλω να χαλάσουμε της καρδιές μας.
    θυμήσου ότι με απασχολούν η άνθρωποι και όχι τα μοντέλα.

καλή σου μέρα.

πάντα φιλικά δημήτρης..
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 14:39:06 από Dimhack » Καταγράφηκε
    terry123
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 14:42:41 »

mporeis se parakalv na moy peis poia htan h katastash toy jet vste na tevreitai mh asfales gia na petaksei?as mhn gynomaste yperbolikh gia anoysia pragmata!!!den nomizv bebaia to kako bacimo sto ftero na exei sxesh me to CG etsi?oi ypoloipoi tha mporoysan na krinoyn apo konta oxi xeiroyrgoi apo to thlefvno!!!den egine kamia parexhghsh file dhmhtrh alla nomizv ta parousiazoyme ligo yperbolika ta pragmata!!!oso gia thn fana to ena xtyphmataki poy les htan sto ena blade den nomizv na mhn paizei kai toso rolo sths 37000 strofes!!panta filika
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 14:51:17 »

Δημητρη καλημερα
    προσωπικα θα ηθελα να συνεχισεις αυτο το ποστ και αν μπορεις μαλιστα να κανεις και μια παρουσιαση
    στο πως φτιαχνουμε ενα jet μιας και θα ηθελα να ξεκινησω ενα αλλα επειδη στη περιοχη που ειμαι δεν υπαρχει καποιος να βοηθησει καλο θα ηταν να παρω μερικες ιδεες που <<πονανε>> τι προσεχουμε κτλ.
    αν δε συνεχισεις το ποστ και δε σου κανει κοπο στειλε αν μπορεις σε π.μ. - email
    ευχαριστω

οσο για τα ποιο πανω .......... τι να πω οσα θεματα και να εχουν ανοιχτει εδω μεσα πως γινετε και
    καταληγουν (απ΄το πουθενα) σε παρεξηγηση η τσακωμο δε το εχω καταλαβει ακομη

Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 14:59:22 »

Άι χαβ α λοτ οφ αννοουν ουορντς ιν δις τεξτ...Άι θινκ δατ άι σουντ σταντι ινγκλις εγκεν Thumbs up
    Καταγράφηκε

Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 15:02:57 »

....
    οσο για τα ποιο πανω .......... τι να πω οσα θεματα και να εχουν ανοιχτει εδω μεσα πως γινετε και
    καταληγουν (απ΄το πουθενα) σε παρεξηγηση η τσακωμο δε το εχω καταλαβει ακομη

Ελα μου ντε 
    Aραγε μας ενώνει ή μας χωρίζει αυτος ο τρόπος επικοινωνίας(Internet) είναι σίγουρα ένα δύσκολο ισοζύγιο.....
    Στα + του σίγουρα είναι οτι γνωρίζεις ΚΑΙ αξιόλογους ανθρώπους 
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 15:19:05 »

το κακοβαμενο φτερό δεν έχει να κάνει με το ότι δεν πετάει το μοντέλο όπως και σε ποια γενικός κατάσταση βρισκόταν εξωτερικά το μοντέλο, προς θεού δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο εδώ μέσα, αν είδες εσύ κάτι τέτοιο να μου το επισημάνεις.

1 πρώτα από όλα ήτνα τα retracts, σου εξηγώ ότι μου έφυγε σε δέκα μετρα τροχοδρόμησης το μποστινο σκέλος. σε αντίθετη πρίπτωση δηλαδή σε αυτή που δεν έφευγε στην τροχοδρόμηση η στην πορεία τις πτήσης θα έφευγε στην προσγείωση 100%, επόμενος θεωρείτε παράγοντας ανασφάλειας.

2 τα extensions servo, από τα servo elevator μέχρι ναερθουν μπροστά και να περάσουν το φόβο καψίματος εσώτερη από την εξάτμιση τις τουρμπίνας θα έπρεπε να περαστούν σε μακαρόνι αμιαντου και μετά να κολληθούν σε κάποιο τοίχωμα εσωτερικά, εσύ apλα τα είχες κολλήσει.
    αν από την θερμοκρασία ξεκόλλαγε ένα extension με αποτέλεσμα να έχανα ένα elevator από τα δυο στον αέρα ξέρεις τι αποτέλεσμα θα είχα....

3 ένα μοντέλο jet θεωρείτε σημαντικός παράγοντας οι φιάλες να κρατάνε αέρα για αρκετή ώρα λόγο φρενων λόγο τροχών και πόρτες, ο αέρας τον 8 λεπτών για μένα είναι μηδαμινός.

4 ο κατασκευαστής έχει φτιάξει τα πορτάκια να ανοίγουν μέχρι εκεί που πρέπει, γνώμη μου πάντα εσύ θεώρησες καλο να κόψεις και να τρόχισις ώστε να ανοίγουν παραπάνω, φυσικά δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια τις πτήσης αυτό.

5 τα horn στα ελερονς για μένα δεν είχαν ασφάλεια. ζόρισα το ένα στο εργαστήριο και μου έμεινε στο χέρι. ξέρεις αυτό που είχε το λαμάκι με τά βιδακια.

αυτa φιλε μου είναι τα ποιο κυρια για μένα στο συγκεκριμένο μοντέλο,

υπάρχουν και αλλα που δεν τα θυμάμαι, πάντα αυτά είναι προβλήματα και έχουν να κάνουν με την δικη μου κρίση.

το ξανά λέω για να μην με παρεξηγήσεις πάλι...

πάντα φιλικά δημήτρης.
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 15:24:01 »

Dimhack συνέχισε σε παρακαλώ την παρουσίαση της ανακατασκευής.

terry123  σε παρακαλώ να γράφεις ελληνικά όπως όλοι σε αυτό το φόρουμ.

Το θέμα της αγοραπωλησίας - τράμπας αφορά εσάς και παρακαλώ αν υπάρχουν θέματα να τα λύσετε με προσωπική επικοινωνία όπως γράφει και ο Dimhack

Προσωπική μου άποψη terry123, είναι ότι δεν σε εξέθεσε.

Αντίστοιχες παρουσιάσεις συνηθίζεται να εμφανίζονται στο φόρουμ, όπως πρόσφατα έγινε και με την ανακατασκευή του Zefir.
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    terry123
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 15:52:39 »

τα πορτακια φιλε δημητρη τα ειχα ανοιχει παραπανω γιατι οπως τα ειχε το εργοστασιο δεν τερματιζαν με αποτελεσμα οταν κατα την απογειωση φουσκωναν απο τον αερα πιεζονταν οι κυλινδροι απο τισ πορτες και εχαναν τον αερα!!!απο οτι καταλαβες προτρεχεις και λες πραγματα που δεν ισχυουν!!για να το εκανα ετσι σημαινει οτι το εψαξα και δεν το εκανα τυχαια!!!οσο για τα extension των servo ειχα βαλει προστασια για θερμοκρασια αμιαντο που δυσκολα βγαινει!!!τελος παντων φτιαχτω οπως νομιζεισ καλυτερα ελπιζω το τελικο αποτελεσμα να ειναι καλυτερο απο εμενα που παραδεχομαι εκανα καποιεσ βιαστικεσ κινησεις αλλα οχι ζωτικης σημασιας!!! αλλα τουλαχιστον να πεταει οσο τελεια πεταγε και με εμενα!!! εγω παντωσ δεν παρεξηγηθηκα με καποια απο τα λεγομενα σου αλλα για τον τονο υπερβολης!!αντε να περνας καλα και θα τα πουμε σε κανα αεροδρομιο!!!!
    Καταγράφηκε
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 12 Μαρ 2010, 15:53:01 »

Προσωπικά νομίζω ότι ο κάθε ένας που ασχολείται με το hobby αυτό και ιδιαιτερα με τόσο απαιτητική κατασκευή αξίζει συγχαρητήρια.

Όπως καταλαβαίνω και από "ιδία πείρα" όταν ένα μοντέλο έχει αρκετές ώρες πτήσης σαφώς και καταπονείται και ανάλογα το πόσο καλά είναι φτιαγμένο εμφανίζει και τις ανάλογες φθορές.
    Ο κάθε ένας από εμάς, όμως, μπορεί να έχει διαφορετικά στάνταρ για την κατασκευή που καλείται να φτιάξει.

Σημασία έχει οι κατασκευές να είναι γερές έτσι ώστε να χρειάζονται την λιγότερη συντήρηση,
    τελικά όμως δεν την αποφεύγεις θυσιάζοντας την εξωτερική εμφάνιση που για εμενα δεν είναι ο πρωταρχικός σκοπός.

Για πολλούς όμως ισχύει το αντίθετο και μην ξεχνάμε ότι ο κάθε ένας μας
    εφαρμόζει την εμπειρία που έχει και σε κάθε νέα κατασκευή αποκτά και μεγαλύτερη πείρα.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ανά τσακώνεστε για τέτοια θέματα ο κάθε ένας είναι μοναδικός και αυτό φαίνεται και στις διαφορετικές τεχνικές

που χρησιμοποιεί και μάλιστα μέσα από μια τέτοια ωραία παρουσίαση με τόσο ωραίο και γνωστό jet όπως το F16 νομίζω ότι όλοι θα βγούμε κερδισμένοι.

Περιμένω με αγωνία την συνέχεια του πρότζεκτ. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

(Νεραιδοκυνηγός )
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Τζετ και τουρμπίνες  |  Θέμα: F16 SKYMASTER ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ..
    Μεταπήδηση σε: