Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:17:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:17:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πως βλέπουμε εμείς τον αεραθλητισμό και τους εαυτούς μας  (Αναγνώστηκε 37566 φορές)
    Βαγγέλης Ξένος
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 29 Ιαν 2010, 20:59:04 »

Δεν με βρίσκει σύμφωνο (τουλάχιστον με την αυστηρή μαθηματική έννοια) η εξίσωση:
    αερομοντελισμός = αεραθλητισμός

Βαγγέλης

Παίρνοντας σαν αφορμή την περίφημη εξίσωση, φυσικά και δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε δύο διαφορετικα πράγματα στον ίδιο χώρο.
    Γιατί το χόμπυ είναι όποτε θέλω, όπως θέλω, όπως μ ευχαριστεί, όπου μ ευχαριστεί και με όποιον γουστάρω.
    Το άθλημα έχει όρια, κανόνες , επιδόσεις, προετοιμασίες, θυσίες, έξοδα κλπ.
    Προσωπικά πιστεύω ότι το hobby - αν έχει πρόβλημα ανάπτυξης - έχει σαφώς μικρότερο απ αυτό του αεραθλήματος "αερομοντελισμός".
    Ανοιγοντας το θέμα ο admin εκεί έδειχνε - νομίζω.
    Η θα υπάρχουν σωματεία εξαρτημένα από την ΕΛΑΟ, κάτω από κανονισμούς κλπ. ή θα υπάρχουν παρέες ή clubs.
    Τώρα για τα γενικά έξοδα λειτουργίας καλούνται τα μέλη και οι χορηγοί.
    Στα σωματεία ευαισθητοποιούνται περισσότερο οι χορηγοί και οι τοπικές κοινωνίες.
    Δύσκολα δίνει κάποιος τα χρήματα αν του πούμε (ας μου συγχωρεθεί η εκφραση) είμαστε μιά παρέα κα πετάμε αεροπλανάκια.
    Μονοδρομος η ΕΛΑΟ και τα σωματεία, λοιπόν. Χωρίς να σημαίνει ότι σ ενα σωματείο δεν υπάρχουν οι χομπύστες. Υπάρχουν και υπερτερούν.
    Υπάρχουν και οι αθλητές που αμφιδρομα βοηθούν και βοηθιούνται, από τους υπόλοιπους.
    Αν ένα αεραθλητικό σωματείο λειτουργεί σωστά, έχει χώρο για όλους.
    Καποιος κύριος παραπάνω είπε, τόσα λόγια και προτάσεις τίποτα. Καλό να λέγεται αλλά το σύστημα είναι στρωμμένο - με κανονισμούς θέλουμε δεν θέλουμε.
    Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά, με καλά ή κακά αποτελέσματα.
    Αν προσέξετε αυτά που έχουν γραφτεί πιό πάνω, κάποιοι ... πλαγιώς πλην σαφώς μιλάνε για διάσπαση.
    Σπρώχνουν την διάσπαση σαν λύση αλλά δεν τολμούν να το πουν ευθέως, εγκαταλείποντας την ΕΛΑΟ.
    Να φανταστούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει η ΕΛΑΟ και να γίνουν αναγκαστικά groups of clubs κατά τόπους. Για παράδειγμα μία ζώνη στη Β. Ελλάδα, μία στην Κ. Ελλάδα, μία στην Αττική κλπ. Και να δεχόμαστε όποιους θέλουμε παρέα.
    Δεν μπορώ να φανταστώ το αποτέλεσμα.(μάλλον το φαντάζομαι αλλά είναι νωρίς ακόμη).
    Όσοι λοιπόν έχουν - όχι προτάσεις - αλλά άποψη γιά συννένεση και ενεργοποίηση ας μιλήσουν.
    Πιστεύω ότι η λύση είναι στους ανθρώπους. Από την κεφαλή της ΕΛΑΟ μέχρι το τελευταίο μέλος.
    Αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν ας είναι παρόντες. Αυτοί που θέλουν την διάσπαση ας την επιχειρήσουν μόνοι τους και όχι από "μέσα".
    Ας περιοριστούν σε μαθήματα για τεχνικά θέματα.
    Με εκτίμηση...
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Ξένος
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 10:16:24 »

Πιστευω οτι η ΕΛΑΟ θα προσαρμοστει σε οποιες καινουργιες συνθηκες προκυψουν εαν
    τελικως επιβεβαιωθει το "κακο σεναριο". Σε αυτο θα χρειαστει ισως να βοηθησουν λιγο
    περισσοτερο και τα σωματεια μελη της( π.χ. μικρη αυξηση της ετησιας συνδρομης τους).
    Ειναι πολυ μεγαλη υποθεση το οτι αυτη τη στιγμη υπαρχει και λειτουργει υποδομη για
    αεραθλητικο αερομοντελισμο και πρεπει να την διατηρησουμε εστω και χωρις βοηθεια
    απο το κρατος.
    Θελω επισης να πιστευω οτι η ενταξη του αερομοντελισμου στα αεραθληματα δεν εγινε για
    τις επιχορηγησεις αλλα για να υπαρχει μια ανωτερη αρχη ετσι ωστε να γινονται
    διοργανωσεις αγωνων με κυρος και ενιαιους κανονισμους (κατι αδυνατο χωρις την υπαρξη
    της ΕΛΑΟ).

Παρεπιπτοντως θα παρακαλουσα τον Κυριο Ξενο να μας ενημερωσει για την τρεχουσα
    συνθεση της ΕΠΑΕ μετα την σχετικα προσφατη παραιτηση του Κυριου Δ. Τετραδακου απο
    την θεση του προεδρου και μελους της επιτροπης .Εσεις ειστε ακομα γραμματεας/μελος
    της ΕΠΑΕ καθως η τελευταια ενημερωση που εχω ειναι οτι "τελειτε υπο παραιτηση"? Αυτο
    μου το ανεφερε ο ιδιος ο Κυριος Γ. Σκαργιωτης κατα την συναντηση των σωματειων στις
    14 Νοεμβριου που ανακοινωσε η ΕΠΑΕ και τελικως η ιδια δυστυχως δεν παρεστει.
    Ο λογος που σας απευθυνω αυτην την ερωτηση ειναι διοτι ειναι αληθες ,οπως κι εσεις ο
    ιδιος αναφερετε ,οτι  "το σύστημα είναι στρωμένο - με κανονισμούς θέλουμε δεν θέλουμε"
    και αρα οποιοδηποτε θεμα ενος σωματειου πρεπει να προωθειται μεσω της ΕΠΑΕ,  εφοσον ομως αυτη υφισταται και λειτουργει!
    Ισως απο εδω "αντλησουμε" καποια πληροφορηση που τουλαχιστον θα εξηγει την δυσκολια συνεννοησης της λεσχης μας με την ΕΠΑΕ με αποτελεσμα την καθυστερηση θεματων που θελει να προωθησει οχι μονον η ΕΑΘ αλλα και αλλες λεσχες . (βλεπε κανονισμος και περιφερειακοι αγωνες F5J-GR για το 2010)

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Βαγγέλης Ξένος
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 19:22:09 »

Παρεπιπτοντως θα παρακαλουσα τον Κυριο Ξενο να μας ενημερωσει για την τρεχουσα
    συνθεση της ΕΠΑΕ μετα την σχετικα προσφατη παραιτηση του Κυριου Δ. Τετραδακου απο
    την θεση του προεδρου και μελους της επιτροπης .Εσεις ειστε ακομα γραμματεας/μελος
    της ΕΠΑΕ καθως η τελευταια ενημερωση που εχω ειναι οτι "τελειτε υπο παραιτηση"? Αυτο
    μου το ανεφερε ο ιδιος ο Κυριος Γ. Σκαργιωτης κατα την συναντηση των σωματειων στις
    14 Νοεμβριου που ανακοινωσε η ΕΠΑΕ και τελικως η ιδια δυστυχως δεν παρεστει.

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος

κύριε  Παπαδόπουλε,
    αν και το θέμα εδώ είναι άλλο, αλλά επειδή αναφέρεστε επώνυμα σε μένα και θέτετε ερωτήματα ας απαντώ:
    1. Η ενημερωσή σας από τον κο Σκαργιώτη είναι ορθή.
    2. Θα ήταν από μέρους μου - τουλάχιστον - αφελές να σας απαντήσω περί ΕΠΑΕ και παραιτήσεων κλπ.
    Δεν αφορά το forum, καμμία διαδικασία που εχει σχέση με την ΕΛΑΟ. Ανακοινώσεις γίνονται μόνο απ αυτήν.
    3.Το ότι έγραψα στην παρούσα στήλη τις απόψεις μου δεν σημαίνει, ότι θα πρέπει να το εφαρμόσω εδώ.
    4. Γνωρίζετε πολύ κάλά (απ ότι καταλαβαίνω είστε ενήμερος) ότι οι άνθρωποι της ΕΛΑΟ, πολλές φορές τελευταία
    ενημέρωσαν τα άλλα σωματεία για τις θέσεις και τις προτάσεις σωματείων προωθόντας επιστολές με μέριμνα της γραμματείας της.
    5. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι η ΕΠΑΕ είναι εκλεγμένο όργανο που ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός και δεν παίρνει αποφάσεις ή έχει την ευθύνη των ενημερώσεων - ανακοινώσεων.
    6. Η ΕΛΑΟ και οι αρμόδιοι του αερομοντελισμού θα πρέπει να έχουν την επικοινωνία με τα σωματεία.
    7. Αν εσείς , λοιπόν, ερωτάτε σαν μέλος οργάνου σωματείου (δεν γνωρίζω αν είστε) θα πρέπει διά του σωματείου σας να θέσετε τα παραπάνω ερωτήματα προς την ΕΛΑΟ, εάν δεν είστε μέλος οργάνου σωματείου και είστε απλό μέλος κάποιου, αποτανθείτε στο σωματείο σας.
    8. Επειδή πιστεύω ότι είστε ενημερωμένος (πως αλλιώς θα γνωρίζατε την παραίτηση Τετραδάκου που επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί), λαμβάνω τα παραπάνω ερωτήματα σας, ως προσωπική πρόκληση και δεν καταλαβαίνω γιατί.
    Αν θέλετε να πείτε κατι άλλο και είναι επικοικοδομητικό και σχετικό με το θέμα, πειτε το εδώ. Αν αφορά το άτομό μου και την οποιαδήποτε ιδιότητά μου, τότε μη το κάνετε από εδώ.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 19:40:50 από Βαγγέλης Ξένος » Καταγράφηκε

Βαγγέλης Ξένος
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 20:27:59 »

Για την αντικειμενική σας ενημέρωση.

Δεν υφίσταται κατάσταση όπου κάποιος "τελεί υπό παραίτηση".
    Ο κατέχων αξίωμα ή είναι σε πλήρη δικαιοπραξία, ή παραιτείται. Δεν υφίσταται ενδιάμεση κατάσταση
    Οπως δεν υφίσταται το "ολίγον έγκυος", ή το "ολίγον πεθαμένος". Η είσαι ή δεν είσαι.
    Επι πλέον: Εφ' όσον γίνεται η δήλωση "τελώ υπό παραίτηση", δεν υπάρχει άλλη οδός, από το να σηματοδοτήσει την άμεση παραίτηση του δηλούντος.
    Η παραίτηση είναι μονοσήμαντη δήλωση. Ισχύει ακόμα και προφορικά, και δεν χρειάζεται την αποδοχή οιοδήποτε άλλου για να ισχύσει.

Θα ρωτήσει κανείς  - Γιατί μερικοί δηλώνουν ότι "τελούν υπό παραίτηση";
    Το πιό πιθανό είναι να μην ξέρουν το νόημα της δήλωσης. Το επόμενο πιθανό είναι η κρυφή πρόθεση του δηλούντος για την απεμπόλιση κάθε ευθύνης, και της υποχρέωσης παρουσίασης έργου, και η συνέχεια της κατάληψης της θέσης ώστε να μην πληρωθεί από άλλο άτομο.

Αγαπητέ συναθλητή Βασίλη, η ενημέρωσή σου είναι σωστή στα σημεία που ανέφερες.  Ευτυχώς για το καλό των θεσμών, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να συμπληρώσει τα υπόλοιπα.     
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 20:53:49 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Βαγγέλης Ξένος
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 21:07:07 »

κε Κωσταντακάτε...

επειδή με φωτογραφίζετε σας ζητώ μόνο, να αλλάξετε το αντικειμενική σε υποκειμενική.

Είναι άποψη σας.
    Το ότι γνωρίζετε ότι είμαι υπό παραίτηση, θα ξέρετε και τους λόγους.
    Είστε άριστα πληροφορημένος, εκ των έσω. Φροντίζετε γι αυτό.
    Μην νομίζετε ότι με το να χειραγωγείτε, είστε και ο κατάλληλος για να κρίνετε.
    Στις εκλογές για την ΕΠΑΕ γιατι δεν θέσατε υποψηφιότητα να μας σώσετε;
    Απλά σαν παρατηρητής και σχολιαστής έχετε αποψη επί παντός επιστητού, αλλά απ έξω.
    Δεν είμαστε όμοιοι ώστε να μην αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, και δεν καταλαμβάνω καμμία θέση από κανένα.
    Ελεύθερα αν θέλετε. Το θέμα αφορά την ΕΛΑΟ (επί του παρόντος) και δεν καταλαβαίνω με πια ιδιότητα κάνετε την κριτική ....του γνώστη.
    Αφήστε τα μαθήματα ... με κάθε αποδέκτη. Προσωπικά δεν σας επιτρέπω. Γνωρίζει πολύ καλά ο καθένας ότι όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα.
    Το δικό μου το δείχνω κάθε μέρα (καλό ή κακό) γιατί παράγω αποτέλεσμα.
    Εσείς μ 'αυτά που γράφετε το μόνο που κάνετε είναι να περάγετε διάσπαση. Τίποτε άλλο από διάλυση.
    Λοιπόν σε ότι αφορά εμένα προσωπκά, να είστε πιο προσεκτικός.
    Το "ολίγον έγκυος και ολίγον νεκρός" σας το επιστρέφω.
    Λυπάμαι που πέφτω στην παγίδα να συνομιλήσω από εδώ ειδικά με σας, αλλά δεν θα ανεχτώ να μη μιλάει κανείς άλλος που είναι εκτός "καλύβας".
    Ο σκοπός σας είναι γνωστός και θα το διαπιστώσουμε πολύ γρήγορα.
    Και τέλος να είστε βέβαιος εκεί που πρέπει να μιλήσω, θα μιλήσω.
    Δεν θα ασχοληθώ ξανά με τις θεωρίες σας και την σκιά σας.

Καταγράφηκε

Βαγγέλης Ξένος
    albatros
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 21:10:56 »

“το σύστημα είναι στρωμμένο - με κανονισμούς θέλουμε δεν θέλουμε.
      Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά, με καλά ή κακά αποτελέσματα.

Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση-παρατήρηση παίρνοντας αφορμή από την ανωτέρω φράση.

Οποιοδήποτε σχόλιο, επισήμανση, παρατήρηση,κρίση γίνεται για την ΕΠΑΕ δεν έχει ως αντικείμενο τον θεσμό και δεν αποτελεί απαξιωτική ενέργεια προς αυτόν.

Αντίθετα αποτελεί περιφρούρησή του από «πιθανώς ανεπαρκή» συμπεριφορά των ανθρώπων που εκλέχθηκαν για να τον υπηρετήσουν.
    Καταγράφηκε

Μπάμπης  Παραστατίδης - ΕΑΘΘ
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 21:33:21 »

Οποιοδήποτε σχόλιο, επισήμανση, παρατήρηση,κρίση γίνεται για την ΕΠΑΕ δεν έχει ως αντικείμενο τον θεσμό και δεν αποτελεί απαξιωτική ενέργεια προς αυτόν.

Αντίθετα αποτελεί περιφρούρησή του από «πιθανώς ανεπαρκή» συμπεριφορά των ανθρώπων που εκλέχθηκαν για να τον υπηρετήσουν.

Αγαπητέ κύριε albatros από όσο θυμάμαι  ήσασταν παρόν το ΣΚ που έγιναν εκλογές για την νέα ΕΠΑΕ το 2008. Γιατί δεν είσαστε υποψήφιος  μιας και κρίνεται ανεπαρκείς τους άλλους. Γιατί δεν προσπαθήσατε να λάβετε τις ψήφους των σωματείων και να μπείτε και  εσείς το όργανο αυτό?? Γιατί δεν θέλατε και σεις να είστε ένας από εκείνους που θα βάζαν πλάτη για να βγει το κάρο (αερομοντελισμό)από την λάσπη ?? Να θέσω και άλλα ΓΙΑΤΙ???  Όχι δεν θα το κάνω, ο καθένας μας έχει και το μυαλό και την ωριμότητα να τα θέσει μόνος του και να λάβει και απαντήσεις... Όσον αφορά εμένα όμως προσωπικά, αφήστε με να πιστεύω, και όχι μόνο για εσάς,  ότι πολλοί από τους κρίνοντες μένουν στο παρασκήνιο μόνο και μόνο για να κρίνουν. Ο αερομοντελισμός έχει προβλήματα, τα περισσότερα εξ αυτών τα δημιουργούν άνθρωποι του παρασκηνίου, και επειδή είμαστε λίγοι (αριθμητικά) δυστυχώς για κάποιους δεν μπορούν να κρυφτούν..

ΥΓ1 : Πρόθεση μου ήταν να μη γράψω σε αυτό το θέμα μιας, και μπορεί και πάλι να λάβουμε ως ΕΠΑΕ (μιας και ακόμα είμαι μέλος της), κάποια  επιστολή που θα μας ενημερώνει ότι διαπράττουμε κακούργημα που λέμε την άποψή μας δημόσια στα φόρα...

ΥΓ2: Τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και δεν αφορούν την ΕΠΑΕ, στην οποία με την σημερινή σύνθεση της,  ο καθένας εκφράζει την άποψη του και μέσα από την διαφορετικότητα και την σύνθεση και μόνο έτσι  παίρνονται οι αποφάσεις.

ΥΓ3: Καταφέραμε ένα θέμα που αφορά όλους μας, μιας και αφορά το μέλλον του αερομοντελισμού και το τι μπορούμε να κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για αυτό να το καταντήσουμε το λιγότερο κοκορομαχία, δυστυχώς.....
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 22:25:41 από dapan » Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Βαγγέλης Ξένος
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 21:39:12 »

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Σ ΑΥΤΟ....
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΕ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΕΠΑΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ.
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Ξένος
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 22:02:26 »

Ο Κωνσταντακάτος φταίει για...

την εκλογή των μελών της ΕΠΑΕ
    την παραίτηση του πρώτην προέδρου της
    την παραίτηση του επόμενου προέδρου της
    την παραίτηση ενός μέλους της (που έχει την ψευδαίσθηση ότι ακόμα τελεί υπό παραίτηση)
    την απουσία των 4 μελών της ΕΠΑΕ στην μοναδική ετήσια συνάντηση των σωματείων
    το καπέλωμα της ΕΠΑΕ από ένα μέλος της στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να αντιδράσει κανείς από τα υπόλοιπα μέλη της
    και για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκλέξει νέο πρόεδρο.

Μήπως το ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝ μέλος, της ΑΤΥΠΗΣ κατά νόμον, της ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ σε σύνθεση και ΑΚΕΦΑΛΗΣ -προς το παρόν- επιτροπής, που ασχολείται με την προσφορά του Κωνσταντακάτου, μπορεί να μας απαριθμήσει την δική του προσφορά του τα τελευταία 50 χρόνια στον Ελληνικό και διεθνή αερομοντελισμό;

Δεν θα είναι πολύς κόπος...

Πάντως επιθυμώ να υπενθυμίσω στα εκλεγμένα (παραιτηθέντα ή ακόμα υφιστάμενα) μέλη της ΕΠΑΕ ότι στα καθήκοντα και δικαιώματά σας δεν υπεισέρχεται ο έλεγχος αυτών που σας εξέλεξαν. Το αντίθετο ισχύει.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    albatros
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 23:17:36 »

Aγαπητέ Dapan
    Πραγματικά δεν θέλω να αποποιηθώ οποιαδήποτε προσωπική ευθήνη που μπορεί να εκπορεύεται από την μή δραστηριοποίησή μου στα κοινά της ΕΠΑΕ.
    Θεωρώ όμως την τοποθέτηση σου ατυχή διότι σε εκείνες τις εκλογές άλλαζε η ΕΠΑΕ και δεν μπορούσα εκ των πρωτέρων να έχω προσωπική άποψη για το έργο της ,και ας μου επιτραπεί η λαϊκή έκφραση, χωρίς να θέλω προς θεού να προσβάλλω, «ήσασταν γουρούνι στο σακκί».
    Η συνέχεια της εκλογής αποτελεί για μένα το μεγάλο πρόβλημα με αποκορύφωμα την απαξιωτική συμπεριφορά της ΕΠΑΕ προς τα σωματεία κατά την συνάντηση των σωματείων στη Θεσσαλονίκη όπου και έχω προσωπική εμπειρία.
    Καταγράφηκε

nickhawk
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 00:33:33 »

Αγαπητοί κύριοι της επιτροπής,

Δυστυχώς παίρνετε σαν δεδομένο οτι ορισμένοι γράφοντες η όλοι οι εκφραζόμενοι αρνητικά για την ΕΠΑΕ, έχουν προσωπικά μαζί σας. Εγώ απο την άλλη μεριά σας συνάντησα για πρώτη φορά τον περασμένο χρόνο και σας αντιμετώπισα φιλικά όπως έπρεπε και χωρίς καμμιά προκατάληψη. Στο κάτω-κάτω δεν γνωριζόμασταν κι απο πρίν δεν είχαμε τίποτε να χωρίσουμε, και θα ήταν παράλογο να έχω οτιδήποτε εναντίον σας. Ωστόσο σαν απο διετίας πρόεδρος της Ε.Α.Θ βίωσα τα εξής αντι του συντονισμου,οργάνωσης και συμβουλών που υποτίθεται οτι εχετε ως καθήκον να παρέχετε στα σωματεία.

Αρνηση, αδυναμία κρίσεως και ευθυνοφοβία στη περίπτωση του μέλους της Ε.Α.Θ Ηλία Σοπέογλου οσον αφορούσε τη συμμετοχή του στo παγκόσμιο F3 A το 2009.
    Απίστευτη ταλαιπωρία και μεθοδικό σαμποτάρισμα με τη συσκευή ALTIMR-1 την προώθησή της στήν ΕΛΑΟ για έγκριση, και τη μέχρι σήμερα αργοπορία στην υποβολή του κανονισμού της κατηγορίας F5J-GR προς έγκριση απο την τελευταία. Εδω θα μπορούσα να γράφω επ' απειρον αλλά δεν θέλω να μακρυγορώ.
    Παντελή απαξίωση των θεσμών της ΕΛΑΟ με την απουσία σας απο τη συγκέντρωση -συνάντηση στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο.Λέτε οτι εργάζεστε και κοπιάζετε για τα σωματεία. Πώς??? Αποφεύγοντας να συναντήσετε τους εκπροσώπους τους? Αδιαφορώντας για την υποχρέωσή σας να λογοδοτήσετε για τα πεπραγμένα της ΕΠΑΕ και να εκτελέσετε τουλάχιστον μέρος του τυπικού των κανονισμών της ΕΛΑΟ? Αφήνοντας στην τύχη τους τους αντιπροσώπους επτά σωματείων, οι οποίοι έπρεπε να ακούσουν δια στόματος Κου Σκαργιώτη οτι τελικα η επιτροπή δεν θα παρίστατο εκείνος όμως εμφανίστηκε για να μας πει τι????Τις δικαιολογίες της απουσίας των υπολοίπων μελών της ΕΠΑΕ? Να μας μεταφέρει τη συγνώμμη τους? Η να υποστούμε τη διεξοδικότατη ανάλυση της οδηγίας περι ασφαλείας πτήσεων της ΕΠΑΕ προς τους αερομοντελιστές που δεν είναι εντεταγμένοι σε σωματεία....και τελικα να μας καλυχτίσει και να αναχωρήσει????Θεωρείται αυτό ευθιξία και αξιοπρέπεια?
    Κε Νταναβάρα δε σας ξέρω και δε με ξέρετε. Τη θέση υποψηφιότητας για την επιτροπή αερομοντελισμού δεν σας την επέβαλε κανείς. Αν ο κύριος Παραστατίδης και ο οισδήποτε άλλος σαν αυτόν απέφυγε την ανάληψη ευθυνών, πιθανότατα να σχετίζεται με λόγους που για εκείνον θα καθιστούσαν την άσκηση των καθηκόντων του ανεπαρκή.Αυτό όμως λέγεται αυτογνωσία οχι ευθυνοφοβία. Αλλωστε απ'οτι θυμάμαι δεν υπήρξε και κανένας σοβαρός ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων.Ολοι εξελέγησαν τελικά. Η μήπως έμεινε καμμιά πικραμένη ψυχή??Ειναι ωστόσο πολύ ενδιαφέρον το γεγονός οτι θεωρείτε οτι το "κάρο" του αερομοντελισμου πρίν απο την εκλογή της παρούσας επιτροπής χαροπάλευε στη λάσπη και στον βόρβορο!!!!!! Και οτι εσείς βάλατε πλάτες για να βγεί....Σε σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση .....τι να πω???

Πάντα φιλικά
    Νίκος Γραμματικάκης

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 02:16:06 από nickhawk » Καταγράφηκε

Νίκος Γραμματικάκης Ε.Α.Θ
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 06:52:29 »

Νομίζω οτι είναι καιρός να καταλάβουμε πια οτι πρέπει να αφήσουμε την μικροψυχία και τις στείρες έριδες, μπηχτές, σχολιάκια και λοιπές αηδίες και να ενωθούμε, μαζί με τα άλλα αεραθλήματα, δείχνοντας μια σωστή εικόνα και κερδίζοντας την υποστήριξη του κόσμου και της πολιτείας.

Οι σύλλογοι περιμένουν οδηγίες από την ΕΛ.Α.Ο. ο καθένας μας όμως, αν έχει πρόσβαση σε φορείς, μπορεί ενδεχομένως να κάνει κάτι.

Χρειαζόμεστε συσπείρωση, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά έως τώρα.

Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    albatros
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 08:32:14 »

Καλημέρα

Αυτά που συζητάμε εδώ είναι πολύ σοβαρά θέματα και δεν έχουν να κάνουν καθόλου με «μικροψυχία, στείρες έριδες ,μπηχτές, σχολιάκια και λοιπές αηδίες» αλλά αποτελούν προβλήματα σημαντικά για τα σωματεία, όπως ορθώς ανέφερε συνοπτικά ο πρόεδρος της ΕΑΘ ,τα οποία δημιουργούν λειτουργικές ανωμαλίες.

Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να ύπαρξη προσωπική κόντρα και προσωπικές αντεγκλήσεις αλλά ανάδειξη του προβλήματος και συλλογισμός εξεύρεσης πιθανής λύσης μέσα από αυτοκριτική και επικοινωνία.    
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 09:32:41 »

Κύριοι, μέλη της ΕΠΑΕ, ή "στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζετε"

Ο κύριος Τετραδάκος ανέλαβε Πρόεδρος στα μέσα Νοεμβρίου, και μας ζήτησε την βοήθειά μας για να επαναδραστηριοποιηθεί η ΕΠΑΕ και να πορευθεί προς το καλύτερο.

Την βοήθειά μας την υποσχεθήκαμε, και η ΕΑΑ και η ΕΑΘ, αλλά του θέσαμε το ερώτημα αν πράγματι είχε αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα της ΕΠΑΕ, και αν πράγματι είχε τον τρόπο και το σθένος να το επιλύσει. Ο κ. Τετραδάκος έλαβε και ακόμα μία διαβεβαίωση από την ΕΑΑ (προφορική στην συνεδρίαση της ΕΛΑΟ) ότι τον στηρίζουμε.

Και "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις", ο κ. Τετραδάκος παραιτήθηκε, και από την θέση του Προέδρου και από την θέση του μέλους της επιτροπής, οι παρατεθέντες από τον ίδιο λόγοι της παραίτησης δεν είναι ανακοινώσιμοι.
    Χρειάζεται όμως πολύ φαντασία για να καταλάβει κανείς τους πραγματικούς λόγους;

Ενός ανθρώπου πραγματικού αερομοντελιστή και αγωνιστή, που ήταν και ο μόνος που είχε το σθένος να ζητήσει συγνώμη από τα σωματεία για την απουσία της ΕΠΑΕ από τις δύο συνεδριάσεις στην Θεσσαλονίκη; Του μοναδικού μέλους που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για το μέλλον μας, που εντός ολίγων ημερών κάλυψε μόνος του όλες τις εκκρεμότητες που είχε αφήσει η επιτροπή έως και την συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης;

Γιατί λοιπόν παραιτήθηκε; (εμείς βέβαια ξέρουμε).

Κύριοι, μέλη της επιτροπής:  Δεν λειτουργείτε ως σώμα. Δεν έχετε καν το ενδιαφέρον να εκλέξετε νέο πρόεδρο. Ετσι στραβά θα αρμενίζετε για τα επόμενα τρία χρόνια της θητείας σας;

Η ο πραγματικός λόγος της σημερινής κατάστασης είναι πράγματι η διαπίστωσή σας ότι ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψετε για τα επόμενα τρία χρόνια, και προφασίζεσθε την ανακατωσούρα για να παραιτηθείτε ως θιγέντες - "στρίβειν δια του αρραβώνος" που λέμε.

Τουλάχιστον μπορείτε να το κάνετε εγκαίρως και να επανδρωθεί η επιτροπή στην προκείμενη Γ.Σ. της ΕΛΑΟ, από νέα μέλη με όρεξη για προσφορά ;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 1 Φεβ 2010, 09:40:29 »

Ο Γιάννης Κωνσταντακάτος είχε γράψει, πολύ σωστά, παλιότερα "τα εν οίκω μη εν δήμω".

Διαφωνίες υπάρχουν, θεσμοί και διαδικασίες επίσης. Η δημόσια αντιπαράθεση στελεχών, από ένα σημείο και πέρα τουλάχιστον, δεν πιστεύω οτι προσφέρει στο πνεύμα ενότητας και την συσπείρωση που χρειαζόμαστε.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Πως βλέπουμε εμείς τον αεραθλητισμό και τους εαυτούς μας
    Μεταπήδηση σε: