Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.677 μηνύματα σε 12.381 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 04:25:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 04:25:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:42]

από spirost
    [Χθες στις 12:57]

[Χθες στις 12:35]

από AKISSSS
    [Χθες στις 09:25]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 2 Ιουν 2026, 18:13:27]

από TheLurker
    [Σάββατο, 30 Μαΐ 2026, 23:30:04]

[Τετάρτη, 27 Μαΐ 2026, 22:19:47]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309677
    Σύνολο θεμάτων: 12381
    Online σήμερα: 126
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 77
    Συνολικά: 77
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: [HELP] Εισαγωγές Απο Αμερική  (Αναγνώστηκε 22893 φορές)
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Πέμπτη, 31 Μαΐ 2007, 21:11:49 »

Και μια προσθηκη,
    Θα ηθελα να ρωτησω τον κο Κερπινη προσωπικως πως αισθανεται οταν ως καταστηματαρχης πχ εισαγαγει μια τηλεκατευθυνση απο Taiwan την εχει πλρωσει στον χονδρεμπορο και μαζι με εκτελωνισμους μεταφορικα document handling κτλ εχει ενα κοστολογιο πχ 300 ευρω εχει ριξει του κοσμου το τρεξιμο σε τελωνεια υπηρεσιες κτλ κτλ κτλ εχει χασει χρονο  βαζει ενα λογικο κερδος πχ 80 ευρω το οποιο μπορει σε καποιους να ακουγεται μεγαλο αλλα αυτοι ειναι αδαης και δε γνωριζουν την εννοια του μικτου κερδους καθως και τα παραπλευρα εξοδα μιας επιχειρησης (ενοικια, ΔΕΗ ΟΤΕ υπεραστικα τηλεφωνα για να συνεννοηθει με το Κινεζο κτλ) οταν λοιπον ακουει εμενανα λεω: "ειμαι μαγκας την εφερα στα 300 δολαρια για τη να τα δωσω στο Κερπινη εβαλα και την αποδειξουλα με τα 80 δολαρια απεξω και αφου κοροιδεψα ενα κρατος ολοκληρω γλιτωσα 100 ευρω" Πως αισθανεται αληθεια? Αν ολοι κανουμε ετσι τοτε καποιοι θα χασουνε τη δουλεια τους. αυτο εχω να πω. Δεν θα αναφερθω στη ζημια που κανουν στην οικονομια της Ευρωπης ουτε σε αλλα τετοια. εμενα αυτα δε με νοιαζουν. Με νοιαζει ο εθισμος στην εξαπατηση και η μετατροπη της σε μαγκια. Καποτε ο απατεων ητο δακτυλοδυκτουμενος ηταν ο μαυραγοριτης ο λαδεμπορας κτλ Σημερα φτασαμε να λεμε ποπο ο μαγκας τους τα πηρε και μπραβο του ή διαφορα αλλα τετοια. Αν σας αρεσει αυτη η καταντια παιδια παω πασο και συγνωμη που ειμαι λοξος.

1. Σέβομαι τις απόψεις κάθε μέλους και ότι λέμε και γράφουμε δεν είναι προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά απλά δηλώνουμε τα πιστεύω μας και  αναμένουμε τον αντίλογο για να γνωρίσουμε διαφορετικές ιδεολογίες, αντιλήψεις κλπ. Συνεπώς ότι γράφω  (τουλάχιστον εγώ) είναι προσωπικές απόψεις και ΜΟΝΟ!

2. mc90606 τα σχόλια μου είναι μέσα από την καθημερινότητα και από τον τρόπο που με έμαθε η οικογένεια μου να στηρίζω τις απόψεις μου.

3. ΔΕΝ είμαι "μάγκας", απλά δεν μου άρεσε ο τρόπος που άρχισε ο αντίλογος.

4. Είμαι 30 και έχω πτυχίο μηχανολογίας, ένα μεταπτυχιακό σε πληροφορική και ένα MBA σε Engineering Management. Συνεπώς είναι εύκολο για εμένα και την επιχείρησή μου να αποσκοπώ στο εύκολο κέρδος  "ΑΡΠΑΧΤΗ" μιας και οι βάσεις μου/παιδεία μου δίνουν τιην ευκαιρία να εκμεταλλευτώ καταστάσεις που δεν μπορεί να καταλάβει ένας απλός καταναλωτής. Με βάση τα παραπάνω ΟΧΙ μόνο δεν θα έπρεπε να φέρω κάτι για πελάτη από έξω με "Fraud" αλλά θα έπρεπε να τα πάρω τα λεφτά με το παραπάνω. Λέω λοιπόν ότι το γεγονός ότι είμαι ενεργός μοντελιστής από τα 5 μου και η μόνη παύση που έκανα ήταν στην Αγγλία τα 2 πρώτα έτη των σπουδών μου με καθιστούν ικανό να πω ότι εαν ζούσα στην Αγγλία θα έβαζα το χέρι μου ΟΣΟ ποιο βαθιά θα μπορούσα εάν έπρεπε να πληρώσω τελωνείο, έξοδα κλπ.
    Αυτό διότι η εκάστοτε Χώρα (UK) μου προσέφερε πράγματα που.. λυπάμαι αλλά η Ελλάδα δεν έχει προσφέρει καν στην οικογένειά μου εδώ και πολλά χρόνια.

Το 1988 λόγω ελλιπέστατης διαδικασίας ελέγχου σε εθνικό αεροδρόμιο, τοποθετήθηκε MOGAS σε ιδιωτικό αεροσκάφος το οποιο ΔΕΝ ήταν πιστοποιημένο να το δεχτεί. Απότέλεσμα? Συνδιασμός γεγονότων με το παραπάνω κατάφεραν να με κάνουν να χάσω τον πατέρα μου.

Και μετά μιλάμε για τελωνεία και έλεγχους? Ποιους Ελέγχους??? Θα το δεχόμουν εάν ζούσα στην Σουηδία, Φινλανδία κλπ…Χώρες πρότυπα που τους βγάζω το καπέλο.Αλλά ΌΧΙ στην χώρα που ζω.

Συζητάμε για ηθική και πρότυπα κλπ..Ναι έχεις δίκιο συμφωνώ με την ιδεολογία σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι επάνω στο συγκεκριμένο τόπικ, και αυτός είναι ο δρόμος που θα καλλιεργούσα στα παιδιά μου, αλλά προς Θεού μην συγκρίνεις το Τι ήταν η Ελλάδα πριν από Χρόνια με το σήμερα.
    ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να γυρίσουμε πίσω και δεν φταίει κανείς άλλος αλλά εμείς. Αλλά τώρα που γράφουμε…..το ίδιο που μας κάνει…

5. Σχετικά με το παράδειγμα που ανέφερες. Εγώ ο ίδιος προτρέπω κόσμο να κοιτάξει αλλού να ψωνίσει κάποια προϊόντα μιας και η χώρα μας ΔΕΝ είναι πρότυπο ορθής τιμολόγησης για πολλούς κ διάφορους λόγους!
    Άρα, ναι έχεις δίκιο δεν μου αρέσει που ζω στα Χανιά και 2 άντε 4 από τους 60  μοντελιστές του νομού είναι επισκέπτες του καταστήματος μου, και άντε άλλοι 3 που πλέον ψωνίζουν μόνο εάν δεν έχουν μπουζί ή σιλικόνη και δεν τους συμφέρει να την πάρουν από Αθήνα ή Κίνα η Αμερική!… Αλλά τι να κάνουμε..ζούμε σε μία χώρα όπου το εμπόριο δεν έχει πλέον την σημασία του εμπορίου και έτσι τραβάμε όλοι το κουπί μας!

Μας κούρασα!

Μάνος
    Καταγράφηκε
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #61 στις: Πέμπτη, 31 Μαΐ 2007, 21:22:46 »

Αυτός που κλέβει τον κλέφτη είναι ρομπέν των δασών και όχι απατεώνας μουαχαχα
    laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    SoT
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #62 στις: Πέμπτη, 31 Μαΐ 2007, 22:27:41 »

Τα Βίτσια , Τα Πάθη  Και Τα Γούστα .. τα πληρώνεις Όσο Όσο ... Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #63 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2007, 14:19:14 »

καλησπέρα. από τις 11 μαίου σήμερα παρέλαβα από Αμερική το αεροπλάνο.
    Τελικά θέλει λιγάκι υπομονή  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2007, 16:06:01 »

καλησπέρα. από τις 11 μαίου σήμερα παρέλαβα από Αμερική το αεροπλάνο.
    Τελικά θέλει λιγάκι υπομονή  Thumbs up

Τελωνιο πληρωσες και ποσο ?

Απο ποιο καταστημα ειχες αγορασει ?

Ευχαριστω
    Καταγράφηκε

mihelone
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #65 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2007, 16:08:57 »

gia ti aeroplano milame?
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Δευτέρα, 4 Ιουν 2007, 16:32:30 »

mrkaza και mihelone καλησπερα.
    τελωνείο δεν πλήρωσα γιατι η παραγγελία κόστισε περιπου 120 δολλάρια
    το αγόρασα μέσω ebay (από κατάστημα)

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=2929.msg25821;topicseen#new
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 4 Ιουν 2007, 18:45:10 από GiannisX » Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    zafiris87
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #67 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 01:28:13 »

γεια σας παιδια.ειμαι απο θεσσαλονικη και προκειται να παραγγειλω ενα savage x 4.6 απο αμερικη,towerhobbies.com.ηθελα ρωτησω αν το δεμα θα εκτελωνιστει στο ελ. βενιζελος ή στην θεσσαλονικη???αν εκτελονιστει στην θεσσαλονικη ειμαι τυχερος διοτι εχω οικογενιακο φιλο εκτελονιστη και οσο να ναι κατι θα γλυτωσω...
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 01:31:43 »

Γεια Ζαφείρη
    Eλ Βενιζέλος.εκεί εκτελωνίστηκε και το δικό μου αλλά χωρις κόστος λόγο χαμηλής τιμής.
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    zafiris87
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #69 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 01:35:28 »

εμενα ανερχεται στα 385 εθρω τελικη τιμη με μεταφορικα...μαλλον θα μου βγει κανα 500

ευχαριστω πολυ για την πληροφορια!!!
    Καταγράφηκε
    mikelos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #70 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 16:15:13 »

εμενα ανερχεται στα 385 εθρω τελικη τιμη με μεταφορικα...μαλλον θα μου βγει κανα 500

Αστο παρτο καλυτερα απο εδω.Υπολογισε τι minimum 30 με 35% πανω απο το συνολο της τιμης(μαζι και τα μεταφορικα εννοώ)
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 16:16:34 »

Τοσα κανει ή τοσα στο τιμολογισανε ?
    Καταγράφηκε

zafiris87
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #72 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 22:01:47 »

την αγορα θα την κανω με την πιστωτικη ενος φιλου.μου ειπε οτι αν πληρωσω θα πληρωσω 500 με τελωνειο τελικη τιμη.υπαρχει και το ενδεχομενο να μην πληρωσω.
    ελλαδα βγαινει στα 700 ευρω...καλυτερα απ εξω
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #73 στις: Τετάρτη, 27 Ιουν 2007, 22:32:19 »

Αν δεν σου κανει υποτιμολογιση απο Ελλαδα ή απο αλλο καταστημα ή απο ευρωπη

Δες και εδω ποιο ακριβα αλλα κανενα ανχος και φθηνοτερα απο ελλαδα http://shop.lindinger.at/index.php?cPath=1210_1220&sort=5a&filter_id=153

Απο Tower μια φορα 130 $ και πληρωσα 36 € τελωνιο ( Ενα super tigre g91 + ενα retract servo )  δεν θα το ρισκαρα
    Καταγράφηκε

VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #74 στις: Πέμπτη, 5 Ιουλ 2007, 16:58:50 »

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα παρέλαβα ένα πακέτο από Αμερική το οποίο δεν ταυτίζεται απόλυτα με τον μοντελισμό αλλά ίσως να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν για το τι επακολουθεί εφ’ όσον το πακέτο τους σταματήσει τελωνείο.
    Καταρχήν το πακέτο ήταν development kit για microcontrollers της Motorola. Το βάρος ήταν 1 κιλό και διαστάσεις όχι μεγαλύτερες του 30x30x20. Το πακέτο είχε αναγραφόμενη αξία 300$. Συνολικά μου κόστισε η παραγγελία 220€ + 65€(UPS) = 285€.
    Αρχικά η εταιρία UPS επικοινώνησε μαζί μου ότι το πακέτο σταμάτησε στο τελωνείο και θέλουνε 150€ για να το εκτελωνίσουν. Θεώρησα σε αυτή την φάση ότι προτιμότερο είναι να το κάνω ο ίδιος μπας και γλιτώσω κάποια λεφτά. Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Φτάνω στα γραφεία της Golden Air όπου στεγάζεται η αποθήκη και η UPS και και και (μόνο εγώ δεν μένω εκεί laugh).
    2. Η UPS ζητάει 15€ για να μου δώσει τον φάκελο με τα χαρτιά του εκτελωνισμού(το ονομάζει Έκδοση Διατακτικής).
    3. Ξεκινάει μετά μια μάχη στα γραφεία την αποθήκης ώστε να περιγραφεί τι περιέχει το κουτί και πως θα το φορολογήσουν.
    4. Το κουτί ανοίχτηκε και μετά από ώριμη σκέψη το βαφτίσαμε τσιπάκι???!!!
    5. Αφού πάρουμε όλες τις υπογραφές από τους απαραίτητους προϊστάμενους μαζεύετε ένα μάτσο χαρτιά και εγκαταλείπετε το κτίριο κατευθυνόμενοι στο τελωνείο. ΟΧΙ δεν είναι στον ίδιο χώρο είναι ακριβώς απέναντι από τις αποθήκες. Ακολουθήστε τους ανθρώπους που θα έχουν πάνω από 20 χαρτιά στα χέρια τους.
    6. Στο τελωνείο θα βρείτε γραφεία με αρίθμηση από το 1 έως 17. Μην ξεγελιέστε θα τα περάσετε σχεδόν ΟΛΑ. Sad
    7. Προτελευταίο είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Εκεί θα πληρώσετε 2€ γιατί ο υπάλληλος θα σπρώξει το χαρτί δίπλα. Δεν κάνω πλάκα ο δικός μου άπλωσε το χέρι και το έδωσε από τα εσωτερικά χωρίσματα στο γραφείο 17 στο Ταμείο(επιτέλους τελευταίο).
    8. Στο Ταμείο πλήρωσα 57€ που αναλογούν στο 19% του αρχικού κόστους.
    9. Επιστροφή στην αποθήκη για να παραλάβω το πακέτο.
    10. Το πακέτο το είχαν τώρα τα γραφεία της Golden Air(πόσο γρήγορα αλλάζει θέση ένα πακέτο???).
    11. Η Golden Air με χρέωσε 9,5€ για εργατικά και ασφάλιστρα??? idiot2.
    Έχοντας το πακέτο πλέων στα χέρια μου υπολογίζω ~85€ σύνολο και 11/2 ώρα τρέξιμο.
    Από τα 150€ που ζήτησε η UPS γλίτωσα 65€ αλλά έτρεξα σαν το Βέγγο.
    Αυτά προς γνώση συνάδελφοι ώστε να ξέρετε τι σας περιμένει εάν σας σταματήσει τελωνείο. 

Εύχομαι μην σας κούρασα (γιατί εγώ εξαντλήθηκα buck2),
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: [HELP] Εισαγωγές Απο Αμερική
    Μεταπήδηση σε: