Την ώρα που φορτίζεις πλησίασε με το χέρι σου τα καλώδια της υπό φόρτιση μπαταρίας, σε διάφορα σημεία και παρακολούθησε εάν αλλάζει η ένδειξη των βολτ της μπαταρίας στο πάνελ του τρίτον. Το έχεις προσέξει ?
Δεν το είχα προσέξει, ούτε το είχα ξαναακούσει. Ωστόσο το δοκίμασα (κατά τη φόρτιση σαφώς) και ουδεμία αλλαγή είδα στο panel του TRITON. Σύνδεσα και πολύμετρο και πάλι δεν έδειξε κάτι (και πως θα έδειχνε άραγε).
Η τάση παραμένει σταθερή. Πάντως αυτό που μου λες μου κάνει σε μαγνητικά πεδία-επηρεασμό και σφάλμα ένδειξης του TRITON, παρά σε πρόβλημα σταθερής τάσης εξόδου. Το αντιλαμβάνεσαι και μόνος σου βέβαια.
Αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν πάει κάτι στραβά. Υπάρχει περίπτωση ο μετασχηματιστής του τροφοδοτικού σου να δημιουργεί το φαινόμενο (το πηνίο του δηλαδή, από εκεί προκαλούνται όλα), δεδομένου ότι ο TRITON ουσιαστικά είναι κατασκευασμένος για να τροφοδοτείταιι από απόλυτη DC παροχή (μπαταρία) και άρα -λογικά- δε θα προστατεύεται από φίλτρα θορύβου που προκαλούν οι κύκλοι του εναλλασσόμενου.
Αυτό είναι άλλο ένα θετικό στη χρήση τροφοδοτικών PC. Ως γνωστόν δε χρησιμοποιούν μετασχηματιστές (ακριβώς για λόγους θορύβου). Είναι λοιπόν κατά πολύ "καθαρότερη" η σταθεροποίηση τους, πράγμα που επιτυγχάνεται στις άλλες περιπτώσεις με καλές γέφυρες ανόρθωσης (διόδια) και μπόλικους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές.
Κάπως έτσι υποθέτω ότι πρέπει να είναι, από όσα θυμάμαι ηλετρονικά. Τα έχω παρατήσει εδώ και πολλά χρόνια...