Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.761 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 12:14:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 12:14:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Nikolas K
    [Σήμερα στις 12:10]

[Σήμερα στις 09:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309761
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 692
    Συνολικά: 693
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Scale 2ου παγκοσμιου. Γενικες πληροφοριες  (Αναγνώστηκε 43238 φορές)
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "agridoc"

« Απάντηση #75 στις: Κυριακή, 7 Φεβ 2010, 13:26:35 »

το  storch  της  mantua  μπορει  να θεωρηθει  scale?

Κώστα το συγκεκριμένο kit της Aviomodelli, απ' ότι είδα στην εγγλέζικη αντιπροσωπεία,  είναι semi scale, δηλαδή έχουν γίνει κάποιες αλλαγές για να πετάει καλύτερα σαν μοντέλο. Συνήθως σε μοντέλα αεροπλάνων μικρών και αργών οι αλλαγές αυτές είναι μικρές.

Είναι όμως καλό μοντέλο, καλή επιτυχία στην κατασκευή και την πτήση.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    φαεθων
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #76 στις: Κυριακή, 7 Φεβ 2010, 19:36:56 »

Kωστα  οι  διαφορες ειναι  στην  γωνια  του φτερου  και του σταμπιλαιζερ?
    Καταγράφηκε

Κώστας Μαμασούλας
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #77 στις: Κυριακή, 7 Φεβ 2010, 20:46:11 »

Η συνηθέστερη διαφορά είναι η αύξηση των επιφανειών της ουράς, όσο μικραίνει ταχύτητα και μέγεθος πέφτουν οι αριθμοί Reynolds και η αεροδυναμική απόδοση. Θα πρέπει να δει κανείς πολύ προσεκτικά τα σχέδια για να πει τι διαφορές υπάρχουν. Αυτό κάνουν οι κριτές. Στα scale που κατασκευάζονται για αγώνες γίνεται προσπάθεια να μην "φαίνονται" οι διαφορές. Επίσης θέλει υπολογισμό. Μια μικρή διαφορά μπορεί να σου κόψει λίγο από την στατική βαθμοιλογία αλλά να κερδίσεις περισσότερα στην πτήση. Στα scale, εκτός από την ποιότητα κατασκευής, παίζεις και αυτό το παιχνίδι.

Νομίζω όμως οτι έκανες μια καλή επιλογή για να μπεις στον κόσμο του scale, δεν έχει σημασία αν είναι semi scale, θα αποκτήσεις αρκετή εμπειρία.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #78 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 18:30:52 »

Γεια σας πατριώτες μου.""επειδή"" έχω και εγώ ασχοληθεί με scale θα σας πω και εγώ την δικη μου άποψη.
     Το 90% των μοντέλων scale είναι πολύ βαριά-ασταθείς- μη μου άπτου-απαιτούν πόλους μα πόλους μήνες μπορεί χρονια κατασκευής-απαιτούν χορό(εργαστήριο)για μόνιμη τοποθέτηση και """""κατασκεβασια""""" -k.t.l. ΑΠΑΙΤΟΥΝ μεγάλα και καλά """""""μοδελοδρομια"""""""-μέσα μεταφοράς-και ακριβά systymata(raidio,servos,batteries,e.t.c.)
    Απαιτούν σχετικά experience pilots και κατασκευαστές(όχι αρχάριοι εδώ) Χρειάζονται σχετικές γνώσεις Αεροδυναμικής από τον kataskevasth,k.t.l.
    P.X Έχω κατασκευάσει ένα Waco """"""διπλανό"""""" 1/4(Πεπίνο Drawings) και μου πήρε περίπου 8 χρονια.( και το πιο αστείο της υποθέσεως"Δεν το έχω πετάξει ακόμα".Έχει 32 βίδες για συναρμολογηθεί)
    Τελειώνοντας,είναι hobby για τους ΟΛΙΓΟΥΣ Αυτά όλα δεν τα γράφω για να σας απωθήσω από το scale,αλλα για να δώσω μερικές πληροφορίες στους ενδιαφερομενους στο scale για το τι θα αντιμετωπίσουν. Sincerely Jim USA
    Καταγράφηκε
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #79 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 18:53:21 »

Επιτρέψετε μου να προσθέσω και κάτι άλλο. Έχω ένα φίλο ο οποιος κατασκευάζει ένα beautyfull Piper Wagavon εδώ και πολλά χρονια,και μου έχει πει ότι δεν νομίζει να ζήση ακετά να το δη να πετάξει. Έχω kατασκευαση 3 Ultralights Full Scale με τα οποια πέταγα ο ίδιος (ένα διθέσιο από ξύλο,ένα μονο. από aluminum,και ένα μονο από composites),και κανένα δεν με πήρε πάνω από 2 χρονια.
    SCALE is TIME CONSUMING και για τους περισσοτερους από εμάς LIFE is TOO SHORT......
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 19:05:45 »

Πατριώτη Δημήτρη,

Εμείς μιλάμε για την άλλη άκρη του φάσματος "scale" όχι scratch-build αλλα ARF:
    - Ετοιμο σε 1 εβδομάδα - 1 μήνα
    - Πετάει καλά γιατί είναι ""sport-scale"
    - Το πετάς κάθε ΣΚ μέχρι να σπάσει και να πάρεις άλλο (κάθεε 8 εβδομάδες - 8 μήνες)

Τα 8 χρόνια που αναφέρεις είναι "έργο ζωής" όχι μοντέλο !
    Έχω τα DVD του Dave Platt τα οποία φτάνουν σε επίπεδο αποτύπωσης του ίχνους που αφήνει κάθε πριτσίνι στην επιφάνεια του φτερού, ατέλειες στα αναγνωριστικά γράμματα από φωτο του αυθεντικού αεροπλάνου, κλπ λεπτομέρειες που θα σε φέρουν στην 1 θέση στα US Scale Nationals ...
    Είναι ενδιαφέρον, αλλά απευθύνεται σε μειονότητα του χόμπυ μας

Νίκος
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #81 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 19:45:18 »

Νομιζω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα ...εχω φτιαξει αρκετα μοντελα και απο την αρχη και κιτ ,και scale και sport.
    O χρονος που χρειαζετε για να στηθει ενα μοντελο scale απο το 0 εξαρταται απο πολλα πραγματα και οπωσδηποτε δεν παιρνει μια ζωη.
    Κατ αρχη παιζει μεγαλο ρολο το μοντελο το ιδιο ,πχ αλλη δουλεια εχει ενα CAP 232 και αλλη ενα διπλανο 1ου παγκοσμιου η ενα 2κινητηριο 2ου.
    Επισης ο χρονος εξαρταται απο το βαθμο λεπτομερειας που θελει ο καθε ενας να αποτυπωσει .
    Αν ειναι δυσκολα στην πτηση η βαρια η "αγαρμπα" τα scale και αυτο ειναι σχετικο και εξαρταται απο το μοντελο ,απο την κατασκευη που εχει γινει και απο την προσοχη η οχι στο θεμα "βαρος"
    Εκτος απο 1 μοντελο που εκανα παλια ολα τα υπολοιπα scale τα καταευχαρηστηθικα ,και πτητικα, και κατα την κατασκευη .
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    φαεθων
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #82 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 20:56:25 »

Παιδια  εαν  εχεις μερακι για την κατασκευη και εχεις  κατασκευαση τρια με τεσσερα αεροπλανα εχεις πιστευω την ικανοτητα να κατασκευασης ενα scale μοντελο. Τα αεροπλανα που εχω κατασκευση απο κιτ ειναι της great plane και εναι  ευκολα στην κατασκευη.Το storch  ομως  της  mantua και ειναι  αρκετα δυσκολο. Ειναι  δε η πρωτη  φορα που  εβαλα υφασμα στα φτερα μα βερνικι αχρωμο  ξυλου.
    Η ατρακτος  ειναι  με λωριδες μπαλσας  στοκαρισμενες  με  αφροστοκο  ξυλου  και το εχω περασει με σολφασερ , μετα  το βερνικωμα των φτερων  τα περασα και αφτα με σολφασερ και ειναι ετοιμα για βαφη με χρωμα  αυτοκινητου. Στο χρωμα  θα προστεθει και ελαστικοποιητης. Ελπιζω να πανε ολα καλα .Το βαρος θα ειναι σχεδον  πεντε κιλα.
    Καταγράφηκε

Κώστας Μαμασούλας
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #83 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 23:37:13 »

και για να σας ξεαγχωσω λιγο , να προσχωρησουμε με την κατασκευη του invader.
    εδω φαινονται οι ατελειες της κατασκευης, οπου για να βαλεις την ντιζα του γκαζιου πρεπει να κανεις μαγικα..τελως παντων τοποθετηθηκε το τανκ και με καποιο ζορι και η ντιζα..
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 23:40:10 »

και οι δυο κινητηρες επανω με ολες τις προεκτασεις των 6 σερβο παρακαλω...πολυ καλωδιο...2 γκαζιου-2 aileron και δυο απο τα σερβο των σκελων..
    ΧΑΜΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣ... idiot2 idiot2 Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #85 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 23:44:17 »

νομιζω οτι κατι γινεται τελικα...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #86 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 23:46:51 »

και μια πιο κοντινη....
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Τετάρτη, 10 Φεβ 2010, 23:50:44 »

και μια απο την κατω πλευρα του φτερου.....
    θεε μου...τουβλο το φτερο με τα δυο μοτερ...δεν το ζυγισα ακομη...δεν θελω να το κανω...δεν θελω....θα απογοητευτω νομιζω...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #88 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 01:22:48 »

Παιδιά,αυτά που αναφερόσαστε,είναι τα Sport Scale.Αυτά μου αρέσουν και εμενα, γιατί δεν υπάρχει πολύ τρέξιμο για λεπτομέρεια,και φυσικά δεν απαιτούν πολύ χρόνο.P.X. Το περασμένο καλοκαιρι που ήρθα στην Ελλάδα,κάθhσα και έφτιαξα(χτιστό) το Kit Giant Sea-master 85"φτερό και 22 πάουντς βάρος,και το έφερα στην Ελλάδα.Από το άνοιγμα του κουτιού, μέχρι την πρώτη δοκιμαστική πτήση με πείρε 2 1/2 εβδομάδες.Μετά μια ημερα για να φτιάξω το φέρετρο(κουτί)50x50x220 εκατοστά που το τοποθέτησα,και όλα αυτά τόσο γρήγορα γιατί είναι Fun Scale(ομοιάζει με αεροπλάνο της πυρόσβεσης. Επί του θέματος όμως,και από ότι διάβασα στο forum,και την φωτό του Greekman με αυτά τα scale μοντέλα που είχε,αυτά που σας έγραψα,όλα ισχύουν.(φυσικά όχι για όλα τα μοντέλα) Note; Όσο για την αστάθεια και το βάρος,κατά μέρος συμβαδίζουν,wing loading,Gs,stall speed,stall spin "σύνδρομο" k.t.l.Όσο δε πιο βάριο το μοντέλο τόσο πιο μεγάλο και καλοφτιαγμένο αεροδρόμιο απαιτεί Sincerely Jim
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Πέμπτη, 11 Φεβ 2010, 07:44:34 »

και μια απο την κατω πλευρα του φτερου.....
    θεε μου...τουβλο το φτερο με τα δυο μοτερ...δεν το ζυγισα ακομη...δεν θελω να το κανω...δεν θελω....θα απογοητευτω νομιζω...

Η ντίζα του γκαζιού μπορεί να γίνει "Γ" γύρω από το τανκ, αν είναι σκληρό το σύρμα δεν θα έχει πρόβλημα απόκρισης

Το βάρος είναι εντός προδιαγραφών;
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντέλα υπό κλίμακα (scale)  |  Κλίμακος (scale) F4C και semi scale (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Scale 2ου παγκοσμιου. Γενικες πληροφοριες
    Μεταπήδηση σε: