Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.760 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 11:24:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 11:24:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 09:24]

από spirost
    [Σήμερα στις 00:30]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:34]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309760
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 680
    Συνολικά: 682
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Scale 2ου παγκοσμιου. Γενικες πληροφοριες  (Αναγνώστηκε 43213 φορές)
    bf109e
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τρίτη, 4 Σεπ 2007, 10:58:30 »

Σας χαιρετω ολους,

Και εγω τρελαμενος με τα μαχητικα του 2ου ειμαι.Εχω ενα π47 ενα 109(το αγαπημενο μου) ενα π51 και ενα κορσαιρ.Το χειμωνα θα ξεκινησω ενα Fw190d9.Αν την κατασκευη την πετυχω τοτε θα φτιαξω και 109 2μετρο με βενζινοκινητηρα!!!Ξερετε αν ακομα βγαινει το Fw190d9 της Top Flite?

Καλες πτησεις!!
    Καταγράφηκε
    Αποστόλης
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 8 Απρ 2009, 13:54:55 »

ψάχνοντας βρήκα αυτήν την ιστοσελίδα πολύ ενδιαφέρουσα δείχνει με λεπτομέρεια πολλά κατασκευαστικά μέρη

http://www.evoshangar.com/
    Καταγράφηκε
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #47 στις: Παρασκευή, 26 Ιουν 2009, 09:40:57 »

Gia sas .This is Jim Laskaridis and i live in Baltimore USA.I am 55 years old and have been building things that are flying since i was remember living.I am also an old member of  AEROLESXI ATHINON. Over the years i have been Designing-Building alot of small and large models. Also i fly ultralight airplanes and parashutes and have build three full scale airplanes (one that i still enjoy flying from tlme to time The KOLB )
    I like to see that aeromodelismos is still inspiring all kinds of people in my home country,and i like to help as much possible all of you that i can.
    On your Quest for good scale kits PICA KITS are probably the best in scale. They have a very nice SPITFIRE as well other models (all wood ."There is no Fiberglass here")I build a1/4 scale one time and it turn out vary nice.Weight about 16 pounds with a Supertiger 3000 in it.It performed very well.A few years ago i design and build the
    C-160 Transall (full scale was made by Germany and Franch).Look's like a C-130 but has two engines.I start December 1998 and finished December 2000.
    The construction of rhe airplane was very inexpenssive,aprox.$200-$300.I used material from comment hardware store,regular wood e.t.c. Balsa for wing skins and tail,blue foam
    "felisol"for the wings whitch i cut on a home made foam-cutter,e.t.c
    When completed and after the First few flytes it made the National Magazine for Giant models I.M.A.A and (i do not remember which months issue )been i beleve the First Giant model of it's kind.There were no drawings.I tooke and scale a 3 way view from an airplane book tha i had.It is 120"wing-span Weight's 45 pounds and powered by two zenoah G-38 Gas.It is flying Grate.I have keep most documentation of the contruction
    Now i am planing a visit sometime in July and two weeks ago started the construction of a big SEAMASTER that i will bring it with me over there.ACE kit 85" w.span and weight 17-18 pounds which allready finished 2 days ago and ready to paint it this weekend.I talk to MrKostopoulos and he sujested to me to get a 2.4 raidio which just arrived yesterday and will be instaled .On engine i have a choice of a Tartan twin glow,and G-38 or A&M 2.0Gas
    Q:what is the price of glow fuell in Greece? The Tartan uses 24 oz. tank in 7 minutes
    but the model is amphibious and is more practical for water aplications(no electronics to wary about) Also i need infos. on where, when and how to fly at your fields(land and water if any)Please someone write me about it.Note if send e-mail please do not write in"*^"}\\==2 CHINISE, i only read and write Greek and English.
    And let me know if you need any infos that i can answer(smoke systems are coming soon)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 26 Ιουν 2009, 22:37:16 από Demetre » Καταγράφηκε
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #48 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 03:21:55 »

Gia sas .This is Jim Laskaridis and i live in Baltimore USA.I am 55 years old and have been building things that are flying since i was remember living.I am also an old member of  AEROLESXI ATHINON. Over the years i have been Designing-Building alot of small and large models. Also i fly ultralight airplanes and parashutes and have build three full scale airplanes (one that i still enjoy flying from tlme to time The KOLB )
    I like to see that aeromodelismos is still inspiring all kinds of people in my home country,and i like to help as much possible all of you that i can.
    On your Quest for good scale kits PICA KITS are probably the best in scale. They have a very nice SPITFIRE as well other models (all wood ."There is no Fiberglass here")I build a1/4 scale one time and it turn out vary nice.Weight about 16 pounds with a Supertiger 3000 in it.It performed very well.A few years ago i design and build the
    C-160 Transall (full scale was made by Germany and Franch).Look's like a C-130 but has two engines.I start December 1998 and finished December 2000.
    The construction of rhe airplane was very inexpenssive,aprox.$200-$300.I used material from comment hardware store,regular wood e.t.c. Balsa for wing skins and tail,blue foam
    When completed and after the First few flytes it made the National Magazine for Giant models I.M.A.A and (i do not remember which months issue )been i beleve the First Giant model of it's kind.There were no drawings.I tooke and scale a 3 way view from an airplane book tha i had.It is 120"wing-span Weight's 45 pounds and powered by two zenoah G-38 Gas.It is flying Grate.I have keep most documentation of the contruction
    Now i am planing a visit sometime in July and two weeks ago started the construction of a big SEAMASTER that i will bring it with me over there.ACE kit 85" w.span and weight 17-18 pounds which allready finished 2 days ago and ready to paint it this weekend.I talk to MrKostopoulos and he sujested to me to get a 2.4 raidio which just arrived yesterday and will be instaled .On engine i have a choice of a Tartan twin glow,and G-38 or A&M 2.0Gas
    Q:what is the price of glow fuell in Greece? The Tartan uses 24 oz. tank in 7 minutes
    but the model is amphibious and is more practical for water aplications(no electronics to wary about) Also i need infos. on where, when and how to fly at your fields(land and water if any)Please someone write me about it.Note if send e-mail please do not write in....., i only read and write Greek and English.
    And let me know if you need any infos that i can answer(smoke systems are coming soon)
    Καταγράφηκε
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 11:37:21 »

but the model is amphibious and is more practical for water aplications(no electronics to wary about) Also i need infos. on where, when and how to fly at your fields(land and water if any)Please someone write me about it.Note if send e-mail please do not write in"*^"}\\==2 CHINISE, i only read and write Greek and English.
    Gia sas. Αυτό είναι Jim Λασκαρίδης και εγώ μένω στην Βαλτιμόρη USA.I είμαι 55 ετών και να έχουν τα πράγματα κτίριο που πετούν από τότε που ήμουν θυμάμαι living.I είμαι επίσης ένα παλιό μέλος της AEROLESXI ΑΘΗΝΩΝ. Πάνω από το i χρόνια Σχεδιασμός-Κτίριο πολύ μικρών και μεγάλων μοντέλων. Επίσης θ πετούν υπερελαφρά αεροσκάφη και parashutes και να έχουν πλήρη κατασκευή τριών αεροπλάνων κλίμακας (αυτό που έχω ακόμα να απολαύσετε πτήσεις από tlme σε καιρό Η KOLB)
    Μου αρέσει να βλέπω ότι aeromodelismos εμπνέει ακόμη όλα τα είδη των ανθρώπων στην πατρίδα μου, και μου αρέσει να βοηθήσει όσο το δυνατόν σε όλους σας ότι εγώ μπορώ.
    Στις Quest σας για καλό κιτ κλίμακα Pica KITS είναι ίσως η καλύτερη στην κλίμακα. Έχουν μια πολύ ωραία SPITFIRE καθώς και άλλα μοντέλα (όλα τα ξύλα. "Δεν υπάρχει Fiberglass εδώ") μπορώ να οικοδομήσουμε α1 / 4 κλίμακα ένα χρόνο και θα αποδειχθεί ποικίλλουν nice.Weight περίπου 16 κιλά με Supertiger 3000 σε it.It εκτελείται well.A πολύ λίγα χρόνια, το σχεδιασμό και την κατασκευή του
    C-160 Transall (πλήρους κλίμακας έγινε από τη Γερμανία και τη γαλλική). Look σαν ένα C-130, αλλά έχει δύο engines.I ξεκινήσει Δεκέμβριο του 1998 και τελείωσε Δεκεμβρίου 2000.
    Η κατασκευή του rhe αεροπλάνο ήταν πολύ inexpenssive, aprox. $ 200 - $ 300.I χρησιμοποιείται υλικό από κατάστημα σιδηρικών σχόλιο, τακτική ξύλο κλπ. Βάλσαμο για τα δέρματα φτερό και την ουρά, μπλε αφρός
    "felisol" για το i whitch φτερά κομμένα σε ένα σπιτικό αφρό-κόπτης, κλπ.
    Όταν ολοκληρωθεί και μετά από τις πρώτες flytes που ανέλαβε το Εθνικό περιοδικό για Giant μοντέλα IMAA και (δεν θυμάμαι που εκδίδουν μήνες) ήταν i beleve το πρώτο μοντέλο της Giant είναι kind.There δεν ήταν drawings.I tooke κλίμακας και ένα 3 τρόπο θέα από ένα βιβλίο αεροπλάνο tha had.It i είναι 120 "πτέρυγα διάστημα 45 Βάρος της λίρες και τροφοδοτείται από δύο Zenoah G-38 Gas.It φέρει Grate.I έχουν κρατήσει τα περισσότερα έγγραφα της contruction
    Τώρα είμαι πλάνισμα μια επίσκεψη κάποια στιγμή τον Ιούλιο και πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησε η κατασκευή ενός μεγάλου Seamaster ότι εγώ θα το φέρω μαζί μου πάνω there.ACE κιτ 85 "w.span και βάρος 17-18 κιλά που allready τελειώσει 2 ημέρες πριν και έτοιμο να ζωγραφίσει ότι αυτό weekend.I μιλήσετε MrKostopoulos και αυτός sujested σε μένα για να πάρετε μια 2,4 raidio που μόλις έφτασε χθες και θα instaled. Στις i κινητήρα έχει την επιλογή ενός Tartan δίδυμο λάμψη, και G-38 και A & M 2.0Gas
    Ερ: Ποια είναι η τιμή του fuell λάμψη στην Ελλάδα; Η Tartan χρησιμοποιεί 24 ουγκιές δεξαμενής σε 7 λεπτά
    αλλά το μοντέλο είναι αμφίβια και είναι πιο πρακτικό για aplications νερό (δεν ηλεκτρονικών να διστάζουν) Επίσης χρειάζομαι Infos. σχετικά με το πού, πότε και πώς να πετούν σε τομείς που σας (γη και το νερό, αν υπάρχει) Παρακαλώ κάποιος να μου γράψουν για it.Note εάν στείλετε e-mail σας παρακαλώ να μην γράψετε in. ...., θ μόνο διαβάζουν και να γράφουν ελληνικά και αγγλικά .
    Και επιτρέψτε μου να ξέρω αν χρειάζεστε οποιαδήποτε infos ότι μπορώ να απαντήσω (συστήματα καπνού έρχονται σύντομα)
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 16:11:30 »

να έχουν τα πράγματα κτίριο που πετούν
    αυτό που έχω ακόμα να απολαύσετε πτήσεις από tlme σε καιρό
    Έχουν μια πολύ ωραία SPITFIRE
    Βάλσαμο για τα δέρματα φτερό και την ουρά
    ένα 3 τρόπο θέα από ένα βιβλίο αεροπλάνο
    45 Βάρος της λίρες
    Τώρα είμαι πλάνισμα
    εγώ θα το φέρω μαζί μου πάνω there.
    Στις i κινητήρα έχει την επιλογή ενός Tartan δίδυμο λάμψη
    Ερ: Ποια είναι η τιμή του fuell λάμψη στην Ελλάδα;
    πού, πότε και πώς να πετούν σε τομείς που σας (γη και το νερό, αν υπάρχει)

το fuel λάμψη στην Ελλάδα είναι ακριβώς
    Η πολύ ωραία SPITFIRE είναι κτίριο από 3 τρόπο θέα, και το βάλσαμο είμαι πλάνισμα
    Φέρτο πάνω there στην γη και το νερό !
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 17:43:57 »

Έκανα ότι μπορούσα....! Sad
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 3 Φεβ 2010, 07:34:53 από Δημήτρης Άρτα » Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #52 στις: Κυριακή, 31 Ιαν 2010, 17:48:03 »

Οριστε?? δεν καταλαβα τπτ... LoLLL!
    Καταγράφηκε
    Demetre
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #53 στις: Τετάρτη, 3 Φεβ 2010, 06:56:14 »

Παιδιά sorry για τα greeklish.
     Μολης σήμερα τα κατάφερα να συντονίσω το comp. ώστε να μπορώ να στέλνω σε μετάφραση ,και να λαμβάνω e-mail αναγνώσιμο.
    Αν θέλετε πληροφορίες για Giant Scale ,γραφτέ μου και θα σας απαντήσω(τώρα που δεν απασχολούμαι με πολλά πράγματα,λόγο καιρού).
     Sincerely Jim USA
    Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Τετάρτη, 3 Φεβ 2010, 12:53:43 »

αν και στην αρχη με ειχαν συνεπαρει τα ακροβατικα μοντελα και ιδιαιτερα τα 3d, τελευταια αρχισαν να με γοητευουν παρα πολυ τα πολεμικα wwII, με αποτελεσμα αυτο.....φωτογραφιες 11-12..
    http://aeromodelling-news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138:---scale-11-2009&catid=42:gallery&Itemid=122.
    μου αρεσε τοσο πολυ αυτο το μοντελο, που μετα την κατασκευη του αποφασισα να του φτιαξω homemade retracts, τα οποια παρεπιπτοντως λειτουργουν καταπληκτικα και με scale εμφανιση αφου το σερβο ειναι ειδικου τυπου και αργο...
    τωρα η δευτερη αποπειρα ειναι ηδη στα σκαρια και ειναι αυτη...
    http://www.nem.gr/index.html?target=news#57.
    καθοτι απειρος στον χωρο των δικινητηριων, πηρα καποιες συμβουλες απο προθυμους φιλους και προχωρω αργα αλλα σταθερα..
    η πρωτη πατεντα -μετατροπη, εγινε στα ανασυρομενα σκελη, αφου ηταν πνευματικα, αλλα δεν μου αρεσει το γεγονος οτι καθε λιγο θελει να προσθετεις αερα(τρομπες κλπ) αλλα και η ταχυτητα λειτουργιας που ειναι πολυ μεγαλη αλλα και αποτομη...
    το αποτελεσμα ειναι η κατασκευη βασης και η τοποθετηση μινι σερβο 9γρ. πισω απο καθε σκελος οπου και τα τρια γινονται μιξη στο καναλι gear αλλα σε χωριστα καναλια για ευκολια μικρορυθμισεων-διαδρομων κλπ. επισης αφου ο πομπος μου εχει την δυνατοτητα ρυθμισης servo speed, o ρεαλισμος ειναι δεδομενος..με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω φωτο , ισως και βιντεο απο την λειτουργια των retracts..
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Πέμπτη, 4 Φεβ 2010, 08:00:30 »

Φίλε Τόλη,

Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, το VQ είναι όντως όμορφο μοντέλο. Υποθέτω ότι είναι το .50 FW-190, εγώ έχω το καινούργιο .60 (το έφερα από Ιταλία γιατί ο ΝΕΜ δεν το έχει)

Με ενδιαφέρει πολύ αυτό που αναφέρεις για homemade retracts, μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες;

Έχω πολλά WW2 warbirds και έχω δουλέψει retracts μηχανικά (ΟΚ μέχρι μέγεθος .50 π.χ. Kyosho), πνευματικά (έχουν την φασαρία τους αλλά δουλέυουν καλά) και έχω και ένα σετ LADOs 602 περιστρεφόμενα σε ένα P-40, τα οποία είναι ηλεκτρικά με σερβομηχανισμό που περιστρέφει ένα ατέρμονα κοχλία και έτσι δουλεύουν αξιόπιστα, με ρεαλιστική ταχύτητα και εξαιρετική μεταλική κατασκευή. Είναι καταπληκτικά, κρίμα που η εταιρεία έκλεισε από ότι φαίνεται.

Νίκος

* IMGP0512_20.JPG (41.1 KB, 519x389 - εμφανίστηκε 451 φορές.)
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 4 Φεβ 2010, 13:34:57 »

αυτο που εκανα με τα homemade ειναι οτι απλα εκανα μια αντιγραφη απο την robart..τιποτε παραπανω..
    απλα πρωτα τα εφτιαξα απο ξυλο που δουλευεται ευκολα για να ειμαι σιγουρος οτι οι κινησεις και οι γωνιες και το μεγεθος ειναι σωστα..
    κατοπιν , εκοψα γωνιες αλουμινιου για τις βασεις, βιδωθηκαν μεταξυ τους με βιδες και αποστατες απο καρμπον και χρησιμοπποιησα οτι υλικα βρηκα για πειρους...το μονο δυσκολο σημειο ηταν το εσωτερικο σημειο κινησης, οπου ενας φιλος με τορνο προσφερθηκε να μου φτιαξει δισκους απο αλουμινιο, τους οποιους εγω μετα επεξεργασθηκα με το χερι για να φτιαξω τον αφαλο του μηχανισμου...αστα φιλε..πολυ δουλεια..παντως προς εκπληξη μου λειτουργουν πολυ καλα και αποτελεσματικα εως τωρα...
    ξερεις δεν ηταν θεμα κοστους....απλα ετσι για το γαμωτο, ηθελα να δω εαν μπορω να τα καταφερω και σε αυτο το κομματι...
     Thumbs up Thumbs up Cheesy Cheesy

αληθεια...ιταλια απο που?Huh
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Παρασκευή, 5 Φεβ 2010, 08:04:05 »

Δες αυτό το thread http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1081864 το λινκ για το ιταλικό eshop είναι στο ποστ 23. Πολύ εξυπηρετικοί, τους πήρα τηλ πριν παραγγείλω για να συνεννοηθώ για τα μεταφορικά.

Έχουν και ένα πολύ ωραίο Macchi 205  Wink

Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Παρασκευή, 5 Φεβ 2010, 23:18:32 »

κοληθηκαν τα φτερα και μπηκαν τα retracts
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Παρασκευή, 5 Φεβ 2010, 23:20:15 »

να και τα retracts με το μινι σερβο...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντέλα υπό κλίμακα (scale)  |  Κλίμακος (scale) F4C και semi scale (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Scale 2ου παγκοσμιου. Γενικες πληροφοριες
    Μεταπήδηση σε: