Aeromodelling GR

Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR => Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: JohnG57 στις Πέμπτη, 23 Μάι 2024, 17:38:51Τίτλος: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: JohnG57 στις Πέμπτη, 23 Μάι 2024, 17:38:51
Σημίωση Διαχειριστή:

Το αρχικό θέμα διαχωρίστηκε, διατηρήθηκαν τα αμιγώς σχετικά με την ανακοίνωση της Ε.Α.Θ.Θ και κλειδώθηκε.

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=59405.msg339496;topicseen#new

Τα υπόλοιπα σχόλια και μηνύματα επί της ανακοίνωση μεταφέρονται εδώ, όπου μπορεί όποιος θέλει να συνεχίσει...


Καλά κάνατε και ήρθατε επικοινωνία με τον Πύργο ελέγχου για να μπορείτε να πετάτε με ασφάλεια  για όπως και εσείς λέτε η Νοταμ είναι υποχρεωτική
Αυτά ακριβώς έλεγε και ο Σπύρος Τερζιμπασης   το πρώην μέλος σας που βέβαια  τον διαγράψατε επιδη εισηγήθηκε να αναβληθεί ένας αγώνας F5J -GR που είχε αρνητικό Νοταμ !!


Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Πέμπτη, 23 Μάι 2024, 19:00:49
Αγαπητέ φίλε Γιάννη,
Οι πτήσεις των αερομοντέλων, ρυθμίζονται από τον κανονισμό ΥΠΑ περί «Πτήσεων Αερομο-ντέλων» (ΦΕΚ Β΄/9/13-1-2010) που ισχύει ακόμα, αφού δεν υφίσταται απόφαση τροποποίη-σης ή κατάργησής του. Στον κανονισμό αυτόν δεν αναφέρεται πουθενά ή λέξη «ΝΟΤΑΜ».

Στον κανονισμό εσωτερικών διοργανώσεων της ΕΛΑΟ, αναφέρεται η υποχρέωση ενημέρωσης των αρχών και όχι η υποχρέωση έκδοσης notam

Σύμφωνα με την Γενική Προκήρυξη Αεραθλητικών Αγώνων περιόδου 2024 (α.π. 284/2023), την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και η γ.γ. της Ομοσπονδίας, η παράγραφος 15 «Άδεια Διεξαγωγής Αγώνα -Ενημέρωση των αρχών» αναφέρει (επιλεκτικά) : «……. Επίσης φροντίζει για την ενημέρωση των αρχών ΓΕΑ, ΑΠΑ , έκδοση ΝΟΤΑΜ , εφόσον απαιτείται.»

Όμως υπήρξε πρόσφατη εξέλιξη επί του θέματος, όπως είχαμε προβλέψει.
Σε έγγραφο που βρήκαμε στην πλατφόρμα «Διαύγεια», γίνεται αναφορά στο από 08-02-2024 e-mail της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με το οποίο διευκρινίζεται ότι: «δεν είναι απαραίτητη ούτε αναγκαία η έκδοση αναγγελίας ΝΟΤΑΜ για την τέλεση αγώνων Αερομοντελ-σμού όταν αυτοί βρίσκονται εκτός ΑΤΖ Αεροδρομίων και σε ύψος μικρότερο των 500 ποδιών.»

Και θα θέσω την εξής εύλογη ερώτηση. Γιατι να χρειάζεται ΝΟΤΑΜ την ημέρα αγώνων αερομοντελισμού, ενώ στο ίδιο μοντελοδρόμιο εκτελούνται πτήσεις όλων των τύπων μοντέλων τις υπόλοιπες 364 ημέρες του έτους;

Και μία προσωπική παρέμβαση στο μήνυμά σου: Κανείς εκτός των μελών της ΕΑΘΘ δεν έχει δικαίώμα να κρίνει τις αποφάσεις του Διοικητικου Συμβουλίου της. Ούτε η ίδια η Ομοσπονδία.


Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: JohnG57 στις Πέμπτη, 23 Μάι 2024, 19:32:29
Το μοντελοδρομιο όμως τι να κάνουμε     ….βρίσκεται    εντός ATZ (για αυτό και η επίσκεψη όπως αναφέρονται ) θα έχει ενδιαφέρων  εάν αναφέρθηκε  ότι εκεί πραγματοποιούνται πτήσεις 365 μέρες τον χρόνο τι θα πρέπει να κάνουν γιατί ΑΤΖ είναι αυτή ……σίγουρα εάν θέλουν να είναι νόμιμοι θα πρέπει κάτι σίγουρα να κάνουν !!


Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 24 Μάι 2024, 12:16:54
Το μοντελοδρομιο όμως τι να κάνουμε     ….βρίσκεται    εντός ATZ (για αυτό και η επίσκεψη όπως αναφέρονται ) θα έχει ενδιαφέρων  εάν αναφέρθηκε  ότι εκεί πραγματοποιούνται πτήσεις 365 μέρες τον χρόνο τι θα πρέπει να κάνουν γιατί ΑΤΖ είναι αυτή ……σίγουρα εάν θέλουν να είναι νόμιμοι θα πρέπει κάτι σίγουρα να κάνουν !!

Αγαπητέ φίλε Γιάννη,
Γιατί σε απασχολεί εσένα το τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη;
Πιστεύεις ότι τα δύο μέρη δεν γνωρίζουν την χωροταξία; Οτι ο Πύργος δεν είναι ενήμερος; Οτι δεν ξέρει την δουλειά του; Οτι δεν έχουν δοθεί οδηγίες;

Δεν θέλω να πιστεύω ότι είσαι ένας από αυτούς που πολεμούν την ΕΑΘΘ με κάθε τρόπο. Επαληθεύτηκε δυστυχώς η παροιμία, ότι "το ψάρι βρομάει από το κεφάλι". (και δεν εννοώ εσένα).


Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: JohnG57 στις Παρασκευή, 24 Μάι 2024, 16:22:48
Θα ήταν είναι καλό να ενημερωθεί η  κοινότητα του φόρουμ εάν και τι οδηγίες δόθηκαν γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην εαθ αλλά και σε άλλες περιοχές που είναι εντός ΑΤΖ αεροδρομίων και μάλιστα αρκετές από αυτές είναι αλάνες !!
Η ενημέρωση μέσα από έναν πολιτισμένο διάλογο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν  δεν είναι πόλεμος και ειδικά όταν πρόκειται για την ασφάλεια και μάλιστα όλων μας γιατί εάν κάτι γίνει όχι μόνο στην εαθ αλλά και αλλού οι επιπτώσεις θα πέσουν σε όλους μας οργανωμένους και μη .


Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 24 Μάι 2024, 17:15:23
Θα ήταν είναι καλό να ενημερωθεί η  κοινότητα του φόρουμ .....

Γεννήθηκε ακόμα μία απορία. Η κοινότητα του φόρουμ είναι εντεταγμένη σε επίσημα σωματεία; Πετάει σε οργανωμένα μοντελοδρόμια; Ελέγχεται από κάοιο διοικητικό συμβούλιο, που έχει την ευθύνη; Λαμβάνει μέρος σε αγώνες της Ομοσπονδίας; Είναι ασφαλισμένη σύμφωνα με τον νόμο; Τι νομική υπόσταση έχει η κοινότητα του φόρουμ; Ακολουθεί κάποιο εγκεκριμένο καταστατικό;
Αν δεν ισχύουν όλα τα παραπάνω μαζί, η κοινότητα του φόρουμ δεν νομιμοποιείται να ζητάει να ανημερωθεί για το τι πράττει η ΕΑΘΘ. Παρομοίως και εσύ.
Οπως προείπα, κανείς εκτός ΕΑΘΘ δεν νομιμοποιείται να ελέγξει το σωματείο. Ούτε η Ομοσπονδία.

Καλή και η αντιπολίτευση, αρκεί να μην γίνεται τηλεκατευθυνόμενη, "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι".Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: Bocian στις Κυριακή, 26 Μάι 2024, 07:41:42

Αγαπητέ φίλε Γιάννη,
Γιατί σε απασχολεί εσένα το τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη;

Είμαστε αθλητές που έχουμε λάβει πολλές φορές μέρος σε αγώνες στο μοντελοδρόμιο της ΕΑΘΘ και θα ξανασυμμετάσχουμε στο μέλλον, οπότε  μας ''απασχολεί'' το θέμα,
και δεν θα δώσουμε αναφορά σε κανέναν (ειδικά σε σένα) πότε μας απασχολεί κάτι και γιατί.

Οπως προείπα, κανείς εκτός ΕΑΘΘ δεν νομιμοποιείται να ελέγξει το σωματείο.Ούτε η Ομοσπονδία.

Άλλα μας λέγατε πριν μερικά χρόνια  ........... ότι η Ομοσπονδία είναι η Ανώτερη Αεροπορική Αρχή του τόπου !!
Και ότι ΟΛΟΙ  θα πρέπει να υπακούμε ευλαβικά τις αποφάσεις της, τι ΑΛΛΑΞΕ τώρα και μας  τα λέτε ''αλλιώτικα και Πασαλιμανιώτικα''?

Άλλωστε κανένα έλεγχο δεν έκανε η Ομοσπονδία στη ΕΑΘΘ, απλά δεν έδωσε άδεια να γίνει ο αγώνας μέχρι να εξασφαλίσει η ΕΑΘΘ
το απαιτούμενο έγγραφο
(ΝΟΤΑΜ), όπως έκανε και πριν σε άλλα σωματεία, γιατί τότε έτσι ''εισηγούνταν'' στην Ομοσπονδία τα''ΚΕΦΑΛΙΑ''
του αερομοντελισμού, μεταξύ αυτών και μέλη της ΕΑΘΘ  όπως πολύ καλά γνωρίζεται αλλά επιμελώς αποφεύγετε να πείτε.

Επαληθεύτηκε δυστυχώς η παροιμία, ότι "το ψάρι βρομάει από το κεφάλι". (και δεν εννοώ εσένα).

Χαίρομαι πολύ που κάνετε δημόσια αυτή την παραδοχή, έστω και καθυστερημένα, αυτό σας Τιμά ως Άνδρα, μιας και είστε το ''μακροβιότερο κεφάλι''.Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Δευτέρα, 27 Μάι 2024, 12:23:03
Αξιότιμε κύριε Μπαγλατζή

Ασχέτως με τις διαφορές μας, σας εκτιμώ και δεν θέλω να σας βλέπω να εκτίθεστε, αναρτώντας μηνύματα, και να υπερθεματίζετε καταστάσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Προτρέπω εσάς και τους υπόλοιπους αναγνώστες, να ανατρέξετε στα προηγηθέντα μηνύματά μου, όπου αναφέρω με παραθέσεις εγγράφων, ότι δεν υφίσταται πουθενά νομοθετική διάταξη, ή οδηγία περί υποχρεωτικής έκδοσης notam, είτε σε αγώνες αερομοντελισμού, είτε σε καθημερινές πτήσεις.
 
Ναι, υπάρχει οδηγία της ΕΛΑΟ, αλλά και ηθική υποχρέωση, να γίνει ενημέρωση και στην ΥΠΑ και στο ΓΕΑ. Από το σημείο αυτό η έκδοση notam επαφίεται στους κανόνες λειτουργίας της εναέριας κυκλοφορίας. Το notam δεν το ζητάμε. Αν η υπηρεσία δεν εκδόσει notam, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν πτήσεις.

Όταν η Περιφέρεια «αδειοδοτεί» ένα μοντελοδρόμιο, ως «αερα-θλητικό χώρο» έχει ζητήσει και την έκδοση διαχρονικού notam; Ε-χει τουλάχιστον ενημερώσει; Τότε χωρίς notam πως έχει δώσει την άδεια να γίνονται καθημερινές πτήσεις και αγώνες;

Ολοκληρώνοντας το σημερινό μου μήνυμα, θα επισημάνω ένα σοβαρό λάθος σας.
(Παράθεση)
Είμαστε αθλητές που έχουμε λάβει πολλές φορές μέρος σε αγώνες στο μοντελοδρόμιο της ΕΑΘΘ και θα ξανασυμμετάσχουμε στο μέλλον
(Κλείνει η παράθεση)

Δηλαδή μας λέτε ότι, αν και θεωρείτε το μοντελοδρόμιο της ΕΑΘΘ ακατάλληλο χωρίς NOTAM, έχετε πετάξει εκεί και θα ξαναπετάξετε;

Καλύτερα να γράφετε ειρωνικά σχόλια για το άτομό μου, παρά να κάνετε τόσο χοντρά λάθη που σας εκθέτουν.

Επειδή όπως φαίνεται οι φίλοι σας δεν σας συμβουλεύουν σωστά, τουλάχιστον ακούστε την συμβουλή ενός ατόμου, που ναι μεν δεν συμπαθείτε, αλλά ξέρετε σίγουρα ποιός είναι και τι πρεσβεύει.


Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Τρίτη, 28 Μάι 2024, 21:04:32
Το αρχικό θέμα διαχωρίστηκε, διατηρήθηκαν τα αμιγώς σχετικά με την ανακοίνωση της Ε.Α.Θ.Θ και κλειδώθηκε.

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=59405.msg339496;topicseen#new

Τα υπόλοιπα σχόλια και μηνύματα επί της ανακοίνωση μεταφέρονται εδώ, όπου μπορεί όποιος θέλει να συνεχίσει...


Τίτλος: Απ: Σχόλια επί του μνημονίου συνεργασίας της ΕΑΘΘ με τον Πύργο Ελέγχου "Μακεδονία"
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 31 Μάι 2024, 15:02:45
Κύριε Κανδυλάκη, αγαπητέ Γιώργο,

Ευχαριστούμε που μας δίνεις την ευκαιρία να συμπληρώσουμε τις τεκμηριώσεις μας, και  να ακούσουμε κι’ άλλες προσωπικές ατάκες, που μας διασκεδάζουν αφάνταστα.
Μία μερίδα από τους συμμετέχοντες στην «ανταλλαγή απόψεων», πιστεύει ακόμα ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Δεν θέλουν να εννοήσουν τις παραθέσεις των επίσημων εγγράφων, ή τις εξηγήσεις των προσώπων της ΕΑΘΘ που πήραν την πρωτοβουλία να συνάψουν μνημόνιο με τον πύργο του Μακεδονία.  Ούτε καν την φωτογραφία του μνημόνιου.

Θα αναφέρω ένα τελευταίο τεκμήριο:
Ο κανονισμός της ΥΠΑ του 2010 (που έχω αναφέρει στην αρχή του θέματος), λέει επί λέξει:
(παράθεση)
«Δεν επιτρέπονται πτήσεις αερομοντέλων χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή:
σε απαγορευμένες, περιορισμένες, επικίνδυνες και δεσμευμένες περιοχές όπως αυτές αναφέρονται στις πάσης φύσεως αεροναυτικές εκδόσεις της ΥΠΑ.»
(κλείνει η παράθεση)
Το μνημόνιο λοιπόν είναι η τρανή απόδειξη ότι έχει δοθεί άδεια από την αρμόδια αρχή για πτήσεις στο μοντελοδρόμιο της ΕΑΘΘ.

Αν μερικοί συνεχίζουν, δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν ή ότι δεν έχουν πειστεί, ότι όλα καλύπτονται από νομιμότητα και ουσία, γιατί βλάκες δεν είναι, αλλά το κάνουν γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν δημόσια ότι το θέμα που ξεκίνησαν, με περίσσιο ζήλο, έχει ξεφουσκώσει.
Και όπως έχω πει σε παλαιότερη ανάρτησή μου με θέμα «η αρνητική σκέψη», όταν στερέψουν τα επιχειρήματα αρχίζει το φθηνό χιούμορ και ακολουθούν οι ύβρεις.

Σχετικά με το μνημονευθέν αρνητικό notam, υπήρχε άλλος λόγος που δεν τελεσφόρησε. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα.