Aeromodelling GR

Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR => Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 10:21:06Τίτλος: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 10:21:06
Ανοίγω αυτό το thread, με αφορμή μία προσωπική ανταλλαγή απόψεων που είχα με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Φθιώτιδας κο Βαγενά.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει ύφεση στον αγωνιστικό τομέα. Αυτό οφείλετε  στην αδιαφορία των αερομοντελιστών να γίνουν αθλητές, των λοιπών ατόμων που χρειάζονται ως χρονομέτρες/και κριτές, και τέλος στο μεγαλύτερο κόστος και τις μεγάλες αποστάσεις  για τους «Αθηναίους».

Γιατί η  Ομοσπονδία να προκηρύξει αγώνα π.χ. Q500 όταν οι αθλητές που ΠΙΘΑΝΟΝ να έρθουν θα είναι λιγότεροι από τους σημαιοφόρους και χρονομέτρες;

Τους τελευταίους μήνες η πανδημία έχει δώσει και την χαριστική βολή.

Το ενδιαφέρον ενός αερομοντελιστή να ασχοληθεί με μία αγωνιστική κατηγορία, δεν μπορεί να εκμαιευτεί από την επιτροπή, ούτε από τα σωματεία . Μόνος του ο καθένας σταθμίζει δυνατότητες, κόστος και ενδιαφέρον.
Υπάρχει περίπτωση να γίνουν στην Ελλάδα αγώνες (με απαιτήσεις) στο control line ακροβατικά, combat, speed, team racing, scale?

Η στα ελεύθερης πτήσης ανεμόπτερα, λαστιχοκίνητα, μηχανοκίνητα, και ανεμόπτερα μαγνητικής οδήγησης; Οι τελευταίοι πανελλήνιοι σε ανεμόπτερα F1A έγιναν το 1963. Οι τελευταίο αγώνες στα ακροβατικά control line το 1971.
Η στα λαστιχοκίνητα εσωτερικών χώρων στις πάμπολες κατηγορίες που υπάρχουν;
Περιορίζουμε λοιπόν την εξερεύνηση στις κατηγορίες τηλεκατευθυνόμενων.

Ποιος θα έρθει σε ένα αγώνα F3J ή F3B που ζητάει μεγάλη υποστήριξη σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό, όταν έχει την ευκολία του F5J?

Οι συμμετοχές είναι καλές (όχι πολύ καλές) μόνο στα F5J (αμφότερες κατηγορίες), λίγες στα ελικόπτερα, λίγες στα scale λίγες στα ακροβατικά, καμμία στην ταχύτητα. Όταν οι συμμετοχές του πρόσφατου παρελθόντος μετριούνται στα δάκτυλα, πως να τις χαρακτηρίσουμε;

Τα ανωτέρω σχόλια είναι δικά μου. Προτρέπω τους φίλους να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή απόψεων μήπως και δούμε φως στην άκρη του τούνελ.

Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνω προς αθλητές αερομοντελιστές που έχουν κρεμάσει τα αγωνιστικά μοντέλα τους, να μας πούνε το γιατί.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: eolos30 στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 12:13:13
Καλημέρα σε ΟΛΟΥΣ.

Λίγα ξέρω και αυτά μόνο για ανεμόπτερα.

              Κατά πως το βλέπω, τα βιντζια και τα λάστιχα έχουν παραμεριστεί προς δοξαν της ηλεκτροκίνησης.

                 Αλλά να είναι όμως  στα μέτρα μας.

                Πολύ θέλω να διδαχτώ από τους διεθνής αθλητές στη Λάρισα, να ξέρουμε όμως ότι αυτό είναι F1 ,ότι πιο κορυφαίο και απαιτητικό.
              Εγώ μπορώ και θέλω όμως να τρέξω μόνο μέχρι go cart.

                     Το F5j GR  μου κάνει αν και αυτό που θ άθελα  προσωπικά μιλάω χωρίς να περιμένω η να απαιτώ να γίνει, έναν περιορισμό στα 3-3.2 μετρα.

Αν ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δυο λεσχών με την ομοσπονδία θα μπορούμε να χαρούμε τα απίθανα μέρη και την παρέα από Βορρά και Νότο.

 Και πρώτο βήμα για αυτό είναι να περάσουν σε δευτέρους ρόλους τα λιγοστά άτομα με τις χρονίζουσες προσωπικές τις περισσότερες φορές διαμάχες και να τα διαδεχτούν άτομα που με κάποιο βαθμό αυτόνομης κρίσης.
                                                                    Δεν θαθελα 'διάλογο'.
 


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Anton53 στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 13:15:58
Αγαπητέ Γιάννη,

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση περί δημόσιας συζητήσεως επί των δυνατοτήτων του αγωνιστικού αερομοντελισμού, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Ο τομέας μου είναι τα ακροβατικά δέσμια (CL).
Στο Βέλγιο ήμουν μέλος τεσσάρων (4) αερολεσχών, δύο γαλλόφωνων και δύο φλαμανδικών.

Λόγω μακράς παραδόσεως, οι Βέλγοι επιμένουν στη διοργάνωση τοπικών, εθνικών και παναευρωπαϊκών αγώνων.

Οι συμμετοχές στους αγώνες CL δεν έχουν καμμία σύγκριση βεβαίως με τα τηλεκατευθυνόμενα οιουδήποτε τύπου.
Τούτο όμως δεν εμπόδισε ποτέ τη διοργάνωση αγώνων όλου του φάσματος δεσμίων + Carriers,  που παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και στην Ευρώπη με πρωταγωνιστή τον φλαμανδό Jan Odeyn.
Το ετήσιο πρόγραμμα της Βελγικής συνομοσπονδίας αναφέρει λεπτομερώς όλες τις διοργανώσεις του έτους. Το ακροβατικό CL δεν λείπει ποτέ με τις κατηγορίες Αρχαρίων, Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων αθλητών.

Μερμνάται δηλαδή η προώθηση του αθλήματος.
Ατυχώς στον τόπο μας δεν υπάρχει καν μία πίστα CL.
Πώς νοείται Αερολέσχη χωρίς πίστα !

Για συγκεκριμένους λόγους, το CL δεν είναι ιδιαιτέρως δημοχαρές. Πλην όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και πρέπει να διαγραφεί από τον ορίζοντα του αερομοντελισμού.
Επί του παρόντος, υπάρχουν στην Αττική τουλάχιστον 6 πιλότοι δεσμίων. Εχω συμμμτετάσχει σε αγώνες μόνο τρών ατόμων. Κανείς δεν διανοήθηκε να τους αναβάλει λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχής.

Χαιρετώ και εύχομαι καλό καλοκαίρι,
Αντώνης .Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 20:47:57


Κύριε Γιάννη θα θέλαμε πολύ να μιλήσουμε για όλα αυτά που τεχνηέντως ρωτατε αλλα δυστυχώς θα καταλήξουμε να στεναχωριώμαστε πάλι....γιατι προφανώς απο ολες της  άλλες συζητήσεις που προηγηθηκαν δεν εισακούστηκαν καταρχήν η κάλη μας πρωταρχική δίαθεση να παροτρύνουμε να μην τραβάτε στα άκρα της προσωπικές διαφορές που δημιουργήσατε με την εκρηξη των γνωστων γεγονότων!
Ενα τεράστιο λοιπόν μερίδιο ευθήνης ειναι οι τσακωμοί!
Δεν μπορεί σε μιά παρέα γνωστών αερομοντελιστών.....΄ποσοι ειμσατε οι ενεργοι αθλητές? 35 -40 - 45? σε ολες της κατηγορίες μαζί......?να μην μπορούμε να ερθουμε σε μία φάση συννενόησης και να κρυβόμαστε πίσω απο τα αποστηρωμένα κάγκελα της τυπικότητας.......και στα καλά και στα συμφέροντα.....Την ευθύνη της προσέγγησης  της ευρεση λύσης , και λυσης των αντιπαραθέσεων την εχει η ομοσπονδία!Ασταμάτητα!

Σε λίγο δεν θα γεμίζουμε ουτε παπί Χόντα 6 βολτο........
Ειχαμε όλη την καλή διάθεση να πούμε τα παραπονα μας και τις εικόνες που βιώσαμε σαν αθλητές με τον καλύτερο ευγενικό τροπο και δυστυχως φάγαμε την απόλυτη εξευτέληση.Σεβασμός άποψης μηδέν !Οτι δεν αρεσει στα καλά και συμφέροντα σας και κατεπέκταση της ομοσπονδίας και προσώπων.... ειναι κατακριτέο !Δεν πειράζει καλή καρδιά!
Ετσι όπως πάμε ομως θα βγεί και ένα καλό!
Στο τελος που δεν θα έρχεται κανένας στους αγωνες και πιστέψτε με ειναι πολύ κοντά αυτή η στιγμή τοτε θα έρθουν να μας ρωτήσουν γιατί δεν ερχόμαστε! Βλέπετε τωρα θα υπάρχει ένα κίνητρο οικονομικό.....Θελουν αθλητές ενεργους
Μην κανουν τον κόπο.......γιατί οταν  συμβουλέψαμε και προσπαθήσαμε και να βρειτε γεφυρες συμφιλίωσης και να προτείνουμε προτάσεις για τα λάθη οργάνωσης που παρατηρήσαμε, μας έγραψαν.....και μας επιτέθηκαν και απο πάνω!
Οπότε πως θα σας φαινόταν απο δω και πέρα να βλέπετε μόνο εκδηλώσεις  με πολλές συμμετοχές και υπέροχες στιγμές μοντελιστών και ανυπαρκτο αεραθλητικό έργο!Δυστυχώς βέβαια.... αλλα ειναι το καλύτερο μαθημα!


Ας μαθουμε πρωτα να μιλάμε να ακούμε και να σεβόμαστε την άποψη του καθενός και μετά να εχουμε την περιέργεια να ανοίγουμε Thread για το  Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;

Υ.Γ. Εμείς εδω ειμαστε !! περιμένουμε με τα ωραία μας λεφτά  ,με τον εξοπλισμό μας , και την επιθυμία μας να προσφέρουμε αεραθλητικό έργο ( αυτή ειναι η δουλειά μας ) να ακούσουμε  να αποφασίσουμε να κρίνουμε και να μας ικανοποιήσει τα απολύτως απαραίτητα και αυτονόητα που ποτέ δεν μας εχουν προσφέρει σαν ομοσπονδία.

..........Θα μου πείτε δεν ειχαμε την δυνατότητα....μπλα μπλα ....ναι καλά.... τα ξέρουμε !Εμείς παλι λιγότερα ειχαμε? ...... κσι όμως προσφέραμε αεραθλητικό εργο!
Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: JS 46 στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 21:16:36


Οπότε πως θα σας φαινόταν απο δω και πέρα να βλέπετε μόνο εκδηλώσεις  με πολλές συμμετοχές και υπέροχες στιγμές μοντελιστών και ανυπαρκτο αεραθλητικό έργο!Δυστυχώς βέβαια.... αλλα ειναι το καλύτερο μαθημα!
Απλα και καυστικα!!!!!!![/quote]


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Pantelis Papageorgiou στις Σάββατο, 10 Ιούλ 2021, 15:37:16
Η ενασχόληση με τον αερομοντελισμό για κάποιους είναι και επάγγελμα, για κάποιους και αγωνιστικός αθλητισμός, για κάποιους και μέσο κάλυψης της προσωπικής τους ματαιοδοξίας.

Γι όλους όμως τους ασχολούμενους με τον αερομοντελισμό, είναι χόμπυ.Είναι δηλαδή, ενασχόληση ελευθέρου χρόνου με σκοπό την διασκέδαση.

Ένας από εκείνους για τους οποίους ο αερομοντελισμός είκαι και αγωνιστικός αθλητισμός είμαι και εγώ. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός και η ένταση του αγώνα και παράλληλα πιστεύω ότι με βοηθάει να βελτιώσω τις ικανότητές μου στο αντικείμενο.

Συμμετέχω σε κάθε αγώνα ο οποίος μου είναι προσιτός οικονομικά αλλά και δεν επικαλύπτει οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Δεν με απασχολεί ποιός είναι  ο διοργανωτής, η ομοσπονδία, οι αντίπαλοι, ο πρόεδρος, ο γραμματέας ακόμη και οι κριτές (δεν θα έπρεπε αλλά λόγω πενίας στο συγκεκριμένο πεδίο...κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια).

Όπως πολύ σωστά γράφει ο κύριος Κωνσταντακάτος παραπάνω "Το ενδιαφέρον ενός αερομοντελιστή να ασχοληθεί με μία αγωνιστική κατηγορία, δεν μπορεί να εκμαιευτεί από την επιτροπή, ούτε από τα σωματεία . Μόνος του ο καθένας σταθμίζει δυνατότητες, κόστος και ενδιαφέρον. "

Όμως όταν δημιουργούνται συνθήκες εντόνων αντιπαραθέσεων ή ακόμη και υπονόμευσης ένθεν και ένθεν, κάποιοι από εκείνους που έχουν τις δυνατότητες και το ενδιαφέρον ενδέχεται να διακόψουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα. Ή ακόμη, με την συνύπαρξή τους με εκείνους τους οποίους έχουν την αντιπαράθεση, το κλίμα να γίνεται βαρύ και ασήκωτο για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν βρίσκονται σε αντιπαράθεση με κανέναν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση των συμμετοχών στους Ελληνικούς αγώνες είναι η επαναφορά του κλίματος σύμπνοιας. Δεν θεωρώ ότι πρέπει όλοι να είναι φίλοι με όλους. Πρέπει όμως να υπάρχει ένα κλίμα σύμπνοιας και ηρεμίας. Και φυσικά με την βασική προϋπόθεση ότι υπάρχει από πλευράς αγωνιζομένων το ενδιαφέρον και οι δυνατότητες (και οι οικονομικές).

Όσο ομοσπονδία και σύλλογοι αλλά και μεμονωμένα άτομα, βρίσκονται σε αντιπαράθεση (πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω τους λόγους ένθεν και ένθεν) οι συμμετοχές θα μειώνονται. Και όταν δεν συμμετέχουν οι παλαιοί είναι ουτοπικό να περιμένουμε νέους, ακόμη και αν διαθέτουν ικανότητες και ενδιαφέρον.

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για το θέμα αλλά θα περιοριστώ να πω ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις αποκατάστασης σχέσεων μεταξύ των αντιπαρατιθεμένων. Και η πρωτοβουλία ανήκει στους παλαιοτέρους και την άρχή του σπορ.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Σάββατο, 10 Ιούλ 2021, 17:38:38
Φίλε Παντελή θα συμφωνήσω στα περισσότερα! και σε αυτό Δεν με απασχολεί ποιός είναι  ο διοργανωτής, η ομοσπονδία, οι αντίπαλοι, ο πρόεδρος, ο γραμματέας ακόμη και οι κριτές (δεν θα έπρεπε αλλά λόγω πενίας στο συγκεκριμένο πεδίο...κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια).
Το εχουμε αποδείξει τα τελευταία 13 χρόνια εμπρακτα και προσπαθώντας να βελτιωθόυμε και σαν αθλητές!πχ στα scale.
Τα περιφεριακά προβλήματα της διοργάνωσης κάθε χρόνο όμως ειναι στάσιμα και θα έλεγα οτι παρατηρούμε και κάθε χρόνο οτι χειροτερέυουν!Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων 1 -2 χρονιές που εγιναν κάποια βήματα με επισκέψεις κριτών απο το εξωτερικό.
Οργανωση κριτές εγκαταστάσεις υλικό και παρασκήνιο προσωπικών τους διαφορών χειροτερέυουν!

Και εγω θα συμφωνήσω απόλυτα οτι "Το ενδιαφέρον ενός αερομοντελιστή να ασχοληθεί με μία αγωνιστική κατηγορία, δεν μπορεί να εκμαιευτεί από την επιτροπή, ούτε από τα σωματεία . Μόνος του ο καθένας σταθμίζει δυνατότητες, κόστος και ενδιαφέρον. " .
Οταν  αντιμετωπίζεις όμως τις συνέπειες των αντιπαραθέσεων οι οποίες σε αναγκάζουν να μεταφερθεί τό οποιο αγωνιστικό πρωτάθλημα όπου (πχ στα scale) οπου εχουν συμφέρον για ψήφους η για προβολή και αλληλουποστήριξη για τις εκλογές τοτε αρχίζει και αγανακτείς.....Μην μας λένε οτι γίνονται και όλα δημοκρατικά....Αλλο κανονιζουμε πως θα υποστηριχτούμε και άλλο δημοκρατικές διαδικασίες.....Ειπαμε τα καλά και τα συμφέροντα! ισχυει? εσεις τι λέτε? παει το μυαλό σας?Δεν ειναι κακό βέβαια! Ετσι ειναι ζωή και γύρω μας!
Το ιδιο και με τις λέσχες της κεντρικής Ελλαδας!Αλλο τρικλοποδιά και δεν απαντω και τόσα άλλα που είδαμε ...και άλλο ειμαι η ΕΛΑΟ και πρέπει να λύνω τις οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις!Που τις ειδαμε τις πρωτοβολίες προσεγισης και λύσης?
Ε τοτε λοιπόν όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχίζονται κάνοντας τα στραβά μάτια λόγω πενίας....Δεν ειναι λόγω πενίας , ειναι λόγο συμφέροντων?Μου εδωσες σου έδωσα?

Εμάς ποτε θα μας δωσουν σημασία που τους δίνουμε τα λεφτά μας , τον εξοπλισμό μας , την παρουσία μας , για να παρευρεθούμε όπου μας τραβάνε πχ , Δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτε μόνο αναζητούσαμε την εκπαίδευση σε αγωνηστικές συνθήκες για να βελτιωθεί το επίπεδο!Αυτό μπορώ να το υποστηρίξω για τους περισσότερους που λαμβάνουν μέρος !Για τους άλλους που ερχονται για τα άλλα (τα παραπανω) πρεπει να μπεί ενα τέλος αλλιως θα μείνουν με το κομπιούτερ να κοιτάνε το άπειρο εαν ερχεται κανένα αυτοκίνητο με αθλητή......
Kαι εγω θα μπορουσα να γράφω με τις ωρες τι εχουν δει οι ακρες των ματιών μου και τι δεν εχω ξεστομίσει αλλα θα τα κρατήσω για άλλη ωρα.

Φετος ακούστηκε οτι πχ οι αγωνες scale θα γινόντουσαν στις Σερρες πάλι για δευτερη συνεχόμενη χρονιά μετά την Εδεσσα (μεγάλη επιτυχία!!!!) 600 χιλιόμετρα και πάλι με άλλη μία κατηγορία μαζί ...αρα αλλες δυο μερες παλι πιο νωρίς !Και όλαα αυτα λόγω οτι ειναι το μονο αδειοδοτημένο αεροδρόμιο για να ειναι όλα σύμφωνα με τους νεους κανονισμούς!

Τα μοντελοδρόμια τα έχουν ξεχάσει εντελώς οπως και τα προηγούμενα χρόνια που πέρασαν .....εκει θα υπήρχαν τουλάχιστον και αερομοντελιστές που θα ερθουν να δούν!

Δεν τους ενδιαφέρει να προτημησουν η να δωσουν τους αγώνες σε λέσχες αερομοντελιστών γιατί καταρχήν έχουν μαλώσει μέ τα περισσότερα μοντελοδρόμια οπότε δεν θα δηλώσουν και την θεληση τους να αναλαβουν τους αγώνες! και  δέυτερον ειπαμε και παραπάνω και απορούμε......συμφέροντα?
Οποτε με όλα αυτά τα νέα αδειοδοτημένα αεροδρόμια τα οποία μόνο ένα εχει το ΟΚ οι άλλοι δεν εχουν της δυνατότητες να εκπληρώσουν τα προαπαιτούμενα που ζητάνε....Ακουσα για παραχωρήσεις περίεργες στα χαρτιά και δεσμέυσεις για τα αγωνηστικά πρωταθλήματα αλλιώς δεν θα αδειοδοτηθούν.Τοτε ποσοι χώροι θα μείνουν ποιοι θα παραμεριστουν?

Στο προήγουμενο μηνυμα μου ειπα οτι  απο δω και πέρα θα βλέπετε μόνο εκδηλώσεις  με πολλές συμμετοχές και υπέροχες στιγμές μοντελιστών και ανυπαρκτο αεραθλητικό έργο! κρίμα αλλα έρχεται!

Υ.Γ.Περνωντας πολλές φορές απο όλη την εκπληκτική διαδικασία να αντιμετωπίζει ενας αγωνιζόμενος τα όρια του και τα κατασκευαστικά και τα πτητικά δεν θα άλλαζα κανένα αγώνα με οποιαδήποτε εκδήλωση εχω πάει!

Αυτά καλή τυχη! :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Anton53 στις Σάββατο, 10 Ιούλ 2021, 23:26:13

Envoyé de mon iPad

Le 10 juil. 2021 à 11:15 PM, Zervas Anton <antonzervas@gmail.com> a écrit :

Αγαπητοί αερομοντελιστές,

Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, ατομική ή συλλογική, ενέχει στοιχεία έχθρας, φιλίας,ανταγωνισμού, ματαιοδοξίας κ.λπ.
Ο αερομοντελισμός δεν εξαιρείται ασφαλώς.

Αλλά οι αγώνες ως θεσμός υπερβαίνουν τα ψυχολογικά και συναισθηματικά των ατόμων.
«Αγώνες» σημαίνει κανόνες. Και οι κανόνες συνεπάγονται πειθαρχία, ακρίβεια, σοβαρότητα.
Το απλό “ hobby” λαμβάνει άλλη διάσταση.
Ψεύδεται όποιος διατείνεται ότι πετάει « για την πλάκα του». Μπορεί μεν να κάνει την πλάκα του, αλλά κατά βάθος φιλοδοξεί να  γίνει καλύτερος κατασκευαστής , καλύτερος πιλότος. Αμφότερα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, όχι μόνον οικονομικές.

Η παλαιά ΕΑΑ λειτουργούσε εν είδει στρατιωτικής σχολής. Οφειλες να  περάσεις ένα προς ένα τα στάδια κατασκευής, αρχής γενομένης από το απλό ανεμόπτερο UHU,
έως ότου κριθείς κατάλληλος για κάτι ανώτερο.

Θυμάμαι την υπερηφάνεια μου, όταν ο «Απόστολος» έκρινε ότι ήμουν πλέον ικανός για ένα Smoothie kit με OS MAX 35 S.
Με άλλα λόγια η παλαιά ΕΑΑ λειτουργούσε εν είδει αγωνιστικού θεσμού.

Με τους αγώνες βελτιώνεσαι, βλέπεις τον εαυτό σου από έξω, γνωρίζεις ανθρώπους και πράγματα του προσφιλούς σου κλάδου.
Το hobby  δεν παύει να είναι hobby, αποκτά όμως πολυδύναμη αξία για τη σύνολη προσωπικότητα του ατόμου.

Δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου αερομοντελιστή που να λέει « δεν βαριέσαι καημένε!».
Οι αγώνες δεν πρέπει να συγχέονται με τον πρωταθλητισμό.
Οι αγώνες είναι ο πνεύμων του Αερομοντελισμού. Χωρίς πνευμόνια,  μαραζώνει. Έτσι αρχίζουν οι αυθαιρεσίες, καλλιεργούνται οι ψευδαισθήσεις, φουσκώνουν οι μωροφιλοδοξίες.

Τα γραφειοκρατικά έχουν τη χρήση τους. Αν όμως υπερισχύσει το Γραφειοκρατικό Πνεύμα , τότε υπάρχει κίνδυνος θάνατος για το ωραίο χόμπυ μας

Η ΕΑΑ της νεότητάς μου έπαιρνε τον Αερομοντελισμό πολύ σοβαρά και γι αυτό .έδωσε πανάξιους αερομοντελιστές σε μια φτωχή Ελλάδα, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες εκτός αερομοντελισμού.
Δεν διοργάνωνε αγώνες, γιατί ήταν από μόνη της ένας Αγώνας.

Ναύπακτος, καλοκαίρι 2021,
Α.Ζ


Envoyé de mon iPad


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Κυριακή, 11 Ιούλ 2021, 14:16:48

Envoyé de mon iPad

Le 10 juil. 2021 à 11:15 PM, Zervas Anton <antonzervas@gmail.com> a écrit :

Αγαπητοί αερομοντελιστές,

Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, ατομική ή συλλογική, ενέχει στοιχεία έχθρας, φιλίας,ανταγωνισμού, ματαιοδοξίας κ.λπ.
Ο αερομοντελισμός δεν εξαιρείται ασφαλώς.

Αλλά οι αγώνες ως θεσμός υπερβαίνουν τα ψυχολογικά και συναισθηματικά των ατόμων.
«Αγώνες» σημαίνει κανόνες. Και οι κανόνες συνεπάγονται πειθαρχία, ακρίβεια, σοβαρότητα.
Το απλό “ hobby” λαμβάνει άλλη διάσταση.
Ψεύδεται όποιος διατείνεται ότι πετάει « για την πλάκα του». Μπορεί μεν να κάνει την πλάκα του, αλλά κατά βάθος φιλοδοξεί να  γίνει καλύτερος κατασκευαστής , καλύτερος πιλότος. Αμφότερα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, όχι μόνον οικονομικές.

Η παλαιά ΕΑΑ λειτουργούσε εν είδει στρατιωτικής σχολής. Οφειλες να  περάσεις ένα προς ένα τα στάδια κατασκευής, αρχής γενομένης από το απλό ανεμόπτερο UHU,
έως ότου κριθείς κατάλληλος για κάτι ανώτερο.

Θυμάμαι την υπερηφάνεια μου, όταν ο «Απόστολος» έκρινε ότι ήμουν πλέον ικανός για ένα Smoothie kit με OS MAX 35 S.
Με άλλα λόγια η παλαιά ΕΑΑ λειτουργούσε εν είδει αγωνιστικού θεσμού.

Με τους αγώνες βελτιώνεσαι, βλέπεις τον εαυτό σου από έξω, γνωρίζεις ανθρώπους και πράγματα του προσφιλούς σου κλάδου.
Το hobby  δεν παύει να είναι hobby, αποκτά όμως πολυδύναμη αξία για τη σύνολη προσωπικότητα του ατόμου.

Δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου αερομοντελιστή που να λέει « δεν βαριέσαι καημένε!».
Οι αγώνες δεν πρέπει να συγχέονται με τον πρωταθλητισμό.
Οι αγώνες είναι ο πνεύμων του Αερομοντελισμού. Χωρίς πνευμόνια,  μαραζώνει. Έτσι αρχίζουν οι αυθαιρεσίες, καλλιεργούνται οι ψευδαισθήσεις, φουσκώνουν οι μωροφιλοδοξίες.

Τα γραφειοκρατικά έχουν τη χρήση τους. Αν όμως υπερισχύσει το Γραφειοκρατικό Πνεύμα , τότε υπάρχει κίνδυνος θάνατος για το ωραίο χόμπυ μας

Η ΕΑΑ της νεότητάς μου έπαιρνε τον Αερομοντελισμό πολύ σοβαρά και γι αυτό .έδωσε πανάξιους αερομοντελιστές σε μια φτωχή Ελλάδα, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες εκτός αερομοντελισμού.
Δεν διοργάνωνε αγώνες, γιατί ήταν από μόνη της ένας Αγώνας.

Ναύπακτος, καλοκαίρι 2021,
Α.Ζ


Envoyé de mon iPad


Συμφωνώ απόλυτα Κύριε Αντώνη!!


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Νίκος Νταναβάρας στις Δευτέρα, 12 Ιούλ 2021, 22:03:40
Καλησπέρα σε όλους

Βλέποντας το thread που άνοιξε με έτρωγε το χέρι μου τόσο πολύ να πω και γω δυο λόγια για ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ.
 Ο αγωνιστικός αερομοντελισμός δυστυχώς στην χώρα μας παραπαίει τουλάχιστον από άποψη συμμετοχών χρόνια με τα χρόνια και αυτό είναι γεγονός αλλά είναι και φυσική εξέλιξη καθώς πολλοί φίλοι έχουν αποχωρήσει από το όμορφο χόμπι μας. Δυστυχώς δεν θα συμφωνήσω με το κύριο Γιάννη στο σημείο πως  δεν μπορεί να εκμαιευτεί από την επιτροπή, ούτε από τα σωματεία  το ενδιαφέρον ενός αερομοντελιστή να ασχοληθεί με μία αγωνιστική κατηγορία. Κατά την άποψη μου το ενδιαφέρον του αερομοντελιστή ΠΡΕΠΕΙ να εκμαιεύεται από την ελαο, την Επιτροπή, τα Σωματεία και από τον κάθε αεραθλητή ως μονάδα. Εξάλλου και το καταστατικό της ελαο μιλάει για διάδοση του αεραθλητισμού όπως και πολλά καταστατικά Συλλόγων θεωρώ πως μιλάνε για αεραθλητική ανάπτυξη κτλ. Κατά την προσωπική μου άποψη για να υπάρξει αεραθλητική άνθηση όλοι αυτοί οι φορείς πρέπει να συνεργαστούν ως αλυσίδα γιατί άμα λείπει ένας κρίκος θεωρώ πως αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Σίγουρα, και άψογα να συνεργαστούν οι φορείς, το εγχείρημα δεν είναι εύκολο και θέλει αρκετό χρόνο και ΣΧΕΔΙΟ όχι απλά παυσίπονες λύσεις, παράδειγμα μια <<εύκολη>> κατηγορία με μεγάλο ποσοστό τύχης που μπορεί να μαζέψει μια δύο φορές πολλές συμμετοχές και μετά θα σβήσει όπως γίνεται συνήθως. Βέβαια και τέτοιου είδους κατηγορίες είναι πολύ χρήσιμες αλλά θα πρέπει να εξυπηρετούν άλλο σκοπό, δηλαδή να υπάρχουν ως εισαγωγικές για μία κατηγορία FAI. Να είναι προσιτό το κόστος των μοντέλων της εισαγωγικής GR κατηγορίας με ξεκάθαρο προσανατολισμό και <<σπρώξιμο>> των αεραθλητών στην παραπάνω FAI κατηγορία.  

 Το πρόβλημα της Αεραθλητικής μιζέριας στην χώρα μας (ας μου επιτραπεί η έκφραση) για να λυθεί πρέπει να βρεθεί η αιτία του, η ρίζα του και η ρίζα του είναι πως δεν έχουμε νέους-παιδία στους συλλόγους. Πως να παράξεις αεραθλητές όταν δεν έχεις νέους αερομοντελιστές στους συλλόγους ?? Αυτή είναι η βασικότερη αιτία θεωρώ και εκεί έχουμε ευθύνες όλοι, κάποιοι πολύ, κάποιοι λιγότερο και κάποιο παρα πολύ. Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να αναγνωρίζεις την πραγματική αιτία που το προκάλεσε. Με το να καθόμαστε και να λέμε τι να κάνουμε μωρέ αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στον αερομοντελισμό δεν έρχονται πλέον οι νέοι ή το άλλο που είχα ακούσει ε τι να κάνω κάποτε το 1821 είχα κάνει αυτό και εκείνο για να φέρω νέους, συγνώμη κύριοι αλλά έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα. Θέλει σχέδιο και μάλιστα πολύ μελετημένο και στοχευμένο που η εφαρμογή του θα ξεκινάει από την ελαο και θα καταλήγει σε μας ως μονάδες. Επίσης θυμάμαι κατά καιρούς παιδιά να ξεφυτρώνουν σε μοντελοδρόμια να μαθαίνουν να πετάνε αλλά μετά από λίγο καιρό να χάνονται καθώς προσπαθήσανε να τα κάνουνε <<χομπίστες >>  δεν τους δείξανε τον αγωνιστικό αερομοντελισμό που θα ήταν το μόνο πράγμα που θα τα κρατούσε στο χώρο. Από έναν μικρό αυτοσχέδιο αγώνα την Κυριακή στο μοντελοδρόμιο μέχρι ένα διεθνή αγώνα. Βέβαια και να τους εντάσσανε στον αγωνιστικό αερομοντελισμό θα πηγαίναν να συμμετάσχουν και θα βλέπανε δυστυχώς ότι σε πολλές κατηγορίες υπάρχουν λιγοστές συμμετοχές καθώς δεν τις στηρίζουμε εμείς οι ίδιοι και έτσι μπορεί να μην μπορούσαμε να τους περάσουμε ισχυρά το <<μικρόβιο>>. Κάθε παιδί που πάει να μάθει σε συλλόγους basket, ποδόσφαιρο κτλ το μόνο πράγμα που περιμένει είναι ο αγώνας είτε στο τελευταίο δεκάλεπτο της προπόνησης είτε την Κυριακή με αντίπαλη την άλλη ομάδα. Άσε που θα καλύψεις και τις φιλοδοξίες του γονιού για το παιδί του αν αυτό διακριθεί, δημιουργώντας έτσι έναν ακόμα σύμμαχο στο να μείνει το παιδί στο χώρο, τον γονιό.  Οπότε για αρχή μία <<εύκολη λύση>>  για το όταν ξαναφυτρώσει ένα παιδί στους συλλόγους μας θα ήταν μια αεραθλητική προσέγγιση.

Πρέπει επειγόντως να ξεκινήσει ένας σχεδιασμός από την ελαο και τα Σωματεία πως θα εντάξουμε περισσότερο κόσμο στον αγωνιστικό αερομοντελισμό από τους υπάρχοντες και πως θα προσελκύσουμε νέο κόσμο.  

Αλλά ας πάμε στα λεμόνια που έχουμε να δούμε τι λεμονάδα μπορούμε να κάνουμε ...

 Παραμερίζοντας την βασικότερη αιτία του προβλήματος που ανέφερα παραπάνω, οι αιτίες είναι πολλές όπως και οι ευθύνες. Μια αιτία είναι πως για χρόνια σύλλογοι δεν αναλαμβάνουν την οργάνωση αγώνων <<θέλουν την ησυχία τους>>, αυτοαναιρόντας το λόγο ύπαρξης τους, πράγμα το οποίο θεωρώ θα τους οδηγήσει σε δύσκολα μονοπάτια όσο η πολιτεία θέτει όλο και περισσότερους κανόνες ( Κατά την άποψη μου καλύτερα, γιατί όλη αυτή η ανοργανωσιά και η οκνηρία θα οδηγήσει στον θάνατο).
 
Μία αιτία φυσικά είναι και η κακή οργάνωση κάποιων αγώνων στο παρελθόν που έχουν <<ξενερώσει>> τους αγωνιζόμενους με αποτέλεσμα να μην θέλουν να ξανά συμμετέχουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους όπως και από έλλειψη χρημάτων από τους φορείς που τον διοργανώνουν, αλλά κύριοι από το να καθόμαστε να κλαίμε τον πεθαμένο και να λέμε δεν έχουμε λεφτά ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ, δράσεις, μια επιτροπή για να φέρει χορηγίες, κάτι για να φέρει κάποια πράγματα δωρεάν και αν αποτύχουν όλα αυτά, τότε τον κλαίμε τον πεθαμένο. Ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση είναι η Αερολέσχη Λάρισας που όταν διοργανώνει το F5J Meeting τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα αλλά ποτέ δεν την απέτρεψαν να το κάνει γιατί οργανώνει σε ομάδες εργασίες τα μέλη της για διάφορα θέματα και ένα από αυτά είναι το οικονομικό, προσπαθώντας η ομάδα εργασίας να εξασφαλίσει για τον σύλλογο κάποια πράγματα δωρεάν για την εκδήλωση και γενικότερα ο σύλλογος προσπαθεί να εξασφαλίσει πόρους συνέχεια καθώς η λέξη οκνηρία είναι άγνωστη για αυτούς.

 Η αεραθλητική πτώση που βιώνουμε (εκτός της << F5J FAI κοινότητας>>) είναι λογική γιατί δεν έχουμε καταφέρει να σπάσουμε το ΤΟΙΧΟΣ που βλέπουν οι <<χομπίστες>>  ώστε να κάνουν το βήμα και να συμμετάσχουν σε αγώνες. Μία πιθανή αιτία είναι γιατί το έχουν μεγαλοποιήσει στο μυαλό τους πιστεύοντας ότι είναι κάτι πολύ βαρύγδουπο. Δεύτερον ίσως γιατί και αυτοί είναι Έλληνες και δεν αντέχει το εγώ τους την πιθανότητα να βγουν τελευταίοι, λες και διακυβεύεται κάτι σημαντικό, απλά ένα υπέροχο χόμπι κάνουμε. Προσωπικά έχω βγει τελευταίος πολλές φορές στο παρελθόν και πιστεύω θα βγω και στο μέλλον αλλά είμαι διατεθειμένος να βγω όσες φορές χρειάζεται τελευταίος ώστε να καταφέρω να βγω προτελευταίος και πάει λέγοντας. <<Σε έναν αγώνα δεν εκτίθεται κανένας απλά βελτιώνουμε τις πτητικές μας ικανότητες>> ταδε εφη Bocian. Τρίτον γιατί σίγουρα κάποιοι τους έχουν αποτρέψει με την συμπεριφορά τους, με τις τρικλοποδιές τους, και με την ΗΛΙΘΙΑ δικαιολογία τους ε που να πας με τέτοιο μοντέλο σε αγώνα. Τέταρτον  γιατί δεν τους έχουμε δώσει να καταλάβουν πως αγώνας δεν είναι μόνο οι πτήσεις την ώρα του αγώνα αλλά και όλο το πανηγυράκι που στήνεται γύρω από αυτό, το ψηστήρι, τα γέλια, οι συζητήσεις που κάνουμε και τα πειράγματα.  Θεωρώ τεράστια ήττα της Ομοσπονδία μας των Συλλόγων μας αλλά και των ίδιων των αεραθλητών (συμπεριλαμβάνομαι και γω μέσα σ αυτους φυσικά, επίσης το ποσοστό της ευθύνης δεν είναι ισόμερός μοιρασμένο) την ύπαρξη της ΠΕΤΜΕ με τέτοιο <<νομικό καθεστώς>>. Που δεν τους πείσαμε πως πρέπει να είναι μαζί μας στην ίδια στέγη κυνηγώντας τα ίδια πράγματα και επιζητώντας αεραθλητική ανάπτυξη και αγώνες. Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ κάτι κακό για την ΠΕΤΜΕ η οποία είναι ένα υπέροχο δημιούργημα και πολύς κόπος ανθρώπων με επιμονή και αγάπη για τον αερομοντελισμό πιθανότατα. Εννοείται πως δεν γίνεται να γίνουν όλοι αεραθλητές, δεν ταιριάζει σε όλους. Ο καθένας κάνει ότι τον γεμίζει περισσότερο.

 Η αεραθλητική κουλτούρα μας….. τι να πρωτοπείς για αυτό! Μια ζωή αγώνες GR με λίγες εξαιρέσεις με FAI αγώνες σε διάφορες κατηγορίες, μονίμως δικαιολογίες είναι μακριά ο αγώνας αυτός δεν πάω (δεν μιλάω φυσικά για περιπτώσεις που οι δικαιολογίες ισχύουν κτλ και είναι άπειρες οι περιπτώσεις αυτές), θα πάει αυτός στον αγώνα δεν πάω, δεν έχω καλό μοντέλο δεν πάω. Να σημειώσω εδώ πως το ελληνικό δαιμόνιο έχει πάει αυτή την δικαιολογία (δεν έχω καλό μοντέλο δεν πάω) ένα βήμα παρακάτω… δηλαδή ενώ έχεις καλό μοντέλο να φέρνεις στον αγώνα  επανειλημμένα ένα κακό μοντέλο ώστε άμα δεν πας καλά να έχεις δικαιολογία ότι έφταιγε το μοντέλο, λες και θα γίνει κάτι σημαντικό άμα δεν πας καλά. Αεραθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες και ενώ θέλουν να διακριθούν όχι μόνο να συμμετάσχουν, αναλώνονται πετώντας διάφορα αεροπλάνα άλλων κατηγοριών δεν κάνουν προπόνηση και μετά νευριάζουν κι όλας άμα δεν πάνε καλά και αρχίζουν τις δικαιολογίες, δηλαδή έχουν απαιτήσεις ενώ δεν προσπαθούν. Ένα πολύ καλό ρητό που αντιπροσωπεύει την γενικότερη αερομοντελιστική μας κουλτούρα είναι πως στην Ελλάδα κανένας δεν σπάει αεροπλάνο από χειριστικό λάθος αλλά ή από παρεμβολή ( παλαιότερα) ή από ηλεκτρονικό πρόβλημα. Αεραθλητές που όταν σταματήσουν να παίρνουν κύπελα σταματάνε να έρχονται στους αγώνες. Στους αγώνες που λαμβάνω μέρος στο εξωτερικό έχω την τύχη να βλέπω παραδείγματα σωστής αγωνιστικής κουλτούρας κατά την άποψη μου. Βλέπω ανθρώπους με <<κακά μοντέλα>>  να αγωνίζονται να μην πηγαίνουν καλά αλλά να είναι πάντα παρόντες στους αγώνες με το ίδιο πάθος. Ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες να πηγαίνουν σε άλλες χώρες για αγώνα και να κοιμούνται σε σκηνές στο πεδίο ή στο μικρό τους αμάξι με φαγητό που έχουν πάρει από το σπίτι τους ώστε να μην χαλάσουν πολλά χρήματα. Παρά τις διάφορες δυσκολίες, αυτοί είναι εκεί να αγωνιστούν χωρίς δικαιολογίες και πάντα με το ίδιο πάθος. Οπότε συγνώμη κύριοι πολλά μου φαίνονται ως φθηνές δικαιολογίες. Στην Ελλάδα θα υπάρχουν και θα συντηρούνται κατηγορίες αγώνων με τον τρόπο που υπάρχουν και με τις όποιες δυσκολίες μόνο όσο υπάρχουν ακομπλεξάριστοι άνθρωποι που έχουν αποδεχθεί την πιθανότητα να βγουν τελευταίοι.  

 Ξέρετε γιατί νιώθω πολύ περήφανος για την <<F5J FAI κοινότητα>> ? Όχι γιατι οι συμμετοχές είναι καλές ( ναι όντως δεν είναι πολύ καλές αλλά έστω αργά και σταθερά αυξάνονται και θα το δείτε στο μέλλον) όχι γιατί οι συμμετοχές είναι μπετόν αρμε και δεν πέφτουν αλλά για την κουλτούρα που αναπτύσσουμε πλέον όλοι μας σιγά σιγά. Οι περισσότεροι πετάνε μόνο ανεμόπτερο αλλά όχι μόνο αυτό, όταν πάνε να πετάξουν κάνουν μόνο προπόνηση F5J FAI δεν πετάνε άλλου τύπου μοντέλα. Με αποτέλεσμα το επίπεδο να έχει ανέβει κατακόρυφα. Η πληροφορία ρέει ελεύθερα μεταξύ μας χωρίς μυστικά και γενικότερα έχουμε πιάσει το νόημα πως ο καθένας μας θέλει ο διπλανός του να τον προσπεράσει αγωνιστικά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι, μόνο αν ο διπλανός σου είναι καλύτερος. Και τα αποτελέσματα μας σε αγώνες του εξωτερικού να είναι όλο και καλύτερα (κατάταξη εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο του F5J, θέση του Γιάννη Κουρμπάνη στο παγκόσμιο, η θέση που πήρε ο αδερφός μου στα junior και οι όλο και πιο συχνές παρουσίες Ελλήνων αεραθλητών σε τελικούς σε αγώνες F5J Eurotour). Φυσικά υπήρξαν και θα υπάρξουν κακά αποτελέσματα. Όλοι αυτή η στοχοπροσήλωση πολλών αεραθλητών της F5J FAI κατηγορίας πραγματικά για μένα αποτελεί πηγή έμπνευσης και προσπαθώ να την ακολουθώ πιστά. Το ότι το πτητικό μας επίπεδο ανέβηκε το συνειδητοποίησα όταν ο Κουρμπάνης είπε μια κουβέντα μετά το παγκόσμιο του F5J στην Σλοβακία. Είπε λοιπόν ο Γιάννης τότε σε μία φιλική κουβέντα <<βαρέθηκα να ακούω συγχαρητήρια για την συμμετοχή στο παγκόσμιο, πρέπει να βάλουμε και κανένα γκολ όμως>>. Αυτή η κουβέντα δεν κρύβει υπεροψία, δεν κρύβει αφέλεια, κρύβει ώρες προπόνησης και πολλές προσωπικές θυσίες. Με όλα αυτά τα δεδομένα, προσωπικά έχω βάσιμες υποψίες πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω στο F5J FAI και αν δεν το πετύχουμε ξέρω πως τουλάχιστον προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να σηκώσουμε την σημαία μας λίγο ψηλότερα. Αυτή την στοχοπροσήλωση την βλέπω και την θαυμάζω και σε άλλους αεραθλητές άλλων κατηγοριών παράδειγμα F3A Μαφρέδας, Scale Γιαννετάκης, Παπαγεωργίου και πολλοί άλλοι φυσικά. Όλα αυτά τα λέω απλά γιατί πιστεύω ακράδαντα πως μπορούμε να ονειρευτούμε περισσότερα και να στοχεύσουμε ψηλότερα. Γιατί όπως είπε και ο κύριος Κωνσταντακάτος κάπου σε ένα θέμα στο aeromodelling και το κράτησα <<και οι ξένοι έχουν δυο χέρια και δύο μάτια σαν εμάς, δεν υπολειπόμαστε σε κάτι>>.  

 Eolos30 δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω πως σου κάνει το F5J GR και όχι το F5J FAI από την στιγμή που ο χρόνος που πρέπει να κάνεις είναι πάνω κάτω ίδιος, το υψόμετρο που έκοψες μετράει και στα δύο και με διαφορά στην προσγείωση. Στο GR πρέπει να προσγειωθείς σε ένα box ενώ στο FAI εντός 75 μέτρων από το στόχο σου και αν θες να πάρεις έξτρα βαθμούς πρέπει να προσγειωθείς στην βαθμολογημένη κορδέλα. Πήγες ποτέ να κάνεις προπόνηση στην προσγείωση του f5j με κορδέλα και είδες πως δεν μπορείς? ή  απλά ακούς την φράση αγώνας κατηγορίας FAI και σε τρομάζει γιατί αυτό σου μάθαινε, πως οι κατηγορίες FAI είναι κάτι άπιαστο κάτι δύσκολο! Η χαοτική διαφορά τους είναι στο τρόπο βαθμολόγησης αν και δεν νομίζω να σε αποτρέπει ο δίκαιος τρόπος βαθμολόγησης της F5J FAI κατηγορίας.

 Κύριε Αντώνη (Anton53) θέλω να σας ευχαριστήσω και δημόσια για το υπέροχο θέαμα που μας χαρίσατε με τις πτήσεις Control Line στο Larissa F5J Meeting στην Αερολέσχη Λάρισας. Πραγματικά ενθουσιάστηκα! Διαβάζοντας τα post σας τις τελευταίες μέρες στο Aeromodelling μου επιβεβαιώνεται αυτό που είδα στο βλέμμα σας και στην πτήσης σας στην Λάρισα. Είδα μια σπίθα την ώρα που ετοιμάζατε το μοντέλο σας, είδα στην πτήση σας ακροβατικά, ακρίβεια, όχι απλά βόλτες, τα οποία δείχνουν πειθαρχεία, ώρες προπόνησης και αγώνες. Ανυπομονώ να ξανά βρεθούμε από κοντά να μιλήσουμε περισσότερο για τα Control Line.


Κλείνοντας θέλω κατ αρχάς να σας ζητήσω συγνώμη για το τεράστιο σεντόνι μου. Άνοιξε ένα ευαίσθητο θέμα για μένα και απλά το χέρι άρχισε να γράφει. Να ξεδιαλύνω δυο πράγματα που μπορεί να παρεξηγηθούν.
Δεν θεωρώ πως όλοι πρέπει να είναι αεραθλητές ή ότι οι αεραθλητές είναι πιο <<μάγκες>> από τους χομπίστες. Δεν μπορεί να υπάρξει αερομοντελισμός χωρίς το ένα από τα δύο. Προσωπικά τους χομπίστες τους θεωρώ την πεμπτουσία του αερομοντελισμού, πραγματικοί εραστές της πτήσης.


 Όλες αυτές οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, η κριτική η οποία είναι και αυτοκριτική καθώς πολλά περιλαμβάνουν και μένα, είναι εντελώς καλοπροαίρετα και δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν τριγμούς, και τσακωμούς άλλωστε δεν πρόκειται να μπω σε τέτοια διαδικασία. Όλα αυτά που λέω, έχουν φυσικά και άπειρες εξαιρέσεις, δεν έχω σκοπό να τσουβαλιάσω και να θίξω κανέναν .

Για τον φίλο που θα πεταχτεί και θα πει καλά ή κακά τα λες αλλά εσύ τι κάνεις για τους νέους, τι κάνεις για την αεραθλητική ανάπτυξη, του απαντάω εκ των προτέρων πως το ότι δεν ξέρεις εσύ, τι κάνω ή έκανα δεν σημαίνει πως δεν κάνω. Το ξέρουν αυτοί που πρέπει!

Θα συμφωνήσω με τον φίλο Αργύρη 200%, όσα συναισθήματα μπορεί να σου προσφέρει ένας αγώνας δεν μπορεί να σου τα προσφέρει καμία Κυριακή στο μοντελοδρόμιο, καμία εκδήλωση.

Νίκος Νταναβάρας
Αεραθλητής Οαμελ  


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Δευτέρα, 12 Ιούλ 2021, 23:14:58
Φίλε Νικο σε ευχαριστώ πολύ που μου εδωσες την ευκαιρία να διαβάσω απο ένα παιδί της ηλικίας σου τόσο σοφά λόγια, και να επιβεβαιώσω μέσα μου την εκτίμηση που έχω σαν εικόνα για το τί παιδεία εχεις πάρει απο το σπίτι σου!
Σου ευχομαι να εχεις πάντα αυτήν την καθαρότητα στην σκέψη σου και να τα βλέπεις πάντα ετσι δημιουργικά τα πράγματα γύρω σου!
Ολα αυτά τα επιβαιβεώνουν και τα έργα που προσπαθείτε τοσο καιρό με μεγάλη επιτυχία και κόντρα στα γνωστά προβλήματα!
Συνεχίστε να κάνετε συτό που κάνετε και είμαι σίγουρος οτι θα εχεις πάντα στον τροπο ζωής σου την αγάπη γιαυτό που κάνεις και θα το μοιράζεσαι και θα το μεταδίδεις με καθαρότητα!


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Μιχάλης Λουκάκης στις Τρίτη, 13 Ιούλ 2021, 05:02:51
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό ίσως μπορεί να είναι-γίνει το πιο ενδιαφέρων thread  στο φόρουμ, αυτή την περίοδο. Είμαι καινούριος στο aeromodelling (αλλά στον αερομοντελισμό από 7 χρονών και είμαι 47, με πτητική παύση 25ετίας + !! ;D) γι αυτό παρακαλώ για την υπομονή σας. Με ενδιαφέρει πολύ να μάθω τις απόψεις πάνω στο θέμα...
Ας προσπαθήσω να εκφράσω όμως τη δική μου......

Για να δώσει κανείς εποικοδομητικές απαντήσεις θα πρέπει πρώτα να καταλάβει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα...
Σε πρώτη ανάγνωση μου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω  απορίες: ο αγωνιστικός αερομοντελισμός είναι αυτόνομος και ανεξάρτητος από τον <απλό> μη αγωνιστικό αερομοντελισμό; Ο απλός αερομοντελισμός πάει καλά και πάσχει μόνο ο αγωνιστικός αερομοντελισμός; Το αρχικό ερώτημα και οι διαπιστώσεις αφορούν μόνο τη χώρα μας ή και εκτός;
Αν κάποιος ήθελε να έχει χιουμοριστική διάθεση και κοιτάζοντας μόνο τα στατιστικά των συμμετοχών στους αγώνες των τελευταίων 10 ετών που είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα της ΕΠ.ΑΕ. θα απαντούσε στο αρχικό ερώτημα μονολεκτικά: ΠΟΥΘΕΝΑ!  ;)  Όμως.....

Τα τελευταία 3.5 χρόνια με την επιστροφή μου στον αερομοντελισμό μετά από παύση 25+ ετών προσπαθώ να συγχρονιστώ με τα δεδομένα. Οι προφανείς αλλαγές είναι εντυπωσιακές. Η τεχνολογία έχει αλλάξει εντελώς και έχει μεταμορφώσει ριζικά αυτό που άφησα στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Καλό αυτό; Θεωρώ καλό.... Άλλωστε ο αερομοντελισμός ήταν πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας και της πρωτοπορίας. Μην ξεχνάμε ο Rutan (επίκαιρος!) ήταν αερομοντελιστής και χρησιμοποίησε αερομοντελιστικές τεχνικές στα σχέδια του....
Αυτό όμως που μου προξένησε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι άλλαξε ριζικά (μάλλον) η νοοτροπία. Από τη μια υπάρχουν χειριστές που μπορούν να κάνουν αδιανόητα πράγματα ( για εμένα και την εποχή μου) και όμως να μην γνωρίζουν γιατί όταν είναι σε knife edge τη μια τραβάει προς την κοιλιά και την άλλη προς την καλύπτρα... χειριστές που ποδοπατάνε μοντέλα γιατί σε μια βαριά προσγείωση έφυγαν τα σκέλη..... χειριστές που κάθε μήνα φέρνουν το καινούριο μοντέλο από  HOBBYKING, FMS, FREEWING, EXTREME FLIGHT, PILOT κλπ και λένε κατασκευή το βίδωμα της ουράς και το κούμπωμα των ακρόντιζων.... ιδιοκατασκευές; που είναι οι ιδιοκατασκευές; αερομοντελιστές; που είναι οι αερομοντελιστές; όλα τα παραπάνω με μια δόση υπερβολής (για να γινει πιο δραματικό!)και στατιστική οπτική (δεν είναι όλα έτσι).
 Όχι δεν είμαι θιασώτης του <όσο παλιότερα και καλύτερα>, το αντίθετο θα έλεγα.... Ο σημερινός κόσμος είναι αυτός. Δεν υπάρχει χρόνος για πολλά. Με ότι είναι να ασχοληθούμε πρέπει να γίνει με το γρηγορότερο και αποδοτικότερο τρόπο.... και επειδή κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξαναβρεί χρόνο για συγκινήσεις, πρέπει πάντα οι συγκινήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονες... να μείνει κάτι μέχρι την επόμενη φορά.... μα είμαι κι εγώ έτσι... το μόνο πράγμα που προλαβαίνω και αντέχω οικονομικά να πετάξω είναι τα σιχαμένα φοαμένια που όμως για δες, έχουν την πλάκα τους...... και σιγά σιγά έρχονται οι αναμνήσεις της προπόνησης για f3a-gr τέλη ’80 αρχές ’90, έφηβος με πολύ περιορισμένους πόρους και μοντέλα σχεδιασμένα στη δεκαετία του ’70 (Cosmo, Arrow), Ο Θεός-Prettner... Ο Σταύρος πίσω μου να μου μετράει τα όρια του box και τις στροφές στο spin.... <ΒΓΕΣ, ΤΩΡΑ!>  Όντως, πρέπει να βγω από το όνειρο προηγούμενων δεκαετιών.... τι νόημα έχει.... κάθε πράγμα στον καιρό του....

Για να μην ξεφύγω άλλο με τις σάλτσες, θα πω ότι μάλλον ο αερομοντελισμός με τον τρόπο που γινόταν πριν από 30 χρόνια ίσως δεν έχει να πει τίποτα στο σύγχρονο κόσμο. Κάποτε ήσουν αναγκασμένος να φτιάξεις και τα παπούτσια για να περπατήσεις.... είχες πειστεί κιόλας ότι αυτό είναι προτέρημα σου.... σήμερα είναι αδιανόητο... Εξαιρώντας τους νοσταλγούς του παρελθόντος (τους βιντατζολογους που λέω,όπως είμαι λίγο κι εγώ) ο αερομοντελισμός <όπως παλιά> δεν έχει νόημα... γι αυτό και άλλαξε, και καλά έκανε....
Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει συρρίκνωση. Κάτι που χρειάζεται αρκετό χρόνο ενασχόλησης και κάπως μεγάλο αρχικό στάδιο εκπαίδευσης φαίνεται καταδικασμένο στο σημερινό ξέφρενο κόσμο. Η ανάπτυξη (λελογισμένη ή αλόγιστη) έχει και κάποια μειονεκτήματα.... χάνονται οι ανοικτοί χώροι, ενοχλούνται όλοι από οτιδήποτε, νόμοι και κανονισμοί παντού....... μπορεί να σταματήσει αυτό;.... χλωμό....
Άρα στο αρχικό ερώτημα τείνω να απαντήσω.... ο αθλητικός αερομοντελισμός πάει όπου πάει και ο απλός αερομοντελισμός.... εκτός εποχής.... F1x, F2x F3x, F4x τι σχέση μπορούν να έχουν με το σύγχρονο άνθρωπο; γιατί να βρει το μπελά του κανείς με αυτά τα διαβολικά πράγματα; (ακόμα και το F5J έτσι θα πάει φίλε Νίκο, μια μόδα είναι και θα περάσει σιγά σιγά) Εντάξει τα τετρακόπτερα θα επιβιώσουν... είναι στο πνεύμα της εποχής.... είναι δυνατόν να πείσεις κάποιον να παρακολουθήσει F3P; (εγώ το απόλαυσα στο παγκόσμιο!) δεν φτάνουν τα τόσα ψυχοφάρμακα που παίρνουμε ήδη; Τα ίδια το F3A... τουλάχιστον παλιά τρέχανε..... Scale; τι λέτε ρε, φυλακισμένοι είμαστε; μην το συζητήσουμε για τα ανεμόπτερα σε θερμικά..... BORING!!
Εντάξει, να πάμε να πετάξουμε την Κυριακή τουλάχιστον.... ποιοι; οι ανώριμοι, τρελοί, πλούσιοι( ναι το άκουσα και αυτό!!),......,....... , (συμπληρώστε επίθετα) με τα ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ; μας καταπατάνε και το χώρο, κάνουν και φασαρία; ( τα παραπάνω είναι από πραγματικές εμπειρίες των τελευταίων 3.5 ετών και ιδιαίτερα του τελευταίου έτους που φρόντισα να ξανακάνω την πατάτα να μπω σε διοίκηση σωματείου...)
Τι θέλω να πω με τις παραπάνω σαχλαμάρες... Μάλλον η εποχή δεν <ταιριάζει> πολύ με τον αερομοντελισμό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ίσως δεν λύνεται εύκολα. Όμως ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά την χώρα μας και που ίσως επιδέχεται βελτίωσης είναι ότι ο αερομοντελισμός δεν είναι ευρέως γνωστός με την πραγματική του διάσταση.
Οι αερομοντελιστικοί αγώνες μπορεί να είναι πολύ ωραίες δράσεις αλλά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Χρειάζονται αγωνιζόμενους ( φυσικά και κριτές, οργάνωση, υποδομές κλπ). Όταν όλα τα παιδιά (τρόπος του λέγειν από ότι έχω δει!!) που ασχολούνται σήμερα με τον αγωνιστικό αερομοντελισμό σε  καλό επίπεδο ( με όλα τα προβλήματα), τι θα κάνουν όταν οι δυσκολίες της καθημερινότητας  τους κουράσουν; Όταν κάποια στιγμή η ξέφρενη και απαιτητική ζωή μας,  βαρύνει το μυαλό;  Ποιοι θα ακολουθήσουν;
Ο αερομοντελισμός θεωρείται άθλημα αλλά έχει  κάποιες ιδιαιτερότητες που η αντιμετώπιση του από την πολιτεία με το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο των <παραδοσιακών> ερασιτεχνικών αθλημάτων ίσως του πέφτει λίγο στενό.... αυτό είναι όμως, με αυτό θα πορευτούμε, προς το παρόν... Θα μπορούσε όμως να πάρει κάποια πράγματα σαν παράδειγμα. Κύριο μέλημα όλων των <παραδοσιακών> ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων είναι η είσοδος όλο και περισσότερου κόσμου και ιδιαίτερα νέων και παιδιών με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος που καλλιεργούν και των ιδεωδών που αντιπροσωπεύει, όπως αναγράφεται σε όλα τα καταστατικά.... (Βέβαια  σε αυτούς υπάρχει και μια εμπορική συνιστώσα αλλά ας μην την αναλύσουμε... )
Ο αθλητισμός πρέπει να είναι πολιτισμός.... Οι αγώνες είναι το κίνητρο,  ή το εργαλείο του μαρκετινγκ ( το λέω έτσι μιας και τα πάντα σήμερα αξιολογούνται με όρους.... αγοράς)  Δεν είναι αυτοσκοπός....

Θα σταματήσω εδώ.... το θέμα είναι τεράστιο (εκπαίδευση, κατηγορίες, νόμοι, αθλητικά σωματεία, Ομοσπονδία, ιδιώτες κλπ)  και κατά τη γνώμη μου(ευσεβής πόθος;), αξίζει να καταθέσουν όλοι την οπτική τους...


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: carapis στις Τρίτη, 13 Ιούλ 2021, 09:48:05
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό ίσως μπορεί να είναι-γίνει το πιο ενδιαφέρων thread  στο φόρουμ, αυτή την περίοδο. Είμαι καινούριος στο aeromodelling (αλλά στον αερομοντελισμό από 7 χρονών και είμαι 47, με πτητική παύση 25ετίας + !! ;D) γι αυτό παρακαλώ για την υπομονή σας. Με ενδιαφέρει πολύ να μάθω τις απόψεις πάνω στο θέμα...
Ας προσπαθήσω να εκφράσω όμως τη δική μου......

Για να δώσει κανείς εποικοδομητικές απαντήσεις θα πρέπει πρώτα να καταλάβει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα...
Σε πρώτη ανάγνωση μου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω  απορίες: ο αγωνιστικός αερομοντελισμός είναι αυτόνομος και ανεξάρτητος από τον <απλό> μη αγωνιστικό αερομοντελισμό; Ο απλός αερομοντελισμός πάει καλά και πάσχει μόνο ο αγωνιστικός αερομοντελισμός; Το αρχικό ερώτημα και οι διαπιστώσεις αφορούν μόνο τη χώρα μας ή και εκτός;
Αν κάποιος ήθελε να έχει χιουμοριστική διάθεση και κοιτάζοντας μόνο τα στατιστικά των συμμετοχών στους αγώνες των τελευταίων 10 ετών που είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα της ΕΠ.ΑΕ. θα απαντούσε στο αρχικό ερώτημα μονολεκτικά: ΠΟΥΘΕΝΑ!  ;)  Όμως.....

Τα τελευταία 3.5 χρόνια με την επιστροφή μου στον αερομοντελισμό μετά από παύση 25+ ετών προσπαθώ να συγχρονιστώ με τα δεδομένα. Οι προφανείς αλλαγές είναι εντυπωσιακές. Η τεχνολογία έχει αλλάξει εντελώς και έχει μεταμορφώσει ριζικά αυτό που άφησα στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Καλό αυτό; Θεωρώ καλό.... Άλλωστε ο αερομοντελισμός ήταν πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας και της πρωτοπορίας. Μην ξεχνάμε ο Rutan (επίκαιρος!) ήταν αερομοντελιστής και χρησιμοποίησε αερομοντελιστικές τεχνικές στα σχέδια του....
Αυτό όμως που μου προξένησε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι άλλαξε ριζικά (μάλλον) η νοοτροπία. Από τη μια υπάρχουν χειριστές που μπορούν να κάνουν αδιανόητα πράγματα ( για εμένα και την εποχή μου) και όμως να μην γνωρίζουν γιατί όταν είναι σε knife edge τη μια τραβάει προς την κοιλιά και την άλλη προς την καλύπτρα... χειριστές που ποδοπατάνε μοντέλα γιατί σε μια βαριά προσγείωση έφυγαν τα σκέλη..... χειριστές που κάθε μήνα φέρνουν το καινούριο μοντέλο από  HOBBYKING, FMS, FREEWING, EXTREME FLIGHT, PILOT κλπ και λένε κατασκευή το βίδωμα της ουράς και το κούμπωμα των ακρόντιζων.... ιδιοκατασκευές; που είναι οι ιδιοκατασκευές; αερομοντελιστές; που είναι οι αερομοντελιστές; όλα τα παραπάνω με μια δόση υπερβολής (για να γινει πιο δραματικό!)και στατιστική οπτική (δεν είναι όλα έτσι).
 Όχι δεν είμαι θιασώτης του <όσο παλιότερα και καλύτερα>, το αντίθετο θα έλεγα.... Ο σημερινός κόσμος είναι αυτός. Δεν υπάρχει χρόνος για πολλά. Με ότι είναι να ασχοληθούμε πρέπει να γίνει με το γρηγορότερο και αποδοτικότερο τρόπο.... και επειδή κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξαναβρεί χρόνο για συγκινήσεις, πρέπει πάντα οι συγκινήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονες... να μείνει κάτι μέχρι την επόμενη φορά.... μα είμαι κι εγώ έτσι... το μόνο πράγμα που προλαβαίνω και αντέχω οικονομικά να πετάξω είναι τα σιχαμένα φοαμένια που όμως για δες, έχουν την πλάκα τους...... και σιγά σιγά έρχονται οι αναμνήσεις της προπόνησης για f3a-gr τέλη ’80 αρχές ’90, έφηβος με πολύ περιορισμένους πόρους και μοντέλα σχεδιασμένα στη δεκαετία του ’70 (Cosmo, Arrow), Ο Θεός-Prettner... Ο Σταύρος πίσω μου να μου μετράει τα όρια του box και τις στροφές στο spin.... <ΒΓΕΣ, ΤΩΡΑ!>  Όντως, πρέπει να βγω από το όνειρο προηγούμενων δεκαετιών.... τι νόημα έχει.... κάθε πράγμα στον καιρό του....

Για να μην ξεφύγω άλλο με τις σάλτσες, θα πω ότι μάλλον ο αερομοντελισμός με τον τρόπο που γινόταν πριν από 30 χρόνια ίσως δεν έχει να πει τίποτα στο σύγχρονο κόσμο. Κάποτε ήσουν αναγκασμένος να φτιάξεις και τα παπούτσια για να περπατήσεις.... είχες πειστεί κιόλας ότι αυτό είναι προτέρημα σου.... σήμερα είναι αδιανόητο... Εξαιρώντας τους νοσταλγούς του παρελθόντος (τους βιντατζολογους που λέω,όπως είμαι λίγο κι εγώ) ο αερομοντελισμός <όπως παλιά> δεν έχει νόημα... γι αυτό και άλλαξε, και καλά έκανε....
Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει συρρίκνωση. Κάτι που χρειάζεται αρκετό χρόνο ενασχόλησης και κάπως μεγάλο αρχικό στάδιο εκπαίδευσης φαίνεται καταδικασμένο στο σημερινό ξέφρενο κόσμο. Η ανάπτυξη (λελογισμένη ή αλόγιστη) έχει και κάποια μειονεκτήματα.... χάνονται οι ανοικτοί χώροι, ενοχλούνται όλοι από οτιδήποτε, νόμοι και κανονισμοί παντού....... μπορεί να σταματήσει αυτό;.... χλωμό....
Άρα στο αρχικό ερώτημα τείνω να απαντήσω.... ο αθλητικός αερομοντελισμός πάει όπου πάει και ο απλός αερομοντελισμός.... εκτός εποχής.... F1x, F2x F3x, F4x τι σχέση μπορούν να έχουν με το σύγχρονο άνθρωπο; γιατί να βρει το μπελά του κανείς με αυτά τα διαβολικά πράγματα; (ακόμα και το F5J έτσι θα πάει φίλε Νίκο, μια μόδα είναι και θα περάσει σιγά σιγά) Εντάξει τα τετρακόπτερα θα επιβιώσουν... είναι στο πνεύμα της εποχής.... είναι δυνατόν να πείσεις κάποιον να παρακολουθήσει F3P; (εγώ το απόλαυσα στο παγκόσμιο!) δεν φτάνουν τα τόσα ψυχοφάρμακα που παίρνουμε ήδη; Τα ίδια το F3A... τουλάχιστον παλιά τρέχανε..... Scale; τι λέτε ρε, φυλακισμένοι είμαστε; μην το συζητήσουμε για τα ανεμόπτερα σε θερμικά..... BORING!!
Εντάξει, να πάμε να πετάξουμε την Κυριακή τουλάχιστον.... ποιοι; οι ανώριμοι, τρελοί, πλούσιοι( ναι το άκουσα και αυτό!!),......,....... , (συμπληρώστε επίθετα) με τα ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ; μας καταπατάνε και το χώρο, κάνουν και φασαρία; ( τα παραπάνω είναι από πραγματικές εμπειρίες των τελευταίων 3.5 ετών και ιδιαίτερα του τελευταίου έτους που φρόντισα να ξανακάνω την πατάτα να μπω σε διοίκηση σωματείου...)
Τι θέλω να πω με τις παραπάνω σαχλαμάρες... Μάλλον η εποχή δεν <ταιριάζει> πολύ με τον αερομοντελισμό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ίσως δεν λύνεται εύκολα. Όμως ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά την χώρα μας και που ίσως επιδέχεται βελτίωσης είναι ότι ο αερομοντελισμός δεν είναι ευρέως γνωστός με την πραγματική του διάσταση.
Οι αερομοντελιστικοί αγώνες μπορεί να είναι πολύ ωραίες δράσεις αλλά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Χρειάζονται αγωνιζόμενους ( φυσικά και κριτές, οργάνωση, υποδομές κλπ). Όταν όλα τα παιδιά (τρόπος του λέγειν από ότι έχω δει!!) που ασχολούνται σήμερα με τον αγωνιστικό αερομοντελισμό σε  καλό επίπεδο ( με όλα τα προβλήματα), τι θα κάνουν όταν οι δυσκολίες της καθημερινότητας  τους κουράσουν; Όταν κάποια στιγμή η ξέφρενη και απαιτητική ζωή μας,  βαρύνει το μυαλό;  Ποιοι θα ακολουθήσουν;
Ο αερομοντελισμός θεωρείται άθλημα αλλά έχει  κάποιες ιδιαιτερότητες που η αντιμετώπιση του από την πολιτεία με το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο των <παραδοσιακών> ερασιτεχνικών αθλημάτων ίσως του πέφτει λίγο στενό.... αυτό είναι όμως, με αυτό θα πορευτούμε, προς το παρόν... Θα μπορούσε όμως να πάρει κάποια πράγματα σαν παράδειγμα. Κύριο μέλημα όλων των <παραδοσιακών> ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων είναι η είσοδος όλο και περισσότερου κόσμου και ιδιαίτερα νέων και παιδιών με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος που καλλιεργούν και των ιδεωδών που αντιπροσωπεύει, όπως αναγράφεται σε όλα τα καταστατικά.... (Βέβαια  σε αυτούς υπάρχει και μια εμπορική συνιστώσα αλλά ας μην την αναλύσουμε... )
Ο αθλητισμός πρέπει να είναι πολιτισμός.... Οι αγώνες είναι το κίνητρο,  ή το εργαλείο του μαρκετινγκ ( το λέω έτσι μιας και τα πάντα σήμερα αξιολογούνται με όρους.... αγοράς)  Δεν είναι αυτοσκοπός....

Θα σταματήσω εδώ.... το θέμα είναι τεράστιο (εκπαίδευση, κατηγορίες, νόμοι, αθλητικά σωματεία, Ομοσπονδία, ιδιώτες κλπ)  και κατά τη γνώμη μου(ευσεβής πόθος;), αξίζει να καταθέσουν όλοι την οπτική τους...

 

Mιχάλη καλημέρα, νομίζω τα είπες ΟΛΑ... +++1   :thumbs up:  :thumbs up:  :thumbs up:
..., γιααα να δουμε...

  Χρησταρας


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Anton53 στις Τρίτη, 13 Ιούλ 2021, 12:40:03
Αγαπητοί αερομοντελιστές,

Πράγματι, το θέμα που εγκαινίασε ο αγαπητός φίλος Γιάννης Κωνσταντακάτος φαίνεται να προσελκύει το γενικότερο ενδιαφέρον της Ιστοσελίδας.

Ας μου επιτραπεί να δευτερολογήσω με τα εξής και με τη μεγαλύτερη  δυνατή οικονομία:

1. Πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ αερομοντελισμού εν γένει ως παιδειάς και οργανωμένου αερομοντελισμού.

2. Οργανωμένος αερομοντελισμός σημαίνει Αερολέσχες και συνεπώς συγκεκριμένα μέλη.

3. Οι αγώνες αφορούν αποκλειστικώς τις Αερολέσχες. Ο αριθμός συμμετοχής δεν πρέπει να είναι εμπόδιο, εφόσον λειτουργεί η τοπική Αερολέσχη.

4. Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι το  παρόν υπερτερεί πάντα του παρελθόντος. Αλλά και κανείς δεν πρέπειτα να ξεχνάει ότι χωρίς ιστορική συνείδηση το παρόν φτωχαίνει ή καταντά ανοίκειο. Το παρόν κατακτάται, διαφορετικά γινόμαστε  έρμαιοί  του. Δεν νοσταλγούμε παθητικά τα παλαιά, διδασκόμαστε.

5. Υπάρχουν σήμερα σπουδαίοι σύγχρονοι αερομοντελιστές και υπάρχουν κορυφαίοι παλαιοί, η πείρα των οποίων είναι κρίμα να μένει  ανεκμετάλλευτη. Τονίζω ότι οι τελευταίοι διακρίνονται για την προθυμία τους εναντι των νεωτέρων. Παράδειγμα  ο αρχιμηχανικός Παναγιώτης Σοφός ή ο αρχιθεωρητικός Γιάννης Κωνσταντακάτος.

6. Δεν έχω πείρα των ελληνικών πραγμάτων. Έζησα όλη μου τη ζωή στο εξωτερικό, προσηλωμένος στον κλάδο του CL. Και αυτή η πείρα μου λέει ότι τα πάντα εξαρτώνται από την προσωπική πρωτοβουλία και το προσωπικό μεράκι. Μια αερολέσχη μπορεί να διαπρέπει με μισή ντουζίνα μελών !

7. Το πρόσφατο παράδειγμα της Λάρισας πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους.

8.  Αγαπητέ Νίκο Νταναβάρα, σε ευχαριστώ θερμά για τα συγκινητικά σου λόγια. Με νέους σαν κι εσένα, και υπάρχουν πολλοί κοντά σου, ο ελληνικός αερομοντελισμός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, εκτός από τη Γραφειοκρατία.

Α.Ζ
 

Envoyé de mon iPad


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Μιχάλης Λουκάκης στις Τρίτη, 13 Ιούλ 2021, 16:25:33
  
Παράθεση
Mιχάλη καλημέρα, νομίζω τα είπες ΟΛΑ... +++1   :thumbs up:  :thumbs up:  :thumbs up:
..., γιααα να δουμε...

  Χρησταρας

Χαχαχαχα τα είπα ΟΛΑ..... ναι το έχω αυτό το ελάττωμα..... λέω πολλά😂
Καλύτερα όμως να μην περιμένουμε να δούμε......
.......γιααααα να κάνουμε.... 😉


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 06:45:37
Το θέμα έχει απογειωθεί. (και ακόμα δεν τσακώθηκε κανείς....περίεργο   χα...χα...χα)

Ελάτε να γράψετε όλοι. Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος (και μερικοί πολύ) βγαίνουν συμπεράσματα.

Συνεχίστε

Περιμένω να  διαβάσω την προσωπική ιστορία κάποιου συνάδελφου, που δεν έχει εμπλακεί στον αγωνιστικό τομεα, ή που είχε εμπλακεί αλλά σταμάτησε. Ποιοί ήταν οι λόγοι.
Ψυχανάλυση κάνουμε δεν είναι ντροπή να πούμε πως αισθανόμαστε.

Και θα πάμε καλύτερα αν σπάσουμε τον φαύλο κύκλο που λέει:
Μαμά τα άλλα παιδάκια δεν με παίζουνε
Γιατί ; Γιατί τα βρίζω
Και γιατί τα βρίζεις; Γιατί δεν με παίζουνε

Και θα πάμε επίσης καλύτερα αν μάθουμε την αγελάδα που βγάζει το καλό γάλα να μην αναποδογυρίζει στο τέλος την καρδάρα


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Κώστας Τριανταφύλλου στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 09:38:09
Φίλε Γιάννη καλημέρα

Μία αγελάδα που γνωρίζουμε ότι βγάζει το καλό γάλα την φροντίζουμε ,την περιποιούμαστε και την προσέχουμε
για να βγάλει ακόμη καλύτερο.

Αυτό λέει η κοινή λογική. Αντίθετη αυτοκαταστροφική  συμπεριφορά μπορεί να σημαίνει πολλά.!!!!!!!!

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η αγελάδα παρόλη την άσχημη συμπεριφορά που δέχεται συνεχίζει να βγάζει το καλό γάλα
απλώς μερικοί για εγωιστικούς λόγους χάνουν την ευκαιρία να το γευτούν.

Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 10:19:44
Φίλε Κώστα

όταν μιλάω για την αγελάδα δεν εννοώ κάποιο από τα σωματεία μας, αλλά συγκεκριμένα άτομα, που στο τέλος τα χαλάνε.

Μόλις έχω ακόμα λίγα μηνύματα, θα κάνω μία μικρή αναφορά.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: eolos30 στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 11:00:41


                           Ενίσχυση των θεσμών. Ο λογικός δρόμος.


                   Δεν είναι επιτρεπτό , δεν είναι ηθικό να παραπονιέμαι
                                            για τους θεσμούς (σύλλογοι, ομοσπονδία) και να μην συμμετέχω ενεργά στη λειτουργία τους.

                        Οι σκανδιναβικές χώρες είναι τόσο μπροστά γιατί
                                                       εμπιστεύονται, σέβονται και ο ένας τον άλλο και την οργάνωσή τους.

                                        Δεν μου αρέσει κάτι?
                                                        Να μπω μέσα και να το αλλάξω με τη συμμετοχή μου.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 16:41:18
Ενώ ακόμα περιμένουμε κι’ άλλα μηνύματα με αναλύσεις «που πάει ο αγωνιστικός αερομοντελισμός» προτείνω να ξεκινήσουμε παράλληλα και το παρακάτω συναφές θέμα:

Το καταστατικό της ΕΛΑΟ προβλέπει
9.3 ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Το ∆.Σ. µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφασή του, µπορεί να συγκροτεί επί µέρους επιτροπές προς υποβοήθηση του έργου του. (Χωρίς εκλογές).

Θα δεχθούμε λοιπόν ότι μπορούν να συσταθούν υποεπιτροπές για κάθε αγωνιστική κατηγορία. Ο στόχος  κάθε επιτροπής θα είναι η συλλογή προτάσεων προς σύνταξη ενός master plan ανάπτυξης με τεχνικά και οικονομικά στοιχεία.

Οποιος λοιπόν επιθυμεί να συνδράμει στην προσπάθεια, τον παρακαλώ να μας γνωρίσει το όνομά του, ή  και να προτείνει ονόματα συναδέλφων προκειμένου να επανδρώσουν την κάθε υποεπιτροπή.

Το πλεονέκτημα μίας τέτοιας επιτροπής είναι ότι όλοι γνωρίζουν λεπτομερώς το αντικείμενο και όλοι θα ενδιαφέρονται να προωθηθεί η κατηγορία που τους αρέσει.

Δεν προτείνω πλαφόν στον αριθμό των συμβούλων.  Από μονοπρόσωπη έως πολυπληθής

Και σε δεύτερη σκέψη, θα πω τα εξής:  Εστω ότι οι έμπειροι συνάδελφοι, δεν θέλουν να είναι μέλη μιας επίσημης υποεπιτροπής.

Τότε ας συνεργαστούν ατύπως. Η γέννεση και συλλογή προτάσεων δεν προσκρούει σε κανένα νόμο ούτε απαιτείται επίσημο σχήμα. Ελευθερία ιδεών.

Αν κάποιος  δεν θέλει να δημοσιοποιήσει την ιδέα του ας την στείλει με προσωπικό μήνυμα σε αυτόν που θα αναλάβει τη θέση του συντονιστή.  

Καμμία πρόταση, καμμία ιδέα δεν είναι δευτερευούσης σημασίας. Ολες πρέπει να τεθούν στο τραπέζι, και θα προωθηθούν αρμοδίως στην ΕΠΑΕ προς αξιολόγηση. Ας μην ξεχνάμε και τα αιρετά όργανα.

Περιμένω τον αντίλογο: «Οταν στην  Ελλάδα δεν θέλεις θα πάει κάτι μπροστά, το αναθέτεις σε μία επιτροπή».

Η διαφορά είναι ότι δεν θα αναθέσουμε τίποτα. Ως εθελοντές θα εργαστούν όσοι πιστοί προσέλθουν.
Σύνθημα: όχι γκρίνια, … ούτε ευχές, …. μόνο εργασία


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: GRELE στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 17:00:08

Το καταστατικό της ΕΛΑΟ προβλέπει
9.3 ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Το ∆.Σ. µε ειδικά αιτιολογηµένη απόφασή του, µπορεί να συγκροτεί επί µέρους επιτροπές προς υποβοήθηση του έργου του. (Χωρίς εκλογές).

Θα δεχθούμε λοιπόν ότι μπορούν να συσταθούν υποεπιτροπές για κάθε αγωνιστική κατηγορία.


Ας περιμενουμε λοιπον να δουμε εαν θα υπαρξει αυτη η αιτιολογημενη αποφαση του εκλεγμενου Δ.Σ. της ΕΛΑΟ και βλεπουμε.
Μεχρι τοτε υποθετω οτι δεν βλαπτει να ακουμε και το "μακρυ" και το "κοντο" του καθενος !
Βασιλης Παπαδοπουλος


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Κώστας Τριανταφύλλου στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 17:18:01
Και άλλες επιτροπές  ??

Και άλλη γραφειοκρατία ??

Υπάρχει Επιτροπή η οποία  υποτίθεται επικοινωνεί  και  συνεργάζεται με τούς υπεύθυνους των σωματείων [εδώ γελάνε !!!]


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Κώστας Τριανταφύλλου στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 17:29:10
Αν το εκλεγμένο μέλος της ΕΛΑΟ θεωρεί ότι οι απόψεις που εκφράζουν εδώ οι συνάδελφοι αερομοντελιστές
είναι το ΜΑΚΡΥ και το ΚΟΝΤΟ του καθενός ,μπορούμε να προβλέψουμε που θα καταλήξει η όλη προσπάθεια.

Οπότε πιστεύω ότι δεν έχει κανένα νόημα η περαιτέρω παρέμβαση στο θέμα.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 18:38:19
Αγαπητέ φίλε Κώστα

πριν αλέκτωρ λαλήσει;

Θα επαναλάβω την τελευταία  μου γραμμή.

όχι γκρίνια, … ούτε ευχές, …. μόνο εργασία

Η γρίνια και οι ευχές προσομοιάζουν στο μακρύ και στο κοντό. 

Η εργασία είναι κάτι το διαφορετικό, πρέπει να τόχεις μέσα σου και να το έχεις αποδείξει στην υπόλοιπη ζωή σου.

Γιατί δεν εκπλήσσομαι που προτρέποντας τον κάθε ενδιαφερόμενο να βοηθήσει, έχω γίνει δακτυλοδυκτούμενος;
 


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 18:57:54
Καταρχήν έχουμε κανένα νέο για το αγωνιστικό πρόγραμμα απο την υπάρχουσα επιτροπή ? κοντέυει να χειμωνιάσει απο την παγωμάρα και δεν εχουμε κάν εικόνα που? ποτε? με τί μεσα?Ακούσαμε και για Entry fee τι θα συμπεριλαμβάνει ?Τις ανάγκες του αγώνα και των αθλητών ? η τις καρέκλες και τα τραπέζια ?
Ας ξεκινήσουμε με αυτην την επιτροπή γιατί κατα πάσα πιθανότητα μπορώ να προτείνω το πειρατικό κυάλι! Και μακρύ και κοντό γίνεται για να κάνει το κατάλληλο  focus και Ζουμ!


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 19:22:16
Καταρχήν έχουμε κανένα νέο για το αγωνιστικό πρόγραμμα απο την υπάρχουσα επιτροπή ? κοντέυει να χειμωνιάσει απο την παγωμάρα και δεν εχουμε κάν εικόνα που? ποτε? με τί μεσα?Ακούσαμε και για Entry fee τι θα συμπεριλαμβάνει ?Τις ανάγκες του αγώνα και των αθλητών ? η τις καρέκλες και τα τραπέζια ?
Ας ξεκινήσουμε με αυτην την επιτροπή γιατί κατα πάσα πιθανότητα μπορώ να προτείνω το πειρατικό κυάλι! Και μακρύ και κοντό γίνεται για να κάνει το κατάλληλο  focus και Ζουμ!

και εκτός θέματος και γκρίνια και ειρωνία


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Anton53 στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 21:58:15
Χαίρομαι για την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΑΑ.

Είμαι πρόθυμος να συμβάλω στην προσπάθεια, στον τομέα της ειδικότητάς μου (F2B+Carriers): αλλά και ευρύτερα, στο μέτρο των δυνατοτήτωνμου,

υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλισθεί, άπαξ της εβδομάδος τουλάχιστον, η χρήση της ιστορικής πίστας Τατοίου της ΕΑΑ,

ή, εν πάση περιπτώσει, άλλης αναλόγως κατάλληλης.

Α. Ζέρβας

Envoyé de mon iPad


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Pantelis Papageorgiou στις Τετάρτη, 14 Ιούλ 2021, 22:34:41
Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου κακή η ιδέα συστάσεως υποεπιτροπών. Με την προϋπόθεση ότι θα επιλεγούν σοβαροί άνθρωοποι με γνώση (πραγματική) του αντικειμένου και η ΕΛΑΟ θα τις χρησιμοποιήσει για τον σκοπό που θα συσταθούν. Επίσης να αντιμετωπιστούν από την ΕΠΑΕ με ανοιχτό μυαλό και θέληση για να προωθηθούν οι κατηγορίες.

Δηλώνω εθελοντής


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Μιχάλης Λουκάκης στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 00:07:08
Η ιδέα των ομάδων εργασίας ή υποεπιτροπων δεν είναι απλά μια καλή ιδέα. Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος λειτουργίας πιυ μπορεί να αποδώσει. Άλλωστε έτσι είναι οργανωμένες ολες οι επιτυχημένες καταστάσεις. Είτε πρόκειται για οργανώσεις όπως οι ομοσπονδίες είτε για επιχειρήσεις. Το καλό αποτέλεσμα έρχεται πάντα μόνο απο συλλογική δουλειά και όχι από ατομικές προσπάθειες...και σε μια συλλογικότητα όπως ένα σωματείο ή μια Ομοσπονδία, το αποτέλεσμα θα το καρπωθούν όλοι....
 Η εμπλοκή όλων όσων ενδιαφέρονται να βελτιωθεί και αναπτυχθεί μια κατάσταση, ανεξαρτήτου της εμπειρίας τους ή των ικανοτήτων τους μόνο καλό μπορεί να φέρει... τα ιστορικά παραδείγματα είναι άπειρα...
Όπως σοφά ανέφερε ο κύριος Κωνσταντακατος, καμμία ιδέα δεν είναι δευτερεύουσα. Θα το επεκτείνω λέγοντας ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να προσφέρει. Άλλωστε γιατί να μπει κριτήριο και από ποιόν, αν το ζητούμενο είναι η συλλογική δουλειά;  Βέβαια δεν είναι εύκολο να υπάρξει πάντα καλή,ξεκάθαρη και ακριβής συνεννόηση (είμαστε και Ελληνες) αλλά όταν έχει συμφωνηθεί ότι είμαστε όλοι ταγμένοι προς ενα κοινό όραμα, όλα τα προβλήματα θα μπορούν να λυθούν με ειλικρινή κουβέντα.
Επίσης βρίσκω εξαιρετική την πρόταση του κ. Κωνσταντακατου να αρχίσει αυτή η διαδικασία έστω και άτυπα. Άλλωστε έχει αρχίσει ήδη..... εδώ....Η συλλογική συνείδηση και θέληση δεν είναι απλά σύμφωνη με τους νόμους, είναι και υπεράνω αυτών! Διότι οι νόμοι σε μια ανθρώπινη και δημοκρατική κοινωνία που είμαστε(!!) πηγάζουν από τη συλλογικότητα. Η ροή είναι από κάτω προς τα πάνω.....και η ευθύνη σε όλους....απλά ξεχνιόμαστε καμιά φορά...(δεν είμαι αιθεροβάμων...)
Θεωρώ σημαντικό πρώτο βήμα να γνωριστούμε (όσοι δεν γνωριζόμαστε) σαν άνθρωποι γιατί είναι αλλιώς οταν ξέρεις ποιος είναι ο άλλος (τα βασικά τουλάχιστον) και από πια αφετηρία μιλάει....

Ο κρητικός....
ΥΓ:Εγώ το είπα το "ΜΑΚΡΥ" μου πάλι.... πιστέψτε προσπαθώ να το κάνω "ΚΟΝΤΟ" αλλά δεν τα καταφέρνω. Ζητώ ταπεινά συγνωμη, ίσως είναι κάποιο απωθημένο!!😂😂😂


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 00:53:53
Καταρχήν έχουμε κανένα νέο για το αγωνιστικό πρόγραμμα απο την υπάρχουσα επιτροπή ? κοντέυει να χειμωνιάσει απο την παγωμάρα και δεν εχουμε κάν εικόνα που? ποτε? με τί μεσα?Ακούσαμε και για Entry fee τι θα συμπεριλαμβάνει ?Τις ανάγκες του αγώνα και των αθλητών ? η τις καρέκλες και τα τραπέζια ?
Ας ξεκινήσουμε με αυτην την επιτροπή γιατί κατα πάσα πιθανότητα μπορώ να προτείνω το πειρατικό κυάλι! Και μακρύ και κοντό γίνεται για να κάνει το κατάλληλο  focus και Ζουμ!

και εκτός θέματος και γκρίνια και ειρωνία

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω και να πω οτι είναι και  εντός θέματος και υπέροχα θέματα για συζήτηση και καταρχήν επίκαιρα, εκτός  όλων των άλλων συζητήσεων που θα ακολουθήσουν σαν προτάσεις!
Τρεχουν ήδη αυτά τα  θέματα που σίγουρα δεν θα συζητηθούν τελευταία.
Εκτός εαν εχουν παρθεί ήδη αποφάσεις για φέτος και απλά προτείνεται τις υποεπιτροπές για να συζητηθούν στο βαθύ μέλλον και να κατατεθούν αποψεις για δευτερέυοντα θέματα.
Ενημερώστε μας και δηλώνω ευχαρίστως εθελοντής και θα συζητήσω όπως πάντα ευγενικά το μακρύ και το κοντό σας!Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 07:00:23
Ολοι οι Ελληνες αερομοντελιστές ευχαριστούν τους πρώτους εθελοντές, που δείχνουν και τις ηγετικές τους ικανότητες.

Θα δώσω την βοήθεια του κοινού. Σε μία ομάδα εργασίας, κάθ’ ένας μπορεί να έχει μία μικρή ξεχωριστή διαίσθηση που είναι απαραίτητη για την σύνθεση της τελικής πρότασης.

Ζητήστε την συμμετοχή όσων περισσότερων συναδέλφων γνωρίζετε ότι μπορούν να προσφέρουν, ακόμα και με απλό χτένισμα των προτάσεων.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Anton53 στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 11:34:15
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Συμφωνώ με τον κ. Λουκάκη.
Πρώτο βήμα : η συνάντηση των εθελοντών, κατά προτίμηση, μετά τις διακοπές.
Ας πούμε, εντός του Σεπτεμβρίου.
Η ΕΑΑ θα αναλάβει την ανακοίνωση της σχετική.ς ειδοποίησης.

Και εύχομαι να λήξουν οι διχόνοιες, όσο το επιτρέπει η ανθρώπινη φύση…
Στο χέρι μας είναι !

Envoyé de mon iPad


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Μιχάλης Λουκάκης στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 15:24:34
Προς το παρόν ίσως να είναι καλύτερα να μη βιαστούμε με γενικά καλέσματα.... Ακόμα δεν έχουν εκφραστεί αρκετοί συνάδελφοι... σε άλλα πρόσφατα θέματα η συζήτηση κλιμακώθηκε γρήγορα σε 15 και πλέον σελίδες.... Ας διαφανεί πρώτα ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για συζήτηση για όλα και αυτό τον προτεινόμενο τρόπο ανταλλαγής απόψεων και σύνθεσης προτάσεων (ή κάποιο άλλο) και μετά μπορεί να οργανωθεί μια συνάντηση ενδιαφερομένων...
Προς το παρόν (σε αναμονή έκφρασης ενδιαφέροντος από περισσότερους) ίσως είναι χρήσιμο όσοι δεν γνωριζόμαστε να κάνουμε κάποιες προσωπικές επαφές και με τη χρήση της διαθέσιμης τεχνολογίας που ελαχιστοποιεί το πρόβλημα της απόστασης... Προσωπικά θα το επιδιώξω τις επόμενες μέρες  να έρθω σε επικοινωνία με όσους μπορέσω...


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Αντώνης Σπύρου στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 19:01:03
Δηλώνω παρών σε ότι χρειαστει


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: KOSTAS.CAS στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 19:05:01
Και εγώ μέσα, για να δούμε.... :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κουρμπάνης στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 19:23:52
Αγαπητοί φίλοι αερομοντελιστές -αεραθλητές,

Εννοείται πως κι εγώ είμαι μέσα! Και διατεθειμένος να βοηθήσω την πρόοδο του ελληνικού αερομοντελισμού όσο περισσότερο μπορώ!
Αρκεί φυσικά η όποια προσπάθεια να γίνεται με μοναδικό στόχο το καλό του συνόλου! Ας πάμε λοιπόν με έργα  μπροστά τον αεραθλητισμό στη χώρα μας!
Με εκτίμηση,
Γιάννης Κουρμπάνης.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Mandarakas Andreas στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 19:33:09
Σε ότι αφορά την κατηγορία FAI F5J είμαι πρόθυμος να βοηθήσω όπως μπορώ ώστε να πάμε ένα βήμα παραπέρα την συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων λόγω της δυναμικής των συμμετεχόντων και του ενδιαφέροντος που υπάρχει στην χώρα μας εν γένει.
Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από το εξωτερικό,το ενδιαφέρον υπάρχει για την χώρα μας από ξένους αθλητές (σαν διοργάνωση αγώνων αλλά κ σαν τουριστικός προορισμός) κ το επίπεδο είναι ήδη ψηλά.
Συνεργασία και σύμπνοια χρειάζεται για το κοινό ώφελος όλων.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Νίκος Νταναβάρας στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 19:45:35
Καλησπέρα σε όλους

Βρίσκοντας λίγο χρόνο από τις δουλειές θα ήθελα να γράψω και γω ένα <<κοντό>>  καθώς <<μακρύ>> είχα γράψει πριν 3 μέρες.

Κύριε Γιάννη πολύ ωραία η πρόταση σας η οποία μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα στην αερομοντελιστική μας κοινότητα, θα ήθελα και γω να συμμετάσχω στις υποεπιτροπές και να βοηθήσω όπως μπορώ ! Είμαι στην διάθεση σας!

ΥΓ. Μιλώντας με τον πατέρα μου ο οποίος δεν μπαίνει στο φόρουμ εδώ και χρόνια και αναλύοντας του το σκεπτικό σας, δηλώνει και αυτός πρόθυμος να βοηθήσει.

Νίκος Νταναβάρας - Παντελής Νταναβάρας  ΠΑΡΟΝ !


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: giamous στις Πέμπτη, 15 Ιούλ 2021, 23:06:58
Καλησπέρα Φίλοι.

Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία θα ήθελα να δηλώσω και εγώ με την σειρά μου την διαθεσιμότητα μου για αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία.

Ιωάννης Μουστάκης


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: argiris_big στις Παρασκευή, 16 Ιούλ 2021, 09:59:38
Αν νομιζετε οτι καπου μπορω να βοηθησω , μεσα και εγω   :)


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: eolos30 στις Παρασκευή, 16 Ιούλ 2021, 10:27:52

     Γιατι οχι.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: MOGOLOS στις Παρασκευή, 16 Ιούλ 2021, 13:21:25
"Να μαζευτούμε 5-6 να φτιάξουμε μια τριμελής επιτροπή..."

Βαμβακούλας 80'-90'

χαχαχαχαχαχα


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: G.Skargiotis στις Παρασκευή, 16 Ιούλ 2021, 19:03:59
Σε ότι τίποτε έχει να κάνει με την ανάπτυξη του αερομοντελισμού και  ειδικότερα του αθλητικού δηλώνω παρών !


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Παρασκευή, 16 Ιούλ 2021, 20:25:19
καλή ιδέα κύριε πρόεδρε της ΕΑΑ.

Και επειδή ο αγωνιστικός αερομοντελισμός πάει... .....Σέρρες,

να προτείνω τον διαχωρισμό των κατάλληλων αεροδιαδρόμων για την διεξαγωγή μονο αγώνων αερομοντελισμού (διαχωρισμό  κατάλληλων αεροδιαδρόμων από τα άλλα αεραθλήματα) .
Να εργαστούμε για την αναγνώριση αεροδιαδρόμων που κάναμε σε αυτά αγώνες τα τελευταία 10 χρόνια.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Παρασκευή, 16 Ιούλ 2021, 23:24:12
Πολύ δυσκολα θα βρεθούν χωροι με τις προϋποθέσεις που ζητούν.Τεραστια συζητηση .....Αληθεια εχει δοθεί παράταση στο να κατατεθούν  τα δικαολογητικά?
Βλέπω να πέφτει μεγάλη αποχή απο ιδιωτες και οχι μονο.Και μετά μας βλέπω για πολύ περιορισμένες επιλογές.
Βασικότατο στοιχείο οι χωροι που θα φιλοξενούν αγώνες να εχουν δραστηριότητα αερομοντελιστική.Το αστείο πέιραμα ....... (  το λέω ευγενικά...)στα scale τα τελευταία χρόνια το έχει αποδειξει περίτρανα.Ουτε ίχνος αερομοντελιστών και θεατών!Κανενα μάτι θεσμικό δεν πήρε όμως προτωβουλία και να ενδιαφερθεί!Θα παρει κανεις προτωβουλία να ασχοληθούν η δεν χρειάζεται?


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 07:39:41
καλή ιδέα κύριε πρόεδρε της ΕΑΑ.

Και επειδή ο αγωνιστικός αερομοντελισμός πάει... .....Σέρρες,

να προτείνω τον διαχωρισμό των κατάλληλων αεροδιαδρόμων για την διεξαγωγή μονο αγώνων αερομοντελισμού (διαχωρισμό  κατάλληλων αεροδιαδρόμων από τα άλλα αεραθλήματα) .
Να εργαστούμε για την αναγνώριση αεροδιαδρόμων που κάναμε σε αυτά αγώνες τα τελευταία 10 χρόνια.

Κύριε Παπαγιάννη,
η ευθύνη για την πιστοποίηση χώρων αερομοντελισμού ξεκινάει απο τα σωματεία, και τελειώνει με ενεργειες της Ομοσπονδίας.
Ενας χώρος μπορεί να πιστοποιηθεί για περισσότερα από ενα αεραθλήματα, μεταξύ των οποιων και ο αερομοντελισμός.
Η πιστοποίηση χρειάζεται για να χρησιμοποιηθεί για αγώνα. Μία, δύο, τρεις φορές το έτος;


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 07:43:54
Ουτε ίχνος αερομοντελιστών και θεατών! Κανενα μάτι θεσμικό δεν πήρε όμως προτωβουλία και να ενδιαφερθεί!Θα παρει κανεις προτωβουλία να ασχοληθούν η δεν χρειάζεται?
Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε εδώ. Να αυξηθούν οι συμμετοχές. Οσον αφορά τους θεατές, είναι θέμα του τοπικού σωματείου να βγάλει ανακοίνωση.
Οι αρμοδιότητες/υποχρεώσεις της επιτροπής αερομοντελισμού είναι γραμμένες στα επίσημα έγγραφα.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 07:44:24
Σε ότι τίποτε έχει να κάνει με την ανάπτυξη του αερομοντελισμού και  ειδικότερα του αθλητικού δηλώνω παρών !

Ευχαριστούμε πολύ


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: mastoras στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 09:19:30
Χρήσιμο θα ήταν γνωρίζουμε τους Αθλητικούς Συλλόγους που παρουσιάζουν μικρή η μεγάλη δραστηριότητα στον Αθλητικό Αερομοντελισμό, και σύμφωνα με τον αριθμό συμμετεχόντων [στην λίστα δεξιά] αθλητών στους αγώνες του 2019 είχαν δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη της Νέας Επιτροπής Αερομοντελισμού.

Συμπεριλαμβάνονται και οι συμμετοχές των FPV RACING DRONE όπου καθώς οι συμμετέχοντες σε αυτούς τους αγώνες, Αθλητές των Αθηνών δεν έχουν σύλλογο και είναι ενταγμένοι στην δύναμη της Αεραθλητική Ενωση Μαγνησίας.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: G.Skargiotis στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 13:38:30
Σε ότι τίποτε έχει να κάνει με την ανάπτυξη του αερομοντελισμού και  ειδικότερα του αθλητικού δηλώνω παρών !

Ευχαριστούμε πολύ

Επίσης
Και μια διευκρίνιση προς όλους και όλα τα αεροαθηκηκα σωματεια
Ο   εξοπλισμός που  έχουμε σχεδιάσει και κατασκευάσει  για  τους αγωνες F5J και όχι μόνο είναι διαθέσιμος σε όλους που θα θελήσουν να διοργανώσουν αγωνες - εκδηλώσεις  με βασική προϋπόθεση την καλή διάθεση για  ουσιώδη συνεργασία για το καλό του αερομοντελισμου και την ανάπτυξη του !!


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 15:35:53
Ουτε ίχνος αερομοντελιστών και θεατών! Κανενα μάτι θεσμικό δεν πήρε όμως προτωβουλία και να ενδιαφερθεί!Θα παρει κανεις προτωβουλία να ασχοληθούν η δεν χρειάζεται?
Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε εδώ. Να αυξηθούν οι συμμετοχές. Οσον αφορά τους θεατές, είναι θέμα του τοπικού σωματείου να βγάλει ανακοίνωση.
Οι αρμοδιότητες/υποχρεώσεις της επιτροπής αερομοντελισμού είναι γραμμένες στα επίσημα έγγραφα.

Για να αυξηθούν οι συμμετοχές πρεπει να επιλέξουν σωστά που θα δίνουν τους αγώνες και οχι που θέλουν και εχουν λόγους.Ξερουμε πολύ καλά πως δεν γίνεται αυτην την στιγμή.....Δεν ακολουθούν τις υποχρεώσεις που ειναι γραμμενες στα επίσημα έγγραφα......Τωρα με τα νέα μετρα αλλάζει ακόμα προς το χειρότερο.Πανε να χάσουν και άλλους αθλητες! Να γίνει συζήτηση να  λυθούν αυτά .Ειναι τα βασικότερα!Γίνονται κατ'επανάληψη ''λάθη'' . :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 17:01:05

Για να αυξηθούν οι συμμετοχές πρεπει να επιλέξουν σωστά που θα δίνουν τους αγώνες και οχι που θέλουν και εχουν λόγους.Ξερουμε πολύ καλά πως δεν γίνεται αυτην την στιγμή.....Δεν ακολουθούν τις υποχρεώσεις που ειναι γραμμενες στα επίσημα έγγραφα......Τωρα με τα νέα μετρα αλλάζει ακόμα προς το χειρότερο.Πανε να χάσουν και άλλους αθλητες! Να γίνει συζήτηση να  λυθούν αυτά .Ειναι τα βασικότερα!Γίνονται κατ'επανάληψη ''λάθη'' . :thumbs up:

Κύριε Γιαννετάκη,
παρακαλούμε να αποσαφηνίσετε αυτά που λετε, εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω ποιές είναι οι υποχρεώσεις που δεν ακολουθούν,  ποια είναι τα νέα μέτρα που αλλάζει ακόμα προς το χειρότερο, γιατί θα χάσουν κι' άλλους αθλητές, ποιά είνια τα λάθη που γίνονται κατ' επανάληψη.
Δεν θα διορθωθεί τίποτε αν μιλάμε αόριστα.
ευχαριστώ


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 18:22:50

Για να αυξηθούν οι συμμετοχές πρεπει να επιλέξουν σωστά που θα δίνουν τους αγώνες και οχι που θέλουν και εχουν λόγους.Ξερουμε πολύ καλά πως δεν γίνεται αυτην την στιγμή.....Δεν ακολουθούν τις υποχρεώσεις που ειναι γραμμενες στα επίσημα έγγραφα......Τωρα με τα νέα μετρα αλλάζει ακόμα προς το χειρότερο.Πανε να χάσουν και άλλους αθλητες! Να γίνει συζήτηση να  λυθούν αυτά .Ειναι τα βασικότερα!Γίνονται κατ'επανάληψη ''λάθη'' . :thumbs up:

Κύριε Γιαννετάκη,
παρακαλούμε να αποσαφηνίσετε αυτά που λετε, εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω ποιές είναι οι υποχρεώσεις που δεν ακολουθούν,  ποια είναι τα νέα μέτρα που αλλάζει ακόμα προς το χειρότερο, γιατί θα χάσουν κι' άλλους αθλητές, ποιά είνια τα λάθη που γίνονται κατ' επανάληψη.
Δεν θα διορθωθεί τίποτε αν μιλάμε αόριστα.
ευχαριστώ
Επιλεκτικά? δυο χρονιές στην Καρδίτσα και μετά επιλεκτικά? Εδεσσα 600 χιλιόμετρα μακρια για τους περισσότερους ,περισσότερες μερες ! με πολύ λίγες συμμετοχες ....κριτηρίου και ούτε....και στις δυο συμπηκνωμένες κατηγορίες με τα τζετ που δεν εγιναν τελικά συν όλα τα αλλα που εχουμε περιγράψει σαν οργάνωση .
Φετος δηλώσαν οτι θα γίνει στο μονο αδειοδοτημένο αερδρόμιο στις Σερρες.Παλι θα σας τα λέμε?Δεν τα ξέρετε ?Αοριστα ειναι όλα αυτα?
Οι νεοι κανονισμοί αναγκάζουν αλλη μια χρονιά να γινουν όλα μακριά απο τους περισσότερους αθλητές.Αλλη μία χρονιά πολύ αρνητική σε όλα με πολλά προβλήματα στον κόσμο οικονομικά .
Την ξεχνάμε και αυτη την χρονιά μαζί με τις αλλες?
Ετσι θα μαζέψουμε συμμετοχές?
Υπάρχει πλάνο να εχουν υπόψην ποιοι ειναι κατάλληλοι χωροι για να μαζέψουν συμμετοχές?
Θα το ρίξουμε οτι απο φέτος  ακολουθόυμε τις οδηγίες?
Τι επιλογές εχουμε να προτείνουμε απο την προτωβουλία που πήρατε να συζητήσουμε και να εισακουστούν αφού δεν υπαρχουν επιλογές αλλα μόνο η Σέρρες.

Οταν ρωτώ με το (επιλεκτικά?) εάν ηταν.Με τι κριτήριο επέλεξαν τους οποιους συλλόγους δηλώσαν οτι θέλουν να τους διοργανώσουν?  (Απο αυτους που έχουν απομείνει οτι θέλουν.....)
Υπάρχει ομάδα που να πάει να τσεκαρει ελλείψεις ? εαν τηρούσε τις απαιτήσεις που χρειάζονται οι αγώνες?
Αυτή η ομάδα απολογείται πουθενά εαν δεν εκανε σωστά την δουλειά της?Εκανε debriefing η το μόνο που εχει σημασία ειναι να πούν ...το κάναμε και φετος το αεραθλητικό εργο με ξένα κόλλυβα.Χειροκροτήστε μας!
Με την δική μου οπτική διαπίστωσα το (αποφασίζουμε και διατάζουμε!)

Και εγω ευχαριστώ!


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 18:50:06
Κύριε Γιαννετάκη,
Το τελευταίο σας μήνυμα, όπως και ενός άλλου συναδέλφου, μου θυμίζει λίγο το ανέκδοτο με τον γρύλλο.
Και το έχουμε ακούσει πολλές φορές.
Δεν έχω διάθεση να συνεχίσω με ανέκδοτα, αοριστίες, και ράδιο αρβύλα.
Εγώ άνοιξα το θέμα, εγώ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ.
Ότι και να γραφτεί εδώ πλέον δεν θα έχει επίσημη κατάληξη όπως είχα στοχεύσει ούτε θα αναλωθώ σε απαντήσεις, σε θέματα που εξ επίτηδες επαναλαμβάνουν γιατί έτσι δίνουν μπόϊ στην προσωπικότητά τους.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους που ακολούθησαν την αρχική μου πρόσκληση με ελπίδα και όρεξη.
Και συνεχίστε εσείς οι λίγοι να γκρινιάζετε αν αυτό σας κρατάει όρθιους. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να εννοήσετε την διαφορά του χτίζω ή γκρεμίζω.
Προτάσεις ζήτησα όχι γκρίνια
ΤΕΛΟΣ ... ΤΕΛΟΣ ... ΤΕΛΟΣ.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Yiannis_S στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 19:57:44
δηλωνω παρον ως εθελοντης, εαν μπορω να βοηθησω σε κατι ευχαριστως


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 20:18:44
Κύριε Κωνσταντακάτο,
μήπως να ανεχθούμε μία τελευταία κριτική από κάποιον που έχει αποδείξει πολύχρονη αγάπη παρουσία και στήριξη στους αγώνες;
(Συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου στις Σέρρες στην μεγάλη κατηγορία των κατασκευαστών)

Αργυρή,
τα έχουμε συζητήσει από κοντά . Αυτά τα εργαλεία έχουμε. Να κάνουμε προσπάθεια μια φορά να δούμε αν μπορούμε να φτιάξουμε κάτι να πετάξει;

Στο τέλος όλοι θα χάσουμε. Επαναλαμβάνω ο Ελληνικός αερομοντελισμός έχει καταστραφεί και υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα και καταστάσεις που φέρουν την ευθύνη.
Εγώ κρατάω ότι ο κύριος Γιαννετάκης  προτείνει αυτή η ομάδα να κάνει debriefing και να ενημερώνει με feedback στην βάση= όσοι δείξαμε ενδιαφέρον.


Ακόμα δύο προτάσεις:
1, ο γραπτός λόγος υστερεί του προφορικού και δημιουργούνται πάντα παρεξηγήσεις καλή ώρα. Προτείνω η επιτροπή αυτη να συλλέγει προτάσεις και ερωτήματα μέσω zoom

2....να μη γίνονται αγώνες σε ημερομηνίες που έχει Formula1


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Σάββατο, 17 Ιούλ 2021, 20:33:45

Για να αυξηθούν οι συμμετοχές πρεπει να επιλέξουν σωστά που θα δίνουν τους αγώνες και οχι που θέλουν και εχουν λόγους.Ξερουμε πολύ καλά πως δεν γίνεται αυτην την στιγμή.....Δεν ακολουθούν τις υποχρεώσεις που ειναι γραμμενες στα επίσημα έγγραφα......Τωρα με τα νέα μετρα αλλάζει ακόμα προς το χειρότερο.Πανε να χάσουν και άλλους αθλητες! Να γίνει συζήτηση να  λυθούν αυτά .Ειναι τα βασικότερα!Γίνονται κατ'επανάληψη ''λάθη'' . :thumbs up:

Κύριε Γιαννετάκη,
παρακαλούμε να αποσαφηνίσετε αυτά που λετε, εγώ τουλάχιστον δεν καταλαβαίνω ποιές είναι οι υποχρεώσεις που δεν ακολουθούν,  ποια είναι τα νέα μέτρα που αλλάζει ακόμα προς το χειρότερο, γιατί θα χάσουν κι' άλλους αθλητές, ποιά είνια τα λάθη που γίνονται κατ' επανάληψη.
Δεν θα διορθωθεί τίποτε αν μιλάμε αόριστα.

ευχαριστώ

Κύριε Γιαννετάκη,
Το τελευταίο σας μήνυμα, όπως και ενός άλλου συναδέλφου, μου θυμίζει λίγο το ανέκδοτο με τον γρύλλο.
Και το έχουμε ακούσει πολλές φορές.
Δεν έχω διάθεση να συνεχίσω με ανέκδοτα, αοριστίες, και ράδιο αρβύλα.
Εγώ άνοιξα το θέμα, εγώ ΤΟ ΚΛΕΙΝΩ.
Ότι και να γραφτεί εδώ πλέον δεν θα έχει επίσημη κατάληξη όπως είχα στοχεύσει ούτε θα αναλωθώ σε απαντήσεις, σε θέματα που εξ επίτηδες επαναλαμβάνουν γιατί έτσι δίνουν μπόϊ στην προσωπικότητά τους.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους που ακολούθησαν την αρχική μου πρόσκληση με ελπίδα και όρεξη.
Και συνεχίστε εσείς οι λίγοι να γκρινιάζετε αν αυτό σας κρατάει όρθιους. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να εννοήσετε την διαφορά του χτίζω ή γκρεμίζω.
Προτάσεις ζήτησα όχι γκρίνια
ΤΕΛΟΣ ... ΤΕΛΟΣ ... ΤΕΛΟΣ.Κύριε Γιαννη εαν επαναλήφθηκε η διαπιστωση μου, ξανα εσεις το ζητησατε με την αποσαφήνηση.Απάντησα ποια ειναι τα πραγματικά τρέχοντα θέματα της κατηγορίας Scale για μένα (προσωπικά) οχι για τον δίπλα!Αλλος μπορεί να μην βλέπει κανένα προβλημα στα scale.
Εαν δεν θέλετε να τα ακούτε και σας φαίνονται ανέκδοτα , αοριστιες και ραδιο αρβήλα δεν φταιω εγω σε κάτι.Ειναι η αποψη μου.Μην ζητάτε αποσαφύνηση.Η βγάλτε με απο τους εθελοντές προτάσεων κανενα πρόβλημα!Τα προβλήματα δεν θα εκλείψουν ομως.
Προτασεις!
Οι προτάσεις που διατύπωσα ηταν απολυτα ξεκάθαρες για την χρόνο που μας εχει απομείνει για φετος.
Να προτείνω μοντελοδρομια  οπως της ΟΑΜΕΛ και της Τερψιθέας με πολύ καλή πρόσβαση απο όλους στο κεντρο της Ελλαδας ?Ειναι μοντελοδρόμια με αρκετούς θεατές αερομοντελιστές .Αφού δεν εχουν αδειοδοτηθεί.Εγω τα προτείνω.
Να προτείνω να ξανακατσουμε κριτές οσοι ειμαστε και αθλητές ?Το προτείνω πολύ ευχαρίστως!Το κανω ετσι και αλλιως!Εχω προτείνει και σεμινάριο κριτών και εγω και ο Παντελής και ελπίζουμε καποια στιγμή να γίνει.Φετος ? δεν ξερω εαν θα παραγματοποιηθεί.
Εχω και δυο σιγουρες συμμετοχες αλλα δυο άτομα φίλοι που εχω βοηθήσει που δεν ερχόντουσαν μεχρι τώρα!Να τους φέρω!
Εξοπλισμό οτι έχω ειναι διαθέσιμο!
Αυτά ειναι όμως τα δικά μας ομως μιλάμε!Το προβλημα ειναι να μεταφέρουμε σαν επιτροπή τι χρειαζόμαστε εμεις!Να τολμησουμε να ζητήσουμε η θα μας βαλετε χερι?


Ολα αυτά εμεις τα γκρεμίσαμε με την συμμετοχή μας και με τα έξοδα μας?Πλακα μας κάνετε?
Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: eolos30 στις Κυριακή, 18 Ιούλ 2021, 09:18:04

                              Είναι γεγονός για πανελλήνιους ο κατάλληλος χώρος είναι μόνο η κεντρική Ελλάδα.
                                   Οι Σύλλογοι της όμως ή πιο συγκεκριμένα , κεντρικά άτομα αυτών των
                                                           συλλόγων έχουν αξεπέραστο προσωπικό κατά βάση  και χρόνιο πρόβλημα με το κέντρο.
                                 Τι μπορεί να γίνει? Θα μένουμε , άπραγοι, όμηροι της διαμάχης τους, θα γίνουμε πιστοί οπαδοί
                                                                                     και θα πετροβολάμε τους άλλους?
                                          Αυτό είναι το όραμα?
                                      Δεν είναι πια εμφανής η ανάγκη να πειστούν να περάσουν πια
                                                      στο παρασκήνιο οι πρωταγωνιστές. Το έχουμε καταλάβει πια ΟΛΟΙ.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: albatros στις Κυριακή, 18 Ιούλ 2021, 12:09:47
Ανδρέα έχεις απόλυτο δίκαιο,έτσι έχουν τα πραγματα.


Τίτλος: Απ: Που Πάει Ο Αγωνιστικός Αερομοντελισμός;
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Κυριακή, 18 Ιούλ 2021, 13:17:14
Φίλε Ανδρέα σεβαστή η αποψη σου! και συμφωνώ απόλυτα με την καταλληλότητα των χώρων της κεντρικής Ελλαδας!
Με τον ιδιο αντίλογο μπορώ να σου εκφράσω και εγω οτι και οι θεσμοί έχουν αξεπέραστο και προσωπικό πρόβλημα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους που λές.
Αυτοι ομως και μόνο αυτοί εχουν την ευθύνη της αποκαταστασης των σχέσεων και την ομαλότητα της ομοσπονδίας των λεσχών!
Και ποιοι ειναι οι πρωταγωνιστές? Πρωταγωνιστές ειναι αυτοί που θα δωσουν λύση .
Το όραμα τους ειναι να τους απομονώσουν λοιπόν ? Και αυτό το όραμα εχει βρεί και οπαδούς?
Μπράβο!Τεράστια επιτυχία!
Εγω δεν εχω δει να δίνουν λύση.Εσεις την  βλέπετε?
Συμφωνώ οτι μεχρι τότε θα την πληρωνουμε την διαμάχη εμεις οι αθλητές. Ποιος την εχει μεγαλήτερη την ...... (....ευθύνη)