Aeromodelling GR

Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR => Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: Dell Gatto Grande στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 16:05:24Τίτλος: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 16:05:24
Κύριε  Dell Gatto.....,  

Τα στοιχεία που έχω στην διάθεση μου ως πρόεδρος σωματείου τα έχουν όλα τα σωματεία. Ισως δεν έχετε αντιληφθεί ότι κάθε τι που λέω, μπορώ να το τεκμηριώσω. Ομως δεν είναι δική μου δουλειά.

Γιατί δεν έχετε ρωτήσει ακόμα το σωματείο σας; Και όταν θα σας απαντήσει, να ποστάρετε και εδώ την απάντηση για να αποδειχθεί ότι ξέρω τι λέω.

Εως τότε σας παρακαλώ, να μη με ενοχλήσετε ξανά

Αλλο εννοούσα όταν είπα να με ξαναρωτήσετε. Αλλά από την στιγμή που το σωματείο σας είναι η Αερολέσχη Λάρισας που διατηρώ πολυ καλές σχέσεις, αναιρώ αυτή την προτροπή. Δεν θέλω να εκτεθεί η ΑΛ. Λάρισας επειδή εσείς δεν ξέρετε να ασκείτε τα δικαιώματα του μέλους.

...λίγο καθυστερημένα γιατί τα μπάνια προηγούνται ..

Συνήθως αγνοώ τα μηνύματά του  πρoέδρου της ΕΑΑ, αλλά προχθές υπέπεσε στην αντίληψή μου η δημόσια"προειδοποίηση “ = ευθέα επίθεση , προς τον Κύριο Ράμο , κατηγορώντας των για…. παρανομίες ( ! )  
λόγο εγγραφής του τελευταίου ,άκουσον άκουσον , σε πολλαπλά σωματεία ως μέλος.

Μήνυμα με σκοπό ΟΧΙ την επίλυση ενος προβλήματος ιδιαιτέρως . Μήνυμα με σκοπό προφανέστατα :

1- την τρομοκρατία  του στυλ " μη συνεχίσεις να μιλάς γιατί έχω ράμματα για τη γούνα σου".  
2- και τον εκτροχιασμό της συζήτησης που αναδεικνύει η Αερολέσχης Λάρισας με τσακωμό που θέλει να προκαλέσει.


Ο αθλητικός νόμος που μας διέπει ΔΕΝ είναι κρυφός .Ο αθλητικός νόμος ειναι δημοσιευμένος και προσβάσιμος απο όλους.  
Οποιοσδήποτε  ανατρέξει στο άρθρο κολλήματα εγγραφής μελών ,Θα επιβεβαιώσει ότι ΔΕΝ απαγορεύεται η έγγραφη κάποιου ως μέλος σε πολλαπλά σωματεία, ακόμα και  ιδίου σκοπού.

Κύριε πρόεδρε της ΕΑΑ ,

το θράσος σας να παραποιείτε τον αθλητικό νόμο (και να παραπληροφορείτε/παραπλανάτε και εμας τους υπολοίπους ) ,με σκοπό να  τρομοκρατήσετε τον  Κύριο Ράμο ,για να σαμποτάρετε την συζήτηση για την εκδήλωση στην Αερολέσχης Λάρισας.

Και η δειλία σας να αποδείξετε ,την ορθότητα της σοβαρότατης δημόσιας καταγγελίας σας περί  παρανομιών ,που σας ζήτησα .

Σας καθιστούν ανάξιο παντός περιστάσεων .

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε καποια καλή σχέση με την αερολέσχη Λάρισας να μην ξανα ενοχλήσετε το θέμα https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=58255.msg328873;topicseen#new  (https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=58255.msg328873;topicseen#new)
Ασχοληθείτε μόνο με τα του σωματίου σας.


Γιώργος Παπαγιάννης
.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 17:09:24
Αξιότιμε κύριε Παπαγιάννη,
λέτε πολλά αλλά όλα είναι μακριά από την αλήθεια.
Εχετε ξεκινήσει μία μικρή ιστοριούλα, αλλά επειδή ο κόσμος κατάλαβε ότι αγνοείτε τις διατάξεις, σας έχει φέρει στα άκρα, απόδειξη ότι μου προσάπτετε υβριστικά επίθετα.

Μην ψάχνετε στον αθλητικό νόμο το θέμα της απαγόρευσης εγγραφής σε περισσότερα  του ενός σωματεία που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα. Είναι σε άλλο νομικό βιβλίο.
Σας είπα ότι τα χαρτιά που έχω εγώ επί του θέματος τα έχουν όλες οι αερολέσχες.
Αν ο γραμματέας του σωματείου σας δεν θυμάται που τα έχει καταχωρήσει, μπορεί να τα ζητήσει εκ νέου από την ομοσπονδία.

Δεν απείλησα τον κ. Ράμο, δεν έχω το δικαίωμα να τον τιμωρήσω εγώ, ούτε ψευδομαι όταν λέω ότι είναι μέλος σε πολλά σωματεία. Αλλά όταν ο νόμος λέει απαγορεύεται να είσαι μέλος σε δύο σωματεία και αυτός έχει γραφτεί σε πέντε, δεν μένει παρά να του ευχηθώ να τα εκατοστήσει.  Γιατί δεν διαμαρτύρεται ο ίδιος ο κ. Ράμος

Με το σωματείο μου, την ΕΑΑ που διανύει το 70ό έτος της ζωής της ασχολούμαι κάθε ημέρα,και η απόδειξη ότι το κάνω σωστά, είναι η σημερινή επανεκλογή μου (παμψηφεί) στην θέση του προέδρου της για την επόμενη τριετία.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: GRELE στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 17:40:27
Δραττομαι της ευκαιριας να συγχαρω τον Θειο ως τον επανεκλεγεντα προεδρο της ΕΑΑ.
Συγχαρητηρια Κυριε Κωνσταντακατε που για τα επομενα τρια χρονια θα ειστε στο τιμονι της λεσχης σας  και στο πλευρο της ΕΛΑΟ !
Βασιλης Παπαδοπουλος


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 18:21:55
Δραττομαι της ευκαιριας να συγχαρω τον Θειο ως τον επανεκλεγεντα προεδρο της ΕΑΑ.
Συγχαρητηρια Κυριε Κωνσταντακατε που για τα επομενα τρια χρονια θα ειστε στο τιμονι της λεσχης σας  και στο πλευρο της ΕΛΑΟ !
Βασιλης Παπαδοπουλος

Αγαπητέ Βασίλη
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Οχι μόνο στο πλευρό της ΕΛΑΟ αλλά και στο πλευρό οιουδήποτε αεραθλητικού σωματείου που θέλει βοήθεια σε διοικητικά θεματα.Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: cosmic στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 20:04:51
κ. Κωνσταντακάτο αναφέρεστε στο παρακάτω ???

http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=6413

και συγκεκριμένα :

Άρθρο 03 – Κωλύματα εγγραφής σε Αθλητικά Σωματεία

θ)Οι εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές ομαδικού αθλήματος, μέλη ή μη των οικείων συνδέσμων διαιτητών του οικείου αθλήματος, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη Αθλητικού Σωματείου, που καλλιεργεί το ίδιο άθλημα, παρά μόνο μετά την παρέλευση τριών πλήρων ετών από τη διαγραφή τους από τα μητρώα του συνδέσμου διαιτητών στον οποίο ανήκαν. Η ημερομηνία διαγραφής πιστοποιείται με βεβαίωση του Δ.Σ. του συνδέσμου διαιτητών του οποίου ήταν μέλος. Ως διαιτητές, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής και μόνο, θεωρούνται επίσης οι επόπτες, οι σημειωτές, οι κριτές, οι χρονομέτρες, οι αφέτες, οι παρατηρητές, καθώς και όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ομαδικού αθλήματος. Κατ’ εξαίρεση, οι εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές, κριτές, χρονομέτρες και όσοι άλλοι συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ατομικού αθλήματος, Μέλη των οικείων συνδέσμων, μπορούν να είναι μέλη Αθλητικού Σωματείου που καλλιεργεί το ίδιο άθλημα, δεν επιτρέπεται όμως να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου αυτού ούτε να είναι αντιπρόσωποί του σε υπερκείμενες Ενώσεις ή Ομοσπονδίες. Το κώλυμα του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει για τους διαιτητές και τους κριτές των αθλημάτων της σκοποβολής, της τοξοβολίας, του ζατρικίου, του αγωνιστικού μπριτζ, του αεραθλητισμού της αθλητικής αλιείας και του μηνανοκίνητου αθλητισμού. Η κατά παράβαση της διάταξης αυτής εγγραφή ως μέλους σε Αθλητικό Σωματείο ή η συμμετοχή σε αρχαιρεσίες Αθλητικού Σωματείου και η τυχόν εκλογή στα όργανα αυτού είναι αυτοδίκαια άκυρες.


Που ακριβώς αναφέρονται αυτά που λέτε ???


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 20:24:11
Εάν καταλαβαίνω σωστά το σχόλιο και την πρόθεση του κ. Κωνσταντακάτου, δεν έχει σκοπό να απαντήσει άμεσα.

Αντίθετα παραπέμπει τα μέλη στα αντίστοιχα σωματεία, να ρωτήσουν και να πάρουν απάντηση από εκεί.

Ίσως να θέλει να αποδείξει ενδεχόμενη άγνοια των εμπλεκόμενων σωματείων και να ανοίξει τα "χαρτιά" του αργότερα...


Η δική μου απλή ερώτηση προς όσους αμφισβητούν τα γραφόμενα (δικαίως ίσως, δε λέω...):
Ρωτήσατε τα σωματεία σας, όπως ζητάει ο κ. Κωνσταντακάτος ή μείνατε στην αμφισβήτηση μόνο, χωρίς να πάρετε μια πιο επίσημη δεύτερη γνώμη?

Απλή απορία από έναν μη υπάλληλο, μη εκπρόσωπο, μη δικηγόρο,  της Ε.Α.Α., της ΕΛΑΟ ή του κ. Κωνσταντακάτου...

Και ας μην αρέσει σε διάφορους...

gkan


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: cosmic στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 21:13:19
Προσωπικά όχι κ. Κανδυλάκη, δεν ρώτησα κι ούτε θα βάλω κόσμο να ασχοληθεί για μια απλή κουβέντα χωρίς στοιχεία!

εφόσον ο αθλητικός νόμος δεν απαγορεύει, όπως επίσης και αυτά που παρέθεσα(τα περι αθλητικών σωματείων δηλαδή), τότε δεν βλέπω τον λόγο να ρωτάμε πράγματα επειδή και μόνο ο κ. Κωνσταντακατος λέει ότι απαγορεύονται.

τι θα πει θα ανοίξει τα χαρτιά του αργότερα? προφανώς αν έκανα το ίδιο και κατηγορούσα τον κ. Κωνσταντακατο ή εσάς ή τον όποιον άλλον εδώ μέσα ότι παρανομεί, χωρίς να παραθέσω στοιχεία, το λιγότερο θα ήταν να είχατε διαγράψει το ποστ μου. Σίγουρα πάντως δεν θα το συζητούσαμε


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Κυριακή, 27 Ιούν 2021, 23:45:08
κ. Κοσμίδη,


Ο κ. Κωνσταντακάτος δήλωσε ότι αυτό που γράφει μπορεί να το τεκμηριώσει. για εμένα αυτό δεν αποτελεί κουβέντα χωρίς στοιχεία.
Γνωρίζοντας τον αρκετά χρόνια δεν έχω διαπιστώσει τόσο μεγάλη ασυμφωνία λόγων και έργων σε τέτοια θέματα. Σωστή ή λανθασμένη η εκτίμηση μου, θα φανεί στο αποτέλεσμα...Και θα κριθεί από όσους διαβάζουν.

τι θα πει θα ανοίξει τα χαρτιά του αργότερα? προφανώς αν έκανα το ίδιο και κατηγορούσα τον κ. Κωνσταντακατο ή εσάς ή τον όποιον άλλον εδώ μέσα ότι παρανομεί, χωρίς να παραθέσω στοιχεία, το λιγότερο θα ήταν να είχατε διαγράψει το ποστ μου. Σίγουρα πάντως δεν θα το συζητούσαμε

Θα το συζητούσαμε, γιατί όχι. Δεν διέγραψα και δεν διαγράφω post για το περιεχόμενο τους, αν δεν μου αρέσει. Για το ύφος, την φρασεολογία, το "επίπεδο", ναι.

Και σε τελική ανάλυση, ναι, με βάση και τη μέχρι τώρα συμπεριφορά και τον "πρότερο βίο". Πάντα υποκειμενικά, το ομολογώ. Κρίνομαι για αυτό, δικό μου το ρίσκο...

Θα μου επιτρέψτε όμως να επιστρέψω στην ουσία...

Υπάρχουν και άλλοι νόμοι πέραν του αθλητικού.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ήρθαν στα χέρια μου επίσημα έγγραφα που επιβεβαιώνουν αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κωνσταντακάτος. Όχι, όχι από τον ίδιο... Δεν έχει και σημασία άλλωστε.

Σημασία για εμένα έχει ότι είναι επίσημα και από ότι έμαθα, έχουν κοινοποιηθεί σε όλα τα σωματεία πρόσφατα.

Και ρωτάω με τη σειρά μου. Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι, που τα έλαβαν και αυτοί, έχουν αντιδράσει με κάποιο τρόπο? Τα έχουν αμφισβητήσει? Τα αποδέχονται? Θεωρούν τη πολυσυμμετοχή νόμιμη?

Απαντήσεις εκπροσώπων τους επί του θέματος της εκδήλωσης Λάρισας είδα. Επί του παρόντος καμία. Και δεν αναφέρομαι σε εσάς και τον κ. Παπαγιάννη.

Πολλά γράφονται πολλά λέγονται, δημιουργούνται εντυπώσεις, καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε ότι μπορούμε. Για τα δύσκολα υπάρχουν τα δικαστήρια.

gkan


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Δευτέρα, 28 Ιούν 2021, 05:52:26
Αγαπητοί φίλοι και επικριτές μου.

αντί να με μνημονεύετε στα τρισάγιά σας, γιατί δεν ρωτάτε τα σωματεία σας τι ακριβώς λένε οι νόμοι και οι νομολογίες;

Τελικά μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.
Η το σωματείο σας δεν θυμάται που είναι καταχωρημένα τα στοχεία που τους έχει στείλει η Ομοσπονδία
Η ενοχλούνται που τα ζητάτε.
Η δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι γνωρίζουν την υπόθεση, είναι παράνομα που έχουν (όσα έχουν) τα ίδια μέλη με άλλα σωματεία, και έπρεπε να έχουν αντιδράσει.

Το ατόπημα που κάνετε είναι ότι κατηγορείτε τον πρόεδρο της ΕΑΑ πιστεύοντας ότι έτσι όλοι καταλαβαίνουν ότι εννοείτε τον Κωνσταντακάτο.
Αφήστε την ΕΑΑ και τον θεσμό του προέδρου της να πορεύονται στην ιστορία.

Και θα επαναλάβω ότι οι περισσότεροι που μετέχουν σε αυτές τις επιθέσεις, ήταν πριν λίγα χρόνια εντεταγμένοι στην  ΕΑΑ. Θαυμάστε τους.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τρίτη, 29 Ιούν 2021, 23:50:11

Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσω με κανέναν και με καμία ομοσπονδία για να σας απαντήσω.
Και δεν χρειάζεται και κανένα μέλος να επικοινωνήσει με κανέναν πρόεδρο Κωσταντακάτο της ΕΑΑ για να του σερβίρει την ερμηνεία του νόμου που τον βολεύει.

Η ερμηνεία νόμων απαγορεύεται.

Απ οτι φαίνεται Κύριε πρόεδρε της ΕΑΑ, παρά την πολυετή σας εμπειρία είστε και άσχετος. Να σας μάθω εγω λοιπόν οτι στην  Ελληνική επικράτεια τα ερασιτεχνικά αθλητικά  σωματεία μας , ρυθμίζονται και διέπονται από τον αθλητικό νόμο και τις οικείες διατάξεις του αστικού κώδικα . Όλα δημοσιευμένα διατυπωμένα ξεκάθαρα και προσβάσιμα στον οποιοδήποτε.

Διατάξεις ισχυρότερες απο οποιονδήποτε καρεκλοκένταυρο ή ομοσπονδίας .

Οποιοσδήποτε  ανατρέξει στο άρθρο κολλήματα εγγραφής μελών ,Θα επιβεβαιώσει ότι ΔΕΝ απαγορεύεται η έγγραφη κάποιου ως μέλος σε πολλαπλά σωματεία, ακόμα και ιδίου σκοπού.

Κύριε πρόεδρε της ΕΑΑ.
Για την καταγγελία μου οτι ,
κάνετε κατάχρηση του aeromodeling (εκμεταλλευόμενος άγνοια ιδιοκτητών / διαχειριστών) , για να προβείτε σε παραπλάνηση πολιτών παραποιώντας νόμο, (Πράξεις ποινικά κολάσιμες),
προτείνω στους ιδιοκτήτες του foroum αφου έχουν αμφιβολίες ,να πάρουν μια γνώμη νομικού συμβούλου περι του διλήμματος και να φερθούν ανάλογα σε εμένα και σε εσας.

Προσωπικά δε σας αναγνωρίζω ΚΑΝΕΝΑ ελαφρυντικό .
Η πολυετή εμπειρία σας κύριε πρόεδρε της ΕΑΑ , ΔΕΝ δικαιολογεί άγνοια σας σε αυτα που υποστηρίζω.  
Και επιβεβαιώνει τον γλοιώδες τρόπο που χρησιμοποιείται το forum και τις τακτικές σας .


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Τρίτη, 29 Ιούν 2021, 23:59:25
Προς Γ. Παπαγιάννη / Del Gatto Grande

Το πρώτο μήνυμα διαγράφηκε ως προσβλητικό.

Αλλά και επί της ουσίας ήταν λάθος.

Ο κ. Κωνσταντακάτος δεν έκανε καμία απολύτως ερμηνεία, ούτε του νόμου, ούτε οτιδήποτε άλλου.

Το ένα έγγραφο είναι επίσημο έγγραφο της  Γ.Γ.Α. που δηλώνει ξεκάθαρα και βάσει ποιανού νόμου απαγορεύεται η συμμετοχή ως μέλος σε περισσότερα του ενός σωματεία κοινού σκοπού. Και ναι, είναι του Αστικού Κώδικα...

Δεν επιδέχεται ερμηνείας ούτε παρερμηνείας...

Οπότε οι χαρακτηρισμοί, εκτός από προσβλητικοί είναι και λανθασμένοι.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μέρες και δεν έχει γραφτεί καμία απάντηση που να αμφισβητεί την ύπαρξη και την αποστολή των εγγράφων αυτών στα σωματεία.

άρα,

ή δεν διάβασε το παρόν θέμα κάποιο μέλος Δ.Σ. των σωματείων (απίθανο, αλλά το αναφέρω ως περίπτωση)

ή δεν θέλουν να παραδεχτούν την ύπαρξη των, και άρα έμμεσα ότι και τα σωματεία έχουν δράσει αντίθετα με τον νόμο στην περίπτωση που ο Δ. Ράμος είναι πράγματι μέλος σε περισσότερα του ενός.

Εξίσου απορία προκαλεί και η μη απάντηση επί του θέματος του Δ. Ράμου, άμεσα εμπλεκόμενου.

Είχε λόγο ο κ. Κωνσταντακάτος να σας παραπέμπει στα σωματεία σας. Για εμένα έχει ξεκάθαρα δίκαιο, δεν τίθεται θέμα καμίας παραπλάνησης. Και καμίας άγνοιας... Ναι, δεν είμαι δικηγόρος αλλά μπορώ να κρίνω. Δεν χρειαζόμαστε νομικούς συμβούλους, σωστά μέλη που να συμμετέχουν ενεργά και θετικά χρειαζόμαστε.


Το ξαναγράφω, εδώ δεν είναι δικαστήριο, αλλά όχι και χώρος a la carte, να τον χρησιμοποιούμε για ότι θέλουμε και μας βολεύει, και όπου δεν να εξαφανιζόμαστε...

Και παρακαλώ πάλι, προσοχή στη φρασεολογία και τους χαρακτηρισμούς.

gkan

Βλέπω ότι έγραψες δεύτερο μήνυμα, πιο κόσμιο, παραμένει... Τα σχόλια για την μη ορθότητα του ισχύουν.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 00:10:17
Ποιο είναι το άρθρο του Αστικού Κώδικα που το απαγορεύει


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 00:14:53
Εδώ λοιπόν είναι το ζήτημα.

γιατί δεν το ζητάς από το σωματείο σου που το έχει? Ζήτα το έστω και τώρα, για να δεις από μόνος σου αν το γνωρίζει και αν και γιατί δεν αντιδρά.


Η φράση κλειδί: "Αθέμιτη αλλοιώση του αθλητικού ανταγωνισμού"

Και επαναλαμβάνω, πηγή είναι η Γ.Γ.Α. Όχι η ΕΛΑΟ ή ο Κωνσταντακάτος

Το έγγραφο δεν σκοπεύω να το ανεβάσω εγώ...


gkan


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: aslanidis στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 02:23:21
Έπειτα από όλα τα παραπάνω είναι άξιο απορροίας ενώ υπάρχουν  τα ΔΣ των συλλόγων για να λύσουν αυτή τη νομική απορία κάποιοι επιμένουν να τους δοθεί η απάντηση για το παραπάνω θέμα από άλλο Σωματείο  πέρα του δικού τους.    Θα συμφωνήσω με τον κ. Κωνσταντακάτο ότι η απάντηση θα πρέπει να δοθεί από το Σωματείο του ενδιαφερόμενου. Ο λόγος για τους νοήμονες είναι προφανής.
Θα βοηθήσω μόνο λέγοντας ότι 19/3/21 όλα τα σωματεία λάβανε ένα email που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα.  Οι όποιες αλλαγές που συμβαίνουν σήμερα στα αθλητικά σωματεία  όπως  αυτή, έχουν ψηφιστεί μεταξύ 99 με 2007, απλά, τώρα εφαρμόζονται!
Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 06:15:28
Διαπιστώσατε λοιπόν πως εκρήγνυται κάποιος που αντιλαμβάνεται ότι δεν γνωρίζει, και ότι το σωματείο του που οφείλει να γνωρίζει δεν τον ενημερώνει.

Και που καταλαβαίνει ότι ένα άτομο που δεν συμπαθεί, γνωρίζει αλλά δεν του δείχνει αυτά που γνωρίζει.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 06:24:03
Για να μην το συνεχίζετε, θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Είναι λογικό ο  Παναθηναϊκός να δεχθεί ως μέλη τα μέλη που είναι ήδη γραμμένα στον Ολυμπιακό;

Βάζελοι και γαύροι στο ίδιο σωματείο;


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 07:09:19
Ποιο είναι το άρθρο του Αστικού Κώδικα που το απαγορεύει


ψάξε.... ψάξε.... δεν θα το βρεις


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 07:29:09

Εξίσου απορία προκαλεί και η μη απάντηση επί του θέματος του Δ. Ράμου, άμεσα εμπλεκόμενου.

 
Ε λοιπόν έχω αρχίσει να ανησυχώ.
Ο λαλίστατος και λάβρος κ. Ράμος δεν έχει μπει στην κουβέντα.

Δεν έχει επιβεβαιώσει αν πράγματι είναι μέλος στα πέντε σωματεία που ανέφερα, ή αν ήταν μέλος σε κάποιο και διεγράφη (επισήμως με απόφαση Δ.Σ. ή οικειοθελώς).

Αλλά μου περνάει από το μυαλό ότι σε μερικά από αυτά νομίζει ότι είναι μέλος, μάλλον τον διαβεβαίωσαν προφορικά, και τελικά δεν υπάρχει επίσημη εγγραφή. Οπότε ο αριθμός που ανέφερα ίσως να μην ισχύει επίσημα. Μόνον ο κ. Ράμος γνωρίζει.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 08:06:31
Εδώ λοιπόν είναι το ζήτημα.

γιατί δεν το ζητάς από το σωματείο σου που το έχει? Ζήτα το έστω και τώρα, για να δεις από μόνος σου αν το γνωρίζει και αν και γιατί δεν αντιδρά.


Η φράση κλειδί: "Αθέμιτη αλλοιώση του αθλητικού ανταγωνισμού"

Και επαναλαμβάνω, πηγή είναι η Γ.Γ.Α. Όχι η ΕΛΑΟ ή ο Κωνσταντακάτος

Το έγγραφο δεν σκοπεύω να το ανεβάσω εγώ...


gkanΚύριε Κανδυλάκη,
καταρχάς συμφωνώ με την διαγραφή του πρώτου μηνύματος μου.Συγνώμη βγήκε εκτός ορίων αλλά αυθόρμητα λόγω αγανάκτησης.

Δεν επικοινωνώ με το σωματείο μου για δύο λόγους:

-Διότι ο πρόεδρος της ΕΑΑ μας κοινοποίησε την παρανομία του κυρίου Ράμου και αυτός πρέπει να υποστηρίξει τα λεγόμενα του .Οχι εγώ ,ούτε το σωματείο μου.

-Και ο δεύτερος λόγος διότι δεν μου δημιουργείται καμία απορία.
Στην "φράση σας κλειδί" χρησιμοποιείτε την λέξη "αθλητικού".  Και εδώ η καταγγελία είναι για  μέλη.  Όχι αθλητές .Απλά μελη.

Αναρωτηθείτε ποιοι έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν "Αθέμιτη αλλοίωση του αθλητικού ανταγωνισμού " . Φυσικά μόνο τα μέλη που φέρουν την αθλητική ιδιότητα  και μπορούν να ανταγωνιστούν.
Και όχι τα απλά μέλη ενός σωματείου.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ασχολείται μόνο με αθλητές. Και όταν αναφέρεται σε μελη εννοεί αυτά τα οποία φέρουν την αθλητική ιδιότητα φυσικά.

Ο αθλητικός νόμος είναι ξεκάθαρος .Οποιοσδήποτε άνω των 18 μπορεί να είναι μέλος. (απλό) .Ενώ για τα μέλη που φέρουν και την ιδιότητα του αθλητή , η ΓΓΑ υπενθυμίζει τον αστικό κώδικα ωστε να διευκρινησε  στον αθλητή ότι δεν μπορεί να κατέβει σε έναν αγώνα εκπροσωπώντας δύο ή περισσότερα σωματεία διότι θα προκαλέσει "αλλοίωση του αθλητικού ανταγωνισμού" .

Άλλο αθλητής άλλο απλο μέλος.

Άρα ποιον νόμο επικαλείται ο πρόεδρος της ΕΑΑ και μας καταγγέλλει οτι είναι παράνομο να είναι κάποιος απλο μέλος σε περισσότερα από ένα σωματεία ίδιου σκοπου ,ακόμα να μου απαντηθεί και αυτο το αφήνω στην κρίση των ιδιοκτητών του forum .


Και τωρα επί της ουσίας.
Ο πρόεδρος της ΕΑΑ ΔΕΝ μπορεί να έχει άγνοια αυτών με την πολυετή του εμπειρία. Αυτά τα θέματα τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά.Όλα αυτά τα post θα μπορούσαν να είχαν προστεθεί στο θέμα της Λάρισας .Αποδεικνύεται οτι επίτηδες κάνει αυτές τις περιττές δηλώσεις για να εκτρέψει την συζήτηση προς ασχετες κατευθύνσεις και να φιμώσει τον κύριο Ράμο.
Απαράδεκτο.


Ο Κύριος Ράμος πήρε ήδη θέση . Σας αγνοεί .

Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 10:45:57
Αγαπητέ κ. Κανδυλάκη.

Θα ήταν ουτοπία να  απαντήσω στις αρλούμπες που εξακολουθεί να παραθέτει ο μικρός γάτος.

Σας παρακαλώ εξηγήστε του ότι δεν αρκεί να διαβάζει τους νόμους πρέπει και να τους καταλαβαίνει.

Τους έχω καταλάβει εγώ, τους έχετε καταλάβει εσείς, τους έχει καταλάβει η  Ομοσπονδία και ενημέρωσε επί τούτου όλα τα σωματεία της. 
Ο μόνος που δεν (εξακολουθεί να μην) καταλαβαίνει είναι ο μικρός ο γάτος που έχει μπλέξει την ιδιότητα του μέλους με την ιδιότητα του αθλητή, και θέλει να μπλέξει όλους τους αναγνώστες μήπως και αποφύγει την γελοιοποίηση..

Εχουμε κάποια υποχρέωση να δώσουμε εξηγήσεις τον μικρό τον γάτο, περισσότερες από αυτές που έχουμε δώσει; Ας τον αφήσουμε να αγανακτεί και να νιαουρίζει .


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Τετάρτη, 30 Ιούν 2021, 10:57:10

Ο Κύριος Ράμος πήρε ήδη θέση . Σας αγνοεί .

Επειδή τον γνωρίζουμε τον κ.  Ράμο, απλό διάλειμμα κάνει. Θα επανέλθει πολύ σύντομα για να μαλώσει άτομα και ομοσπονδία. Αυτή είναι η πνευματική τροφή του  "τι να κάνουμε είμαστε μακαρονάδες".


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Σάββατο, 3 Ιούλ 2021, 17:59:28
Αναρωτηθείτε ποιοι έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν "Αθέμιτη αλλοίωση του αθλητικού ανταγωνισμού " . Φυσικά μόνο τα μέλη που φέρουν την αθλητική ιδιότητα  και μπορούν να ανταγωνιστούν.
Και όχι τα απλά μέλη ενός σωματείου.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ασχολείται μόνο με αθλητές. Και όταν αναφέρεται σε μελη εννοεί αυτά τα οποία φέρουν την αθλητική ιδιότητα φυσικά.

Ο αθλητικός νόμος είναι ξεκάθαρος .Οποιοσδήποτε άνω των 18 μπορεί να είναι μέλος. (απλό) .Ενώ για τα μέλη που φέρουν και την ιδιότητα του αθλητή , η ΓΓΑ υπενθυμίζει τον αστικό κώδικα ωστε να διευκρινησε  στον αθλητή ότι δεν μπορεί να κατέβει σε έναν αγώνα εκπροσωπώντας δύο ή περισσότερα σωματεία διότι θα προκαλέσει "αλλοίωση του αθλητικού ανταγωνισμού" .

Άλλο αθλητής άλλο απλο μέλος.

Άρα ποιον νόμο επικαλείται ο πρόεδρος της ΕΑΑ και μας καταγγέλλει οτι είναι παράνομο να είναι κάποιος απλο μέλος σε περισσότερα από ένα σωματεία ίδιου σκοπου ,ακόμα να μου απαντηθεί και αυτο το αφήνω στην κρίση των ιδιοκτητών του forum .

@Del Gatto Grande, κ Παπαγιάννη,

πέσατε στο ίδιο σφάλμα που αρχικά κατηγορήσατε τον κ. Κωνσταντακάτο. Αυθαίρετη ερμηνεία αν και σας ξεκαθάρισα επακριβώς τους όρους που χρησιμοποιούνται.

Επαναλαμβάνω, γιατί δεν φαίνεται να το καταλάβατε. Την παρανομία την ανέφερε η Γενική Γραματεία Αθλητισμού, όχι ο κ. Κωνσταντακάτος. Που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το επίσημο Κράτος δηλαδή. Πιο πάνω δεν έχει...

Αναφέρεται ξεκάθαρα σε μέλη. Απλά μέλη, μέλη Δ.Σ., μέλη. Μέλη, όχι αθλητές.

Να δεχτώ ως ελάχιστη δικαιολογία, ότι δεν είχατε το έγγραφο μπροστά σας. Σας επισημάνθηκε αρκετές φορές, η άρνησή σας να το ζητήσετε δείχνει μάλλον εμπάθεια, γιατί πήρατε απόλυτη θέση σε θέμα που δεν έχετε την πλήρη εικόνα. Με κίνδυνο να εκτεθείτε, όπως και εκτιμώ ότι έγινε.

Ανεβάζω λοιπόν τα δύο έγγραφα. Άλλωστε δεν είναι μυστικά. Και το σωματείο σας ΤΑ ΕΧΕΙ. Και δεν επενέβη καθόλου για να το επιβεβαιώσει ή έστω για να σας προστατεύσει.

Διαβάστε τα λοιπόν προσεκτικά και παρακαλώ να καταθέσετε την τελική άποψή σας. Αν δηλαδή αυτό που υποστήριξε εξαρχής ο κ. Κωνσταντακάτος είναι σωστό ή λάθος. Ρωτήστε και νομικούς.

Και αν συμφωνήστε ότι ήταν σωστό, παρακαλώ να αναρωτηθείτε, ή και να ρωτήσετε, τι σκοπεύει να κάνει το σωματείο σας για αυτό. Γιατί μιλάμε για παρανομία.

Αν πάλι εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι αυτό που υποστήριξε ο κ. Κωνσταντακάτος είναι ψέμα, εγώ θα παραδώσω τα όπλα και δεν θα το συνεχίσω...

gkan

Καλές οι κατηγορίες, αλλά να είμαστε και εμείς εντάξει πρώτα... Τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο...


Ο Κύριος Ράμος πήρε ήδη θέση . Σας αγνοεί .

μακάρι να ήταν έτσι όπως το εννοούσατε...
Άγνοια να, συμφωνώ. Αλλά τελικά, μάλλον του νόμου...

gkan


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Κυριακή, 4 Ιούλ 2021, 10:03:43
Ο τίτλος του thread, «Πρόεδρος Ε.Α.Α. – συστάσεις» δέχεται διττή ερμηνεία.
Ο αρχικός στόχος ήταν να δώσουν οι διάφοροι συστάσεις στον πρόεδρο.
Η δεύτερη ερμηνεία είναι να δίνει ο πρόεδρος συστάσεις στους διάφορους.

Ετσι δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω ένα μήνυμα για το καλό της αερομοντελιστικής οικογένειας και του μέλλοντος του aeromodelling.gr.

Από τότε που ο αείμνηστος Κ. Κωστόπουλος έστησε το φόρουμ «aeromodelling.gr» όλοι οι αερομοντελιστές το ένιωσαν σαν το δικό τους σπίτι, και άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα κάθε μορφής.
Πολλές φορές τα μηνύματα ήταν επιθετικά κατά προσώπων και υπήρξε αντίστοιχη ανταπάντηση με αποτέλεσμα όλοι να λένε ότι τσακωνόμαστε και έτσι χαλάει το φόρουμ, αυτοί που θέλουν να γνωρίσουν τον αερομοντελισμό μέσα από το φόρουμ, παίρνουν λάθος μηνύματα, οι γονείς δεν αφήνουν τα παιδιά τους να γίνουν αερομοντελιστές.
Και τότε και σήμερα, οι συντονιστές αναγκάζονται σε ενέργειες που θα απαλείψουν αυτές τις στείρες αντιπαραθέσεις.

Αυτό όμως που δεν περνάει απαρατήρητο είναι ότι τον τελευταίο καιρό, έχουν πληθύνει οι επιθέσεις κατά της Ομοσπονδίας, της Επιτροπής Αερομοντελισμού, και ορισμένων επώνυμων στελεχών

Αυτές οι επιθέσεις προέρχονται από τα ίδια πρόσωπα, που ευτυχώς μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών, και διακρίνονται σε αυτά που ενεργούν φανερά, και σε αυτά που τα κατευθύνουν απρόσωπα εκ του ασφαλούς, με διακριτό τον οργανωμένο συντονισμό.
Γιατί άραγε;
  
Ενας Ελληνας, δεν θα πάει ποτέ να βάψει με μπογιά την Ακρόπολη.

Γιατί λοιπόν και οι συνάδελφοι αερομοντελιστές που αγαπούν το χόμπυ και άθλημα ρίχνουν λάσπη στους στόχους που προανέφερα; Στους θεσμούς και στα αιρετά στελέχη;

Πόσο μάλλον όταν αυτές οι επιθέσεις γίνονται με άκομψο τρόπο, που χρειάζεται αρκετή προσπάθεια να καθαρίσει μετά το λασπωμένο τοπίο.
Πόσο μάλλον όταν τα αναγραφόμενα δεν αφορούν ελέγχους αλλά προσπάθεια σπίλωσης των θεσμών και προσώπων.
Είναι δε φανερό ότι οι επιθέσεις γίνονται δίκην ταχυβόλου, πριν στεγνώσει η λάσπη από την μία έχει εκτοξευθεί η λάσπη της επόμενου θέματος.

Επίσης θα έχετε διαπιστώσει ότι κάθε νέα επίθεση ξεκινάει από άλλο ενδιαφερόμενο. Αμέσως οι υπόλοιποι εμφανίζονται και χορεύουν τον χορό της λάσπης, σιγά - σιγά αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει άλλη λάσπη και ξανα-λουφάζουν.
Μου θυμίζουν το παιχνίδι που παίζαμε μικροί «παίρνω αμπάριζα και βγαίνω»

Είναι δε απαραίτητο να επισημάνω ότι οι διαφωνούντες βλέποντας ότι αυτά που δημοσιεύουν στον χώρο του aeromodelling απευθύνονται σε απλούς αερομοντελιστές, σκέφτηκαν και έστειλαν τα φαρμάκια τους και με επίσημα έγγραφα σωματείων στην πολιτεία. Κάτι θέλουν να αλλάξουν αλλά το κάνουν με βλαβερό και μη δημοκρατικό τρόπο.

Αν ήμουν ειδικός στην παιδοψυχολογία, θα έγραφα μία ολόκληρη διατριβή.
Εως ότου οι ιδιάζοντες συνάδελφοι αντιληφθούν το λάθος τους και περιορίσουν τις άκομψες, παράλογες και αχρείαστες επιθέσεις τους, ας τους βλέπουμε με συμπάθεια, δεν παύουν να είναι ομοϊδεάτες μας και να ασχολούνται με τον αερομοντελισμό.

Και επειδή είμαστε σε αθλητικό χώρο, ας προσπαθήσουμε να δείξουμε ανωτερότητα μέσα από την ευγενή άμιλλα στο μοντελοδρόμιο. Το aeromodelling.gr έχει άλλη αποστολή.

Θα κλείσω με την παροιμία: «Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.»


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Κυριακή, 4 Ιούλ 2021, 10:56:47
@mastoras

Δημήτρη, το έσβησα λόγω της τελευταίας παραγράφου.

Άλλαξε την και απέφυγε τους χαρακτηρισμούς και τα ρήματα που δεν έχουν θέση εδώ.

gkan


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: mastoras στις Κυριακή, 4 Ιούλ 2021, 13:45:45
Το ίδιο μήνυμα δεν το ξαναγράφω....βαριέμαι να δίνω εξηγήσεις σε ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν.

Ο Παπαγιάννης σας το είπε απλά και ξεκάθαρα.........εσείς ΔΕΝ  :D

Οσο αφορά εμένα θα γίνω μέλος σύντομα σε ακόμα έναν σύλλογο. Εσείς που νομίζετε ότι δεν είναι νόμιμες οι ενέργειες μου μπορείτε να προσφύγετε στην δικαιοσύνη, η να σύρετε τους συλλόγους στα δικαστήρια.......ορίστε λοιπόν τι κάθεστε.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Κυριακή, 4 Ιούλ 2021, 15:11:55

Οσο αφορά εμένα θα γίνω μέλος σύντομα σε ακόμα έναν σύλλογο. Εσείς που νομίζετε ότι δεν είναι νόμιμες οι ενέργειες μου μπορείτε να προσφύγετε στην δικαιοσύνη, η να σύρετε τους συλλόγους στα δικαστήρια.......ορίστε λοιπόν τι κάθεστε.

Επειδή εσείς κύριε Δημήτρη γνωρίζετε όλους τους νόμους πείτε μας σας παρακαλούμε υπάρχει νόμος που απαγορεύει σε κάποιον να είναι μέλος σε ένα σωματείο περισσότερες από μία φορά; (και εννοώ την ίδια χρονική περίοδο).


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τετάρτη, 7 Ιούλ 2021, 22:41:50
Τα έγγραφα αυτά του 2016 και 2017 θα βρουν απέναντι τους τον πρόσφατα τροποποιημένο αθλητικό νόμο σε ισχύ ,της Ελλάδος του 2021 ο οποίος είναι ξεκάθαρος.


“ Κατ’ εξαίρεση, οι αθλητές των αθλημάτων ……. του αεραθλητισμού, …..,μπορούν να εγγράφονται ως μέλη σε αθλητικό σωματείο που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης

(https://i.postimg.cc/sfKLPxQV/333.png)


Απορίες;


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Τετάρτη, 7 Ιούλ 2021, 22:58:37
Ναι.

Μιλάει για αθλητές που μπορούν να γραφτούν και μέλη στο σωματείο. ή να γίνουν και μέλη Δ.Σ., ή να σε υπερκείμενες Ενώσεις, ή στην σχετική Ομοσπονδία

Δεν βλέπω να μιλάει για συμμετοχή σε διαφορετικά σωματεία.

Διαβάζω λάθος?Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: cosmic στις Τετάρτη, 7 Ιούλ 2021, 23:09:02
Ναι.

Μιλάει για αθλητές που μπορούν να γραφτούν και μέλη στο σωματείο. Ή σε ένωση, ή στην Ομοσπονδία

Δεν βλέπω να μιλάει για διαφορετικά σωματεία.

Διαβάζω λάθος?ναι κ. Κανδυλακη, αφηνει παραθυρακι το συγκεκριμενο.

Μιλαει για αθλητες (σε ισχύ, αρα ήδη εγγεγραμμενους σε σωματειο ) οι οποιοι και μπορουν να γινοτν μελη σε σωματειο που καλλιεργει τον ιδιο κλαδο αθλησης.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: mastoras στις Τετάρτη, 7 Ιούλ 2021, 23:10:27
Με γεγονότα πρόσφατα για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Περιληπτικά ο Γιώργος Σκαργιώτης είναι Γραμματέας της Αερολέσχης Φθιώτιδος αλλά παράλληλα και απλό μέλος στην Αερολέσχη Λάρισας.
Θέλησε να βάλει υποψηφιότητας στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας.

Αμέσως οι γραμματείς και φαρισαίοι άνοιξαν τα κετάπια τους και έπιασαν του κονδυλοφόρους, ξεψαχνίζοντας νόμους, παραγράφους, άρθρα ποινικού δικαίου με σκοπό να τον πετάξουν έξω από την εκλογική διαδικασία.

Δεν τα κατάφεραν όμως και τελικά δέχθηκαν την υποψηφιότητα του Σκαργιώτη.......αναφέροντας μάλιστα  ότι του έχουν κάνει και χάρη.

Ευχαριστούμε πολύ....την ευλογία σας δέσποτα.  ;D 


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Πέμπτη, 8 Ιούλ 2021, 06:12:44
Ναι.

Μιλάει για αθλητές που μπορούν να γραφτούν και μέλη στο σωματείο. Ή σε ένωση, ή στην Ομοσπονδία

Δεν βλέπω να μιλάει για διαφορετικά σωματεία.

Διαβάζω λάθος?

ναι κ. Κανδυλακη, αφηνει παραθυρακι το συγκεκριμενο.
Μιλαει για αθλητες (σε ισχύ, αρα ήδη εγγεγραμμενους σε σωματειο ) οι οποιοι και μπορουν να γινοτν μελη σε σωματειο που καλλιεργει τον ιδιο κλαδο αθλησης.

Ας ξεκινήσουμε με την απλή συνθήκη.
Άλλη η ιδιότητα του αθλητή και άλλη η ιδιότητα του μέλους.
Οι δύο ιδιότητες μπορούν να υφίστανται στο ίδιο άτομο, μόνο στις εξαιρέσεις του νόμου, και εφ’ όσον είναι ανω των 35 ετών.

Φυσικά δεν επιτρέπεται να είσαι αθλητής σε δύο σωματεία, ούτε μέλος σε δύο, έχετε ήδη διαβάσει τα σχετικά χαρτιά.
Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει συνάγω (προσωπική άποψη), ότι δεν απαγορεύει ο νόμος είναι να είσαι μέλος σε ένα σωματείο και αθλητής σε άλλο. Αλλά ποια σωματεία θα δεχθούν κάτι τέτοιο;

Στις υπόλοιπες ομάδες, ένα μέλος μπορεί να γίνει αθλητής άμεσα, αδρανοποιώντας την ιδιότητα του μέλους για όσο καιρό είναι αθλητής.
Αθλητής μπορεί να γίνει μέλος (ή να ξανα-αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους), ένα χρόνο μετά την συμμετοχή του σε επίσημο αγώνα της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την δική μου θεωρία (δεν την έχω τεκμηριώσει ακόμα) το άτομο αποκτά την αθλητική ιδιότητα από την ομοσπονδία, κατόπιν αίτησης του σωματείου του, και εντάσσεται στο συγκεκριμένο σωματείο. Τις αθλητικές ταυτότητες τις εκδίδει η Ομοσπονδία. Το ίδιο ισχυει και για τις διεθνείς ταυτότητες.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Πέμπτη, 8 Ιούλ 2021, 06:27:02
Με γεγονότα πρόσφατα για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Περιληπτικά ο Γιώργος Σκαργιώτης είναι Γραμματέας της Αερολέσχης Φθιώτιδος αλλά παράλληλα και απλό μέλος στην Αερολέσχη Λάρισας.
Θέλησε να βάλει υποψηφιότητας στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας.

Αμέσως οι γραμματείς και φαρισαίοι άνοιξαν τα κετάπια τους και έπιασαν του κονδυλοφόρους, ξεψαχνίζοντας νόμους, παραγράφους, άρθρα ποινικού δικαίου με σκοπό να τον πετάξουν έξω από την εκλογική διαδικασία.

Δεν τα κατάφεραν όμως και τελικά δέχθηκαν την υποψηφιότητα του Σκαργιώτη.......αναφέροντας μάλιστα  ότι του έχουν κάνει και χάρη.
Ευχαριστούμε πολύ....την ευλογία σας δέσποτα.  ;D  

Όταν έχεις να βγεις από ένα αδιέξοδο διαλέγεις την πιο συμφέρουσα λύση.
Στην περίπτωση που αναφέρετε η Ομοσπονδια επέλεξε την λύση: «με ένα σμπάρο δύο τριγώνια».
Και ακόμα θριαμβολογείτε.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: cosmic στις Πέμπτη, 8 Ιούλ 2021, 06:53:18
Καλημέρα,

κ. Κωνσταντακατο κακώς κάνατε παράθεση στα λεγόμενά μου. Θεωρώ ότι χρησιμοποίησα σωστά την Ελληνική. Αν θελετε, σε μια πρόταση έδωσα το ζουμί της όλης υπόθεσης με βάση τον ανανεωμένο νόμο, που παραθέσε κομμάτι του ο Γιώργος

Άρα τώρα ξαφνικά, ο μικρός ο γάτος που πολύ απαξιωτικά αναφεροσασταν ( με ειρωνία) καθώς και τα υπόλοιπα κοτόπουλα μάλλον σας άγγιξαν η καλύτερα να πω ότι σας έριξαν μια ωραιότατη τάπα.. σας το είπα σε προηγούμενο ποστ που πολύ πιθανώς ζητήσατε και έσβησε ο κ. Κανδυλακης, μην ανοίγετε με όλους μέτωπα και ξεκαβαληστε το καλάμι. Είναι κρίμα για την ιστορία σας να συμπεριφέρεστε έτσι.Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Χρηστος Βαγενας (vchris) στις Πέμπτη, 8 Ιούλ 2021, 08:35:49
Με γεγονότα πρόσφατα για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Περιληπτικά ο Γιώργος Σκαργιώτης είναι Γραμματέας της Αερολέσχης Φθιώτιδος αλλά παράλληλα και απλό μέλος στην Αερολέσχη Λάρισας.
Θέλησε να βάλει υποψηφιότητας στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας.

Αμέσως οι γραμματείς και φαρισαίοι άνοιξαν τα κετάπια τους και έπιασαν του κονδυλοφόρους, ξεψαχνίζοντας νόμους, παραγράφους, άρθρα ποινικού δικαίου με σκοπό να τον πετάξουν έξω από την εκλογική διαδικασία.

Δεν τα κατάφεραν όμως και τελικά δέχθηκαν την υποψηφιότητα του Σκαργιώτη.......αναφέροντας μάλιστα  ότι του έχουν κάνει και χάρη.

Ευχαριστούμε πολύ....την ευλογία σας δέσποτα.  ;D 

Χάρη ;;;;; Ποιος επιτρέπεται  να παραβλέπει το νόμο και να κάνει χάρη ;
Σε ένα από τα δυο έκανε παρανομία αντε λάθος  η ομοσπονδία, η που δε δέχτηκε την υποψηφιότητα η που τη δέχτηκε
Απλά φαίνεται πως …….
Βγάζει μια απόφαση και οποίος το ψάξει και αν ….βλέπουμε …
Πεφτουν και οι <<επικοινωνιολόγοι >> από πίσω …..


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Πέμπτη, 8 Ιούλ 2021, 09:22:34
Καλημέρα,

κ. Κωνσταντακατο κακώς κάνατε παράθεση στα λεγόμενά μου. Θεωρώ ότι χρησιμοποίησα σωστά την Ελληνική. Αν θελετε, σε μια πρόταση έδωσα το ζουμί της όλης υπόθεσης με βάση τον ανανεωμένο νόμο, που παραθέσε κομμάτι του ο Γιώργος

Άρα τώρα ξαφνικά, ο μικρός ο γάτος που πολύ απαξιωτικά αναφεροσασταν ( με ειρωνία) καθώς και τα υπόλοιπα κοτόπουλα μάλλον σας άγγιξαν η καλύτερα να πω ότι σας έριξαν μια ωραιότατη τάπα.. σας το είπα σε προηγούμενο ποστ που πολύ πιθανώς ζητήσατε και έσβησε ο κ. Κανδυλακης, μην ανοίγετε με όλους μέτωπα και ξεκαβαληστε το καλάμι. Είναι κρίμα για την ιστορία σας να συμπεριφέρεστε έτσι.

Αντίθετα, όποτε ρωτάω τους φίλους από την Θεσσαλονίκη τι εστί Θόδωρος Κοσμίδης, μου μιλάνε για σας με τα καλύτερα λόγια.

Θα μπορέσετε σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι εννοείτε ότι μου έρριξαν τάπα;

Τέλος αφήστε παραπλεύρως την ιστορία μου. Δεν σας αφορά.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: cosmic στις Πέμπτη, 8 Ιούλ 2021, 20:18:32
Καλημέρα,

κ. Κωνσταντακατο κακώς κάνατε παράθεση στα λεγόμενά μου. Θεωρώ ότι χρησιμοποίησα σωστά την Ελληνική. Αν θελετε, σε μια πρόταση έδωσα το ζουμί της όλης υπόθεσης με βάση τον ανανεωμένο νόμο, που παραθέσε κομμάτι του ο Γιώργος

Άρα τώρα ξαφνικά, ο μικρός ο γάτος που πολύ απαξιωτικά αναφεροσασταν ( με ειρωνία) καθώς και τα υπόλοιπα κοτόπουλα μάλλον σας άγγιξαν η καλύτερα να πω ότι σας έριξαν μια ωραιότατη τάπα.. σας το είπα σε προηγούμενο ποστ που πολύ πιθανώς ζητήσατε και έσβησε ο κ. Κανδυλακης, μην ανοίγετε με όλους μέτωπα και ξεκαβαληστε το καλάμι. Είναι κρίμα για την ιστορία σας να συμπεριφέρεστε έτσι.

Αντίθετα, όποτε ρωτάω τους φίλους από την Θεσσαλονίκη τι εστί Θόδωρος Κοσμίδης, μου μιλάνε για σας με τα καλύτερα λόγια.

Θα μπορέσετε σας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τι εννοείτε ότι μου έρριξαν τάπα;

Τέλος αφήστε παραπλεύρως την ιστορία μου. Δεν σας αφορά.


κάτι θα ξέρουν κ. Κωνσταντακάτο.... Έλα που όμως ο συγκεκριμένος τύπος έχει κάποιες αξίες κι αρχές και δεν αντέχει να βλέπει ανθρώπους που θεωρούν οτι έχουν κάποια εξουσία να συμπεριφέρονται μειωτικά κι απαξιωτικά σε άλλους. τι να κανουμε? ο καθενας με τα βίτσια του σε αυτη την ζωή.  8)smiley
Αν θα θέλατε πάντως , πολύ ευχαρίστως στην επόμενη σας επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, να βρεθούμε και να τα συζητήσουμε όλα αυτά.

Σε ότι αφορά την τάπα..ξεκινήσατε με υπονοούμενα να μιλάτε για την νομοθεσία και ότι απαγορεύει ρητώς ένας αθλητής να είναι μέλος άλλου σωματείου που καλλιεργεί το ίδιο άθλημα.  Ουτε λίγο ούτε πολύ, μας είπατε δημόσια ότι ο κ. Ραμμος και τα σωματεία στα οποία είναι εγγεγραμμένος παρανομούν.  ζητήσαμε να μας ενημερώσετε με τα σχετικά έγγραφα κι εσείς μας είπατε να τα ζητήσουμε από τους συλλόγους.
Οταν δε ο κ. Κανδυλάκης ανέβασε τα έγγραφα στα οποία αναφερόσασταν τότε έγινε και η κατά μέτωπο επίθεση σας προς τον γάτο τον μικρό  και τα υπόλοιπα κοτόπουλα που δεν μπορούν να σας αγγίξουν (χρησιμοποιώ λέξεις που χρησιμοποιήσατε εσείς).  Μόλις ο Γιώργος ανέβασε κομμάτι του νέου αθλητικού νόμου όπου και ξεκαθαρίζει το θέμα αθλητή - μέλους σε σωματεία που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα τι ακριβώς του απαντήσατε ???

Άλλη η ιδιότητα του αθλητή και άλλη η ιδιότητα του μέλους.
Οι δύο ιδιότητες μπορούν να υφίστανται στο ίδιο άτομο, μόνο στις εξαιρέσεις του νόμου, και εφ’ όσον είναι ανω των 35 ετών.

Φυσικά δεν επιτρέπεται να είσαι αθλητής σε δύο σωματεία, ούτε μέλος σε δύο, έχετε ήδη διαβάσει τα σχετικά χαρτιά.
Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει συνάγω (προσωπική άποψη), ότι δεν απαγορεύει ο νόμος είναι να είσαι μέλος σε ένα σωματείο και αθλητής σε άλλο. Αλλά ποια σωματεία θα δεχθούν κάτι τέτοιο;

στο μόνο που όπως φαίνεται οτι τελικά συμφωνούμε, είναι και το τελευταίο κομμάτι! Πράγματι δεν με αφορά, απλά όπως προείπα όλοι έχουμε τα βίτσια μας.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 05:17:07
Αγαπητέ κύριε Κοσμίδη

τα έχετε μπερδέψει ΤΕΛΕΙΩΣΤίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: cosmic στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 07:43:35
Ας είναι κι έτσι...Η πρόσκληση ισχύει παρ αυτα


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 08:41:10
'Εχοντας διαβάσει ξανά και ξανά την επίμαχη παράγραφο, αλλά και την προηγούμενη του συγκεκριμένου άρθρου, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν αναφέρεται σε συμμετοχή σε περισσότερα του ενός σωματεία.

Αναφέρεται στη δυνατότητα να εγγράφονται ως μέλη ή μέλη Δ.Σ στο σωματείο κοινού σκοπού ή στα όργανα ανώτερης βαθμίδας.

Σε ΕΝΑ σωματείο. Όχι σε σωματεία.


Το ίδιο άρθρο, χωρίς τα περιττά:

6. Κατ’ εξαίρεση, οι αθλητές ... του αεραθλητισμού, ..., μπορούν να εγγράφονται ως μέλη σε αθλητικό σωματείο που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης και να μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα αυτού, υπερκείμενων ενώσεων ή της αθλητικής ομοσπονδίας, εφόσον...

Γενικά οι αθλητές δεν μπορούν να είναι και μέλη σε σωματείο ιδίου σκοπού. Η παράγραφος αυτή επιτρέπει την εξαίρεση στα συγκεκριμένα αεραθλήματα.

Προφανώς ένας αθλητής μπορεί να είναι μέλος σε άλλο σωματείο διαφορετικού σκοπού, για αυτό και η εξειδίκευση "σε αθλητικό σωματείο που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης". Προφανώς μπορεί να είναι μέλος σε πολλά περισσότερα σωματεία, αν κανένα από αυτά δεν έχει κοινό σκοπό με τα άλλα.

Νομικός δεν είμαι, όπως νομίζω δεν είναι και κανένας από εμάς.

Απλά διαβάζω αυτό που βλέπω. Και το ερμηνεύω όπως το διαβάζω.

Για εμένα δεν προκύπτει πουθενά πληθυντικός. Δηλαδή σε "σωματεία"...

Και προφανώς εξακολουθεί να ισχύει το άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όποιος διαφωνεί, παρακαλώ να μου εξηγήσει επακριβώς από που προκύπτει ότι επιτρέπεται η συμμετοχή σε περισσότερα του ενός σωματεία. Από τα γραφόμενα, όχι από το τι υποστηρίζει...

Και παρακαλώ να αφήσετε στην άκρη τις τάπες, τα ριμπάουντ και τα φάουλ. Για να μην πάμε σε τεχνικές ποινές.  ;)


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 08:48:13
... σας το είπα σε προηγούμενο ποστ που πολύ πιθανώς ζητήσατε και έσβησε ο κ. Κανδυλακης,

Ωπα, Αυτό μου ξέφυγε...

Άλλο ένα τέτοιο σχόλιο και πάμε για τιμωρία.

Ούτε μου ζητάνε ούτε μου λένε τι να κάνω.

Αν το πιστεύετε αυτό, τότε κακώς είστε σε αυτό το χώρο που πιστεύτε ότι ελέγχεται και καθοδηγείται από κρυφές δυνάμεις...

Και αν το επαναλάβετε, πολύ απλά θα λυθεί το πρόβλημα από μόνο του, γιατί θα βρεθείτε εκτός...Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 09:00:14
Ας είναι κι έτσι...Η πρόσκληση ισχύει παρ αυτα

Ισχύει


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Χρηστος Βαγενας (vchris) στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 09:48:31
Δυο ερωτήσεις
1.Αθλητής του σωματείου που πήρε μετάθεση και βρίσκεται σε άλλη πόλη και δε του επιτρέπουν να πετάξει αν δεν είναι μέλος του εκεί σωματείου τι κάνει ; Διαγραφή από το πρώτο σωματειο σα μέλος ;
2. Απλό μέλος χομπίστας και όχι αθλητής δε μπορεί να είναι μέλος σε αλλά σωματεία ;


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 10:37:49
Δυο ερωτήσεις
1.Αθλητής του σωματείου που πήρε μετάθεση και βρίσκεται σε άλλη πόλη και δε του επιτρέπουν να πετάξει αν δεν είναι μέλος του εκεί σωματείου τι κάνει ; Διαγραφή από το πρώτο σωματειο σα μέλος ;
2. Απλό μέλος χομπίστας και όχι αθλητής δε μπορεί να είναι μέλος σε αλλά σωματεία ;

Αγαπητέ Χρήστο,
για το πρώτο ερώτημά σου δεν έχω επίσημη απάντηση. Νομίζω ότι κάτι είχε προτείνει η Ομοσπονδία, αλλά ειλικρινά δεν το θυμάμαι.

Προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα αυτό θα ήταν λυμένο βάσει της συναδελφικής αλληλεγγύης αλλά κάθε σωματείο έχει διοίκηση και δεν θα το σχολιάσω περαιτέρω.

Το δεύτερο ερώτημά σου είναι πιο σαφές,

Αν μιλάμε για αθλητικά σωματεία, αυτά υπόκεινται στις διατάξεις του αθλητικού νόμου.

Στον νόμο δεν υπάρχει ο όρος χομπίστας. Υπάρχει ο όρος «μέλος». Και σύμφωνα με τις επιστολές που είχε την καλωσύνει να αναρτήσει ο κ. Διαχειριστής, όχι δεν επιτρέπεται σε ένα άτομο να είναι μέλος σε δύο σωματεία, που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα. Μπορεί όμως να είναι μέλος στην Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών και μέλος στην Αερολέσχη Αθηνών.

Ομοίως και για τους αθλητές, μπορεί κάποιος να είναι αθλητής αερομοντελιστής στην Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών και να είναι και αθλητής αλεξιπτωτιστής σε ένα σωματείο που καλλιεργεί τον αλεξιπτωτισμό.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: cosmic στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 12:50:02
... σας το είπα σε προηγούμενο ποστ που πολύ πιθανώς ζητήσατε και έσβησε ο κ. Κανδυλακης,

Ωπα, Αυτό μου ξέφυγε...

Άλλο ένα τέτοιο σχόλιο και πάμε για τιμωρία.

Ούτε μου ζητάνε ούτε μου λένε τι να κάνω.

Αν το πιστεύετε αυτό, τότε κακώς είστε σε αυτό το χώρο που πιστεύτε ότι ελέγχεται και καθοδηγείται από κρυφές δυνάμεις...

Και αν το επαναλάβετε, πολύ απλά θα λυθεί το πρόβλημα από μόνο του, γιατί θα βρεθείτε εκτός...Εσείς το αναφέρατε σε προηγούμενο σας ποστ ότι διαγράφετε δημοσιεύσεις εφόσον ζητηθούν από εμπλεκόμενα μέλη η αν παραβαίνουν κανόνες του φορουμ, όχι εγώ.
Αφήστε το ύφος λοιπόν και τις υποδείξεις αγαπητέ μου κύριε. Γιατί εφόσον δεν παραβαίνω κάποιον κανόνα τότε αυταρχικα και μόνο μπορείτε να με διαγράψετε...
Προφανώς βέβαια  και θα ζήσω! κι ούτε που με νοιάζει ιδιαίτερα αν προχωρήσετε σε διαγραφή μου, καθώς το να μένει κάποιος σε ένα τέτοιο φόρουμ δεν είναι κι ότι καλύτερο.
Αν θέλετε το σκέφτεστε και βλέπετε ότι έχω δίκαιο, αν όχι κάνετε ότι σας φωτίσει.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 13:00:55

Εσείς το αναφέρατε σε προηγούμενο σας ποστ ότι διαγράφετε δημοσιεύσεις εφόσον ζητηθούν από εμπλεκόμενα μέλη η αν παραβαίνουν κανόνες του φορουμ, όχι εγώ.
Αφήστε το ύφος λοιπόν και τις υποδείξεις αγαπητέ μου κύριε. Γιατί εφόσον δεν παραβαίνω κάποιον κανόνα τότε αυταρχικα και μόνο μπορείτε να με διαγράψετε...
Προφανώς βέβαια  και θα ζήσω! κι ούτε που με νοιάζει ιδιαίτερα αν προχωρήσετε σε διαγραφή μου, καθώς το να μένει κάποιος σε ένα τέτοιο φόρουμ δεν είναι κι ότι καλύτερο.
Αν θέλετε το σκέφτεστε και βλέπετε ότι έχω δίκαιο, αν όχι κάνετε ότι σας φωτίσει.

Που είδατε να έγραψα πως σβήνω μηνύματα άλλων αν μου ζητηθεί από τρίτον; Παρακαλώ να μου δείξετε!

Αυτό είναι το ύφος, αυτό και το forum. Διαλέξτε.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 14:42:02

...Αθλητής μπορεί να γίνει μέλος (ή να ξανα-αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους) ....

"Το σωματείο αποτελείται από τα μέλη του" (Όχι από μέλη και αθλητές )
+
”Δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ μελών του σωματείου"

=οι αθλητές είναι πρωτα μελη στο σωματείο τους.
 


ναι κ. Κανδυλακη, αφηνει παραθυρακι το συγκεκριμενο.

Μιλαει για αθλητες (σε ισχύ, αρα ήδη εγγεγραμμενους σε σωματειο ) οι οποιοι και μπορουν να γινοτν μελη σε σωματειο που καλλιεργει τον ιδιο κλαδο αθλησης.


Πολύ σωστά ο αθλητής είναι ήδη μέλος σε σωματείο . (Παράγραφος 5) έχει πάρει μέρος σε αγώνα .

(https://i.postimg.cc/25VJQkzX/222.png)

Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 14:45:22
Ναι.

Μιλάει για αθλητές που μπορούν να γραφτούν και μέλη στο σωματείο. ή να γίνουν και μέλη Δ.Σ., ή να σε υπερκείμενες Ενώσεις, ή στην σχετική Ομοσπονδία

Δεν βλέπω να μιλάει για συμμετοχή σε διαφορετικά σωματεία.

Διαβάζω λάθος?'Εχοντας διαβάσει ξανά και ξανά την επίμαχη παράγραφο, αλλά και την προηγούμενη του συγκεκριμένου άρθρου, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν αναφέρεται σε συμμετοχή σε περισσότερα του ενός σωματεία.

Αναφέρεται στη δυνατότητα να εγγράφονται ως μέλη ή μέλη Δ.Σ στο σωματείο κοινού σκοπού ή στα όργανα ανώτερης βαθμίδας.

Σε ΕΝΑ σωματείο. Όχι σε σωματεία.

   ......................
...........


Κύριε Γιώργο ο νόμος δεν γραφει  "στο ". Ούτε " σε ΕΝΑ" .
Ο νομοθέτης θα μπορούσε να εκφραστεί έτσι αλλά δεν το έκανε.


(https://i.postimg.cc/9QTwrT9x/111.png)


Παράγραφος 4.”Οι εν ενεργεία διαιτητές, κριτές, .........ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης” .
Αυτό δεν αθέμιτη αλλοίωση του αθλητικού ανταγωνισμού;

Σύντομη απάντηση είναι όχι. Η αναλυτική απάντηση (ΧΡΗΣΤΟ)ειναι :

Να μην ακούτε εξηγήσεις από κανένα γατάκι και από κανέναν καρεκλοκένταυρο σε κανενα φορουμ.
Επικοινωνία ο καθένας με τον νομικό του σύμβουλο και λύνονται όλες οι απορίες..(Φράση κλειδί ,ποσο ησχυρά ειναι τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων.Σαν την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι που εξηγεί όλα τα παραπάνω .)

Και επειδή παταμε κάλο κάθε φορά με το τι εστι αθέμιτη αλλοιώση αθλητικού ανταγωνισμού, αν κάνουμε ένα ερώτημα στην ΓΓΑ για το γεγονός ότι ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος Λεονταρίτης ,στην μεγάλη κατηγορία των κατασκευαστών στα scale εχει κριτή τον μπαμπά του, λες η επιστολή να γράφει τίποτα για βαθμό συγγένειας και περι αθέμιτης αλλοίωσης αθλητικού ανταγωνισμού ή θα δούμε ζωγραφιά μόνο μια ανοιχτή παλάμη.

Ο Ελληνικός αερομοντελισμός έχει καταστραφεί. Και η ιστορία εχει βαρύνει συγκεκριμένους με αυτή την ευθύνη.

Και επαναλαμβάνω μια τελευταία φορά οτι,

 ως μέλος της αερολέσχης Λάρισας  δεν εκτιμώ την τακτική του προέδρου της ΕΑΑ να εκτρέπει την ενημέρωση της αερολέσχης Λάρισας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει ,προς άσχετες κατευθύνσεις προσπαθώντας να προκαλέσει αντιπαραθέσεις με πικαρίσματα του στυλ ,
εσυ εισαι μελος και αλλού γιατι μιλάς,
εσύ δεν είσαι μέλος πουθενά γιατι μιλάς,
εσύ παρανομείς γιατι μιλάς ,
εσύ δεν ξέρεις να πετάς γιατι μιλάς και ούτω καθεξής.

Ελπίζω κύριε πρόεδρε της ΕΑΑ αυτό να μην συνεχιστεί.

p.s.
Δεν θα ξανασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα γιατί με το ρυθμό που επισκέπτομαι του φορουμ καλοκαιριάτικα ,απλά δεν προλαβαίνω τις εξελίξεις σας .


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 14:49:24

Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει συνάγω (προσωπική άποψη), ότι δεν απαγορεύει ο νόμος είναι να είσαι μέλος σε ένα σωματείο και αθλητής σε άλλο. Αλλά ποια σωματεία θα δεχθούν κάτι τέτοιο;


Rest my case.


p.s.Ποια σωματεία θα δεχθούν να εφαρμόσουν τον νόμο ; Σίγουρα όχι οι παράγκες.Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 15:42:00
Αγαπητοί αναγνώστες,

η νομοθεσία είναι μία. Αλλά οι επιτήδειοι την αναλύουν όπως θέλουν.

Προσοχή στις παγίδες

Άρθρο 2
Μέλη
1. Ο ελάχιστος αριθμός των μελών του αθλητικού σωματείου ορίζεται σε είκοσι  (20). Δεν επιτρέπονται διακρίσεις σε τακτικά, δόκιμα ή πάρεδρα

Ο νόμος είναι σαφής. Πουθενά δεν λέει ότι υπάρχει κατηγορία αθλητών.
Άλλη η ιδιότητα του μέλους του σωματείου και άλλη η ιδιότητα του αθλητή.

Ο αθλητής μπορεί να είναι και μέλος (ή αλλιώς το μέλος μπορεί να είναι και αθλητής) υπό τις προύποθέσεις του νόμου, αλλά δεν ψηφίζει επειδή θα είναι αθλητής, ψηφίζει επειδή είναι μέλος, και έχει το δικαίωμα να εκλέγεται ακριβώς επειδή είναι μέλος.

Οι αθλητές που δεν έχουν και την ιδιότητα του μέλους, δηλαδή δεν είναι μέλη, απλά είναι ενταταγμένοι στην δύναμη του αθλητικού σωματείου και το εκπροσωπούν στους αγώνες, δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δεν μετέχουν στην διοικηση.
  


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: cosmic στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 19:28:03

Εσείς το αναφέρατε σε προηγούμενο σας ποστ ότι διαγράφετε δημοσιεύσεις εφόσον ζητηθούν από εμπλεκόμενα μέλη η αν παραβαίνουν κανόνες του φορουμ, όχι εγώ.
Αφήστε το ύφος λοιπόν και τις υποδείξεις αγαπητέ μου κύριε. Γιατί εφόσον δεν παραβαίνω κάποιον κανόνα τότε αυταρχικα και μόνο μπορείτε να με διαγράψετε...
Προφανώς βέβαια  και θα ζήσω! κι ούτε που με νοιάζει ιδιαίτερα αν προχωρήσετε σε διαγραφή μου, καθώς το να μένει κάποιος σε ένα τέτοιο φόρουμ δεν είναι κι ότι καλύτερο.
Αν θέλετε το σκέφτεστε και βλέπετε ότι έχω δίκαιο, αν όχι κάνετε ότι σας φωτίσει.

Που είδατε να έγραψα πως σβήνω μηνύματα άλλων αν μου ζητηθεί από τρίτον; Παρακαλώ να μου δείξετε!

Αυτό είναι το ύφος, αυτό και το forum. Διαλέξτε.

Οχι κ. Κανδυλακη, δεν δέχομαι το μπαλάκι που πετάτε. Σας είπα οτι εφόσον σας απαντώ, όπως και απαντώ - συνομιλώ με τα υπόλοιπα μέλη σας με τρόπο που δεν έρχεται κόντρα με κάποιον κανόνα λειτουργίας του εν λόγω φορουμ, η απόφαση να ασχοληθείτε μαζί μου και να προχωρήσετε στην διαγραφή μου ή όχι θα είναι αποκλειστικά δική σας.  Επειδή κι εγώ προηγουμένως ήμουν στην δουλειά και δεν μπορούσα να σας απαντήσω ως όφειλα, θα πω απλά οτι δεν αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό σας σε αυτό που έγραψα αρχικά? Δηλαδή αν για παράδειγμα ο κ. Ραμμος με βρίσει ή με προσβάλει και σας ζητήσω να διαγράψετε το ποστ ή το επίμαχο σημείο θα είναι κάτι μεμπτό ως προς την λειτουργία και της ακεραιότητας σας?  Θυμάμαι οτι το παραπάνω, το να σβήσετε δηλαδή κατ υπόδειξη κάποιου που θίγεται κτλ το είχατε αναφέρει σε κάποιο σας ποστ. το να ψάξω να το βρω, ο χρόνος μου είναι πολύτιμος, δεν θα το κάνω. Αν παρ ολα αυτά κάνω λάθος, σας ζητώ συγνώμη και μόνο που το ανάφερα ως δικαιολογία.

Σας αναγνωρίζω ότι είσαστε έξυπνος άνθρωπος, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο για τον οποίο προσπαθείτε να με φέρετε σε θέση να σας δώσω δικαιολογία διαγραφής?! Δεν θα το κάνω κ. Κανδυλάκη.

Καλή σας συνέχεια κ. Κανδυλάκη!  Μιας και συμφωνούμε με τον κ. Κωνσταντακάτο να συζητήσουμε από κοντά τις όποιες διαφορετικές μας οπτικές, δεν νομίζω οτι θα ξοδέψω άλλον από τον χρόνο μου - χρόνο σας εδώ μέσα.
Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 19:39:45
Δεν είναι μπαλάκι για να το δεχτείτε ή όχι.

Κάνατε μια δήλωση που θέτει σε αμφισβήτηση την ακεραιότητά μου. Σας ρώτησα με ποια βάση και είπατε ότι το είπα εγώ. Εύκολη ανέξοδη απάντηση.

Δεν μιλήσατε για μήνυμα όπου υπήρχε κάποια προσβολή, αλλά για απλό μήνυμα που διέγραψα καθ απαίτηση. Μην το αλλάζετε τώρα.

Το παράδειγμα που αναφέρετε προφανώς και ισχύει, μάλιστα δεν περιμένω καν να μου το επισημάνουν οι όποιοι θιγόμενοι.

Και εμένα ο χρόνος μου είναι πολύτιμος να κάθομαι να διαβάζω ότι λέει ο κάθε ένας, πολύ περισσότερο όταν με θίγει.

Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος για να ψάξετε να δείτε που έγραψα κάτι τέτοιο, αλλά για να γράψετε έχετε χρόνο.

Για τώρα δέχομαι τη συγγνώμη, όσο και να την εννοείτε ή όχι.

Επαναλαμβάνω, από εσάς θα εξαρτηθεί η συνέχεια.. ΄Ολες οι επιλογές είναι ανοιχτές. Επιλογή να αμφισβητείτε την ακεραιότητα μου όμως δεν θα επιτρέψω.Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Παρασκευή, 9 Ιούλ 2021, 20:37:56
Κύριε Γιώργο ο νόμος δεν γραφει  "στο ". Ούτε " σε ΕΝΑ" .
Ο νομοθέτης θα μπορούσε να εκφραστεί έτσι αλλά δεν το έκανε.

Παίζουμε με τις λέξεις?

Γράφει "σε σωματείο". σωματείο = ενικός

Δεν γράφει "στο", ούτε είπα ότι το κάνει. Προφανώς επιτρέπει κάποιος να είναι μέλος σε ένα σωματείο και αθλητής σε άλλο.

Π.χ. αθλητής σε ένα μεγάλο σωματείο αλλά μέλος σε ένα μικρότερο τοπικό.

Δεν αναφέρει όμως πουθενά πληθυντικό.

Και επαναλαμβάνω την ισχύ του άρθρου του Αστικού Κώδικα. Δεν αναιρείται από τα παραπάνω.

Συμφωνώ απόλυτα στην προτροπή για συμβούλευση νομικού.  Βέβαια, και αυτοί αρκετές φορές κρίνουν και τα παρουσιάζουν έτσι ή αλλιώς. Διαφορετικά θα ήταν από καιρό εξαφανισμένο επάγγελμα, αν όλα ήταν απλά και ξεκάθαρα  ;)Παράγραφος 4.”Οι εν ενεργεία διαιτητές, κριτές, .........ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης” .
Αυτό δεν αθέμιτη αλλοίωση του αθλητικού ανταγωνισμού;

Και επειδή παταμε κάλο κάθε φορά με το τι εστι αθέμιτη αλλοιώση αθλητικού ανταγωνισμού, αν κάνουμε ένα ερώτημα στην ΓΓΑ για το γεγονός ότι ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος Λεονταρίτης ,στην μεγάλη κατηγορία των κατασκευαστών στα scale εχει κριτή τον μπαμπά του, λες η επιστολή να γράφει τίποτα για βαθμό συγγένειας και περι αθέμιτης αλλοίωσης αθλητικού ανταγωνισμού ή θα δούμε ζωγραφιά μόνο μια ανοιχτή παλάμη.

Όχι, δεν γράφει. Και δεν είναι παράνομο, αρέσει δεν αρέσει.
Αν είναι ηθικό ή σωστό? Στην κρίση του καθενός. Προφανώς καλύτερα να μην ήταν έτσι για να μην δίνονται λαβές για σχόλια όπως καλή ώρα. Αλλά, αν δεν κάνω λάθος, τότε πολλοί αγώνες σε αυτή την κατηγορία δεν θα γινόταν ελλείψει τρίτου κριτή.

Και επειδή είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να κρίνω μαζί με τον Α. Λεονταρίτη έχω ιδία άποψη για την ουδετερότητα και την ακεραιότητά του. Διαφορετικά πρώτος εγώ δεν θα δεχόμουνα να είμαι μέρος άδικης κρίσης.

Όταν όμως είμαστε τρεις και ο κούκος, αναγκαζόμαστε να δεχτούμε και τέτοιες καταστάσεις. Η εναλλακτική, να το κλείσουμε το μαγαζί... Οπότε ναι, ας είναι ο πατέρας του κριτής. Έγινε κάποια ένσταση ποτέ επί τούτου? Δεν έχω ακούσει κάτι. Σχόλια ναι, αλλά Έλληνες είμαστε, το έχουμε στο αίμα μας.


Ο Ελληνικός αερομοντελισμός έχει καταστραφεί. Και η ιστορία εχει βαρύνει συγκεκριμένους με αυτή την ευθύνη.

Καθόλου δεν έχει καταστραφεί, μια χαρά είναι. γιατί ο μηδενισμός? Και μην ξεχνάμε, σε ένα καβγά ποτέ δεν βαρύνει η ευθύνη μόνο τη μία πλευρά...

gkan


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Σάββατο, 10 Ιούλ 2021, 08:09:46
Συμφωνώ απόλυτα στην προτροπή για συμβούλευση νομικού.  Βέβαια, και αυτοί αρκετές φορές κρίνουν και τα παρουσιάζουν έτσι ή αλλιώς. Διαφορετικά θα ήταν από καιρό εξαφανισμένο επάγγελμα, αν όλα ήταν απλά και ξεκάθαρα  ;)

Δεν θέλω να προσβάλω κανένα δικηγόρο, αλλά είναι γνωστό ότι σε μία δίκη ο ένας από τους δύο δικαιώνεται.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Σάββατο, 10 Ιούλ 2021, 14:17:39


Παράγραφος 4.”Οι εν ενεργεία διαιτητές, κριτές, .........ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης” .
Αυτό δεν αθέμιτη αλλοίωση του αθλητικού ανταγωνισμού;

Και επειδή παταμε κάλο κάθε φορά με το τι εστι αθέμιτη αλλοιώση αθλητικού ανταγωνισμού, αν κάνουμε ένα ερώτημα στην ΓΓΑ για το γεγονός ότι ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος Λεονταρίτης ,στην μεγάλη κατηγορία των κατασκευαστών στα scale εχει κριτή τον μπαμπά του, λες η επιστολή να γράφει τίποτα για βαθμό συγγένειας και περι αθέμιτης αλλοίωσης αθλητικού ανταγωνισμού ή θα δούμε ζωγραφιά μόνο μια ανοιχτή παλάμη.

Όχι, δεν γράφει. Και δεν είναι παράνομο, αρέσει δεν αρέσει.
Αν είναι ηθικό ή σωστό? Στην κρίση του καθενός. Προφανώς καλύτερα να μην ήταν έτσι για να μην δίνονται λαβές για σχόλια όπως καλή ώρα. Αλλά, αν δεν κάνω λάθος, τότε πολλοί αγώνες σε αυτή την κατηγορία δεν θα γινόταν ελλείψει τρίτου κριτή.

Και επειδή είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να κρίνω μαζί με τον Α. Λεονταρίτη έχω ιδία άποψη για την ουδετερότητα και την ακεραιότητά του. Διαφορετικά πρώτος εγώ δεν θα δεχόμουνα να είμαι μέρος άδικης κρίσης.

Όταν όμως είμαστε τρεις και ο κούκος, αναγκαζόμαστε να δεχτούμε και τέτοιες καταστάσεις. Η εναλλακτική, να το κλείσουμε το μαγαζί... Οπότε ναι, ας είναι ο πατέρας του κριτής. Έγινε κάποια ένσταση ποτέ επί τούτου? Δεν έχω ακούσει κάτι. Σχόλια ναι, αλλά Έλληνες είμαστε, το έχουμε στο αίμα μας.


Ο Ελληνικός αερομοντελισμός έχει καταστραφεί. Και η ιστορία εχει βαρύνει συγκεκριμένους με αυτή την ευθύνη.

Καθόλου δεν έχει καταστραφεί, μια χαρά είναι. γιατί ο μηδενισμός? Και μην ξεχνάμε, σε ένα καβγά ποτέ δεν βαρύνει η ευθύνη μόνο τη μία πλευρά...

gkan

άκου άσφαλτος.  ;D ;D ;D

Καταρχάς εγώ δεν σχολίασα την κριτική του Α. Λεονταρίτη. Όπως κρίνετε ο διαγωνιζόμενος καλό είναι να κρίνετε και ο κριτής από τους διαγωνιζόμενους αλλά οι βαθμολογίες είναι κρυφές για ένα περίεργο λόγο.

Θα σας απαντήσω για το εάν έπρεπε να γίνουν όλοι αυτοί οι αγώνες , αν απαντήσετε στην ερώτηση μου περί συγγένειας πρώτου βαθμού πρωταθλητή επί σειρά ετών με τον κριτή ?( και για ολα τα ετη!)

Παρακαλώ επιτρέψτε μου να μαντέψω την ελάχιστη απάντησή σας? (Απο τα λεγόμενα σας καταλαβαίνω ότι δε νιώθετε να είναι ηθικό ή σωστό ότι  ο κριτής Α. Λεονταρίτης να είναι μέλος σωματείου με ίδιο σκοπό / Πόσο μάλλον σαν κριτης να είναι και ο μπαμπάς του νικητή απο το ιδιο σωματειο κάθε χρονιά)

 

Αν είναι ηθικό ή σωστό? Στην κρίση του καθενός. Προφανώς καλύτερα να μην ήταν έτσι για να μην δίνονται λαβές για σχόλια όπως καλή ώρα.

Εάν είναι αυτή η απάντησή σας τότε η άποψή μου είναι συμφωνώ μαζί σας να μην είχαν γίνει αυτοί οι αγώνες.Και ΝΑΙ να το κλείσουμε το μαγαζι.p.s. αργοτερα περί της εγγραφής μελων .μετά το "άσφαλτος" ειναι για μπάνιο . Καλό! ;D


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Σάββατο, 10 Ιούλ 2021, 23:00:45
......Προφανώς επιτρέπει κάποιος να είναι μέλος σε ένα σωματείο και αθλητής σε άλλο.Προφανώς δηλαδή ο νόμος αφαιρεί το δικαίωμα από τον αθλητή να είναι μέλος του σωματείου του;
-Γεια σας πως πήγε ο αγώνας;
-Χαιρόμαστε που χάσαμε από τους αθλητές του άλλου σωματείου γιατί είναι μέλη μας.

Προφανώς δηλαδή ο νόμος σε ενα εικοσαμελές σωματείο αφαιρεί το συνταγματικό δικαίωμα στην άθληση ενός μέλους διότι εμμέσως πλην σαφώς απειλείται η ύπαρξη του σωματείου του;

Προφανώς για το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, ο νόμος σε ένα σωματείο δεσμεύει το συνταγματικό δικαίωμα στην άθληση 20 μελών ;

realy??????


Παίζουμε με τις λέξεις?

Γράφει "σε σωματείο". σωματείο = ενικός

Όχι δεν παίζω με τις λέξεις αλλά θα αρχίσω να παίζω τώρα.

"Παραγραφος1.  Δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου..................: α) Όποιος δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του."

Με την λογική σας του "ενικού" συνεπάγεται ότι κάποιος μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ΕΝΑ αθλητικό σωματείο στην Ελλάδα :o ?
Το νόημα ΔΕΝ ειναι σε ενικό Απορίες ;


(https://i.postimg.cc/Wzk0G0PW/3333.png)Άντε άλλο ένα παιχνίδι με λέξεις (ειμαι και υπο την επήρεια μοχίτο  )

Δεν κάνω δεκτά τα έγγραφα της ΓΓΑ.
Ο αθλητικός νόμος όχι μόνο δεν αναγνωρίζει την ιδιότητα "απλό μέλος" στα οποία αναφέρονται αυτά τα έγγραφα, προειδοποιεί ότι ΔΕΝ επιτρέπονται διακρίσεις .


Τελικά κανένας δεν είναι άσφαλτος  ;D


 


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Κυριακή, 11 Ιούλ 2021, 10:48:27
Επειδή το forum οδεύει προς καθολικό σαμποτάζ από την πρωινή βάρδια 5:00 -7:00 ,
δεν θα χρονοτριβήσω άλλο και θα επιστήσω την προσοχή όλων σας στην παράγραφο 2 και 3 .

Από τα λεγόμενα του αντιλόγου αποδείχτηκε ότι κάποιος επιτρέπεται να είναι μέλος και αθλητής μόνο σε διαφορετικά σωματεία ίδιου σκοπού.
Η παράγραφος 3 ξεκάθαρα περιγράφει και το δικαίωμα των αθλητών να εγγράφονται ως μέλη και στο σωματείο το οποίο ανήκουν.

"2. Καθένας που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει το δικαίωμα να  εγγραφεί ως μέλος αθλητικού σωματείου.Για την εγγραφή απαιτείται αίτηση του  ενδιαφερομένου στο Διοικητικό Συμβούλιο.......
3. Δεν απαιτείται η πρόταση της προηγούμενης παραγράφου προκειμένου περί  εγγραφής αθλητών στο σωματείο στο οποίο ανήκουν"

Έτσι αποδεικνύεται ότι αθλητής μπορείς να είσαι σε σωματείο ,  μέλος μπορείς να είσαι σε όσα σωματεία θέλεις.

(https://i.postimg.cc/1Rbtnf5d/finaal.png)


Και επειδή εγώ δεν είμαι ο πρόεδρος της ΕΑΑ με την πολύχρονη εμπειρία ( κανένα ελαφρυντικό γιατί οι νόμοι που αναφέρω υπάρχουν πάνω από 20 χρόνια) ,

να ενημερώσω ότι:

 και αθλητής μπορείς να είσαι σε όλα τα σωματεία της Ελλάδος.
Και για να μην κατέβει κάποιος σε αγώνα και πει ότι εκπροσωπεί περισσότερα από ένα σωματεία, (δικαίωμα του π.χ. για συναισθηματικούς λογούς )υπάρχει η ομοσπονδία να ελέγχει την έκδοση της αθλητικής ταυτότητας που του επιτρέπει να παίρνει μέρος σε αγώνες.


gone to fly / cat over + out


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Κυριακή, 11 Ιούλ 2021, 11:25:10
Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πως βγάζετε αυτά τα συμπεράσματα.

Και έχω πάει και νηπιαγωγείο και σε επτατάξιο γυμνάσιο. Αμ πως!

Οι νόμοι έχουν αλληλεπίδραση. Χρειάζεται σφαιρική γνώση για να πεις ότι αυτό είναι σωστό και αυτό όχι.

Γιατί επιμένετε να αγνοείτε αυτά που ορίζει ο Αστικός Κώδικας

Αγαπητοί φίλοι, αν έχετε μείνει με την απορία ποιός λέει τα σωστά και ποιός όχι, σας προτρέπω να αποτανθείτε στο σωματείο σας για μία επι πλέον απάντηση.


Επισημαίνω το μεγάλο σφάλμα να παραλείψετε από τα γραπτά σας αυτό που παραθέτετε στην συνέχεια ως αποτύπωμα του νόμου, που λέει ότι ο αθλητής μπορεί να γραφτεί ως μέλος στο σωματείο του, αλλά θέτει προύποθέσεις επιδόσεων/νίκης  στους διάφορους αγώνες. Οχι έτσι απλά.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: MOGOLOS στις Κυριακή, 11 Ιούλ 2021, 12:34:25
Νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά.
Μέλος μπορώ να είμαι σε όσα σωματεία θέλω.
Ως αθλητής όμως μπορώ να εκπροσωπώ μόνο ένα.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Κυριακή, 11 Ιούλ 2021, 13:36:54
Νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά.
Μέλος μπορώ να είμαι σε όσα σωματεία θέλω.
Ως αθλητής όμως μπορώ να εκπροσωπώ μόνο ένα.

Αγαπητέ φίλε Γιάννη,

μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Αν μου έχεις έστω και μία μικρή εμπιστοσύνη άκουσέ με.
Σίγουρα ως αθλητής ενός αεραθλήματος μπορείς να εκπροσωπείς μόνο ενα σωματείο.
Ως αθλητής άλλου αεραθλήματος, που δεν καλλιεργεί το πρώτο, μπορείς να εκπροσωπείς άλλο σωματείο που το καλλιεργεί
Μέλος δεν μπορείς να είσαι σε περισσότερα του ενός σωματεία που καλλιεργούν το ίδιο άθλημα.

Συμπέρασμα: μπορείς να είσαι μέλος στην Ενωση Αερομοντελιστών και αθλητής του αερομοντελισμού στο ίδιο σωματείο,
και μέλος σε ένα σωματείο αλεξιοπτωτιστών και αθλητής αλεξιπτωτισμού στο ίδιο σωματείο.

Αλλά έχω την απορία γιατί σε ενδιαφέρουν εσένα αυτά αφού δεν έχεις σχέση με τον αθλητικό αερομοντελισμό και δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς τον αθλητικό νόμο;


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: MOGOLOS στις Κυριακή, 11 Ιούλ 2021, 17:09:15
1. Την πιθανότητα δηλαδή να ήθελα να είμαι αθλητής δεν την χωρά ο νου σου?
2. Το να ενδιαφερόμαστε για τα κοινά νομίζω πως είναι υποχρέωση όλων.
3. Δεν ξέρω τα νομικά, αλλά διαβάζω δύο αντίθετες ερμηνείες για τον ίδιο νόμο, και αυτό που έγραψα μου φαίνεται η λογικότερη. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Κυριακή, 11 Ιούλ 2021, 21:25:24
Επειδή το forum οδεύει προς καθολικό σαμποτάζ από την πρωινή βάρδια 5:00 -7:00 ,
δεν θα χρονοτριβήσω άλλο και θα επιστήσω την προσοχή όλων σας στην παράγραφο 2 και 3 .

Από τα λεγόμενα του αντιλόγου αποδείχτηκε ότι κάποιος επιτρέπεται να είναι μέλος και αθλητής μόνο σε διαφορετικά σωματεία ίδιου σκοπού.
Η παράγραφος 3 ξεκάθαρα περιγράφει και το δικαίωμα των αθλητών να εγγράφονται ως μέλη και στο σωματείο το οποίο ανήκουν.

"2. Καθένας που συγκεντρώνει τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει το δικαίωμα να  εγγραφεί ως μέλος αθλητικού σωματείου.Για την εγγραφή απαιτείται αίτηση του  ενδιαφερομένου στο Διοικητικό Συμβούλιο.......
3. Δεν απαιτείται η πρόταση της προηγούμενης παραγράφου προκειμένου περί  εγγραφής αθλητών στο σωματείο στο οποίο ανήκουν"

Έτσι αποδεικνύεται ότι αθλητής μπορείς να είσαι σε σωματείο ,  μέλος μπορείς να είσαι σε όσα σωματεία θέλεις.

(https://i.postimg.cc/1Rbtnf5d/finaal.png)


Και επειδή εγώ δεν είμαι ο πρόεδρος της ΕΑΑ με την πολύχρονη εμπειρία ( κανένα ελαφρυντικό γιατί οι νόμοι που αναφέρω υπάρχουν πάνω από 20 χρόνια) ,

να ενημερώσω ότι:

 και αθλητής μπορείς να είσαι σε όλα τα σωματεία της Ελλάδος.
Και για να μην κατέβει κάποιος σε αγώνα και πει ότι εκπροσωπεί περισσότερα από ένα σωματεία, (δικαίωμα του π.χ. για συναισθηματικούς λογούς )υπάρχει η ομοσπονδία να ελέγχει την έκδοση της αθλητικής ταυτότητας που του επιτρέπει να παίρνει μέρος σε αγώνες.


gone to fly / cat over + out


από gkan

τη συνέχεια τη διέγραψα.

όχι άλλο κάρβουνο...

φτάνει πια...

φτάνουν και οι εκτιμήσεις.

ο επόμενος που θα απαντήσει, καλό είναι να ξεκινήσει το μήνυμα του με:
"Λοιπόν, ρώτησα δικηγόρο σχετικά και μου απάντησε ότι..."


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Δευτέρα, 12 Ιούλ 2021, 06:45:28
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας.

Αρχίζω το μήνυμά μου με την πρόταση του κ. Κανδυλάκη, για να είμαι σύμφωνος με το πνεύμα του.

"Λοιπόν, ρώτησα δικηγόρο σχετικά και μου απάντησε ότι..."

Εγώ δεν ρώτησα δικηγορο. Θα ήταν υπερβολή. Απλά διάβασα τον Ελληνικό νόμο με τα Ελληνικά που γνωρίζω. Και γνωρίζω καλά  Ελληνικά αφού έχω φοιτήσει και σε Ελληνικό νηπιαγωγειο.

η παράγραφος 3 δεν τελειώνει στην λέξη "ανήκουν" αλλά στο ..... και οι οποίοι έχουν επιτύχει ...... πρώτη έως τρίτη νίκη σε Πανελλήνιους αγωνες.

Αγαπητέ κύριε Κανδυλάκη,

κάποιος μας κάνει πλάκα γιατί "του αρέσει να τ' ακούει" όπως έλεγε και η διαφήμηση. Εκτός αν πράγματι δεν είναι ικανός να καταλάβει μία σελίδα Ελληνικά, τότε ναι εκείνος χρειάζετε ερμηνεία από δικηγόρο. Οχι εγώ.

Και για όσους δεν κατάλαβαν ....
άτομο κάνει αίτηση να γίνει μέλος σε σωματείο.  Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με δύο υπογραφές (συστατικές) από δύο μέλη του σωματείου.
άτομο που είναι αθλητής και έχει πετύχει μία από τις νίκες που αναφέρει ο νόμος κάνει αίτηση  για να γίνει μέλος στο σωματείο του (όχι σε άλλο) χωρίς να χρειάζονται οι δύο συστατικές υπογραφές. Αν κάνει αίτηση να γίνει μέλος σε άλλο σωματείο, χρειάζονται οι δύο υπογραφές.

Τι διαφορετικό θα μου έλεγε ο δικηγόρος;


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Δευτέρα, 12 Ιούλ 2021, 12:28:44
Αξιότιμε κύριε Ράμο.Πάντως είσαστε ακόμα μέλος σε περισσότερα του ενός σωματεία. Είναι νόμιμο αυτό; Σας απαντώ ότι δεν είναι.

Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει συνάγω (προσωπική άποψη), ότι δεν απαγορεύει ο νόμος είναι να είσαι μέλος σε ένα σωματείο και αθλητής σε άλλο. Αλλά ποια σωματεία θα δεχθούν κάτι τέτοιο;

Και για όσους δεν κατάλαβαν ....
άτομο κάνει αίτηση να γίνει μέλος σε σωματείο.  Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με δύο υπογραφές .......................Αν κάνει αίτηση να γίνει μέλος σε άλλο σωματείο, χρειάζονται οι δύο υπογραφές.

Τι διαφορετικό θα μου έλεγε ο δικηγόρος;


οτι έχεις δίκιο δεν ξέρεις τι λεςF6NnH_6nYWI


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Δευτέρα, 12 Ιούλ 2021, 13:49:50

οτι έχεις δίκιο δεν ξέρεις τι λες

Τι λέει ο δικηγόρος σας;
Τι λέει το σωματειο σας;
Τι λέει η Ομοσπονδία;

Μέχρι να αποδείξετε ότι δεν ξέρω τι λέω, ισχύει αυτό που είπα.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: MOGOLOS στις Δευτέρα, 12 Ιούλ 2021, 18:09:19
Δεν υπάρχει Θεός ούτε ζωή σε αλλο σημειο του Συμπαντος.
Μέχρι να αποδείξετε ότι δεν ξέρω τι λέω, ισχύει αυτό που είπα.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Δευτέρα, 12 Ιούλ 2021, 19:47:04
Δεν υπάρχει Θεός ούτε ζωή σε αλλο σημειο του Συμπαντος.
Μέχρι να αποδείξετε ότι δεν ξέρω τι λέω, ισχύει αυτό που είπα.


Και φυσικά ισχύει αυτό που είπες.  Γιατί να μην ισχύει; Εχει δει κανείς τον Θεό; Εχει δει ζωή σε άλλο σημείο του σύμπαντος;

Γιάννη βρες κάτι άλλο.


Τίτλος: Απ: Μέλος σε περισσότερα σωματεία κοινού σκοπού?
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Παρασκευή, 16 Ιούλ 2021, 20:24:01
Απόδειξη της δυνατότητας να είναι κάποιος μέλος σε περισσότερα σωματεία ίδιου σκοπού , αποτελούν :
τα ίδια τα έγγραφα της ΓΓΑ που μαρτυρούν την αναγκαιότητα "σύστασης επιτροπής για την αντιμετώπιση του αθλητικού νόμου" και απάντησης σε αυτό το ζήτημα.


Απόδειξη ότι ο αθλητικός νόμος επιτρέπει να είναι κάποιος μέλος σε πολλά σωματεία ίδιου σκοπού είναι :

-πρώτον το ότι η απάντηση της επιτροπής δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει άρθρα του ίδιου του αθλητικού νόμου ,
αλλά το 281 του Αστικού Κώδικα που είναι πάρα πολύ γενικό περί κατάχρησης δικαιωμάτων . (Αν θυμάμαι καλά το 281 χρησιμοποιήθηκε για την στέρηση δικαιώματοσ στην ελευθερία για τa lock-down)

-και δεύτερον το γεγονός οτι από το 1999 ΔΕΝ έχει προστεθεί κατι στους περιορισμούς εγγραφής μελών περι αυτου στον αθλητικό νόμο.


Όσο για την απόδειξη ότι υπάρχει θεός, λυπάμαι δεν μπορώ να σας βοηθήσω.
Είναι κάτι που πρέπει να έχετε μέσα σας.