Aeromodelling GR

Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο => Τζετ και τουρμπίνες => Μήνυμα ξεκίνησε από: 3DJunk στις Κυριακή, 14 Ιούν 2020, 13:15:19Τίτλος: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Κυριακή, 14 Ιούν 2020, 13:15:19
Καλημέρα στους φίλους εδώ,

Ανοίγoυμε ένα θέμα σχετικά με το Avanti S, ένα αρκετά δοκιμασμένο Jet που έκανε το ντεμπούτο του πριν περίπου 7-8 χρόνια τόσο σε σχέδιο αλλά και προϊόν από τον γνωστό και παγκόσμιας κλάσης πιλότο / σχεδιαστή Sebastiano Silvestri - Sebart. Σε αυτό το θέμα θα παραθέτουμε τις εμπειρίες μας σχετικά με το μοντέλο αυτό, ανεξαρτήτως μεγέθους,  από σεττάρισμα μέχρι πτήση και με απώτερο στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη αξιόποιηση των δυνατοτήτων του μοντέλου σε ακροβατικά F3S και Sport Aerobatic.

Ως συνήθως στο Hobby αυτό κάνουμε ένα βήμα τη φορά, πχ από 3D 40αρι glow και depron σε βενζίνα μεγάλου κυβισμού, όπως επίσης και στην περίπτωση του F3A από 40αρι και 90αρι σε 2μετρο κατηγορίας FAI. Κατά συνέπεια και στη στη περίπτωση των Sport Jet ξεκιναμε με EPP ΕDF πριν περάσουμε στο στάδιο της τουρμπίνας και του υγρού καυσίμου.

Παραθέτουμε λοιπόν δύο πρώτα video με το Avanti S της Freewing EDF με φάνα 12φυλλη και 6S στα 6.000 mA. Το πρώτο είναι μέσα στο σπίτι κατά περίοδο του εγκλεισμού ενώ το δεύτερο είναι από το session της παρθενικής πτήσης.

Συνεχίζεται... :thumbs up:

oX1S-lU7n_0

cBzj4yNtV2U
Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Κυριακή, 14 Ιούν 2020, 16:22:51
Φωτογραφίες από χθες: Team Nobody - Wolfgang Kluhr :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Κυριακή, 14 Ιούν 2020, 16:25:12
...και φυσικά πάντα έχουμε μαζί προπέλες... 8)smiley


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 15 Ιούν 2020, 11:39:30
Μάς το έστειλε ο φίλος σαν ξεχωριστό video, συνεπώς το βάζω στο σχετικό θέμα:

P9wVWY-n19o

Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει, αλλά καλή προσπάθεια που έχει γίνει από αρκετούς.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 15 Ιούν 2020, 12:47:37
Δυο μετατροπές που έγιναν με 3D printed parts. Το ένα παρέχει stop στο ριναίο και συνιστάται σε περίπτωση που κάποιος πετάει σε γρασίδι. Το δεύτερο σχετίζεται με τον ήχο και φυσικά την εμφάνιση (που μας ενδιαφέρει λιγότερο). Ο ήχος γίνεται περίσσότερο jet like σε συνδυασμό με τη 12φυλλη φάνα.

Συνεχίζεται... :thumbs up:Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 16 Ιούν 2020, 13:47:57
Φωτογραφίες από τη φάνα (12Β) και το setup. H τελευταία έκδοση έχει inrunner μοτερ και οχι outrunner κάνοντας τον ήχο πιο ρεαλιστικό.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 16 Ιούν 2020, 13:52:59
Χρειάστηκε να πάμε τη μπαταρία πιο πίσω λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας (6.000 mAh vs 4.000-5.000 mAh) από την προτεινόμενη. Παρά το αυξημένο βάρος το μοντέλο είναι απόλυτα προβλέψιμο και σταματάει εκεί που θέλουμε ειδικά σε snap roll exits....λέτε να είναι τα  potless stick???... ;D ::)Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 16 Ιούν 2020, 14:26:12
To σχετικό video για snap rolls από το αρχικό που ανεβάσαμε:

2xwQJAptKt8
Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 19 Ιούν 2020, 00:45:50
Επανέρχομαι στο θέμα των Snap Rolls. Στο video έγιναν αλλάζοντας το Condition από Normal σε Extreme με μηχανικό διακόπτη. Το Condition δίνει τη δυνατότητα να αλλάζουμε με ένα διακόπτη τις κινήσεις των τριών πηδαλίων AIL, RUD, EL γιατί στο Snap Roll πρέπει να είναι διαφορετικές από τη Normal πτήση.

Ωστόσο υπάρχει και άλλος τρόπος, με Logic Switch προκειμένου να είμαστε περισσότερο αφοσιωμένοι στο timing και στη πτήση παρά στους διακόπτες. Στην ουσία το Condition ενεργοποιείται εφόσον ένα ή περισσότερα stick ικανοποιούν κάποια συνθήκη συνήθως σχετιζόμενη με την κίνηση τους πχ πάνω από 85%.

Ένα πρώτο video και αύριο επεξηγήσεις με Boolean Algebra και Combinational Logic.... ;D ;D

C7Vcc30-u8k


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 22 Ιούν 2020, 15:45:09
Καλησπέρα στους φίλους εδώ,

Ένα δείγμα από τις χθεσινές πτήσεις με κινητό και χωρίς zoom που δεν περιλαμβάνει τις τελικές δοκιμές μας δυστυχώς. O φίλος μας εντυπωσιάστηκε από την ταχύτητα...που φυσικά δεν είναι και από τα ατού του μοντέλου. ;D

Μετά από 10 πτήσεις χθες νομίζω ότι το μοντέλο πετάει όπως θέλουμε. Συγκεκριμένα κάναμε τα εξής:

1. Δοκιμάσαμε τα Logic Switch στα Snap, αλλάτώσαμε το elevator input για να μην μπαίνουμε σε deep snap και να μην ελαττώνεται η ταχύτητα στην έξοδο.
2. Ρυθμίσαμε τις μίξεις στα Knife Edge κυρίως Rud to Ail για να αντισταθμίσουμε το inverse roll coupling.
3. Ελλατώσαμε τα rates για ακροβατικά ακρίβειας, πχ Slow Roll από το ένα άκρο του box στο άλλο. Πραγματικά τα slow roll με το μοντέλο αυτό είναι το κάτι άλλο.
3. Δοκιμάσαμε pack στα 4.000 mAh με μέγιστο χρόνο πτήσης 3 λεπτά, σημαντικά μικρότερος από αυτόν με 6.000 mAh αλλά με χαμηλότερο wing loading και διαφορά βάρους 200gr+

Το μοντέλο έχει πολλές δυνατότητες που έχουμε να ανακαλύψουμε παράλληλα με την εκμάθηση μας σε τέτοια μοντέλα και τη διαχείριση ενέργειας που απαιτούν.

Επανερχόμαστε με το σεττάρισμα των Logic Switch όπως υποσχεθήκαμε :thumbs up:

kbvl7QGtnrY
Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 24 Ιούν 2020, 01:10:28
Logic Switches / Conditions για Snap Roll

Ξεκινάμε από τα βασικά θέτοντας αντί για μηχανικό διακόπτη πχ SC, Logic στο condition που μας ενδιαφέρει πχ Extreme.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 24 Ιούν 2020, 01:15:44
Στη συνέχεια επιλέγουμε το κουμπί Logic προκειμένου να ορίσουμε τις ON/OFF καταστάσεις του διακόπτη καθώς και να θέσουμε τα stick που θα ενεργοποιούν τη συνθήκη.

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε Συνδυαστική Λογική με πύλη AND όπως λέμε στα ψηφιακά ηλεκτρονικά. Τα δύο Inputs της πύλης στην προκειμένη περίπτωση θα είναι τα stick του Aileron και του Rudder. Αυτό σημαίνει ότι η πύλη θα μας δώσει ως output ένα λογικό 1, δλδ ενεργοποίηση του condition μόνο και μόνο αν τα δύο αυτά stick (Ail,Rud) κινούνται:

Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 24 Ιούν 2020, 01:19:02
Αφού έχουμε θέσει τα inputs ως κανάλια, χρειάζεται να θέσουμε τα ποσοστά κίνησης ποσοτικά (%) κατά τα οποία θα ενεργοποιείται το condition.

Ξεκινάμε με το Aileron όπου θέτουμε ποσοστό ενεργοποίησης 85%.Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 24 Ιούν 2020, 01:20:55
Στη συνέχεια, προχωράμε στο Rudder όπου θέτουμε ποσοστό λίγο μικρότερο κοντά στο 80%. Σημ. Τα ποσοστά βασίζονται στις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός:Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 24 Ιούν 2020, 01:25:44
Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω:

Το Logic Condition με ονομασία Extreme που θέλουμε για την περίπτωση του Snap Roll ενεργοποιείται όταν:

AIL (%)>=85% AND RUD (%)>=81% σε κάθε άλλη περίπτωση οι κινήσεις ορίζονται βάσει των condition με μηχανικό διακόπτη που έχουμε θέσει και πάντα ανάλογα με την προτεραιότητα που έχουν.

Εδώ επίσης κάποιος θα μπορούσε να βάλει στη συνθήκη και το Elevator αλλά πιστεύουμε πως τα δύο προηγούμενα πηδάλια επαρκούν. Αυτή και πάλι είναι η δική μας υποκειμενική επιλογή.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε ακροβατικά μοντέλα κάθε είδους πχ F3A, Freestyle, ΙΜΑC κτλ. Ωστόσο στο F3A έχουμε λίγο μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στις ρυθμίσεις αφού το timing των πηδαλίων κατά την ενεργοποίηση δεν θέλουμε να είναι το ίδιο. Αναφορικά με τα Giant Scale και Freestyle δεν χρησιμοποιούμε καθόλου conditions αφού πετάμε μόνο με 3D rates και σχετικά μεγάλες EXPΟ τιμές κοντά στο 80-90% αυτό σημαίνει ότι τα πηδάλια υπάρχουν πάντα διαθέσιμα αρκεί να κουνίσουμε τα stick όσο απαιτεί η μανούβρα. Και μια σημείωση / συμβουλή σε όλους όσοι θέλουν να μάθουν σωστά να σναπάρουν. Προς θεού μην χρησιμοποιείτε Snap Roll Switch αυτόν δλδ με την επαναφορά και το πρόγραμμα που έχουμε οι ΤΚ από τη 10ετία του 80. Το Snap πρέπει να είναι χειροκίνητο με διασταύρωση των πηδαλίων ανά περίπτωση και με κατάλληλο timing για σωστές εξόδους που έρχεται με την προπόνηση. Καλό είναι να το πετάμε εμείς το Snap και όχι αυτό εμάς. ;D ;D

Συνεχίζεται... ;)


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Πέμπτη, 25 Ιούν 2020, 14:43:40
Καλημέρα στους φίλους εδώ,

Θα μου πει κάποιος και εύλογα, τόση φασαρία για ένα EPP; Μα γιατί όχi;  ::) Όπως έγραψα αποτελεί μέρος της εκμάθησης / εκπαίδευσης μας πριν προχωρήσουμε σε κάτι μεγαλύτερο και θεωρούμε πως είναι μια αρκετά καλή άσκηση. Όπως και οι πιλότοι της ΠΑ δεν μπαίνουν απευθείας σε F16 αλλά σε T33 ή Προπέλα έτσι κι εμείς, σιγά σιγά. ::)

Ωστόσο αρχίσαμε να κάνουμε τους πρώτους ελέγχους εδάφους σε αυτό για το οποίο εκπαιδευόμαστε και το ξεσκονίζουμε, γιατί όπως λένε αν δεν είναι όμορφο δεν πετάει καλά... ;D

Συνεχίζεται...


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 21 Αύγ 2020, 16:33:25
Συντόμο και διάσπαρτο υλικό που τράβηξε ένας φίλος. Θα προσπαθήσω όταν αισθανθώ άνετος αρκετά με το jet να τραβήξω κάτι πιο δομημένο:

3KXC0NAHYKk


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: carapis στις Σάββατο, 22 Αύγ 2020, 13:00:32

   8)smiley  καλημέρα Νικόλα, ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ,...  :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Σάββατο, 22 Αύγ 2020, 19:23:54
Χρήστο.... :thumbs up: :)


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Σάββατο, 22 Αύγ 2020, 19:24:42
...


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Κυριακή, 23 Αύγ 2020, 11:54:10
Ένα video από το σεττάρισμα του Vector Thrust για Normal πτήση και 3D... ;). Το αεροπλάνο πρέπει να τριμμαριστεί πρώτα σύμφωνα με το vector κάνοντας test κάθετων ανόδων και μετά στην οριζόντια πτήση με elevator.

s7z2a-qsGw0


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τρίτη, 1 Σεπ 2020, 21:51:47
Βρε βρε καλός το καινούργιο παιχνιδάκι   :D ! !  Καλοτάξιδο Νικόλα !

Πετάει σαν sebart! Θα το ευχαριστηθείς!  :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 4 Σεπ 2020, 22:29:58
Γιώργη καλησπέρα,

Ευχαριστούμε για τις ευχές σου. Μαθαίνουμε και αυτό είναι το θετικό στο hobby μας. Μπήκαμε δειλά δειλά κι εμείς στις κηροζίνες. Για να δούμε...:-)

Φιλικά,
Νίκος


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Κυριακή, 13 Σεπ 2020, 17:30:20
aYsC7b5se00

Από τις δοκιμαστικές πτήσεις τριμμαρίσματος της Παρασκευής. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχω κάτι πιο artistic... ;D ???


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Κυριακή, 13 Σεπ 2020, 20:25:56
Αψογος Νικο!!!Καλές πτησεις με το νέο εργαλείο!!! :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Greekjets στις Κυριακή, 13 Σεπ 2020, 20:51:26
Μπράβο Νικόλα καλές πτήσεις!!!


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 14 Σεπ 2020, 17:59:16
Καλησπέρα στους φίλους Αργύρη και Λευτέρη καθώς και σε αυτούς που δεν έγραψαν κάτι... ;D

Ευχαριστούμε πολύ για τα θετικά σας σχόλια. :thumbs up: Προσπαθούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και την καμπύλη εκμάθησης μας όσο μπορούμε. Σκοπός του thread είναι εφόσον συνεχιστεί, να αποτελέσει ένα μέσο εκμάθησης για τους φίλους που θέλουν να πετάξουν σωστά ένα ακροβατικό sport jet. Όπως είδατε ακολουθούμε μια step by step προσέγγιση έτσι ώστε να αποκτήσουμε τις σωστές βάσεις χωρίς πολλά έξοδα. Όπως επίσης καταλαβαίνετε το EDF μας βοήθησε αρκετά πριν μπούμε στο υγρό καύσιμο τόσο στην συνήθεια της ταχύτητας όσο και του σχήματος του μοντέλου. Η σχετικά μεγάλη εμπειρία στις προπέλες δεν εγγυάται τη γρήγορη μετάβαση στα jet επομένως ακουλουθήσαμε αυτή την οδό.

Το συμπέρασμα μας μέχρι στιγμής είναι ότι αν εξαιρέσουμε το lag της τουρμπίνας που θέλει συνήθεια, το AvantiS 2.2m πετάει αρκετά ευκολότερα σε σχέση με το μικρότερο αδερφάκι και έχει πολύ πιο δυνατό rudder κάτι που χρειάζεται σε ακροβατικά ακριβείας. Στις πτήσεις του Σαββάτου που δυστυχώς δεν τραβήξαμε αυτό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές. Ωστόσο εκκρεμεί μια check list η οποία έχει δύο σκέλη: 1. Τριμμάρισμα και 2. Ακροβατικά.

Συνεχίζεται με το σκέλος τριμμάριμα.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: carapis στις Δευτέρα, 14 Σεπ 2020, 18:26:19

   :thumbs up: Νικόλααααα κούκλες και τα δυο, μπράβοοοο...!!!  :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 16 Σεπ 2020, 17:32:11
Ευχαριστούμε πολύ Χρήστο φίλε μου. Το θέμα δεν ειναι απλώς να δείχνουν κούκλες, αλλά να πετάνε και "κούκλες". :thumbs up: Αυτό εξαρτάται από εμάς κυρίως αλλά και κατά πόσο το setup είναι επαρκές. Τα ακροβατικά με jet δεν είναι δυσκολότερα σε εκτέλεση σε σχέση με την προπέλα, ωστόσο υπάρχει η πολυπλοκότητα του αεροπλάνου, κάποιες τεχνικοί παράμετροι όπως και το κόστος που σου κρατάνει το χέρι "μαγκωμενο". Επειδή έχουμε περιορισμένη εμπειρία στη κατηγορία αυτή, όσο περισσότερο πετάμε τόσο λύνεται το χέρι, "ξεμαγκώνει" αφού το αεροπλάνο μας μιλάει και μας λέει "είμαι αξιόπιστο προχώρα".... ;D

Σήμερα είχαμε προγραμματίσει πτήσεις αλλά δυστυχώς έβαλε αρκετό αέρα, άρα καλύτερα προσέχουμε για να έχουμε. Η λίστα τριμμαρίσματος που είχαμε σκοπό να δούμε είναι η εξής:

1. Τριμμάρισμα του Vector σε άνοδο με ουδέτερο elevator. Με το elevator στο κέντρο (χωρίς τριμ), εκτελούμε παρατεταμένη άνοδο με full στοιχεία και βλέπουμε αν τραβάει canopy ή belly και διορθώνουμε με αντίστοιχο trim στο vector. (Status:Done)
2. Aileron Differential. Σεττάρουμε το differential βάσει του manual αρχικά στις μέγιστες κινήσεις 30 μοίρες UP 25 μοίρες DOWN. Εκτελούμε άνοδο 45 μοιρών με 3/4 στοιχεία και εκτελούμε ένα ή δύο συνεχόμενα roll. Αν δεν υπάρχει απόκλιση το αφήνουμε ως έχει. (Status:Done)
3. Knife Edge Mixing - Vector Off. Ανάλογα με το με το roll ή pitch coupling μιξάρουμε ανάλογα. (Status: Done)
4. Knife Edge Mixing - Vector On. Ανάλογα με το με το roll ή pitch coupling μιξάρουμε ανάλογα. Τεστάρουμε αν το vector output είναι αρκετό για stall turns και knife edge loops. (Status: Not Done)
5. Τριμμάρισμα μοντέλου με Full Flaps. Χρειάζόμαστε ανεξάρτητα trim σε σχέση με την normal πτήση γιατί τα οι τιμές των trim διαφοροποιούνται ανάλογα με το condition. (Status:Done)
6. Δοκιμαστική πτήση με gyro low gain προκειμένου να εκπαιδεύσουμε το gyro. Με αέρα χρειάζεται μείωση του gain. Το gyro δεν βοηθάει αν ο χειριστής δεν ελέγχει τα στικ σωστά. Άρα καλό να μην δημιουργείται η παρεξήγηση ότι το μοντέλο πετάει μόνο του. Το έλεγξα για μια πτήση μετά το έκλεισα. (Status: Done)
7. Δοκιμαστική πτήση με vector on μόνο στο rudder και εκτέλεση ακροβατικών που απαιτούν integrated inputs πχ rolling circles, rolling loops (Status: Partially Done)
8. Δοκιμαστική πτήση Gyro On & 3D Rates On. Κάποιες πρώτες προσπάθειες για high alpha πτήση με αρκετό power. (Status: Not Done)
9. Δοκιμαστική πτήση Gyro Off & 3D Rates On. Χρήση 3D Rates σε μεσαίες ταχύτητες όχι stall για γρήγορα roll πχ jet riffles. (Status: Not Done)
10. Σετάρισμα Logic Switch για Snap Rolls όπως στο μικρό Avanti. (Status: Not Done)

Ελπίζουμε πως καποια από αυτά τα test θα εκτελεστούν στην επόμενη εξόρμηση μας στο πεδίο...χρειάζεται προφανώς αρκετό καύσιμο για να γίνουν.

Συνεχίζεται... :thumbs up: :)
Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Τετάρτη, 16 Σεπ 2020, 18:48:57
Μμμ μαγκωμα......Τεράστιο θέμα!Πολύ σοφή παρατηρηση!... :thumbs up:
Ο δυσκολότερος στόχος , ο μεγαλήτερος κόπος ,και η μεγαλήτερη ψυχολογική ικανότητα που πρέπει να μαθει να διαχειρίζεται ενας  αερομοντελιστής  ειναι να μαθει να υπερνικάει το μαγκωμένο χέρι και μυαλό !!! Καποιοι θα καταλάβουν , καποιοι όχι. Παντως ειναι η μέρα με την νύχτα αυτό που μπορεί να φαντάζεται κανείς ....Ελα μωρέ... τι κανει...? σε σχεση με την πραγματικότητα.Στην  πραγματικότητα μπορεί να κοιτάξει ρεαλιστικά και ακομπλεξάριστα δίπλα του να δει εαν υπαρχει κανείς(εαν εχει την παιδεία να το κανει βέβαια....) , η μετά στον καθρέφτη.

Οι πάραμετροι ειναι εκεί ! Κοστος.....,χιλιάδες ωρες κατασκευής....,βαθμός δυσκολίας καθε μοντέλου......, φοβίες...., φαντάσματα...., κακό ματι....., δυνατός αερας....., αντιληψη....., αεροπορική γνωση ....., αγνοια κινδύνου.....!!!!, κλπ !
Τεραστιο θέμα.Πολύ μεγάλος κόπος να κατακτηθούν.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Κυριακή, 20 Σεπ 2020, 12:12:45
.....
1. Τριμμάρισμα του Vector σε άνοδο με ουδέτερο elevator. Με το elevator στο κέντρο (χωρίς τριμ), εκτελούμε παρατεταμένη άνοδο με full στοιχεία και βλέπουμε αν τραβάει canopy ή belly και διορθώνουμε με αντίστοιχο trim στο vector. (Status:Done)...


Λόγο της συνεχής αλλαγής θερμοκρασίας η εξάτμιση  διαστέλλετε και συστέλλετε  .. δε ξέρω αυτό αν μπορεί να αλλάξει το τριμ του vektor σου .
Στο SU-37 http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=10963 (http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=10963) έκανα τις εξατμίσεις  ξεχωριστό κομμάτι απο τα vector giαυτόν τον λόγο .
Anyway αυτά ολα τα λύνει το gyro γιατι κάνει "continues-trimming "(καμία σχέση με την δουλειά που κάνει ενα auto-pilot)


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 21 Σεπ 2020, 00:28:39
Καλη παρατηρηση, για να αλλαξει το trim θα χρειαστεί να διασταλεί το μεταλικό horn που είναι κολλημένο στο ακροφύσσιο. Η θερμοκρασία εν κίνησει είναι αρκετή για αυτό; H ντίζα ευτυχώς δεν μπορεί να διασταλεί αφού είναι από carbon. Άρα λες gyro πάντα on για να διορθώνει τις μεταβολές;

Για να δούμε μια δοκιμή θα μας πείσει. :) Ελπίζω την Τρίτη απόγευμα.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Δευτέρα, 21 Σεπ 2020, 12:41:33
Με 600 βαθμούς διαστέλλετε η εξάτμιση μόνο .Γιαυτο και ειναι σταθερές οι εξατμίσεις μόνο μπροστά , να επιτρέπουν εκτόνωση της διαστολής προς τα πίσω . Το τριμ αν αλλάζει θα είναι ακριβός επειδή δεν διαστέλλονται μαζί και τα λινκ .

Ναι για μένα το gyro πάντα "on" και μην παιδεύεσαι με τριμαρίσματα ..just go fly  :beer:

(Πληροφοριακά για κάποιους που το σνομπάρουν, τo gyro ειναι mixing-device. Κάνει ακριβός οτι κάνουν και οι μίξεις στην τηλεκατεύθυνση μας αλλά με μεγαλύτερη ακρίβεια . Δεν είναι auto pilot . Δεν ελέγχει κατεύθυνση , ταχύτητα περιστροφής ενος roll ή σε ποια γωνία θα σταματήσουν τα φτερά μετα το roll...και πολλά άλλα .)

Ποιο gyro έβαλες?
Αν έχεις το iGyro https://www.powerbox-systems.com/produkte/igyro-systeme.html (https://www.powerbox-systems.com/produkte/igyro-systeme.html)
μην το φοβάσαι δεν είναι όπως τα άλλα, σε αφήνει να στολαρεις και να φλεραρεις .

Για aerobatic  βάλε "Attitude Assist" σε ELEVATOR και AILERON και άσε RUDDER "normal" .
Δοκίμασε το πρώτα ψηλά και μετά αστο συνεχεία on και κάνε απογείωση , πτήση και προσγείωση να το δεις .
Για 3d βαλτα όλα "normal".

Εγω τα έχω όλα σε ενα τριπλό διακόπτη ...less workload.
1-iGyro off / low rates.
2-iGyro aerobatic / low rates
3-iGyro 3d / high rates / vector control on / iGyro vector control on

Και πάλι εαν έχεις το iGyro κούμπωσε το gps https://www.powerbox-systems.com/produkte/sensoren/gps-iii.html (https://www.powerbox-systems.com/produkte/sensoren/gps-iii.html)
Τα jet έχουν μεγάλο εύρος ταχύτητας και δε μπορεί να βρεθεί το oprimum gain παντού . Το GPS θα αυξομειώνει το gain ανάλογα της ταχύτητας ...

...υποσημείωση , το gyro πακτωμένο κάλα και δεμένο με tie-rap .  You are in for the ride of your life if it get loose  :D

enjoy mate :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 21 Σεπ 2020, 15:42:54
Γιώργο ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι όλα σετταρισμένα από τους Γερμανούς Jet Masters (το gyro όχι το αεροπλάνο γιατί εχω τις δικές μου προτιμήσεις στα stick κτλ), θα τσεκάρω και θα κάνω σύγκριση με τα δικά σου settings. Αν και παρατήρησα ότι με αέρα η επίδραση τοu gyro είναι εμφανής δλδ μπορεί να δημιουργήσει και φαινόμενο τύπου flutter σε αυτή την περίπτωση θέλει μείωση το gain. Φυσικά και το gyro επιρpεάζει τα ακροβατικα (άλλες φορές θετικά και άλλες αρνητικά), προσωπικά αμέσως μπορώ να καταλάβω κάποιον που πετάει με gyro στα point roll διότι στα σταματήματα το gyro κάνει αντίστροφη ανάδραση κάτι που δεν είναι ευχάριστο στα μάτια των κριτών αν πετάς F3S και precision aerobatics. Πρόσφατα είδα live τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jets Wolfgang Kluhr ο οποίος πετούσε το CARF Mephisto με Bavarian Demon. Τα σταματήματα του στα roll ενώ αρχικά ήταν πολύ smooth το φαινόμενο της αντίστροφης ανάδρασης ήταν εμφανές...Οταν μπορέσω θα ανεβάσω video στο YT.

Για το setup μου και ποιο gyro...μια εικόνα είναι 1000 λέξεις... :)


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 21 Σεπ 2020, 16:03:44
Ααα. κουμπωμενο και το GPS... :thumbs up:Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 21 Σεπ 2020, 23:57:26
Μμμ μαγκωμα......Τεράστιο θέμα!Πολύ σοφή παρατηρηση!... :thumbs up:
Ο δυσκολότερος στόχος , ο μεγαλήτερος κόπος ,και η μεγαλήτερη ψυχολογική ικανότητα που πρέπει να μαθει να διαχειρίζεται ενας  αερομοντελιστής  ειναι να μαθει να υπερνικάει το μαγκωμένο χέρι και μυαλό !!! Καποιοι θα καταλάβουν , καποιοι όχι. Παντως ειναι η μέρα με την νύχτα αυτό που μπορεί να φαντάζεται κανείς ....Ελα μωρέ... τι κανει...? σε σχεση με την πραγματικότητα.Στην  πραγματικότητα μπορεί να κοιτάξει ρεαλιστικά και ακομπλεξάριστα δίπλα του να δει εαν υπαρχει κανείς(εαν εχει την παιδεία να το κανει βέβαια....) , η μετά στον καθρέφτη.

Οι πάραμετροι ειναι εκεί ! Κοστος.....,χιλιάδες ωρες κατασκευής....,βαθμός δυσκολίας καθε μοντέλου......, φοβίες...., φαντάσματα...., κακό ματι....., δυνατός αερας....., αντιληψη....., αεροπορική γνωση ....., αγνοια κινδύνου.....!!!!, κλπ !
Τεραστιο θέμα.Πολύ μεγάλος κόπος να κατακτηθούν.

 +1  :thumbs up: Sorry για την καθυστερημενη απαντηση Αργύρη, μπερδευτήκαμε με τα vector και τα gyro....πού μπλέξαμε... :idiot2:...πράγματα του Διαόλου... :devil: ;D


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Αντώνης Παπαδόπουλος στις Τρίτη, 22 Σεπ 2020, 12:06:05
Πολύ καθαρή εγκατάσταση που χαίρεσαι να την βλέπεις έστω και σε φωτογραφία.

Το θέμα είναι για όσους πετάνε ήδη F3A και κοιτάνε και την F3S. Στην μία τα περισσότερα γίνονται με το χέρι χωρίς την διαμεσολάβηση ηλεκτρονικών. Στην άλλη έχεις και αυτή την επιλογή και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα την χρησιμοποιούν.

Μήπως η F3S θα δυσκολέψει τους μετέχοντες στην F3A? To ερώτημα το κάνω στον Νίκο που πετά χρόνια F3A.

Αίσθηση μου είναι ότι σε λίγα χρόνια και η F3A θα επιτρέπει την χρήση όλων αυτών των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων για ένα και απλό λογο ότι κανένας κατασκευαστής δεν θα σου προσφέρει απλούς πομπούς ή δέκτες οπότε και θα είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσεις αν κάποιος θα έχει κάνει χρήση gyro ή gps στην διάρκεια της πτήσης.

Οταν κάποτε προς τα τέλη της δεκαετίας του 70 προέκυψαν dual rates στην αρχή και λίγο μετά travel adjustments ολοι λέγαμε δεν θέλω τίποτα άλλο. Και όμως.......


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 22 Σεπ 2020, 14:09:22
Καλημέρα Αντώνη,

Η κατηγορία F3S νομίζω πως είναι σε στάδιο ανάπτυξης και δεν έχει ωριμάσει όσο η F3A που υπάρχει όπως και γνωρίζεις καλύτερα από εμένα εδώ και 10ετίες. Η μία κατηγορία η F3A, είναι πλέον απλή από τεχνικής άποψης κατασκευής και τεχνολογίας κινητήρων. Με ένα μέτριο αεροπλάνο από την Κίνα και ένα σχετικά καλό μοτέρ από Γερμανία μπορείς να πετάξεις σε πάρα πολύ καλό επίπεδο το οποίο εξαρτάται από την ποιότητα προπόνησης κάποιου και όχι από την ποσότητα. Η πτήση F3A ωστόσο έχει αρκετά πιο περίπλοκα προγράμματα σε σχέση με το F3S ειδικά στα προχωρημένα προγράμματα με πολλά snap roll και Integrations,  μανούβρες που δεν περιλαμβάνονται στην F3S για ευνόητους λόγους όπως ταχύτητα, βάρος, rudder authority, power to weight κτλ. Από την άλλη στην F3S έχουμε μια πολύπλοκη πτητική μηχανή η οποία όσο με περισσότερες υποβοηθήσεις πετάει τόσο το καλύτερο, με το penalty της πολυπλοκότητας και της πιθανής μη βέλτιστης χρήσης λόγω έλλειψης τεχνικής εμπειρίας. Το μοντέλο χρειάζεται ταχύτητα για να πετάξει επομένως μια παράμετρος που λέγεται constant speed αυτομάτως δεν πληρείται εκτός και αν πετάξεις σε ένα τεράστιο box που δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν οι κριτές. Λόγω της αυξημένης ταχύτητας και λόγω του οτι είμαστε σε στάδιο ανάπτυξης της κατηγορίας, τα προγράμματα είναι πιο απλά σε σχέση με την F3A.

Οταν προσπαθείς να αναπτύξεις μια κατηγορία, χρειάζεσαι λιγότερα barriers to entry, εδώ έρχεται και το gyro που μπορεί εφόσον χρησιμοποιείται σωστά να βελτιώσει την επίδοση κάποιου κυρίως σε box και γεωμετρία, (όχι τόσο σε εκτέλεση), αφού μπορεί να αποφευχθεί η κλίση φτερών στην ευθεία οριζοντία το κεντράρισμα στις ανόδους, η μη διόρθωση τόσο στα Knife Edge αλλά μέχρι εκεί. Υποθέτω ότι οι κορυφαίοι πιλότοι τύπου Bruckmann  έχουν επιλύσει αυτά τα προβλήματα, ωστόσο χρησιμοποιούν και αυτοί gyro. Άρα νομίζω ότι και αυτοί που είναι στο 50% μια κατάταξης και πολύ πιο κάτω δεν πρέπει να σνομπάρουν τόσο το gyro και να το θεωρούν ως ένα εργαλείο για τους "μη ικανούς" χειριστές γιατί έρχονται οι "πολύ ικανοί" όπως ο GB να τους διαψεύσουν. Εφόσον επιτρέπεται συνεπώς στην κατηγορία και προκειμένου να έχουμε κοινό παρανομαστή τουλάχιστον ως προς τις δυνατότητες εξοπλισμού, καλό είναι να μην το σνομπάρουμε αλλά να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά εφόσον χρειάζεται σε κάποια κομμάτια της πτήσης μας, αν όχι σε όλα.

Προσωπικά βρίσκω το F3A μεγαλύτερο fun λόγω της απλότητας και των δυνατοτήτων που έχουν αυτά τα μοντέλα, κλάσμα των οποίων έχουμε εξαντλήσει. Τo F3S για εμένα αν το δω πιο ζεστά φυσικά, θα είναι ένα  πείραμα με απώτερο στόχο τη δομημένη πτήση με jet εφόσον φυσικά θεωρήσουμε πως όλα λειτουργούν τεχνικά και χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό πχ τύπου gyro και όχι μόνο, σωστά.

Φιλικά,
Νίκος


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Αντώνης Παπαδόπουλος στις Τρίτη, 22 Σεπ 2020, 15:14:02
Προφανώς και το ερώτημα ήταν ακαδημαικό και το θέμα είναι αν το F3S θα συμπαρασύρει και το F3A ως προς την ελέυθερη χρήση της τεχνολογίας?

Υπάρχουν κατηγορίες πλέον που επιτρέπονται τα gyros σε πλέον του ενός αξωνα, υπάρχουν μόνο σε ένα άξωνα και υπάρχουν σε κανένα άξωνα.

Ως προς τα ακροβατικά και κατά πόσο μια κατηγορία θα γίνει αποδεκτή παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως πχ το κόστος. Δεν μιλώ για το κόστος αγοράς όσο το κόστος μεταφοράς. Είναι ο κυριότερος λόγος που η κατηγορία F3M δεν έχει προχωρήσει.

Οσο για τον GB σεβασμός. Με την ίδια ευκολία πετά καλά οτιδήποτε πετά, από ανεμόπτερα έως jets. Και είναι σε top επίπεδο και στα indoor F3P και στο F3A και σε ότι άλλο καταπιάνεται.

Ας περιμένουμε τον χρόνο να δείξει.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 22 Σεπ 2020, 15:32:52
Σε σχέση με το F3A έχει ακουστεί ότι κάποιοι Jeti δέκτες έχουν εσωτερικό gyro το οποίο ενεργοποιείται με τον altitude sensor και μόνο στον αέρα, πράγμα που το κάνει δύσκολο να ελεγθεί στο έδαφος. Πρισωπικά δεν το πιστεύω αλλά το έχω ακούσει απο κύκλο μοντελιστών σε world cup. Δεν είναι διαθέσιμο εμπορικά αλλά τρέχει σε κάποια prototypes στα οποία έχουν πρόσβαση πολλοί λίγοι στον κόσμο αυτό. Ίσως παγιωθεί στο μέλλον... ::) Τονίζω πως δεν το πιστεύω αλλά το έχω ακούσει.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 22 Σεπ 2020, 15:38:08


Ως προς τα ακροβατικά και κατά πόσο μια κατηγορία θα γίνει αποδεκτή παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως πχ το κόστος. Δεν μιλώ για το κόστος αγοράς όσο το κόστος μεταφοράς. Είναι ο κυριότερος λόγος που η κατηγορία F3M δεν έχει προχωρήσει.


Μπορείς να πετάξεις το F3S και με EDF στα 6-12 cell, νομίζω πως υπάρχει και ειδική κατηγορία αν δεν κάνω λάθος. Εκομένως το συγκεκριμένο barrier εν μέρει αντιμετωπίζεται.:-)


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τετάρτη, 23 Σεπ 2020, 12:12:49
Νίκο ,
προσωπικά δεν εμπιστεύομαι την τύχη του μοντέλου στις ταινίες διπλής όψης. Με κανα G ή καμιά ηλιόλουστη καυτή μέρα μήπως  μειωθεί η πρόσφυση στο χρώμα της ξύλινης επιφάνειας και δε σου λέω να φύγει ..να κουνιέται πολύ λίγο … and then be ready for the ride of your life  :o  Επισυνάπτω φωτό από δικά μου mounting : συρματασφαλιση με ρητίνη στην μια πλευρά . Μόνο δεματικα σε jet που δεν έχει πολλούς κραδασμούς.

Σχετικά με το φαινόμενο που λες οτι παρατηρείς βίαιες αντιδράσεις όταν έχει αέρα , προτείνω να αυξήσεις το Airpeedfactor . Όχι να μειώσεις gain .
Άσε τους JetMasters και πάρε το USB ή το ΜπλέΔόντι και το manual και παίξε !

… αντίστροφη ανάδραση : Εάν μιλάμε για PowerBox iGyro τότε είναι κακοσεταρισμενα . iGyro 3Extra manual :  “ - Lock-in feel:
This feature alters the ‘locking’ characteristics in aerobatic manoeuvres such as four-point rolls. If this value is set too high, you will notice the model “overshoot” at the moment you release the stick. If the value is set too low, the model may appear not to stop cleanly when commanded.


Τα υπόλοιπα gyro ειναι ελικοπτερικα που τα βάφτισαν αεροπλανικά. Το iGyro ειναι εξαρχής σχεδιασμένο για αεροπλάνα .. έχεις αδράνειες , στολάρεις και φλεραρεις.
Δεν είναι τυχαίο που  Ali και Seba (3 times World) χρησιμοποιούν iGyro PowerBox.

...Οι τέσσερις ορφανές βίδες τηλεμετρία fuel flow sensor  να μαντέψω ?

(https://i.postimg.cc/zyR6Vn6p/IMG-9368.jpg) (https://postimg.cc/zyR6Vn6p) (https://i.postimg.cc/7C8c75y4/IMG-9369.jpg) (https://postimg.cc/7C8c75y4)


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τετάρτη, 23 Σεπ 2020, 13:12:36
Πολύ καθαρή εγκατάσταση που χαίρεσαι να την βλέπεις έστω και σε φωτογραφία.

Το θέμα είναι για όσους πετάνε ήδη F3A και κοιτάνε και την F3S. Στην μία τα περισσότερα γίνονται με το χέρι χωρίς την διαμεσολάβηση ηλεκτρονικών. Στην άλλη έχεις και αυτή την επιλογή και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα την χρησιμοποιούν.

Μήπως η F3S θα δυσκολέψει τους μετέχοντες στην F3A? To ερώτημα το κάνω στον Νίκο που πετά χρόνια F3A.

Αίσθηση μου είναι ότι σε λίγα χρόνια και η F3A θα επιτρέπει την χρήση όλων αυτών των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων για ένα και απλό λογο ότι κανένας κατασκευαστής δεν θα σου προσφέρει απλούς πομπούς ή δέκτες οπότε και θα είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσεις αν κάποιος θα έχει κάνει χρήση gyro ή gps στην διάρκεια της πτήσης.

Οταν κάποτε προς τα τέλη της δεκαετίας του 70 προέκυψαν dual rates στην αρχή και λίγο μετά travel adjustments ολοι λέγαμε δεν θέλω τίποτα άλλο. Και όμως.......

Αντώνη καλημέρα.
Δεν έχουν όλοι τις πτητικές μας γνώσεις . Δε γνωρίζουν όλοι ότι για να κάνεις ενα σωστό loop πρέπει τα aileron να κουνιούνται και με το stick του γκαζιού.
Και γιαυτο ακριβός το παράδειγμα , αυτοί αδυνατούν να καταλάβουν τι ακριβός κάνει ενα gyro και γιατί πρέπει να επιβάλλεται στους αγώνες ώστε να υπάρχει ισότητα.Προτείνω κατι  :beer:
να προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε στο τι ΔΕΝ κανει ενα gyro!
Ετσι μήπως μέσω της ατόπου απαγωγής αφαιρέσουμε μερικές ευθύνες απο αυτή την συσκευή και γλιτώσει το πυρ το εξώτερον.


So food for thought, τα τέσσερα βασικά συστατικά μιας πτήσης.
Κατεύθυνση :
1-Εαν το μοντέλο κατευθύνετε προς το έδαφος, έχει δυνατότητα το gyro  να του αλλάξει κατεύθυνση ? Οχι  … δυστυχώς. Δεν ευθύνεται για την κατεύθυνση.

Υψόμετρο:
2-Ειναι ενα gyro υπεύθυνο για μια οριζόντια πτήση? Όχι   τα gyro δεν έχουν αισθητήρα να καταλαβαίνουν που είναι το έδαφος.

Βασικό όλων των ακροβατικών : Loop.
3-Ειναι το gyro υπεύθυνο για το εαν ενα loop ειναι αυγό ή κύκλος ή τετράγωνο ? Απο που θα αρχίσει και που θα τελειώσει . Όχι  

Βασικό όλων των ακροβατικών :  Roll.
4-Ειναι το gyro υπεύθυνο για την ταχύτητα περιστροφής ενός roll ? Για το εάν τα φτερά στο τέλος σταματήσουν παράλληλα με το έδαφος ή σε γωνία 90 μοιρών ? οχι  

Αν συμφωνήσουμε με τα παραπάνω αποτελέσματα ,  μήπως ο συνδυασμός τους αποδεικνύει οτι το gyro δεν μπορεί να έχει αντίκτυπο στις ικανότητες του χειριστή ?
Μπορεί η παραπάνω διαπίστωση να μπερδεύει περισσότερο αλλά ειναι ποιο ευκολοχώνευτη απο το (για να κάνεις ενα σωστό loop πρέπει τα aileron να κουνιούνται και με το stick του γκαζιού ) που εξηγεί το gyro !1988 JR PCM10 λειτουργία στο menu: "Throttle to Aileron Mixing"
- και τι θες αν μας πεις δηλαδή οτι αυτά που κάνει το gyro σήμερα , μπορούν και το κάνουν όλες οι τηλεκατευθύνσεις μας απο το 88?
- ν α ι

(p.s. Nick sorry i hijacked your post  :-[ )


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 23 Σεπ 2020, 13:41:46
Νίκο ,
προσωπικά δεν εμπιστεύομαι την τύχη του μοντέλου στις ταινίες διπλής όψης. Με κανα G ή καμιά ηλιόλουστη καυτή μέρα μήπως  μειωθεί η πρόσφυση στο χρώμα της ξύλινης επιφάνειας και δε σου λέω να φύγει ..να κουνιέται πολύ λίγο … and then be ready for the ride of your life  :o  Επισυνάπτω φωτό από δικά μου mounting : συρματασφαλιση με ρητίνη στην μια πλευρά . Μόνο δεματικα σε jet που δεν έχει πολλούς κραδασμούς.

Σχετικά με το φαινόμενο που λες οτι παρατηρείς βίαιες αντιδράσεις όταν έχει αέρα , προτείνω να αυξήσεις το Airpeedfactor . Όχι να μειώσεις gain .
Άσε τους JetMasters και πάρε το USB ή το ΜπλέΔόντι και το manual και παίξε !

… αντίστροφη ανάδραση : Εάν μιλάμε για PowerBox iGyro τότε είναι κακοσεταρισμενα . iGyro 3Extra manual :  “ - Lock-in feel:
This feature alters the ‘locking’ characteristics in aerobatic manoeuvres such as four-point rolls. If this value is set too high, you will notice the model “overshoot” at the moment you release the stick. If the value is set too low, the model may appear not to stop cleanly when commanded.


Τα υπόλοιπα gyro ειναι ελικοπτερικα που τα βάφτισαν αεροπλανικά. Το iGyro ειναι εξαρχής σχεδιασμένο για αεροπλάνα .. έχεις αδράνειες , στολάρεις και φλεραρεις.
Δεν είναι τυχαίο που  Ali και Seba (3 times World) χρησιμοποιούν iGyro PowerBox.

...Οι τέσσερις ορφανές βίδες τηλεμετρία fuel flow sensor  να μαντέψω ?

(https://i.postimg.cc/zyR6Vn6p/IMG-9368.jpg) (https://postimg.cc/zyR6Vn6p) (https://i.postimg.cc/7C8c75y4/IMG-9369.jpg) (https://postimg.cc/7C8c75y4)

ΟΚ... :thumbs up: Μας μπέρδεψες όμως με τη δεύτερη φωτογραφία.. :D.το Mercury έχει integrated gyro, γίατι χρησιμοποιείς και εξωτερικό;


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τετάρτη, 23 Σεπ 2020, 15:25:00
ΟΚ... :thumbs up: Μας μπέρδεψες όμως με τη δεύτερη φωτογραφία.. :D.το Mercury έχει integrated gyro, γίατι χρησιμοποιείς και εξωτερικό;

...πολύ παρατηρητικό σε βρίσκω !
Στα gyro οι έξοδοι για το vector-control ελέγχουν rudder και elevator κατεύθυνση μόνο .Για το μοντέλο προστίθεται το Aileron control.
Το SU-37 http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=10963 (http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=10963) που έφτιαξα ειναι δικινητήριο με δυο συστήματα vector.  Το οποίο σημαίνει οτι μπορώ να έχω και Aileron διόρθωση με τα vector .
Γιαυτο χρησιμοποιώ ξεχωριστό iGyro που περνάω μέσα απο το Mercury για να ελέγχω και aileron-input στα vector  :thumbs up: το Mercury ελέγχει μόνο το μοντέλο.

..my turn  :beer: Συμφωνείς με την άτοπον επαγωγή που έκανα ?


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: ArgyrisGiannetakis στις Τετάρτη, 23 Σεπ 2020, 16:32:19
Eγω θα διαφωνησω ! :thumbs up:
Δεν βαζουμε το gyro για τους παρακατω λόγους ετσι και αλλιως!Ειναι ενα αμορτεσέρ !Σβήνει τα πάντα!

Κατεύθυνση :
1-Εαν το μοντέλο κατευθύνετε προς το έδαφος, έχει δυνατότητα το gyro  να του αλλάξει κατεύθυνση ? Οχι  … δυστυχώς. Δεν ευθύνεται για την κατεύθυνση.
Εαν το μοντέλο φαει σφαλίαρα αερα, για να παει προς το εδαφος ,απο πανω η απο το πλαι, η λόγο ροπής και αδράνειας ναι τοτε το gyro θα του αλλαξει κατευθηνση.Η διορθωση ειναι αλλαγη κατευθηνσης.

Υψόμετρο:
2-Ειναι ενα gyro υπεύθυνο για μια οριζόντια πτήση? Όχι   τα gyro δεν έχουν αισθητήρα να καταλαβαίνουν που είναι το έδαφος.
Για να κανεις μία ευθεία οριζοντία με ασχημο καιρό χωρις να αλλαξει κατευθηνση μονο με το γυρο θα το πραγματοποιησεις.Δεν εχουν αισθητηρα εδαφους βεβαια!Αν και υπαρχουν και τετοια!
Επισης και για το loop η οταν πας και κανεις αξονικό ρολ τοτε το gyro θα κανει όλα τα υπολοιπα και εσυ θα βαλεςι μόνο ενα input, Aileron.ολα τα αλλα θα τα κανει το gyro!
Ολα αυτά τα κανει το gyro.
Γιαυτο ειναι τοσο πολύτιμο ! :thumbs up: :thumbs up:

 


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Αντώνης Παπαδόπουλος στις Τετάρτη, 23 Σεπ 2020, 20:02:31
Το ερώτημα μου προς τον Νίκο και ίσως ο Χάρης ή ο Γιάννης που πετάνε και αυτοί F3A σε επίπεδο αγώνων μπορεί να πουν, δεν ήταν τόσο για την λειτουργικότητα ή χρησιμότητα των ηλεκτρονικών αυτών βοηθημάτων όσο για το πόσο η παράλληλη ενασχόληση με πτήση και κυρίως προετοιμασία για συμμετοχή σε αγώνες στις δύο κατηγορίες κάποια στιγμή σε δυσκολεύει.

Σε επίπεδο ελικοπτέρων που εκεί υπάρχει η F3C και η F3N πολύ δύσκολο να βρείς αθλητές που να μετέχουν και στις δύο κατηγορίες. Βέβαια εκεί είναι άλλη η φιλοσοφία της κάθε κατηγορίας και δεν είναι σαν τα ακροβατικά όπου ένα loop  ή ένα roll είναι το ίδιο. Οχι στον τρόπο της εκτέλεσης πιθανώς αλλά στο τι βλέπει ο κριτής ή ο θεατής από το έδαφος.   Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 25 Σεπ 2020, 01:09:07
ΟΚ... :thumbs up: Μας μπέρδεψες όμως με τη δεύτερη φωτογραφία.. :D.το Mercury έχει integrated gyro, γίατι χρησιμοποιείς και εξωτερικό;

...πολύ παρατηρητικό σε βρίσκω !
Στα gyro οι έξοδοι για το vector-control ελέγχουν rudder και elevator κατεύθυνση μόνο .Για το μοντέλο προστίθεται το Aileron control.
Το SU-37 http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=10963 (http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=10963) που έφτιαξα ειναι δικινητήριο με δυο συστήματα vector.  Το οποίο σημαίνει οτι μπορώ να έχω και Aileron διόρθωση με τα vector .
Γιαυτο χρησιμοποιώ ξεχωριστό iGyro που περνάω μέσα απο το Mercury για να ελέγχω και aileron-input στα vector  :thumbs up: το Mercury ελέγχει μόνο το μοντέλο.

..my turn  :beer: Συμφωνείς με την άτοπον επαγωγή που έκανα ?


Γιώργο καλησπέρα,

Πολύπλοκο αλλά ενδιαφέρον setup. ;). Η θεωρία πρέπει να επιβεβαιώνεται και από πράξη συνεπώς από τη στιγμή που δεν είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω δεν μπορώ να ούτε να συμφωνήσω ούτε να διαφωνήσω προς το παρόν. :) Έχοντας αρκετές ως πολλές πτήσεις με το EDF χωρίς gyro το θερμικό μου φαίνεται ευκολότερο, συνεπώς δεν νομίζω πως θα χρειαστώ πολύ gyro on. Σίγουρα όμως και αυτός είναι ο κύριος λόγος που υπάρχει το gyro σε αυτό το αεροπλάνο, είναι σε 3D καταστάσεις και σαν "3DJunk" που είμαι  :D αναμένω τη στιγμή που το Avanti S 2.2m θα κάνει hover down on the deck ή λίγο ψηλότερα. :angel: Για αυτό όμως θα χρειαστώ Gyro 1000% δεν υπάρχει άλλη λύση δυστυχώς. :thumbs up:

Φιλικά,
Νίκος


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 25 Σεπ 2020, 01:28:02
Το ερώτημα μου προς τον Νίκο και ίσως ο Χάρης ή ο Γιάννης που πετάνε και αυτοί F3A σε επίπεδο αγώνων μπορεί να πουν, δεν ήταν τόσο για την λειτουργικότητα ή χρησιμότητα των ηλεκτρονικών αυτών βοηθημάτων όσο για το πόσο η παράλληλη ενασχόληση με πτήση και κυρίως προετοιμασία για συμμετοχή σε αγώνες στις δύο κατηγορίες κάποια στιγμή σε δυσκολεύει.

Σε επίπεδο ελικοπτέρων που εκεί υπάρχει η F3C και η F3N πολύ δύσκολο να βρείς αθλητές που να μετέχουν και στις δύο κατηγορίες. Βέβαια εκεί είναι άλλη η φιλοσοφία της κάθε κατηγορίας και δεν είναι σαν τα ακροβατικά όπου ένα loop  ή ένα roll είναι το ίδιο. Οχι στον τρόπο της εκτέλεσης πιθανώς αλλά στο τι βλέπει ο κριτής ή ο θεατής από το έδαφος.    Αντώνη καλησπέρα,

Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να γίνονται οι αγώνες F3A και F3S μαζί γιατί τόσο οι sensors (μάτια, εγκέφαλος, κτλ) όσο και οι actuators (αντίχειρες)  πρέπει να είναι διαφορετικά καλιμπραρισμένοι σε κάθε κατηγορία. Αλλάζοντας την ίδια μέρα μοντέλο, κινήσεις, ταχύτητες κτλ δεν έιναι η βέλτιστη κατάσταση αν θέλεις να έχεις μια καλή επίδοση κατά τη γνώμη μου. Ωστόσο, για πρακτικούς λόγους λόγω του ότι έχουμε σχετικά μικρό αριθμό συμμετοχών καθώς και συμμετέχοντες που λαμβάνουν και στις 2 κατηγορίες, γίνονται την ίδια μέρα και στον ίδιο αγώνα.

Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγα δικό μου: Τις περασμένες 2 βδομάδες έδωσα έμφαση στην εκμάθηση των jet καθώς και στα EDF,  κάνοντας κάποιες πτήσεις γύρω στις 25 όλες μαζί Jet και EDF. Προχτές πήγα να ξεφορτίσω τα F3A πακ πετώντας για να τα ετοιμάσω για το ταξίδι μου στην Ελλάδα. Μέχρι να φέρω την F3A πτήση στο όποιο επίπεδο ήταν πριν τα jet έπρεπε να κάψω / χαλάσω 3 μπαταρίες, γιατί είχα συνηθίσει πλέον σε άλλα stick inputs, καμπυλη γκαζιού κτλ. Αυτό συμβαίνει σε εμένα που είμαι ένας μέσος πιλότος (θελω να πιστευω  :)),  αν φέρναμε κάποιον σαν τον Chip Hyde στα νιάτα του όταν πετούσε pylon, F3A, ελικόπτερα κτλ σε επίπεδο world class, ίσως να μην είχε κανένα πρόβλημα σε αντίστοιχη περίπτωση, αλλά αυτός είναι μαλλον η εξαίρεση στον κανόνα.  ::) :)

Φιλικά,
Νίκος


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: socratesb στις Κυριακή, 27 Σεπ 2020, 17:54:50
Καλησπέρα σε Όλους,
Από καιρό είχα βάλει στο μάτι το Avanti της Freewind και η παρουσίαση του 3Djunk ήταν η "σκανδάλη" για να πάρω την απόφαση.
Όλοι όσοι το έχουν μιλάνε με καταπληκτικά λόγια. Σήμερα ήταν η παρθενική για εμένα.
Ευτυχώς για εμένα -παρότι η επιλογή του δέκτη δεν ήταν η κατάλληλη και είδαμε το μοντέλο να είναι εκτός ελέγχου για κάποια δευτερόλεπτα, το σήμα ανακτήθηκε και το μοντέλο επέστρεψε σώο. Θα επανέλθω με περισσότερες φωτό και εντυπώσεις από την επόμενη φορά.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: socratesb στις Κυριακή, 27 Σεπ 2020, 18:00:26
Ευχαριστώ τον 3Djunk για τις πληροφορίες του αλλά και τον φίλο Ηλία (kolotoympas) που έβαλε το μηχανουργείο του σε λειτουργία για να φτιάξουμε το stop του ριναίου και την απόληξη του αέρα για πολύ πιο ωραία εμφάνιση!


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: carapis στις Κυριακή, 27 Σεπ 2020, 21:33:39

  :thumbs up: Μπράβο Σωκράτη μεγιέεεεες....!!!  :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: kolotoympas στις Κυριακή, 27 Σεπ 2020, 21:37:55
Πολυ όμορφο Σωκράτη το ζαχαρωνα και εγώ όπως σου είπα.
Όσο για τον δέκτη  πάλι καλά... Αλλά δεν με ακούει κανείς τελικά!
Πάρτε taranis το φελεκι μου!  ;D


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 28 Σεπ 2020, 01:10:43
Καλησπέρα σε Όλους,
Από καιρό είχα βάλει στο μάτι το Avanti της Freewind και η παρουσίαση του 3Djunk ήταν η "σκανδάλη" για να πάρω την απόφαση.
Όλοι όσοι το έχουν μιλάνε με καταπληκτικά λόγια. Σήμερα ήταν η παρθενική για εμένα.
Ευτυχώς για εμένα -παρότι η επιλογή του δέκτη δεν ήταν η κατάλληλη και είδαμε το μοντέλο να είναι εκτός ελέγχου για κάποια δευτερόλεπτα, το σήμα ανακτήθηκε και το μοντέλο επέστρεψε σώο. Θα επανέλθω με περισσότερες φωτό και εντυπώσεις από την επόμενη φορά.


Καλές πτήσεις Σωκράτη! Αχ...αυτός ο 3DJunk.... :D ;D

Με Futaba προς το παρόν κανένα πρόβλημα, δοκίμασα στο μοντέλο αυτό έναν Fut 7008SB που είχε τρελαθεί στις παρεμβολές στην Ιταλία (Mάλλον λόγω noisy χώρου), ωστόσο σε Ελλάδα, Γερμανία δουλεύει μια χαρά. Έχω καμιά 70ρια πτήσεις εύκολα.

Από τα καλύτερα μοντέλα που έχω πετάξει.. Το 9 blade πώς πάει αλήθεια; Καταναλώσεις; Το 12Β μου αρέσει πολύ, αλλά μου ξελιγώνει τις μπαταρίες. Περιμένω τα τελευταία pack του Hacker 6S 5.800 να τους κάνω μια δοκιμή (στην Ελλάδα πλεόν αν φτάσω σε ένα κομμάτι.) ;D

Άντε να τα πούμε από κοντά στην Πετμε. :thumbs up:

Φιλικά,
Νίκος


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Yiannis_S στις Τετάρτη, 30 Σεπ 2020, 23:56:04
πολυ ομορφο το Avanti, μπραβο


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Γαβανάς Χάρης στις Παρασκευή, 2 Οκτ 2020, 20:55:41
Το ερώτημα μου προς τον Νίκο και ίσως ο Χάρης ή ο Γιάννης που πετάνε και αυτοί F3A σε επίπεδο αγώνων μπορεί να πουν, δεν ήταν τόσο για την λειτουργικότητα ή χρησιμότητα των ηλεκτρονικών αυτών βοηθημάτων όσο για το πόσο η παράλληλη ενασχόληση με πτήση και κυρίως προετοιμασία για συμμετοχή σε αγώνες στις δύο κατηγορίες κάποια στιγμή σε δυσκολεύει.

Σε επίπεδο ελικοπτέρων που εκεί υπάρχει η F3C και η F3N πολύ δύσκολο να βρείς αθλητές που να μετέχουν και στις δύο κατηγορίες. Βέβαια εκεί είναι άλλη η φιλοσοφία της κάθε κατηγορίας και δεν είναι σαν τα ακροβατικά όπου ένα loop  ή ένα roll είναι το ίδιο. Οχι στον τρόπο της εκτέλεσης πιθανώς αλλά στο τι βλέπει ο κριτής ή ο θεατής από το έδαφος.   


Καλησπέρα σας
Συμφωνω και εγω με τον Νίκο, στο οτι δεν θα πρεπει να γίνονται αγώνες F3A και F3S μαζί γιατι είναι πολύ δυσκολο στον χειριστή να μεταβεί σε ενα αλλο κοσμο.. απο αυτο του F3A στα JET και στο F3S.
Ολες οι λειτουργιες ειναι διαφορετικες, διακοπτες, κινητηρας.. τα παντα και το βασκοτερο ο τροπος που αντιδρα στις εντολες απεχει το ενα αεροπλανο απο το αλλο..
Μπορουμε να πεταξουμε ταυτοχρονα και το εχουμε κανει.... απλα δεν αποδιδουμε το ιδιο καλα και στις δυο περιπτωσεις και παντα αφηνουμε το ενα λιγο πιο πισω σε αποδοση απο το αλλο....
Παντα φιλικα Χάρης
 


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: socratesb στις Δευτέρα, 5 Οκτ 2020, 07:59:30

[/quote]

 Το 9 blade πώς πάει αλήθεια; Καταναλώσεις; Το 12Β μου αρέσει πολύ, αλλά μου ξελιγώνει τις μπαταρίες. Περιμένω τα τελευταία pack του Hacker 6S 5.800 να τους κάνω μια δοκιμή (στην Ελλάδα πλεόν αν φτάσω σε ένα κομμάτι.) ;D

Άντε να τα πούμε από κοντά στην Πετμε. :thumbs up:

Φιλικά,
Νίκος
[/quote]

Xθες επιτέλους πετάξαμε με το Avanti! Χάρμα οφθαλμών! Καθόλου δύστροπο, αλλά δεν έχω συνηθίσει τέτοιες ταχύτητες και τα χέρια μου έτρεμαν κυριολεκτικά.
Οι μπαταρίες που έχω "προίκα" από το 6cell ελικόπτερο ήταν Turnigy 5000 mah 30C αγορασμένες το 2015 - φροντίζοντας βέβαια να είναι στο ψυγείο και storage volt. Με το χρονόμετρο στο 3,30 sec στην πρώτη πτήση με τον Mog που του τα "έδωσε" σε 3-4 περάσματα κατεβήκε με 3,73V ανά κελί. Εγώ το πήγα πιο συντηριτικά και κατέβαινα στα 3,83V. Μάλλον 2 μπαταρίες 6000 mah θα είναι το επόμενο "απαραίτητο" έξοδο!
Νίκο δώσε σήμα μόλις έρθεις να σε δούμε!!!


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: socratesb στις Δευτέρα, 5 Οκτ 2020, 08:00:11


 Το 9 blade πώς πάει αλήθεια; Καταναλώσεις; Το 12Β μου αρέσει πολύ, αλλά μου ξελιγώνει τις μπαταρίες. Περιμένω τα τελευταία pack του Hacker 6S 5.800 να τους κάνω μια δοκιμή (στην Ελλάδα πλεόν αν φτάσω σε ένα κομμάτι.) ;D

Άντε να τα πούμε από κοντά στην Πετμε. :thumbs up:

Φιλικά,
Νίκος
[/quote]

Xθες επιτέλους πετάξαμε με το Avanti! Χάρμα οφθαλμών και ήχου! Καθόλου δύστροπο, αλλά δεν έχω συνηθίσει τέτοιες ταχύτητες και τα χέρια μου έτρεμαν κυριολεκτικά.
Οι μπαταρίες που έχω "προίκα" από το 6cell ελικόπτερο ήταν Turnigy 5000 mah 30C αγορασμένες το 2015 - φροντίζοντας βέβαια να είναι στο ψυγείο και storage volt. Με το χρονόμετρο στο 3,30 sec στην πρώτη πτήση με τον Mog που του τα "έδωσε" σε 3-4 περάσματα κατεβήκε με 3,73V ανά κελί. Εγώ το πήγα πιο συντηριτικά και κατέβαινα στα 3,83V. Μάλλον 2 μπαταρίες 6000 mah θα είναι το επόμενο "απαραίτητο" έξοδο!
Νίκο δώσε σήμα μόλις έρθεις να σε δούμε!!!
[/quote]


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 7 Οκτ 2020, 19:29:53


 Το 9 blade πώς πάει αλήθεια; Καταναλώσεις; Το 12Β μου αρέσει πολύ, αλλά μου ξελιγώνει τις μπαταρίες. Περιμένω τα τελευταία pack του Hacker 6S 5.800 να τους κάνω μια δοκιμή (στην Ελλάδα πλεόν αν φτάσω σε ένα κομμάτι.) ;D

Άντε να τα πούμε από κοντά στην Πετμε. :thumbs up:

Φιλικά,
Νίκος

Xθες επιτέλους πετάξαμε με το Avanti! Χάρμα οφθαλμών και ήχου! Καθόλου δύστροπο, αλλά δεν έχω συνηθίσει τέτοιες ταχύτητες και τα χέρια μου έτρεμαν κυριολεκτικά.
Οι μπαταρίες που έχω "προίκα" από το 6cell ελικόπτερο ήταν Turnigy 5000 mah 30C αγορασμένες το 2015 - φροντίζοντας βέβαια να είναι στο ψυγείο και storage volt. Με το χρονόμετρο στο 3,30 sec στην πρώτη πτήση με τον Mog που του τα "έδωσε" σε 3-4 περάσματα κατεβήκε με 3,73V ανά κελί. Εγώ το πήγα πιο συντηριτικά και κατέβαινα στα 3,83V. Μάλλον 2 μπαταρίες 6000 mah θα είναι το επόμενο "απαραίτητο" έξοδο!
Νίκο δώσε σήμα μόλις έρθεις να σε δούμε!!!
[/quote]
[/quote]

Φίλε Σωκράτη καλησπέρα,

Έφτασαν όλα μοντέλα, μπαταρίες, μαζί τους κι εγώ. Ξεπακετάρω, σύντομα δοκιμές με τα νέα cells του Hacker 6S 5.800 mAh τα οποία φαίνονται αρκετά υποσχόμενα. Βασικά έπρεπε να τα φέρω οδικώς, δεν μπορούν να σταλούν με air mail ή με άλλο τρόπο επειδή ξεπερνούν συγκεκριμένα watt αν τεμάχιο. Περίεργο αλλά έτσι μου είπε ο Hacker.

Συγχαρητήρια για την παρθενική, οι τάσεις ανά κελί φαίνονται μια χαρά.

Φιλικά,
ΝίκοςΤίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 16 Οκτ 2020, 18:44:03
Οι πρώτες πτήσεις του Avanti EDF επί ελληνικού εδάφους / αέρα  είναι πλέον γεγονός. :thumbs up:. Οι 5.800 mAh καλές αλλά τις στρώνουμε ακόμα.

Πρώτο session στο Μελσσοχώρι μαζί τους φίλους μου Ηλία και Πάναγιώτη. Στη συνέχεια επίσκεψη στην αερολέσχη Λάρισσας για να δούμε το χώρο που ελπίζουμε να πετάξουμε το Jet σύντομα. :thumbs up:. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Αερολέσχης Λάρισσας κο Τριανταφύλλου για την πρόσκληση και το χρόνο του να μας ξεναγήσει στο χώρο. :)Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 16 Οκτ 2020, 18:45:52
Δεύτερο session στο πολυαγαπημένο μας πεδίο το Κάστρο, στο οποίο έχουμε και τις περισσότερες πτήσεις στη μέχρι στιγμή ΑΜ πορεία μας. Μην με ρωτήσετε πόσες...είναι πολλές παρά την απουσία ετών... ;)

Συνεχίζεται.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:39:38
Από το τελευταίο Avanti S session:

Low Inverted Horizon to Horizon


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:40:49
Κnife Edge Horizon to Horizon


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:43:17
Συνεχεια...Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:44:08
Είπαμε...το μέγεθος δεν παίζει ρόλο αλλά το πώς το χρησιμοποιείς... ;) :laugh: :angel:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:45:14
Slow Pass - Full Flaps Down


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:45:36
....


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:46:22
Landing...nose up and touch.. ;)


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:49:25
...


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 16:51:55
Συνεχίζεται...έρχεται video με λήψη από drone σύντομα... :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 2 Νοέ 2020, 18:05:56
Πολύ σύντομα σε διάρκεια video πριν από αυτό θα κάνουμε upload αργότερα:

0kx7DR8zAIw

uNpObQDJeS8

0o04QA72XFU


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: socratesb στις Τετάρτη, 4 Νοέ 2020, 07:42:15
Μπράβο Νίκο! Περιμένουμε όσο περισσότερο υλικό μπορείς να ανεβάσεις!!


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 4 Νοέ 2020, 08:57:49
Καλημέρα Σωκράτη,

Αναμένουμε από τον camera man το υλικό. :)

Συνεχίζεται... :thumbs up:Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Κυριακή, 8 Νοέ 2020, 10:43:43
Καλημέρα στους φίλους εδώ,

Φτιάξαμε ένα video γρήγορα από λήψεις με drone, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο δεδομένης της ταχύτητας του μοντέλου. Ωστόσο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από την πτήση.

Το μοντέλο έχει αρκετές δυνατότητες να πειραματιστούμε ξεκινώντας από το gyro που χρειάζεται κάποια βελτιστοποίηση στις παραμέτρους για 3D πτήση. Αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα αφού αναμένουμε το USB καλώδιο για να εγκαταστήσουμε το τελευταίο update για iGyro SRS v.28, αυτή τη στιγμή έχουμε το v.24.  ::)

Συνεχίζεται... :thumbs up: :thumbs up:

mvCJrzmOJNI


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Κυριακή, 8 Νοέ 2020, 16:33:24

Το μοντέλο έχει αρκετές δυνατότητες να πειραματιστούμε ξεκινώντας από το gyro που χρειάζεται κάποια βελτιστοποίηση στις παραμέτρους για 3D πτήση. Αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα αφού αναμένουμε το USB καλώδιο για να εγκαταστήσουμε το τελευταίο update για iGyro SRS v.28, αυτή τη στιγμή έχουμε το v.24.  ::)Gyro settings sneak pic...θέλει ψάξιμο για να σετταριστεί σωστά. Επανερχόμαστε με σχετική ανάλυση...  ::)Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Πυργίδης Παναγιώτης στις Κυριακή, 15 Νοέ 2020, 17:14:43
Επηρεασμένος και εγώ από τον Νίκο (3D Junk), αφού τον είδα να πετάει το Avanti S EDF στο μοντελοδρόμιο του ΟΑΜΕΛ, αγόρασα το Red Scheme. Πετάει φοβερά και για προσγείωση έρχεται με πολύ μικρή ταχύτητα (τα Flaps σε κλίση Landing). Είναι πολύ σταθερό και επίσης στολάρει με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα. Έχω βάλει δέκτη της JETI με GYRO (REX 10A), στην επιλογή Normal πετάει πολύ σταθερά, το roll του (με λίγο input στο rudder και down elevator) είναι εφάμιλο με αεροπλάνο pattern και επίσης στην επιλογή heading hold όπου το βάλεις όπως knife edge, inverted ή up right κάθεται χωρίς να πειράξεις καθόλου μετέπειτα τα stick. Με πλευρικό άνεμο εάν έχεις το Gyro σε Normal mode , έρχεται για προσγείωση αλφάδι χωρίς να χρειάζεται συνέχεια διορθώσεις. Όλες οι ρυθμίσεις του Gyro είναι μέχρι στιγμής οι default και μελλοντικά θα πειραματιστώ αλλάζοντας τες όταν έχει περισσότερο άνεμο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το φάκελο πτήσης που έχει.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Πυργίδης Παναγιώτης στις Κυριακή, 15 Νοέ 2020, 17:25:37
Από ένα φίλο, 3D print βάση για το ρυναίο....


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Πυργίδης Παναγιώτης στις Κυριακή, 15 Νοέ 2020, 17:26:37
tailcone.......


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Πυργίδης Παναγιώτης στις Κυριακή, 15 Νοέ 2020, 17:27:44
Πιλότους. Στον πίσω πιλότο εκτύπωσα και panel με όργανα.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Δευτέρα, 16 Νοέ 2020, 18:36:38
Καλησπέρα,

Το θέμα μας ζωηρεύει αφού όλο και περισσότεροι φίλοι βλέπουν και στην πράξη την ευχάριστη πτήση του Avanti EDF.  :thumbs up: Παναγιώτη αν και νομίζω πως δεν χρειάζεσαι gyro θα ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να δω πως πετάει. Στο κάτω κάτω το gyro δεν πετάει μόνο του, κατά τη γνώμη μου ο πιλότος αναδεικνύει το gyro, μοντέλο, καλό εξοπλισμό κτλ και όχι φυσικά το αντίστροφο. ::). Καλές πτήσεις εύχομαι!

Μια και το έφερε η συζήτηση, οι τελικές μου ρυθμίσεις πριν το επόμενο 3D Flying Testing με το AvantiS 2.2m. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω ψάξει αρκετά το θέμα gyro setup και αναμένω τις επόμενες δοκιμές μετά την άρση του lock down, κάπου μέσα στο Δεκέμβρη λογικά. ;)

Συνεχίζεται...

GdKd5OFo62I


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: socratesb στις Τρίτη, 17 Νοέ 2020, 14:28:41
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το φάκελο πτήσης που έχει.
Καλές Πτήσεις Παναγιώτη!! Όποτε έχεις φωτό και video βάλε μας να γουστάρουμε!


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 17 Νοέ 2020, 18:54:29
Καλησπέρα και πάλι,

Ένα σύντομο video του Jet που τραβήχτηκε με GoPro συνεπώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο zoom. Πτήση σχετικά γρήγορη αλλά απολαυστική για τον πιλότο. :D Ο ήχος της συγκεκριμένης τουρμπίνας και ακροφυσίου "δυνατός"... :D

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εκ νέου editing με το Premier μήπως και καταφέρουμε να ζουμάρουμε λίγο.

ChYA5FgTg2g


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: socratesb στις Τετάρτη, 18 Νοέ 2020, 15:36:03
D Ο ήχος της συγκεκριμένης τουρμπίνας και ακροφυσίου "δυνατός"... :D
ChYA5FgTg2g

Απλά Μαγεία! Πρέπει να ενταχθεί στον εξοπλισμό κατάλληλη videocamera! Ευχαριστούμε !!!


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Πέμπτη, 19 Νοέ 2020, 13:03:52
Σωκράτη ευχαριστούμε...Καμερα? Όντως, με ένα μεσαίο προς καλό κινητό γίνεται δουλειά, αν δεις το πρώτο video με το Avanti EDF που είναι αρκετά focused από πλευράς λήψης, έχει τραβηχτεί με ένα iPhone XR.

Ήταν οι πρώτες μας πτήσεις επί Ελληνικού αέρα και κοντά στις 10 συνολικά με το μοντέλο αυτό (αυτή είναι και η συνολική εμπειρία μας με Jet... ;)). Συνεπώς δεν είχαμε απώτερο σκοπό το video αλλά να είναι επιτυχείς οι δοκιμές με τα νέα καύσιμα κτλ. Η επόμενη φορά θα είναι προσανατολισμένη όχι τόσο σε ερωτηματικά αξιοπιστίας αλλά σε ερωτηματικά απόδοσης στα stick, συνεπώς η λήψη θα απαιτηθεί... ;D

Φιλικά,
Ν


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Κυριακή, 22 Νοέ 2020, 20:57:07
Λήψεις από drone με την ομάδα των Avanti που αυξάνεται και πληθύνεται... :thumbs up:

-_PHMKSEnNQΤίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 25 Δεκ 2020, 19:10:33
H ομάδα των Avanti S EDF αυξάνεται. Μερικές φωτογραφίες από το μοντέλο και τροποποιήσεις του φίλου Μιχάλη Λ ο οποίος αν και κάτοχος μιας πολύ καλής συλλογής Jet έγινε επίσης κάτοχος για 2η φορά ενός AvantiS EPP EDF γνωρίζοντας το πόσο καλά πετάει. Έχουμε λοιπόν: 3D Printed Fences, Nozzle, Thrust Κτλ.

Αυτή η έκδοση νομίζω είναι ίδια με του Παναγιώτη με fan 9B (Blade).Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 25 Δεκ 2020, 19:11:28
...


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Παρασκευή, 25 Δεκ 2020, 19:12:24
...


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: socratesb στις Σάββατο, 26 Δεκ 2020, 08:21:16
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,

Εμφανισιακά μου άρεσε πολύ περισσότερο ένα άλλο nozzle. Λίγο πιο βαρύ βέβαια αλλά δεν επηρέασε κάπου αρνητικά.
Τις προσθήκες στο φτερό τις θεωρείται απαραίτητες; Στο μάτι δεν μου αρέσουν τόσο και το μοντέλο πετάει σταθερότατα και χωρίς αυτά. Ίσως πρέπει να κάνω μια δοκιμή, αλλά χωρίς να τα κολλήσω δεν το θεωρώ καλή ιδέα...

Ευχές σε Όλους και Καλές Πτήσεις!


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Σάββατο, 26 Δεκ 2020, 18:46:13
Καλησπέρα Σωκράτη και Χρόνια σου Πολλά,

Επίσης το θέμα μας να τα εκατοστήσει αφού αισίως έφτασε τα 6.000 views. :thumbs up:

Σχετικά με τα fences θα σε βοηθήσουν σε δύο τομείς:

1. Να πετάξεις πιο αργά, αφού εγκλωβίζουν (θα στο πω απλά) το airflow με αποτέλεσμα να μειώνεται η ταχύτητα stall της πτέρυγας. Γενικά στα ακροβατικά Sport Jet θέλουμε χαμηλές ταχύτητες.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wing_fence (https://en.wikipedia.org/wiki/Wing_fence)

2. Αυξάνεται εν μέρει η πλευρική επιφάνεια του αεροπλάνου με αποτέλεσμα να κάθεται καλύτερα στα Knife Edge.

Στο Avanti S Jet δεν έχω κολλήσει τα fences γιατί δεν χωράνε καλά στις θήκες, θα το κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον και ελπίζω να δω διαφορά στην πτήση.

Φιλικά,
Ν


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 6 Ιαν 2021, 00:27:54
Freewing Avanti EDF καλυμμένο με film. Εξαιρετικό αποτέλεσμα.... :thumbs up:

DqnikRbpjtc


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Πυργίδης Παναγιώτης στις Τρίτη, 16 Μάρ 2021, 01:55:30
Πτήση του Freewing Avanti S με Camera Insta360 go και χρήση του Flowstate stabilization της κάμερας.

https://www.youtube.com/watch?v=qCVkTJOHL9Q


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Πυργίδης Παναγιώτης στις Τρίτη, 16 Μάρ 2021, 02:20:01
Φώτο από τις 27 Φεβ 2021 στο Μοντελοδρόμιο του Ο.Α.ΜΕΛ.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Πυργίδης Παναγιώτης στις Τρίτη, 16 Μάρ 2021, 02:20:50
Φώτο από τις 27 Φεβ 2021 στο Μοντελοδρόμιο του Ο.Α.ΜΕΛ.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Πυργίδης Παναγιώτης στις Τρίτη, 16 Μάρ 2021, 02:21:34
Φώτο από τις 27 Φεβ 2021 στο Μοντελοδρόμιο του Ο.Α.ΜΕΛ.


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Σάββατο, 20 Μάρ 2021, 12:43:55
qCVkTJOHL9Q

Ωραία Παναγιώτη συνέχισε!  :thumbs up: Σας ζηλεύουμε που πετάτε! ::)


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: kolotoympas στις Σάββατο, 20 Μάρ 2021, 18:13:02
By the way τούμπανο η insta go. Τώρα βγήκε και η 2


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Σάββατο, 27 Μάρ 2021, 11:54:44
Μια και δεν πετάμε τελευταία, μερικές φωτογραφίες και από εμάς... :)Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Σάββατο, 27 Μάρ 2021, 11:57:08
...


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Σάββατο, 27 Μάρ 2021, 11:58:08
...


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 29 Ιούν 2021, 20:53:16
Από την πρόσφατη Αερομοντελιστική εκδρομή στην Καλαμάτα, πετάξαμε jet μετά από καιρό... :thumbs up: :thumbs up: Εκαψα σχεδόν 20 λίτρα σε μια μέρα κάτι που δεν συνηθίζω...αλλά ήταν το στερητικό σύνδρομο...Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 29 Ιούν 2021, 20:54:08
...


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τετάρτη, 11 Αύγ 2021, 23:35:54
Καλησπέρα,

Αντιλαμβάνομαι ότι οι στιγμές και η ψυχολογία δεν είναι οι καλύτερες για hobby κτλ. Ωστόσο επειδή δεν βγαίνω έξω λόγω της κάπνας είπα να φτιάξω στα γρήγορα ένα video από την εκδρομή στην Καλαμάτα. Το video χαμηλής ανάλυσης από κινητό που τράβηξε ο φίλος Δ.Αθανασσούλιας.  :thumbs up: Το αεοπλάνο λόγω εγκλεισμού είχε να πετάξει από τον περασμένο Οκτ 20 και πέταξε Ιούνιο 21. Περνάνει γρήγορα ο καιρός μη πετώντας.

Σημ: Το gyro δεν δούλεψε λόγω κάποιου προβλήματος με το GPS. To έλυσα εκ των υστέρων στο εργαστήριο. Ελπίζω να υπάρξει σύντομα η στιγμή που θα επιχειρήσω τα πρώτα 3D aerobatics κάτι που προϋποθέτει χρήση gyro και μάλιστα με GPS, για τις μεταβάσεις από χαμηλές ταχύτητες σε υψηλότερες και την αποφυγή surface flutter.

Καλές πτήσεις με υγεία σε όλους!

-OEooM_I43M


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: Dell Gatto Grande στις Τρίτη, 17 Αύγ 2021, 08:38:01
Ωραίο Νίκο  :thumbs up:
τι γωνίες φτάνει το vector tube σου


Τίτλος: Απ: Avanti S - Sport Aerobatic Jet
Αποστολή από: 3DJunk στις Τρίτη, 17 Αύγ 2021, 18:58:24
Ωραίο Νίκο  :thumbs up:
τι γωνίες φτάνει το vector tube σου

Ευχαριστώ Γιώργο, το πιο ωραίο είναι με αυτό το αεροπλάνο είναι ότι συνεχώς μαθαίνω και ότι έχω αρκετό δρόμο ακόμη για να χαρώ τις δυνατότητές του. ::)

Σχετικά με το vector tube οι γωνίες δεν μου φαίνονται πολύ μεγάλες, βέβαια έχω πάει το travel adj. σχεδόν τέρμα. Για να πάρω παραπάνω θα χρειαστώ μεγαλύτερα servo arm αλλά μετά τα carbon tubes (οι ντίζες) του vector θα λυγίσουν, θα ζοριστούν δηλαδή.

Με αυτό το setup βγάζω πάντως stall turns και knife edge loop όλα χωρίς gyro αλλά με full vector. Μάρτυρας μου στον Ikaro ο Ichiban, Γ.Ζήβας  ;D χεχε

Για να πάρεις μια πρώτη ιδέα για τις κινήσεις δες εδώ:

GdKd5OFo62I

Καλές πτήσεις με υγεία. :thumbs up: