Aeromodelling GR

Το αερομοντελιστικό εργαστήρι => Υλικά, εργαλεία και τεχνικές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Vagelisr στις Δευτέρα, 11 Σεπ 2017, 20:35:24



Τίτλος: Συνδεση κομπρεσερ ψυγειου
Αποστολή από: Vagelisr στις Δευτέρα, 11 Σεπ 2017, 20:35:24
Καλησπέρα σε όλους.

Είχα δει παλαιότερα το συγκεκριμένο βιντεάκι και μου άρεσε πολύ (https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=31697.0;all) και αποφάσισα τώρα που μου χάλασε και εμένα το ψυγείο να κάνω το ίδιο.
Για να γίνει αυτό χρειάζομαι όμως την βοήθεια σας.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι απο την σύνδεση του κομπρεσερ με τα 220V.
Τα παραπάνω καλώδια (2 φάσεις και 2 ουδέτεροι είναι για Α)Εναν πυκνωτή Β)Δευτερο κομπρεσερ αερα)

Εκει που είναι το βελάκι υπήρχε ένα καλώδιο που ερχόταν απο την πλακέτα του ψυγείου.
Τι πρέπει να συνδέσω εκεί για να πάρει μπρός το κομπρεσέρ????

Ευχαριστώ πολύ και.....

Keep on the good work :thumbs up:


Τίτλος: Απ: Συνδεση κομπρεσερ ψυγειου
Αποστολή από: george1002 στις Δευτέρα, 11 Σεπ 2017, 22:49:33
Κρατας μπλε καφε και κιτρινο (γειωση) μονο τα καλωδεια με το φις για να το βαλεις στην μπριζα.Το μπλε το αφηνεις οπως ειναι(ουδετερος) και μεταφερεις
 στην επαφη που εχεις το βελακι μονο το καφε καλωδειο (φαση).


Τίτλος: Απ: Συνδεση κομπρεσερ ψυγειου
Αποστολή από: Vagelisr στις Τρίτη, 3 Οκτ 2017, 12:50:23
Καλησπέρα και πάλι.
Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον χρήστη george1002 για την άμεση (και σωστή) απάντηση του. Συγνώμη που δεν έγινε νωρίτερα αλλά ένα δυσάρεστο οικογενειακό περιστατικό με ανάγκασε να απέχω.

Στο θέμα μας πάλι.
Αφού το ψυγείο είχε 2 κομπρεσέρ θα ήθελα να ρωτήσω
1)   Αν μπορώ να τα αφήσω και τα δύο να δουλεύουν ταυτόχρονα.
2)   Επειδή υπάρχει και άλλο ψυγείο ολόιδιο είδα ότι όταν δουλεύει το κομπρεσέρ φάση παίρνει και από το καλώδιο που είπε ο george1002 αλλά και από το καφέ καλώδιο. Μήπως να το κάνω και εγώ έτσι? (δηλαδή να δίνω φάση και εκεί που είναι τώρα και στο καλώδιο που λείπει από την πρώτη εικόνα)
3)   Το ένα από τα δύο κομπρεσέρ έχει και ένα πυκνωτή να έβαζα και στο άλλο και αν ναι τι πυκνωτή?

ΥΓ1: Προσθέτω 3 φωτογραφίες για να βοηθήσω όσο μπορώ. (Το κομπρεσέρ που έχει πυκνωτή, το κομπρεσέρ που δεν έχει πυκνωτή και τον πυκνωτή)
ΥΓ2: Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλο θελήσετε.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας…..


Τίτλος: Απ: Συνδεση κομπρεσερ ψυγειου
Αποστολή από: george1002 στις Τετάρτη, 4 Οκτ 2017, 18:55:06
Το ενα μοτερ εχει τον πυκνωτη για την εκινηση λογο του οτι τραβαει πιο πολυ ζορι .Δεν μπορεις να βαλεις πυκνωτη σε μοτερ που δεν εχει διοτι δεν το χρειαζετε για το
ξεκινημα.Αυτο που βλεπω ειναι οτι τα μοτερ ειναι R600 και δεν πηστευω να αντεξουν λογο οτι ο αερας που θα ρουφαν για να πρεσαρουν αφηνει υγρασια στην περιελιξη
και στο τελος θα καει το μοτερ.Το λαδι του μοτερ των ψυγειων ειναι πολυ λεπτο και ασπρο και δεν θελει υγρασια.
Γνωμη μου δουλεψε πρωτα το ενα και σφραγησε το αλλο για αργοτερα