Aeromodelling GR

Ελικόπτερα R/C => Ελικόπτερα ηλεκτρικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: giles 202 στις Πέμπτη, 6 Σεπ 2012, 15:21:30



Τίτλος: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: giles 202 στις Πέμπτη, 6 Σεπ 2012, 15:21:30
Εχω το 3gx align και θελω να ανεβασω το aileron sensitivity και το elevator gain.
Και τα 2 τα τριμερ πανω απο το 3gx τα εχω τερμα αλλα δεν ανεβενει αλλο.
Στο setting display εχει τον πινακα απο το 0 εως το 200 εμενα ανεβαίνει μαξ 74 και 64 αντίστοιχα.
Πως μπορω να τα ανεβασω και αλλο?

Παρακαλω να απαντησουν οσοι ξερουν.
Ευχαριστω.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: giles 202 στις Παρασκευή, 7 Σεπ 2012, 08:44:59
κανεις???????????????


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: TATHS στις Παρασκευή, 7 Σεπ 2012, 10:59:07
Μπορείς να μου πεις τη πρόβλημα έχεις και θέλεις να το ανεβάσεις και άλλο ?


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: giles 202 στις Παρασκευή, 7 Σεπ 2012, 14:12:56
δεν εχω καποιο προβλημα απλα θελει και αλλο gain.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: pani στις Τρίτη, 11 Σεπ 2012, 11:32:46
Ποιο ελικοπτερο; Ποσα χιλιοστα μπρατσο στο σερβο;


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: giles 202 στις Τρίτη, 11 Σεπ 2012, 11:44:51
Ποιο ελικοπτερο; Ποσα χιλιοστα μπρατσο στο σερβο;
Γεια σου Πανο.
Το ελικοπτερο ειναι το 550 Gaui,17mm στο μπρατσο του σερβο.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: pani στις Πέμπτη, 13 Σεπ 2012, 09:11:28
Σεταρες σωστα τις 8 μοιρες κυκλικο και τα ορια aileron elevator; Αν ναι τοτε για να εχεις μεγαλυτερη ευαισθησια πρεπει μηχανικα να την αυξησεις, δλδ ναβγεις πιο εξω στα χορν. αν και μπορεις να αυξησεις το flight condition.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: giles 202 στις Πέμπτη, 13 Σεπ 2012, 19:44:23
Πανο σε ευχαριστω πολυ.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 12:18:55
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα  είπα να κανω την  ερώτηση μου εδώ και είναι η εξής.
Έχω τελείώσει το σετάρισμα του βήματος στις +12 -12 και του σαικλικ στις 8 μοίρες. Όταν όμως βγαίνω από το μενού και το σος σετάρει το σάικλικ μου είναι σαν να μην το εχω σετάρει καθόλου παει στις 13 μοίρες οταν κουνήσω το στικ. Μπαινοντας πάλι σο μενου για σετάρισμα έχει πάλι τις 8 μοίρες. Είναι το V3. Μήπως με μια αναβάθμιση αλλάξει κάτι. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ!


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 12:31:36
Καλημέρα!
Πας βήμα βήμα το σεταπ όπως σωστά εχεις κανει και με το που βγεις δεν κανείς καθόλου μετρήσεις. Οι μετρήσεις(pitch-cyclic) γίνονται ΜΟΝΟ στο σεταπ.
Αφού το σεταρεις σωστά ελέγχεις για το αν διορθώνει σωστά και τέλος.. Μην ξεχνάς και τα τρία ορίζοντα  πανω κάτω του swach οταν βάζεις το ρεύμα.

Άρης..


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 12:53:06
Φίλε Άρη ευχαριστώ για την απάντησή σου! Τα τρια πάνω κάτω γίνονται κανονικά, με προβληματίζει που σε άιντλ 1 τι σερβο αρμ του ελεβέιτορ στις αρνιτικές βρίσκει στα φρέιμ διαγράφοντας μεγάλη διαδρομή κάτι που δεν πρέπει να κάνει.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 13:53:21
Περίεργο... Μηπως στο σεταπ δεν είχες liner όλες τις θέσεις του idle? οταν σεταρεις στο normal πρεπει να ειναι 0-50-100 πχ -12+12 και μετα αλλάζεις το βήμα στο νορμαλ.. Στο δικό μου απ´οτι θυμάμαι γιατι παει και καιρός απο το σεταπ, έχω +-12 σε όλες τις θέσεις οπότε δεν αλλάζει κάτι στα βήματα..


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 15:13:43
ΩΠ! Κατσε λιγο...! Σε όλα μου τα ελικόπτερα ρυθμίζω τις καμπύλες liner πάλι αλλά οχι 0-50-100, σε αλλες θέσεις λες να το κάνω από αλλού για να έχω 0-100?  Να το δοκιμασω και αυτό! Από το τράβελ ή απο το σος μιξ


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 16:08:10
Βασικά οταν ξεκινάς ενα καινούργιο σεταπ θα πρεπει στονπομπός να επιλέξεις ενα νεο μοντέλο. Βασικά η 3.1 έκδοση (δεν ξέρω ακομα για την 5) ειναι σαν να σεταρεις ενα flybar heli απλα με την μονάδα σε λειτουργία και να αναβοσβήνει το πρώτο led. Δεν μηπως εχεις τίποτα μιξεις απο κάποιο άλλο μοντέλο;


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 16:11:19
Όσο για το pitch liner απλα απο το curve να εχεις 0-50-100. Πια τηλ/σή εχεις;


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 18:31:00
Εχω την DX8


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 18:59:38
Με παραξενεύει το γεγονός οτι στο νορμαλ δεν εχεις προβλημα και σου δουλεύει σωστά; και στο idle1 σου παει πιο κάτω.... Κανε μια δοκιμη αφού υποτίθεται και στις τρεις θέσεις του idle εισαι ίδιο ποσοστό, βάλε το 3gx σε σεταπ (πρώτο led ανάβω σβήνει) και δες τι κανει;; Παει μεχρι κάτω ώστε να ακουμπά φρέιμ.. Το προβλημα μου ειναι οτι έχω πολυ καιρώ να ασχοληθώ με το σεταπ του και το έχω ξεχάσει.....


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 19:04:27
Θα σου συνιστούσα να κανείς ενα reset στο πομπο στο μοντελο αυτο και να ξανασεταρες απο την αρχή.. Θελω να πιστεύω οτι μηχανικά εισαι  0 στη μέση του στικ και όλοι οι βραχίονες 90 μοίρες;;


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 19:27:05
Λεω να κανω αυτό που λες, ρισετ και παλι απο την αρχή και βλεπουμε....  :worry:
Τα υπόλοιπα ειναι 0 Και κάθετα. Πρώτη φορά μου τυχαίνει και με την ευκαιρία τ αναβάυμησα σε 4ρι μπας και αλλάξει κατί αλλα τίποτα.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Σάββατο, 11 Οκτ 2014, 20:07:26
Βάλε την 5 έκδοση!! Ειναι η τελευταία..


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Κυριακή, 12 Οκτ 2014, 19:47:57
Την έβαλα την 5 και τα σέρβο κατα διαστήματα χοροπηδούν και απο οτι εχω ακουσει το κανει και σε άλλους. Τελος πάντων στο θέμα μας. Το ξαναρύθμισα όπως είπες με 0-50-100 καμπύλη και δυστυχώς πάλι κάνει τα ίδια μου φαίνεται θα του ρίξω σουτια και θα πάρω άλλο και τέλος αλλη λύση δεν βλέπω....! Εκτός αν έχει συμβεί και σε κάποιον άλλον και μας διαφωτίσει...!


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: ewsd στις Κυριακή, 12 Οκτ 2014, 20:18:18
Καλησπέρα
Τα τριμ είναι όλα στο 0 ?


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Κυριακή, 12 Οκτ 2014, 21:00:46
Καλησπέρα! Τα τριμς δεν μπορει να είναι 0 γιατί τότε τα αρμς δεν θα είναι καθετα. Είναι μονά. Αν αυτό εννοείς.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: ewsd στις Κυριακή, 12 Οκτ 2014, 22:42:06
Καλησπέρα
Τα εξωτερικά τρίμ στην τηλεκατευθυνση στο λέω γιατί είχε πατηθεί κατα λάθος το τρίμ του elevator
Με αποτέλεσμα όταν έβαζα idle στραβωνε  όλο το swash


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Δευτέρα, 13 Οκτ 2014, 03:26:49
Καλησπέρα,
Τα τριμ πρεπει να τα απενεργοποιησεις όπως λέει και ο ewsd, έτσι έχω κανει και εγω. Όσο για το χοροπηδημα στην έκδοση 3 το έκανε και στο rudder αλλα δεν υπαρχει κάποιο προβλημα το λένε και στα ξένα forum.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Δευτέρα, 13 Οκτ 2014, 11:08:28
Καλησπέρα
Τα εξωτερικά τρίμ στην τηλεκατευθυνση στο λέω γιατί είχε πατηθεί κατα λάθος το τρίμ του elevator
Με αποτέλεσμα όταν έβαζα idle στραβωνε  όλο το swash
Α οχι τα εξωτερικά τριμ είναι 0 εκει είμαι εντάξει. :thumbs up:


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Δευτέρα, 13 Οκτ 2014, 11:13:34
Καλησπέρα,
Τα τριμ πρεπει να τα απενεργοποιησεις όπως λέει και ο ewsd, έτσι έχω κανει και εγω. Όσο για το χοροπηδημα στην έκδοση 3 το έκανε και στο rudder αλλα δεν υπαρχει κάποιο προβλημα το λένε και στα ξένα forum.
Δεν τα έχω απενεργοποιήσει ποτέ εκτός του οτι προσέχω να είναι παντα 0, πώς το κανεις αυτό? Πρέπει να ειναι ελαττωματικό τι να πω...έχω τουλάχιστον 5 τέτοια σε ελικόπτερα και είναι το πρώτο που μου βγαζει προβλημα....


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Δευτέρα, 13 Οκτ 2014, 15:08:56
Στο μενού όπου λέει για ρύθμιση τριμ εκει πας και τα κανείς inh. Μπορει να μην ειναι απο εκει αλλα το κανείς να εισαι σίγουρος. Επίσης δες οτι σε ολα τα idle ειναι 0 γιατι λογικα θα εχει ξεχωριστά για κάθε θέση του διακόπτη.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Δευτέρα, 13 Οκτ 2014, 15:36:33
Το περίεργο βέβαια ειναι που μετα απο σεταπ reset ξανα σεταπ στη θέση νορμαλ δουλεύει κανονικά και στο idle1 εχεις άλλες θέσεις του sw. plate.... Εμένα αυτο μου λέει κάτι απο τις ρυθμίσεις της τ/κ αν τελικά δεν φταίει η ίδια η μονάδα.. Για δες  και το #4 post του bad007 που λέει για το σεταπ εκδ 3
http://www.helifreak.com/showthread.php?t=484220


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Τρίτη, 14 Οκτ 2014, 15:39:24
Οχι δεν καταλαβες οχι οτι στο idle1 παίρνει άλλες θέσεις το σουος. Μετά το σετάρισμα χάνει τα εντ πόιντσ που του βάζω στο σαικλικ τις 8 μοίρες είτε είναι στο νορμαλ είτε στο 1.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: Aris M. στις Τρίτη, 14 Οκτ 2014, 19:35:38
Οχι δεν καταλαβες οχι οτι στο idle1 παίρνει άλλες θέσεις το σουος.

Κάτσε γιατι τα μπλεξαμε λιγο.. Στο post#10 λες οτι αυτο ειναι το προβλημα οτι δλδ πέρνει άλλες θέσεις το swash plate..

Μετά το σετάρισμα χάνει τα εντ πόιντσ που του βάζω στο σαικλικ τις 8 μοίρες είτε είναι στο νορμαλ είτε στο 1.

Αυτο στο απάντησα γιατι συμβαίνει στο post #9.


Τίτλος: Απ: 3GX setup ερωτηση
Αποστολή από: itf68 στις Τρίτη, 14 Οκτ 2014, 21:47:51
Εκεί ανάφερα το άιντλ 1 γιατί με στικ κάτω (αρνιτικές στο βήμα) και ελεβέιτορ στικ πάνω θα ξιλώσει το φρέιμ και στα θετικά με ελεβέιτορ κάτω σχεδόν χτυπάει την κορυφή του οδηγου! εκεί έγινε το μπέρδεμα συγγνώμη αν δεν το έθεσα σωστα....
Όπως και να είναι η διαδρομή ειναι τεράστια μετά από ρύθμιση και αδικαιολόγητη.