|
Τίτλος: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: Stargazer στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 12:52:26 Ωπως λεει και ο τίτλος LiFe στο τιτάν 4 στοιχείων πάνε στο τιτάν ??????
Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: panosla στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:12:47 Από άποψη χώρου, ναι, αν και νομίζω ότι θα πρέπει να 3 κάτω και 1 από πάνω. Τα Volts θα το κάνουν λίγο πιο πολύστροφο αλλά θα είναι οκ(μόνο το ESC πρόσεξε αν δέχεται 4 Cell LiFe). Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας.
Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: Stargazer στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:16:27 Από άποψη χώρου, ναι, αν και νομίζω ότι θα πρέπει να 3 κάτω και 1 από πάνω. Τα Volts θα το κάνουν λίγο πιο πολύστροφο αλλά θα είναι οκ(μόνο το ESC πρόσεξε αν δέχεται 4 Cell LiFe). Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6444&Product_Name=A123_Systems_26650A_LiFePo4_Cell_w/_tabs_(Dev_Kit)αυτη ας πουμε πρέπει να είναι 2300mah ζυγίζει 70γρμ. (Χ4 = 280γρμ.) ΄ επάνω έχω το μανίσιο esc και τον μοτέρ , αντέχουν άραγε 14volt? Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: panosla στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:34:33 Από τη στιγμή που το ESC μπορεί να δουλέψει με 4 cell LiPo, σίγουρα μπορεί να δουλέψει με 4 cell LiFe. Δεν θυμάμαι αν στο συγκεκριμένο ESC μπορείς ρυθμίσεις τον τύπο της μπαταρίας. Αν μπορείς τότε καλώς, αν όχι τότε τo ζήτημα είναι αν το cut off του ESC μπορεί να ρυθμιστεί ή πολύ χαμηλά ή πολυ ψηλά, έτσι ωστε να "κόβει" στην σωστή τάση.
Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: DeltaMan στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:36:23 Το στοιχείο που αναφέρετε ζυγίζει 77 γραμμάρια ,
και ένα πλήρες πακέτο μαζί με καλώδια , φίς κ.λ.π. θα ζυγίσει παραπάνω απο 77χ4 = 308 γραμ. http://www.greekwings.gr/eShop/EnergySources/Lithium/A123-26650A/A123_26650A.htm Δέν είμαι γνώστης μεγάλος στα ελικόπτερα , αλλά όπως αναφέρθηκε , άν ο Ελεγκτής (Speed Controller) αντέχει την Τάση των 4 στοιχείων LiPo , θα μπορέσει να αντέξει και τα 4 στοιχεία LiFePo4 . Επίσης , μπορεί κάποιος να μειώσει τη 'διαδρομή' στο κανάλι του γκαζιού άν έχει 6-κάναλη και άνω Τ/Κ , μέσω του μενού για τα Travel Adjustments . Αυτό θα βοηθήσει τον Ελεγκτή να μήν φτάνει στα όριά του με το νέο πακέτο μπαταριών , όρια που μπορεί να είναι και αχρείαστα , μιάς και απο ένα σημείο και πάνω μπορεί να καταναλώνουμε ρεύμα χωρίς Ουσιαστική αύξηση της Ισχύος στο κυρίως στροφείο ... ! Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: Stargazer στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:42:41 Το στοιχείο που αναφέρετε ζυγίζει 77 γραμμάρια , αξίζει πιστεύεις? φορτιστή έχω, τιταν έχωκαι ένα πλήρες πακέτο μαζί με καλώδια , φίς κ.λ.π. θα ζυγίσει παραπάνω απο 77χ4 = 308 γραμ. http://www.greekwings.gr/eShop/EnergySources/Lithium/A123-26650A/A123_26650A.htm Δέν είμαι γνώστης μεγάλος στα ελικόπτερα , αλλά όπως αναφέρθηκε , άν ο Ελεγκτής (Speed Controller) αντέχει την Τάση των 4 στοιχείων LiPo , θα μπορέσει να αντέξει και τα 4 στοιχεία LiFePo4 . Επίσης , μπορεί κάποιος να μειώσει τη 'διαδρομή' στο κανάλι του γκαζιού άν έχει 6-κάναλη και άνω Τ/Κ , μέσω του μενού για τα Travel Adjustments . Αυτό θα βοηθήσει τον Ελεγκτή να μήν φτάνει στα όριά του με το νέο πακέτο μπαταριών , όρια που μπορεί να είναι και αχρείαστα , μιάς και απο ένα σημείο και πάνω μπορεί να καταναλώνουμε ρεύμα χωρίς Ουσιαστική αύξηση της Ισχύος στο κυρίως στροφείο ... ! Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: panosla στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:50:37 Φίλε μου, αν είναι να αντικαταστίσεις όλες σου τις μπαταρίες με LiFe, μετράει. Αν όμως θέλεις να δουλεύεις μαζί LiPo kai LiFe θα έχεις διάφορα προβλήματα ρυθμίσεων, κάθε φορά που θα αλλάζεις μπαταρία θα πρέπει να αλλάζεις τισ ρυθμίσεις του ESC, του gyro, τα curves στην τ/κ και πάλι το ε/κ δεν θα έρχεται στα ίσια του
Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: Stargazer στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:52:23 Φίλε μου, αν είναι να αντικαταστίσεις όλες σου τις μπαταρίες με LiFe, μετράει. Αν όμως θέλεις να δουλεύεις μαζί LiPo kai LiFe θα έχεις διάφορα προβλήματα ρυθμίσεων, κάθε φορά που θα αλλάζεις μπαταρία θα πρέπει να αλλάζεις τισ ρυθμίσεις του ESC, του gyro, τα curves στην τ/κ και πάλι το ε/κ δεν θα έρχεται στα ίσια του έχω 2 ελικόπτερα ένα μπελτ ενα τιταν έλεγα να βάλω μόνιμα στο ένα απο τα 2 λιφε μόνιμα γιατι φαντάζομαι οτι με τέτειο βάρος δεν κάνει 3d Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: DeltaMan στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 13:57:55 Καλησπέρα Stargazer .
Κοίταξε , όπως προείπα , δέν είμαι γνώστης στα ελικόπτερα . Άρα , κάποιος πρέπει να μας πεί άν το έξτρα βάρος με το νέο Πακέτο μπαταριών , θα αξίζει τον κόπο ή άν θα δημιουργεί πρόβλημα στο μοντέλο . Επίσης , δέν δύναμαι να ξέρω άν θα αλλάξει και το Κέντρο Βάρους του ελικοπτέρου και πόσο Σημαντικό είναι αυτό και άν διορθώνεται απλά με τριμάρισμα ... Σάν χημεία και Αξιοπιστία , δέν το συζητώ . Οι Α123 είναι Πολύ Άριστες ! Ο φορτιστής που έχεις έχει Έγκριση για να φορτίζει τις LiFePo4 ? Δλδ έχει πρόγραμμα κατάλληλο ? Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: Stargazer στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 14:00:03 Καλησπέρα Stargazer . ναι έχει πρόγραμμα αλλα μόνο 5A :( το σκεφτομαι ! η να πουλισω και τα 2 και να πάρω ενα hdx 500αρι και να του βάλω life να ισιχάσωΚοίταξε , όπως προείπα , δέν είμαι γνώστης στα ελικόπτερα . Άρα , κάποιος πρέπει να μας πεί άν το έξτρα βάρος με το νέο Πακέτο μπαταριών , θα αξίζει τον κόπο ή άν θα δημιουργεί πρόβλημα στο μοντέλο . Επίσης , δέν δύναμαι να ξέρω άν θα αλλάξει και το Κέντρο Βάρους του ελικοπτέρου και πόσο Σημαντικό είναι αυτό και άν διορθώνεται απλά με τριμάρισμα ... Σάν χημεία και Αξιοπιστία , δέν το συζητώ . Οι Α123 είναι Πολύ Άριστες ! Ο φορτιστής που έχεις έχει Έγκριση για να φορτίζει τις LiFePo4 ? Δλδ έχει πρόγραμμα κατάλληλο ? Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: DeltaMan στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 14:23:13 ... Άν κατάλαβα καλά μπορεί να φορτίζει με Ανώτατο ρεύμα τα 5 Αμπέρ .
Δέν είναι Καθόλου Άσχημα !! Μπορείς , άν βιάζεσαι , να φορτίζεις το πακέτο σου των Α123 σε μισή ώρα περίπου ... ! Για το άλλο το hdx που γράφεις , δυστυχώς Δέν έχω άποψη ... :-[ Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: Epee στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 16:30:12 Το ESC του MiniTitan λειτουργεί με 2S και 3S LiPo.
Η προστασία LiPo μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς οπότε κόβει στα 5V. Διαφορετικά, στην ελάχιστη προστασία μειώνει τις στροφές στα 2.6V/cell και κόβει εντελώς στα 2.3V/cell. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ικανοποιητικό για τις LiFe. Πάντως τα 200 γραμμάρια επιπλέον βάρος μου φαίνεται υπερβολικό. Μιλάμε για 25% αύξηση του βάρους του ελικοπτέρου. Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη τάση θα αυξηθεί η ένταση σε μοτέρ και esc. Και από άποψη πτητικής συμπεριφοράς, μην ξεχνάμε ότι το Mini Titan δέχεται τη μπαταρία στο μπροστά μέρος και θα αλλάξει το κέντρο βάρους του. Έχω σηκώσει μια φορά κινητό τηλέφωνο 100 γραμμαρίων (τοποθετημένο στο κέντρο βάρους) με το Mini Titan και η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική. Τίτλος: Απ: Μπένουν στο Mini Titan Lifepo4??? Αποστολή από: Stargazer στις Παρασκευή, 23 Ιαν 2009, 21:55:18 Το ESC του MiniTitan λειτουργεί με 2S και 3S LiPo. σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!!!!Η προστασία LiPo μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς οπότε κόβει στα 5V. Διαφορετικά, στην ελάχιστη προστασία μειώνει τις στροφές στα 2.6V/cell και κόβει εντελώς στα 2.3V/cell. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ικανοποιητικό για τις LiFe. Πάντως τα 200 γραμμάρια επιπλέον βάρος μου φαίνεται υπερβολικό. Μιλάμε για 25% αύξηση του βάρους του ελικοπτέρου. Σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη τάση θα αυξηθεί η ένταση σε μοτέρ και esc. Και από άποψη πτητικής συμπεριφοράς, μην ξεχνάμε ότι το Mini Titan δέχεται τη μπαταρία στο μπροστά μέρος και θα αλλάξει το κέντρο βάρους του. Έχω σηκώσει μια φορά κινητό τηλέφωνο 100 γραμμαρίων (τοποθετημένο στο κέντρο βάρους) με το Mini Titan και η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική. πρέπει πάντως να ανοίξουμε ένα θέμα για τις life και τα αεροσκάφη και να προτείνουμε μοντέλλα και setup γιατι οι lipo με μεγάλη χωριτικώτητα δεν συμφέρουν |