|
Τίτλος: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 21:41:07 αγορασα ενα μπρασλες μοτερακι power pro και ενα esc 25Α ιδια μαρκα και τα εβαλα και στα 30 sec το μοτερακι σταματησε να δουλευει...μειωσα το γκαζ και το ανοιξα παλι και στα 20 sec σταματησε παλι και κανει τα ιδια συνεχως...τι μπορει να φταιει???? η μπαταρια ειναι lipo 3s 1250 mah......
TowerPro Brushless Outrunner 2408-21 Maximum current: 13A , Weight: 50.2 grams / 1.77 oz , Kv: 1750 .. Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: Serafim στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 22:02:51 Καλησπέρα
Το πιθανότερο είναι ότι είναι θέμα προγραμματισμού του speed control. Διάβασε τις οδηγίες και σιγουρέψου ότι είναι προγραμματισμένο για την σωστή μπαταρία (lipo τριών στοιχείων). Αυτό είναι και το πιθανότερο πρόβλημα, αλλά σιγουρέψου ότι έχει και το σωστό timming. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις λογικά δεν πρέπει να παίζουν ρόλο στο πρόβλημα που αναφέρεις. Αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία σου είναι φορτισμένη και το μοτέρ δεν τραβάει περισσότερα αμπέρ από αυτά που μπορεί να αντέξει το speed control Σεραφείμ Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 22:09:50 πως μπορω να ελενξω τον προγραμματισμο? πρεπει να το παω σε καποιο μαγαζι????το χαρτι λεει πως κανει και για μπαταρια 3 στοιχειων και οι προδιαγραφες του μοτερ επισης.....
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: Serafim στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 22:15:33 Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο esc αλλά λογικά θα πρέπει να αναφέρει στις οδηγίες κάποια διαδικασία με την οποία ρυθμίζονται κάποια πράγματα. Αν έχεις κάποιο link να το δούμε μπορεί να βοηθήσουμε περισσότερο.
Σεραφείμ Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 22:37:05 αυτο ειναι..
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: bladekiller στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 22:47:17 Για διάβασε λίγο εδώ. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=641357 (http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=641357)
Βέβαια λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία του συγκεκριμένου ρυθμιστή δεν μου φαίνεται να είναι cut off λόγω τάσης από λάθος προγραμματισμό εκτός κι αν η μπαταρία είναι άδεια. Κοιτα επίσης τις προδιαγραφές του μοτέρ όσον αφορά τι προπέλες παίρνει. Αν του έχεις βάλει πολύ μεγάλη τραβάει και περισσότερο ρεύμα. Φιλικά Κώστας. Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 22:52:19 εχω 2 προπελες μια 8.5χ5.5 και μια 8060...ποια ειναι η καλυτερη? υπαρχει μηχανημα που να κανει αυτη την δουλεια να το παω σε καποιο μαγαζι??δεν μπορω να καταλαβω τι πρεπει να κανω ακριβως...
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: bladekiller στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 23:15:19 Με την 8040 και τρίσελη λίπο τραβάει ήδη 13.1 αμπέρ στο φουλ οποτε την 8060 την ξεχνάμε. Με 8Χ4.3 και δίσελη τραβάει 9.4 αμπέρ. Με τρίσελη θα τραβήξει στο νερό 15 αμπέρ οπότε ήδη ξεπερνάς τις δυνατότητες του μοτέρ. Αν επιπλέον βάλεις 8.5Χ5.5 πιθανόν να ξεπερνάς και τα 25-27 αμπέρ. Να γιατί κόβει ο ρυθμιστής.
Φιλικά Κώστας. Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 23:20:12 ποια προπελα κανει για την περιπτωση μου τελικα φιλε μου???
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: BizGreece στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 23:25:17 οπως λεει και bladekiller που εχει δικιο η αλλαζεις προπελα δηλαδη να εχει μικροτερο βημα
η αλλαζεις σπιντ κοντρολ η επιλογη εξαρταται απο το βαρος του μοντελου που θελεις να σηκωσεις σιγουρα υπαρχει προστασια στο σπιντ κοντρολ οταν χρειαζεται το μοτερ περισσοτερο ρευμα Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: bladekiller στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 23:28:15 Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=1749 (http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=1749) . Εχει έναν πίνακα με τις προπέλες που μπορεί να πάρει καθώς και τις αντίστοιχες καταναλώσεις σε αμπέρ. Για να βάλεις τις προπέλες που θέλεις εσύ θα χρειαστείς δίσελη μπαταρία για αυτό το μοτέρ εκτός αν βάλεις την 8040. Η "καμπανούλα" αυτή είναι σχετικά πολύστροφη και θα έλεγα ότι είναι καταλληλότερη για μικρά δικινητήρια που παίρνουν μικρότερες προπέλες και πιο πολύστροφες.
Φιλικά Κώστας. Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 23:28:40 το μοντελο ειναι περιπου 400 γραμμαρια......οποτε τιειναι καλυτερο???ποια προπελα εχει μικροτερο βημα? το esc τελικα να μην το κοιταξω αν θελει προγραμματισμο η να παω σε μικρη προπελα και βλεπουμε μετα?
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: bladekiller στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 23:39:38 Για τρίσελη μπαταρία ή 8040 ή και η 6Χ5 πρέπει να είναι εντάξει.
Φιλικά Κώστας. Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τρίτη, 20 Ιαν 2009, 23:44:41 Σας ευχαριστω πολυ ολους....Η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη...πιστευω πως καταλαβα..
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: newbie στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 00:08:41 Το ESC της φωτογραφίας δε γράφει Tower Pro αλλά Toward Pro. Έχω και εγώ ένα παρόμοιο. Όταν έστειλα mail στο κατάστημα που το πήρα για να τους ρωτήσω γιατί δε μου στείλαν το TowerPro που υποτίθεται ότι αυτό παρήγγειλα, μου είπαν ότι η TowerPro είναι η ίδια με τη Toward Pro. Αληθεύει αυτό;
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: BizGreece στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 00:14:10 Εδω μπορειται να βρειται ολες τις πληροφοριες που θελετε αλλα η σελιδα
σημερα τρεχει πολυ αργα http://towerprocn.sh15.host.35.com/towerprocn/english/esc/ESC.html Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 00:19:53 τι να σου πω..κι εγω αυτο ειπα και μου ειπε πως ειναι το ιδιο πραγμα......κοιτα κινεζικα ειναι ολα οποτε θα δουμε...την δουλεια του αν κανει δεν εχω προβλημα πως το λενε...εσυ ειχες καποιο προβλημα με το συγκεκριμενο? ευχαριστω πολυ τον φιλο BizGreece ειναι πολυ διαφωτιστικος..
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: newbie στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 00:56:08 Το ηχειάκι δε δούλευε στην αρχή, δεν έβγαζε κανένα ήχο. Έτσι με ταλαιπώρησε λίγο μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει. Τελικά όταν το πίεσα σε κάποιο σημείο άρχισε να δουλεύει και επιτέλους άκουσα τα beep για να το προγραμματίσω (μάλλον κάποιο καλώδιο δεν έκανε επαφή).
Άλλο πρόβλημα ότι αφότου απενεργοποίησα το brake δε μπόρεσα να το ξαναενεργοποιήσω. Θα μου πεις τι να το κάνεις, αλλά γιατί να μη δουλεύει; Όσον αφορά το cut-off, όταν το trim του throttle δεν είναι τέρμα κάτω και όταν το throttle είναι στο ελάχιστο, ίσα ίσα να γυρνάει η προπέλα, τότε το esc κόβει που το σωστό θα ήταν να μη κόβει αφού το μοτέρ δε τραβάει τίποτα από ρεύμα. Με αποτέλεσμα όταν το κάνει αυτό στον αέρα πρέπει να κατεβάσεις τέρμα κάτω το trim και το stick για να ξεκινήσει και πάλι. Γι αυτό το λόγο έχω πάντα το trim κάτω. Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: newbie στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 00:58:39 Βέβαια να πούμε ότι για τα χρήματα του μια χαρά είναι. Γιατί παρόλο που μου έβγαλε κάτι ψιλοπροβληματάκια κατά τα άλλα στον αέρα μια χαρά πάει (με το stick τέρμα κάτω ;D).
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 08:35:57 μπορεις να μου περιγραψεις πως το προγραμματισες??διαβαζω τις οδηγιες αλλα ειναι στα αγγλικα και δεν τα καταλαβαινω ολα ακριβως τι πρεπει να κανω...οταν λες με το στικ τερμα κατω τι εννοεις?
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: newbie στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 12:24:06 Το stick είναι ο μοχλός. Εννοώ ότι κατεβάζω το γκάζι στο ελάχιστο.
Το δικό μου ESC είναι στα 18A αλλά πιστεύω ότι θα είναι ίδιο με το δικό σου. Αν το δικό σου έχει και άλλες λειτουργίες ίσως να διαφέρει λίγο στο προγραμματισμό του (στο μενού του για την ακρίβεια). Κατ αρχάς να πούμε ότι οι επιλογές του μενού κάνουν κύκλους. Δηλαδή όταν για παράδειγμα φτάσει στη τελευταία (τρεις σε μένα) τότε ξαναπάει στην αρχή. Αυτό γίνεται ασταμάτητα. Η κάθε επιλογή έχει και το δικό της συνδυασμό beep. Ο προγραμματισμός έχει ως εξής: Ανοίγεις τη τηλεκατεύθυνση και βάζεις το stick του γκαζιού τέρμα πάνω, το trim άφησε το κάτω. Συνδέσε τη μπαταρία στο αεροπλάνο. Από τη στιγμή αυτή είσαι στο μενού και ακούς τα beep. Τα beep κάθε επιλογής ακούγονται από δύο φορές έτσι ώστε να έχεις λίγο χρόνο για να κατεβάσεις το stick του γκαζιού για να την επιλέξεις. Πρώτο μονό beep (και αφού είπαμε ότι Beep ακούγονται από δύο φορές άρα ακούς beep beep) είναι για να επιλέξεις τη προστασία Lipo. Άρα μόλις ακούσεις το Beep κατεβάζεις το γκάζι τέρμα κάτω. Τώρα ακούς ένα Beep διαρκείας, πράγμα που σημαίνει ότι το επέλεξες. Άρα η προστασία Lipo ενεργοποιήθηκε. Μετά το Beep διαρκείας ανεβάζεις το γκάζι και πάλι τέρμα πάνω για να συνεχίσεις τον προγραμματισμό και να φτάσεις στη τρίτη επιλογή που είναι το brake (το μενού τρέχει από την αρχή και πάλι). Με την ίδια λογική το επιλέξεις και αυτό. Βέβαια εδώ τα Beep είναι τριπλά, δηλαδή BeepBeepBeep BeepBeepBeep. Για να επιβεβαιώσεις ότι η προστασία Lipo είναι ενεργοποιημένη αφού το έχεις προγραμματίσει βγάλε τη μπαταρία από το αεροπλάνο, κατέβασε το γκάζι τέρμα κάτω και στη συνέχεια σύνδεσε και πάλι τη μπαταρία. Θα πρέπει να ακούσεις ένα μόνο Beep διαρκείας(φανερώνει ότι έχεις επιλέξει Lipo protection) και στη συνέχεια άλλα πέντε πολύ κοφτά Beep. Αφού σταματήσουν και αυτά είσαι έτοιμος. Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: stinger---- στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 12:39:32 κι εμενα τις ιδιες λειτουργειες εχει...ωραια το brake πως θα το απενεργοποιησω??μηπως να μου δωσεις το τηλ σου να σε παρω να το κανουμε μαζι?
Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: Robie στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 13:32:50 μηπως να μου δωσεις το τηλ σου να σε παρω να το κανουμε μαζι? μμμμμμ πονηηρουληδες ;) Τίτλος: Απ: sos .....καποιος να βοηθησει Αποστολή από: bladekiller στις Τετάρτη, 21 Ιαν 2009, 13:46:27 Και καλά τώρα για να ρυθμίσουν το ESC. Βρε μασάει η κατσίκα ταραμά? :)2funny :)2funny :)2funny :)2funny
Φιλικά Κώστας. |