|
Τίτλος: Μικρά ηλεκτρικά R/C helis σε πάρκα ?!? Αποστολή από: Skynet στις Πέμπτη, 18 Σεπ 2008, 02:46:42 Γεια σας.
Είμαι σχετικά καινούργιος στο χώρο των R/C ελικοπτέρων, αλλά με πολύ ενθουσιασμό κάνω κατά μέσο όρο 5 μπαταρίες την ημέρα για 4 μήνες περίπου με τα 2 lama V4 που έχω. Το ένα lama μάλιστα με xtreme upgrades καταφέρνω να το ευχαριστιέμαι και 2 στις 5 φορές που το παίρνω στο πάρκο (τις υπόλοιπες φυσά τόσο ώστε μόνο αγχωτικές αιωρήσεις μπορώ να κάνω), όταν με τη γυναίκα μου βγάζουμε βόλτα το μικρό μας υιό. Φυσικά ύστερα από τόσες μπαταρίες έχω αποκτήσει προσανατολισμό και με άνεση καταφέρνω σε συνθήκες άπνοιας αιωρήσεις και πορείες σε όλες σχεδόν τις μορφές. Και τώρα η ερώτηση: Υπάρχει κάποιο ελικόπτερο μονού στροφείου που θα μπορούσε να αντέχει τον αέρα αρκετά καλύτερα χωρίς να είναι επικίνδυνο για χρήση σε πάρκο? Φυσικά και θα πάρω ένα μπελτάκι για τις προσωπικές μου εξορμήσεις (ίσως στο Σ.Ε.Φ) αλλά σίγουρα δεν διανοείται κανείς να το πετάξει ανάμεσα σε κόσμο. Ευχαριστώ για το χρόνο που θα μου διαθέσετε και για το ότι έχετε στήσει ένα τόσο ενδιαφέρον forum γύρω από ένα hobby στο οποίο και εγώ φαίνεται να έχω κολλήσει !!! :D Τίτλος: Απ: Μικρά ηλεκτρικά R/C helis σε πάρκα ?!? Αποστολή από: bladekiller στις Πέμπτη, 18 Σεπ 2008, 08:52:37 Ισως κάτι με μονό στροφείο και σταθερό βήμα. Οπως το honeybee 004 FP ας πούμε. Αρκετά πιο ανθεκτικό στον αέρα από το λάμα αλλά και αρκετά πιο δύσκολο γιατί η συμπεριφορά των ελικοπτέρων μονού στροφείου ,δεν έχει καμιά σχέση με λάμα και θέλει πολύ εξάσκηση. Ειδικά τα μικρά. Το καλό βέβαια είναι ,ότι με αυτά τα μικρά είναι μάλλον απίθανο μα προκληθούν άξιοι λόγου τραυματισμοί αλλά βέβαια το να πέσει πάνω σου το χόνευ για παράδειγμα δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο. Εχει πέσει πάνω μου και ξέρω. Βρέθηκα με την κεραία σε σχήμα Ζ όπως στα μίκυ μάους. :laugh: :laugh: .
Φιλικά Κώστας. Τίτλος: Απ: Μικρά ηλεκτρικά R/C helis σε πάρκα ?!? Αποστολή από: Dimhack στις Πέμπτη, 18 Σεπ 2008, 11:21:26 καλημέρα φιλε "SKYNET" το μονο ελικόπτερο που θα μπορούσε να πετάξει σε πάρκο με κόσμο τριγύρω είναι αυτό που έχεις. η μετακίνηση σου σε ελικοπτερα μονου στροφείου αλλα και μεγαλυτερου μεγενθους
δεν έχουν καμια σχέση στο πιλοτάρισμα και απόλυτος καμια σχέση σαν ελικόπτερα τυπου ΛΑΜΑ αν και αυτό το ξέρεις σίγουρα. απάντηση μου λοιπόν προς εσένα και πάντα φιλικά είναι ότι πέταξες στο πάρκο πέταξες,είναι καιρός λοιπόν να αρχίσεις να πετάς σε μεγαλύτερους χορούς. :) :) Τίτλος: Απ: Μικρά ηλεκτρικά R/C helis σε πάρκα ?!? Αποστολή από: Peterpanta στις Πέμπτη, 18 Σεπ 2008, 12:35:26 Μονού στροφείου σε πάρκο.... δεν θα το έλεγα.
Εάν σε ρωτήσει κάποιος κάτι για το ελικόπτερο, την ώρα που πετάς μπορεί να το χάσεις, και καλά να σπάσει στο έδαφος, εάν όμως χτυπήσει κανένα παιδί, ενήλικα ή αυτοκίνητο τι θα κάνεις ? Τα μονού στροφείου, αναπτύσουν πολλές στροφές και ο δίσκος τους γίνεται κοπτικός τροχός, εμένα το Honey-bee που λέει και ο Κώστας (Bladeskiller) μου έκοψε κάποια στιγμή όταν μάθαινα την κεραία της τηλεκετεύθυνσης σαν να ήταν βούτυρο και οι έλικες ήταν μπάλσα που ξέρουμε πόσο μαλακοί είναι. ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Εάν θέλεις να πάς σε μονού στροφείου... τότε αλάνες χωρίς κόσμο, και με το θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑ πάνω απο όλα !!!! Καλές πτήσεις ! Τίτλος: Απ: Μικρά ηλεκτρικά R/C helis σε πάρκα ?!? Αποστολή από: Skynet στις Παρασκευή, 19 Σεπ 2008, 18:01:54 Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Μάλλον θα πρέπει να αποχαιρετήσω τα πάρκα όταν θα πετώ μεγαλύτερο ελικόπτερο.
Αποφάσισα όμως η αποχώρησή μου να γίνει με θεαματικό τρόπο !! Αρκεί να αναφέρω ότι το πάρκο που πηγαίνουμε με την οικογένειά μου (πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Ίλιον) έχει μία τεχνητή λίμνη περί τα 3 στρέμματα και να σας δώσω και το ακόλουθο link https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=6813.0;topicseen Χι, Χι .... ^-^ :lalala: |