Aeromodelling GR

Αερομοντέλα Free Flight => Ο κόσμος του Free Flight => Μήνυμα ξεκίνησε από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Πέμπτη, 17 Οκτ 2024, 19:02:48



Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Πέμπτη, 17 Οκτ 2024, 19:02:48
 Ανοιχτή συζήτηση για την κατηγορία F1N - προτάσεις

Ο αγώνας με ανεμόπτερα ελεύθερης πτήσης σε εσωτερικό χώρο (κατηγορία F1N), είναι πολύ ενδιαφέρων, γιατί το μικρό σε μέγεθος ανεμόπτερο, χρειάζεται άριστο σχεδιασμό, ελαφρά υλικά, ακρίβεια στην κατασκευή, αποδοτικό τριμάρισμα, και προπόνηση για την ιδανική τροχιά εκτόξευσης (με οιοδήποτε τρόπο επιτρέπεται).

Και δεν είναι περίεργο, ότι στην Ελλάδα, αυτός ο αγώνας έλκει τους περισσότερους αθλητές.

Ό κανονισμός F1N της FAI ορίζει ότι η εκτόξευση  εκτελείται μόνο με το χέρι.
Σίγουρα έχει αγνοηθεί εντελώς ότι η εκτόξευση εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του κάθε αθλητή.

Ενας νέος αθλητής (με ποιο δυνατό χέρι και μεγαλύτερη ευκινησία), αναμένεται να εκτοξεύσει το ανεμόπτερο σε μεγάλο ύψος, ενώ αθλητές μεγάλης ηλικίας, ή αθλήτριες, ή άτομα χειρουργημένα, ή με ειδικές ανάγκες, δεν έχουν σίγουρα ισοδύναμες δυνατότητες.

Οταν όμως ο χρόνος πτήσης εξαρτάται κατά 60-70% από την φάση της εκτόξευσης, τότε δεν κάνουμε αγώνα αερομοντελισμού, αλλά αγώνα ακοντισμού ή δισκοβολίας. Και η μεγαλύτερη άνοδος σε γήπεδο ψηλότερης οροφής, που μπορεί να επιτευχθεί από τον αθλητή με την καλή φυσική κατάσταση βαρύνει ακόμα περισσότερο την ειρημένη ανισότητα.

Σε πρόσφατους αγώνες στην Ελλάδα, ένας πολύ μικρός αριθμός αθλητών πέτυχε συναγωνιστικούς χρόνους, ενώ πάρα πολλοί δεν ξεπέρασαν το 10-15% αυτών των χρόνων. Αυτός είναι ο συναγωνισμός που επιθυμούμε;


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Πέμπτη, 17 Οκτ 2024, 19:11:21
Αυτή είναι η κατηγορία όπως ορίζεται από την FAI.

Ναι, δεν είναι για όλους. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, ας γίνει και άλλη κατηγορία. Όχι όμως εις βάρος της κανονικής...


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: dim sofos στις Πέμπτη, 17 Οκτ 2024, 23:15:47
Σε όλα τα αθλήματα υπάρχει και ειδική κατηγορία ΑΜΕΑ..


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: spirost στις Παρασκευή, 18 Οκτ 2024, 07:58:24
Δεν γίνεται για κάθε κατηγορία της FAI να δημιουργείται αντίστοιχα μια -GR.

Οκ, αντιληπτό αυτό που αναφέρει ο κος Κωνσταντακάτος αλλά, ας αφήσουμε τον χώρο σε νέους αθλητές.

Δε χρειάζεται να διαπρέπουμε σε κάθε αγώνισμα.

Στα υπόλοιπα αθλήματα, όταν ο αθλητής περάσει ένα όριο ηλικίας, που πλεόν η φυσική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να συνεχίσει, αποσύρεται και δίνει την ευκαιρεία στους επόμενους.

Ούτε και εγώ θα μπορούσα να ασχοληθώ, αλλά αυτή είναι η ζωή!


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 08:33:18
Αγαπητοί φίλοι,

διάβασα με προσοχή τις θέσεις σας και θα ήθελα να προσθέσω τα παρακάτω:

Τι κοστίζει να συνυπάρχει και μία κατηγορία F1N-GR; Ηδη υπάρχει.

Χρειάζεται μόνο μία επικαιροποίηση για τις τελικές διαστάσεις των μοντέλων και την χρήση ελαστικού καταπέλτη. Ας μην ξεχνάμε ότι σε άλλες χώρες υφίσταται και ανεπίσημη υποκατηγορία F1N-150. Γιατί να μην την θεσπίσουμε και εμείς;
Η ΕΑΑ θα καταθέσει σχετική πρόταση τροποποίησης σε πρώτη ευκαιρία.

Οι υποκατηγορίες F1N-GR θα προορίζονται μόνο για περιφερειακές διοργανώσεις και εφ’ όσον το επιλέξει ο διοργανωτής.
Κάτι που μπορεί να γίνει και παράλληλα με την κατηγορία FAI. Απλά θα καταλήγουμε σε δύο κατατάξεις. Ο χώρος ο ίδιος, οι χρονομέτρες οι ίδιοι, ο αλυτάρχης ο ίδιος. Ο χρόνος για κάθε άθροισμα συμμετοχών, θα είναι ο ίδιος σαν να πετούσαν όλοι στην ίδια κατηγορία, φυσικά δεν αποκλείεται ένας αθλητής να λάβει μέρος και τις δύο κατηγορίες.
  
Για τους συναδέλφους που απορρίπτουν τις υποκατηγορίες -GR θα ήθελα να πω ότι ο αθλητικός αερομοντελισμός έχει συρρικνωθεί, και έχουμε καταλήξει στις κατηγορίες F1N, F5J, F9U, και στις F3PL-GR, και F5PL-GR; Μήπως υπάρχει σκέψη να καταργηθούν οι δύο τελευταίες επειδή είναι -GR;
Σήμερα η F!N έλκει το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών. Αυτό μας υποχρεώνει να καταθέσουμε τις ιδέες μας όχι μόνον για να διατηρηθεί, αλλά και για να αυξηθεί.

Η FAI βγάζει κανονισμούς για να αναδείξει τον παγκόσμιο ή ηπειρωτικό πρωταθλητή. Αλλά, προτρέπει τα κράτη μέλη της, να στήσουν και τοπικές κατηγορίες για την διάδοση του αθλήματος.

Είναι λίγο ρατσιστικό να λέμε ότι η ωραία αυτή κατηγορία, απευθύνεται μόνο στους νέους και αθλητικούς τύπους. Αν είναι να περιλάβουμε και τους ΑΜΕΑ, ναι τότε, αξίζει να προχωρήσουμε θετικά και προς αυτή την κατεύθυνση.
Η κατηγορία είναι πολύ ωραία, και φθηνή. Γιατί να μην μπορούν να την χαρούν όλοι; Και με ισότιμες προϋποθέσεις. Να διαγωνίζεται η επίδοση του μοντέλου στην ολίσθηση, και όχι στην εκτόξευση από το πιο δυνατό χέρι.
 
Ο αθλητικός αερομοντελισμός δεν υπάρχει μόνο για να βγάζουμε έναν πρωταθλητή. Είναι για την συμμετοχή σε κάτι διαφορετικό, σε κάτι όμορφο.


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: dim sofos στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 13:20:08
Αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι είναι ότι ο μόνος που δεν είναι ευχαριστημένος με την υπάρχουσα κατηγορία είναι ο πρόεδρος της ΕΑΑ.
Βλέπουμε την πληθώρα κόσμου σε αυτή την κατηγορία με νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια.

Εάν φτιάξεις την GR κατηγορία το μόνο που θα καταφέρεις είναι να διασπάσεις ξανά τον κόσμο, επιβάλλοντας την υποτίμηση της υπάρχουσας F1N FAI σε στενότερα πλαίσια..

Άφησε τον κόσμο να απολαύσει αυτό που κάνει και ας πονάει το χέρι του η το πόδι του.

Κανένας από τους αθλητές που έλαβε μέρος δεν έχει παραπονεθεί στα όσα μας περιγράφεις.
Κάθε φορά που ξεκινάει κάτι καλό πρέπει να βγαίνεις και να προτείνεις κάτι άλλο? Και στην τελική είδαμε όλες τις άλλες GR που είχαμε που έχουν καταλήξει..


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 13:54:51
Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα να υπάρχει και άλλη κατηγορία... οι συγκεκριμένες δεν λειτουργούν ανταγωνιστικα αλλά συμπληρωματικά...

Η F1N μπορείς εμφανίζεται ως κάτι καινούργιο, στην πραγματικότητα υπάρχει επί της ουσίας πολλές δεκαετίες... HLG. Όπως και η CLG, catapult launched gliders...

Όπως και πολλές άλλες λαστιχοκινητων... Που κάποιες εξελίχθηκαν σε κατηγορίες FAI.

Ας κάνει πρόταση η ΕΑΑ και θα δείξει ο χρόνος για το ενδιαφέρον.
Δεν υπάρχει λόγος να απορρίπτουμε κάτι a priori...

Δεν είμαστε και τόσοι πολλοί για να χωριζομαστε...

Gkan


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 15:50:08
Και να συμπληρώσω με μια παράκληση  να μείνει το θέμα μακριά από αντιπαραθέσεις...

Επί του θέματος όσο γίνεται...


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 17:53:05
Κύριε Κανδυλάκη, αγαπητέ Γιώργο,
 
όπως προβλέπεις και συμφωνώ με την πρόβλεψή σου, υπάρχει φόβος για αντιπαράθεση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα.

Αυτό που επιθυμώ να επισημάνω είναι ότι τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν πολλοί που εκφράζονται αρνητικά για την ύπαρξη απλουστευμένων κατηγοριών -GR (αν και η FAI προτρέπει να υπάρχουν), και επιπροσθέτως προσπαθούν να τις σβήσουν.

Οι παλαιότεροι Ελληνες αερομοντελιστές, έχουν συμμετάσχει και κρίνει ότι οι κατηγορίες -GR είναι πιο προσιτές στους αμύητους και βοήθησαν την ανάπτυξη.

Σήμερα, υπάρχει κρίση στον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών, όχι μόνον στις κατηγορίες -GR, αλλά και στις κατηγορίες FAI. Όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτησή μου, έχουμε μείνει με τρεις κατηγορίες FAI (μαζί με  την F9U που δεν είναι αερομοντελισμός), και σε δύο -GR, όλες με αβέβαιο μέλλον. Δεν φταίνε οι κατηγορίες, αλλά το ότι έχει εξατμιστεί το ενδια-φέρον των αερομοντελιστών να είναι αθλητές και να κάνουν αγωνιστικές πτήσεις συγκριτικά με την ίδια ή περισσότερη χαρά που τους δίνουν οι πτήσεις αναψυχής

Οι αντιτιθέμενοι, προετοιμάζουν τον λαό να μην ενστερνιστεί προτάσεις για βελτίωση της F1N, πριν ακούσουν τις λεπτομέρειες που καλλιεργούνται.

Όπως ανέφερες οι δύο κατηγορίες (FAI και -GR) δεν είναι ανταγωνιστικές. Εστω ότι διοργανώνεται η μία ή η άλλη, όποιος θέλει συμμετέχει, όποιος δεν θέλει δεν συμμετέχει. Και προφανώς στην -GR θα γίνονται μόνον περιφερειακοί αγώνες.
Και δεν κοστίζει τίποτε αν αυτές υφίστανται στα χαρτιά και ότι ήθελε προ-κύψει.

Πάντως όταν ένα μεγάλο ποσοστό της κατάταξης F1N εμφανίζει πτήσεις με χρόνους κάτω από 10 δευτερόλεπτα αποδεικνύει ότι χρειάζεται τόνωση με νέες ιδέες.


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: spirost στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 18:19:21
Μα η F1N ως κατηγορία, είναι η απλούστερη που υπάρχει! Ο καταπέλτης θα βοηθήσει σε τι; Σε κάποιον που δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το χέρι του; Θα ήμουν υπέρ τέτοιας λύσης ΜΟΝΟ για ανθρώπους ΑΜΕΑ μη περιπατητικούς.

Πέραν αυτής της διαφοράς, δε μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσε να γίνει.

Επιπροσθέτως η συγκεκριμένη κατηγορία, έγινε ακριβώς για αρχάριους. Η ύπαρξη του GR στο συγκεκριμένο δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει σε τίποτα.

Όσον αφορά τις άλλες GR κατηγορίες, υπήρξαν όντως αρωγοί για να μπουν στο άθλημα νέοι αθλητές χωρίς πείρα, πλην όμως μετέπειτα χρησιμοποιήθηκαν καθαρά για αύξηση συμμετοχών που προσμετρούν σε πολιτικές καταστάσεις και όχι αθλητικές.

Ξέχωρα από το ότι κάποιοι συνεχίζουν να παίρνουν κύπελα σε αγώνες GR και χαίρονται σαν ιθαγενείς που είδαν για πρώτη φορά καθρεφτάκια……. Στον ίδιο βαρετό επαναλαμβανόμενο αγώνα χωρίς βελτίωση. Στους FAI κάθε χρόνο υπάρχουν βελτιώσεις, τροποποιήσεις κλπ κλπ.

Αν έσβησαν οι αγώνες, είναι λόγω αδιαφορίας, ιδιαίτερα κάποιων σωματείων για να τις πραγματοποιήσουν ή και να βοηθήσουν αθλητές τους στη συμμετοχή. Σωματεία που θέλουν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν κατηγορίες κάνουν από fly in, τοπικό αγώνα ή και Περιφερειακό.

Αν δει κανείς τη κατηγορία F5J-GR, θα καταλάβει πολλά. Σωματείο φροντίζει να κάνει μόνο αυτόν τον αγώνα που αφορά 8  άτομα από τα 50 μέλη. Οι υπόλοιποι μόνιμοι θεατές…. Καμία άλλη αγωνιστική δραστηριότητα……..

Αερομοντελιστικό σωματείο Αθηνών δεν έχει κάνει το παραμικρό τα τελευταία 7-8 χρόνια…… λες και δεν έχει μέλη ή αθλητές!

 Και φταίνε πάντα οι άλλοι…. Αυτοκριτική καμία!!



Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: spirost στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 18:32:30
Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις για το RES (εδώ και 5 χρόνια). Αυτό που θα ήταν ότι καλύτερο για να μπει κανείς στα ανεμόπτερα…….

Δυστυχώς ακόμα μια φορά φαίνονται τα «καλά και συμφέροντα»………




Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 18:50:34
Μα η F1N ως κατηγορία, είναι η απλούστερη που υπάρχει! Ο καταπέλτης θα βοηθήσει σε τι; Σε κάποιον που δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το χέρι του; Θα ήμουν υπέρ τέτοιας λύσης ΜΟΝΟ για ανθρώπους ΑΜΕΑ μη περιπατητικούς

 Μην παρασυρομαστε από το "GR". Πρόκειται για συναφείς αλλά διαφορετικές κατηγορίες. Και στο εξωτερικό συνυπάρχουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως, επαναλαμβάνω, και πολλές κατηγορίες, συναφείς, λαστιχοκινητων. Π.χ. στους εθνικούς αγώνες Η.Π.Α.  ή Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν τώρα ενοχλεί η προέλευση του αιτήματος, αυτό είναι άλλο θέμα. Δηλαδή, αν το ζητούσε κάποιο σωματείο που προωθεί και το F1N θα υπήρχε η ίδια αντίδραση?

Ας γίνει και θα δούμε στην πορεία...


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: spirost στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 18:52:36
Δεν έχει καμία σημασία από που προέρχεται η πρόταση.

Αρκεί να υπάρχει αιτιολογημένη πρόταση!


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: spirost στις Σάββατο, 19 Οκτ 2024, 18:56:38
Και βεβαίως, είναι άλλο να κατεβάσει πρόταση για οποιαδήποτε κατηγορία, στην οποία έχει συμμετάσχει σε κάποιους αγώνες και άλλο από σωματείο που έχει συμμετάσχει σε έναν, που αν δεν γινόταν στην Αθήνα, θα αδιαφορούσε.

Να μιλάμε με ειλικρίνεια και να βάζουμε κάτω όλα τα δεδομένα.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ π.χ. με Jet και θα κατεβάσω πρόταση για το πως φαντάζομαι τον αγώνα για να θέλω να συμμετάσχω..



Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Κυριακή, 20 Οκτ 2024, 08:16:57
Κύριε Τερζήμπαση,

Γιατί ο Αθηναίος αθλητής να μεταβεί να διαγωνιστεί π.χ. στην Κρήτη, όταν λόγω μειωμένης φυσικής κατάστασης, δεν έχει την δυνατότητα να επιτύχει καλούς χρόνους, με άλλα λόγια να είναι εκ προοιμίου εκτός συναγωνισμού;

Θα επαναλάβω, για τους εκ πεποιθήσεως αρνητές, ότι ο λόγος που προτείνουμε μία προαιρετική αλλαγή, είναι να μπορεί να ισχύσει η ισότητα ως προς τον συναγωνισμό των ανεμόπτερων, και όχι ως προς τον συναγωνισμό της φυσικής καλύτερης κατάστασης.
Δεν προτείνουμε κάτι το ασυμβίβαστο, ή το ύποπτο, ή το ανεπίτρεπτο ή το παράλογο. Ισα – ίσα δεν θα υφίσταται πλέον πλεονέκτημα για αυτούς που έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση.
Βάζουμε στο τραπέζι πρόταση με βάση την κοινή λογική, και την ευγενή άμιλλα.

Πρόταση που σε άλλα κράτη (όπως στις ΗΠΑ), ισχύει για τις αντίστοιχες κατηγορίες που έχουν θεσπίσει.
Και ας μην πλανάται το ακροατήριο. Οι πολλές συμμετοχές στην F1N δεν οφείλονται όλες στην αγάπη για το άθλημα, αλλά για την προσμέτρηση της συμμετοχής τους στην δραστηριότητα του σωματείου τους.  

Αυτό τεκμηριώνεται από την μελέτη των αποτελεσμάτων.
Από τους μέχρι σήμερα συμμεθέξαντες αθλητές στους αγώνες F1N, ένας μικρός αριθμός πέρασε στην περιοχή χρόνων που εκφράζουν τον πραγματικό συναγωνισμό, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές, απλά πέταξαν τα ανεμόπτερά τους στον αέρα, τα οποία προσγειώθηκαν σε πολύ σύντομο χρόνο. Μπαλάκι του τέννις να πέταγαν στον αέρα, θα έπιανε μεγαλύτερο χρόνο έως ότου πέσει στο έδαφος.
Όταν οι πρώτοι στην κατάταξη παρουσιάζουν χρόνους π.χ. 30+ δευτερολέπτων και άλλοι χρόνους 3 δευτερολέπτων, το συμπέρασμα είναι αυτονόητο. Δεν υφίσταται υγιής συναγωνισμός.

Το ότι μία κατηγορία έχει την έγκριση της FAI, δεν σημαίνει ότι είναι στημένη σωστά. Αρα επιδέχεται βελτιώσεις. Και επαναλαμβάνουμε ότι η χρήση καταπέλτη για την μορφή των ανεμόπτερων που ήδη συμμετέχουν θα είναι προαιρετική επιλογή για τον διοργανωτή.
Θα προταθεί και υποκατηγορία F1N-150, όπου η χρήση καταπέλτη είναι μόνη δυνατότητα απόκτησης ύψους.

Η ΕΑΑ υποστηρίζει την πρότασή της με επιχειρήματα.
Η αντίδραση δύο-τριών συναδέλφων, δεν βασίζεται σε επιχειρήματα.
Απλά κάνουν αντιπολίτευση στην ΕΑΑ και τον πρόεδρό της.

Αγαπητοί συνάδελφοι, περιοριστείτε παρακαλώ στην επιχειρηματολογία.


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: spirost στις Κυριακή, 20 Οκτ 2024, 09:02:52
Κε Κωνσταντακάτο, καλημέρα.

Να ξεκινήσω λέγοντας (για ακόμα μια φορά), ότι εκφράζω μια προσωπική άποψη.

Σχετικά με την πρόταση σας, δεν είπε κανείς να μη την προτείνετε. Να θυμήσω όμως ότι η πρόταση για να τεκμηριωθεί, πρέπει να γίνουν 2-3 τοπικοί αγώνες, ώστε να δείτε αν αυτό που έχετε φτιάξει λειτουργεί σωστά, ή καλύτερα απο την υπάρχουσα κατηγορία, και μετά να "κατέβει" ως πρόταση επίσημα.

Θα κάνετε κάτι τέτοιο; Αυτό ρωτάω, γιατί το να κάνει κανείς πρόταση είναι εύκολο. Η υλοποίηση του μετά είναι το δύσκολο.

Θα επαναλάβω, και δεν το ανεφερα τυχαία, ότι το ίδιο έγινε με το RES. Ακόμα περιμένω μετά απο χρόνια, να γίνουν κάποιοι τοπικοί αγώνες για να πάρουμε μέρος και να δούμε πως δουλεύει ο κανονισμός που ΘΑ προτείνει το σωματείο. Δεν έγινε ποτέ! Αν δεν κάνω λάθος έκανε ένα Fly in η ΕΑΘΘ αλλά και αυτό δεν ξέρω τι αποτέλεσμα είχε.

Για τελευταία φορά. Μην βλέπετε αρνητές. Κατεβάστε μια πρόταση, αφού "περάσετε" τις πρακτικές εξετάσεις.

Και στην Αθήνα ειδικά, έχουμε εγκατάσταση στην οποία μπορεί να γίνει τοπικός αγώνας. Όχι ένας, πολλοί!


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιάννης Κωνσταντακάτος στις Κυριακή, 20 Οκτ 2024, 11:03:35
Κύριε Τερζήμπαση

Αναφέρετε ότι πρώτα πρέπει να γίνουν δοκιμαστικοί αγώνες για να εδραιωθεί η πρότασή μας.

Δεν θα ήταν κακό πριν ασχοληθείτε με την αντίκρουση των θέσεών μας, να μάθετε ότι ο ισχύων κανονισμός F1N-GR αναφέρει στην παράγραφο 6, εδάφιο 2

6 Προαιρετικοί κανονισμοί
2. Αγώνας µε εκτόξευση µε ελαστικό καταπέλτη
1. Τα ανεµόπτερα έχουν ένα είδος γάντζου ή προεξοχής στην άτρακτο του ανεµόπτερου και η εκτόξευση γίνεται µε τη βοήθεια ελαστικού καταπέλτη. Τα χαρακτηριστικά του καταπέλτη είναι ελεύθερα. Η έκταση του ελαστικού δεν µπορεί να ξεπεράσει το φυσιολογικό άνοιγµα των δύο χεριών του αθλητή.    

Η πρότασή μας είναι απλά μία προτροπή να ενεργοποιηθεί αυτή η διάταξη ως εξής:

Α) Στην κύρια κατηγορία F1N-GR η εκτόξευση θα γίνεται είτε με το χέρι είτε με καταπέλτη, με επιλογή του αθλητή. .
Η αλλαγή πρέπει να ψηφιστεί, αλλά αφού δεν επιβάλλεται κάτι νέο, δεν χρειάζονται δοκιμαστικοί αγώνες.

Β) Θα προτείνουμε επίσης παράλληλα την τροποποίηση, να αρθεί ο περιορισμός στις διαστάσεις των μοντέλων που αναφέρεται στην παράγραφο 3

Γ) Τέλος θα προτείνουμε να υιοθετηθεί νέα υποκατηγορία F1N-150-GR (άνοιγμα φτερών 150 χιλιοστά) και η εκτόξευση θα γίνεται με καταπέλτη. (Η F1N-150 έχει τεράστια εξάπλωση σε πολλές χώρες όπως Κροατία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Σερβία, Ρουμανία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουκρανία Ρωσία και ΗΠΑ, και πρόσφατα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και στην χώρα μας.)
Ναι για αυτή την πρόταση ίσως χρειαστούν δοκιμαστικοί αγώνες, που μπορούν να γίνουν την ίδια ημέρα με την κύρια κατηγορία. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι αφού η κατηγορία έχει εδραιωθεί και έλκει πολλούς αθλητές σε άλλα κράτη, οι δοκιμές είναι υπερβολή. Η μόνη διαφορά από την κύρια κατηγορία είναι οι μικρότερες διαστάσεις. Το γοργόν και χάριν έχει.

Ασχετα με το θέμα που συζητάμε, σας παρακαλώ (όπως και κάθε άλλον καλοθελητή) να σταματήσετε τις αναφορές στις δραστηριότητες ή την απουσία δραστηριοτήτων της ΕΑΑ και του προέδρου της. Τα σωματεία έχουν διοικητική και οικονομική αυτονομία.



Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: spirost στις Κυριακή, 20 Οκτ 2024, 11:41:48
Κάντε ότι θεωρείτε καλύτερο για το συμφέρον του αερομοντελισμού……….

Από εκεί και πέρα όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας καθώς και το αποτύπωμα που αφήνουμε για τους επόμενους.


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Κυριακή, 20 Οκτ 2024, 12:00:05
Αρχίζω να πιστεύω ότι χάνουμε λίγο το νόημα και της κατηγορίας και του  free flight γενικότερα.

Πάλι το ρίξαμε στους αγώνες και τους κανονισμούς...

Προτεραιότητα είναι η  διασκέδαση, να πετάμε τα μοντέλα μας και να περνάμε καλά. Ή έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον...

Υπάρχουν πλήθος κατηγοριών, μη FAI ή GR, που μπορεί να πετάξει κάνεις, με έμφαση την ευχαρίστηση της πτήσης ενός κατασκευασμένου μοντέλου.


Δηλαδή έχει πια τόσο μεγάλη σημασία η θέση,το κύπελο, ο νικητής? Π.χ. στην F1N-150? Ένα ανεμοπτερακι με 150 χιλιοστά φτερο...

Ας γυρίσουμε στην ουσία του θέματος που είναι τα μοντέλα, η κατασκευή τους, η τεχνική...

Ελπίζω να μην το έχει μετανιώσει ο αρχικός  poster...

gkan


Τίτλος: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Γιώργος Κανδυλάκης στις Κυριακή, 20 Οκτ 2024, 12:07:47
Το θέμα θα διαχωριστεί στο αρχικό (F1N ως έχει) και σε πρόταση για συμπληρωματική κατηγορία


Τίτλος: Απ: Προταση - συζητηση για F1N-GR κατηγορία...
Αποστολή από: Nikolas K στις Κυριακή, 20 Οκτ 2024, 15:05:59
Αρχίζω να πιστεύω ότι χάνουμε λίγο το νόημα

Ας γυρίσουμε στην ουσία του θέματος που είναι τα μοντέλα, η κατασκευή τους, η τεχνική...


gkan

Απ' το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί, που λένε.
Ανοίγεις το φόρουμ γιά να δεις κανένα αεροπλάνο και πώς κατασκευάζεται και βλέπεις διάφορα άσχετα.
Κατασκευάζει κανείς, ή πέθανε όντως ο αερομοντελισμός; Δείξτε μας τί κατασκευάζετε, πώς και πώς το πετάτε!