|
Τίτλος: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: dmpatanis στις Παρασκευή, 23 Νοε 2007, 08:09:04 Καλημερα θα ηθελα να ρωτησω ποια η διαδικασια που ακολουθητει για το στρωσιμο ενος OS 50 HYPER???
Ποσες στροφες θα πρεπει να γυρισουν οι ρυθμιστικες βιδες??? Ποσα ντεποζιτα, με τη καυσιμο κτλ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: pani στις Παρασκευή, 23 Νοε 2007, 09:36:15 Συνηθως με το καυσιμο που σκοπευεις να τον δουλεψεις.
Η μικρη βιδα του ρελαντι θα αφεθει ως εχει δηλαδη στη μεση της διαδρομης της (γυρναει 90 μοιρες δεξια και αριστερα). Η μεγαλη εχει να κανει με το καυσιμο. Συνηθως με 20% νιτρομεθανιο 1 και 3/4 στροφη ανοιχτη απο τερμα κλειστη και με 30% δυο στροφες δεν ειναι ασχημα. Καθε ντεποζιτο που καις κλεινεις και κανα δυο κλικ ετσι ωστε μετα απο 5-6 ντεποζιτα να εχεις φτασει 1 και μιση περιπου οπου δουλευει με 20% (συν πλην δυο τρια κλικ εξαρταται απο την δυναμη που θες). Με 30% θελει λιγο παραπανω ανοιγμα απο 1 και 1/2. Εχω ακουσει να την δουλευουν και με 1 στροφη απο κλειστη αλλα με 15%. Αν κατα την διαρκεια του στρωσιματος σου παρουσιαζει φαινομενα hydrolock τοτε κλεισε λιγο την μικρη βελονα. Συνηθως εχω προσεξει οτι στη μεση ειναι πολυ πλουσια η ρυθμιση. Ενας αλλος τροπος ειναι στο ρελαντι να κρατησεις κλειστο το σωληνακι του καρμπυρατερ και να δεις ποση ωρα περναει μεχρι να αρχισει να ανεβαζει αποτομα στροφες (κρατωντας ΠΑΝΤΑ το στροφειο). Θες περι τα 5 δευτερα να μην αλλαζει ο ηχος του μοτερ. Αν ειναι λιγοτερο εισαι φτωχος στην χαμηλη, περισσοτερο και εισαι πλουσιος. Τιποτα απο ολα αυτα βεβαια δεν μπορουν να αντικαταστησουν το αυτι ενος εμπειρου. Ψαξε βρες εναν και ζητησε να σε βοηθησει. Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: Apostolos στις Παρασκευή, 23 Νοε 2007, 12:06:53 Είναι η καλύτερη περιγραφή στρωσίματος που έχω διαβάσει-ακούσει ποτέ!!!!!!!!! :D :thumbs up: :thumbs up: :thumbs up:
Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: vtr στις Παρασκευή, 23 Νοε 2007, 12:26:21 Φίλε pani καλημερα. Αυτό πού παρέθεσες ισχύει και γιά τήν μετέπειτα πορεία καί χρήση τής μηχανής ή είναι μόνο γιά τό στρώσιμο; Ρωτάω γιατί τό 1καί 1/2 μού φαίνεται λίγο, πάντα βέβαια από τά όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς.
Η γνώμη κάποιων είναι γύρω στίς 2 μέ 2 καί 1/2. Εκτός καί άν ό os max λειτουργεί έτσι. ::) Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: fanis στις Παρασκευή, 23 Νοε 2007, 13:24:25 pani η περιγραφη που εκανες μου αρεσε παρα πολυ ...μπραβο .δεν μπορει να κανει λαθος με τπτ .και φυσικα συμφωνω ετσι περιπου στρωνω και ρυθμιζω κι εγω τους δικους μου .παιζει ρολο και το μπουζι και η ατμοσφαιρα σε ολα .
Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: kanikes στις Παρασκευή, 23 Νοε 2007, 22:00:54 Αν δεν στρωσεις τον κινητηρα σωστα τι προβληματα θα υπαρχουν?
Δηλαδη θελω να πω ειναι οπως στους αλλους κινητηρες που τα αποτελεσματα τα βλεπεις πολυ μετα δηλαδη ποτε ή εχει αμεση επιπτωση? Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: Σωτήρης Μπούτσης στις Πέμπτη, 29 Νοε 2007, 17:32:15 Έτσι όπως είπε ο pani. Συνήθως την ανοίγω λίγο παραπάνω από δύο στροφές για να ξεκινήσω το στρώσιμο αλλά την στρώνω για καμιά 10-15 πτήσεις.
Επίσης οι τελικές ρυθμίσεις μπορεί να διαφέρουν αναλόγως με την εξάτμιση που χρησιμοποιείς, το μπουζί και το καύσιμο. Η δικιά μου π.χ με 30άρι καύσιμο και Muscle Pipe II δουλεύει στην 1 και 1/4. Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: dmpatanis στις Τρίτη, 4 Δεκ 2007, 12:45:27 Ποια ειναι τελικα η τελικη ρυθμιση της μηχανης??
Με OS-8 μπουζι και 30% καυσιμο? Ειναι σωστο η μικρη στην μεση (οπως ερχεται η μηχανη) και η μεγαλη 1 και 1/2 στροφη ανοιχτει απο το τερμα?? Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: Σωτήρης Μπούτσης στις Τρίτη, 4 Δεκ 2007, 14:14:12 Είπαμε δεν μπορούμε να πούμε μέσα από ένα φορουμ σε ποιες στροφές θα δουλεύει καλά η μηχανή. Αυτό θα το νοιώσεις και θα το ακούσεις στο ελικόπτερο.Η τελική ρύθμιση δεν είναι ιδια σε όλες τις μηχανές και εξαρτάται από το καύσιμο, το μπουζί, την εξάτμιση, την υγρασία που έχει εκεί που πετάς, το υψόμετρο και ένα σωρό άλλες παραμέτρους.
Μιλώντας πολύ γενικά για την HYPER η μικρή συνήθως είναι γύρω στις 5 μοιρές κλειστή (δηλ. λίγο προς τα κάτω) και η μεγάλη κυμαίνεται από 1 1/2 μέχρι και 1 στροφή. Έχω δει και μια περίπτωση που πέταγε με 1 κλικ λιγότερο από την μια στροφή. Το καλύτερο θα ήτανε αν πιστεύεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος με τις ρυθμίσεις σου να σε βοηθήσει κάποιος με περισότερη εμπειρία. Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: dmpatanis στις Τρίτη, 4 Δεκ 2007, 16:10:46 OK.Ευχαριστω για την κατανοηση.
Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: sakis audis6 στις Κυριακή, 9 Δεκ 2007, 10:33:06 Καλημέρα στους φίλους ,
εγώ πετάω με την μικρή βελόνα ως έχει ( στο ρελαντί και με στροφές πριν σηκωθεί βέβαια εχω λίγο καύσιμο σπραυ στο τσιμέντο) την μεγάλη βελόνα 1 στροφή και 1/4 .αλλα νομίζω ότι είναι λιγο .( δεν ζεσταινεταιι καθόλου ουτε σε λουπ κ ρολλ ) αλλα όταν παω για αναποδες πτησης και στ1 δηλαδη το μοτερ να δουλεύει απο 60% και πάνω έχει την τάση να πάει για σβήσιμο και χάνει στροφές οι μοιρες είναι σωστές . Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: mrkaza στις Πέμπτη, 13 Δεκ 2007, 20:50:07 τώρα μια ερώτηση που θελω καιρο να κανω καθώς ειχα πάντα την απορία .
Πλην του πρώτου ντεπόζιτου το στρωσιμο γινεται στης στροφές που θα πεξει τελικα ο κινητήρας ή σε λίγες στροφες ? Δηλαδή κανω hover στης 1600 ή στης 1800 στροφες στο στροφείο ? παντα με την μεγαλη στης 1,5 στροφές + Στο ενα γαλονι θα σφιξω ενα κλικ και στα 2 λεω 1-2 ακόμα Μιλαω παντα για os max 50 hyper Ευχαριστώ Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: Apostolos στις Πέμπτη, 13 Δεκ 2007, 20:54:55 Παναγιωτη με 1600 εισαι ΟΚ! ;)
Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: mrkaza στις Πέμπτη, 13 Δεκ 2007, 23:42:20 Σημερα βεβαια το παρα εκανα 1850 :( και ειμαι στα 3/4 του γαλονιου εκαψα ενα μονο ντεποζιτο αλλα ειχε αερα για να παω ποιο κατω ...
Πυκνή καπνοί κάλυπταν βέβαια το σχοινιά και το T-rex αλλα δεν κρατιόταν αλλιώς τα προηγούμενα ηταν περίπου στης 1700 ελπίζω να μην του έκανα κακό :'( Αν και φαίνεται οτι τραβάει πολυ καλά :D:D με το Throthle στο 90 % εκανε μια ανοδο τοσο τεζα που ακολούθησε απότομη κάθοδο γιατι φοβήθηκα οτι δεν θα το βλέπω :D Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: Apostolos στις Πέμπτη, 13 Δεκ 2007, 23:55:33 Πανο, Πανο!!! ::)
Το στροσιμο στον Hyper θελει 6+ τεποζιτα (του ελικοπτερου, οχι γαλονια!) και μετα τον ρυθμιζεις κανονικα, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ!!! :D Τίτλος: Απ: Break-in the OS 50 HYPER Αποστολή από: mrkaza στις Παρασκευή, 14 Δεκ 2007, 00:39:07 Αν και εγω θα κάνω του κεφαλιού μου στα 2 γαλόνια θα ρυθμίσω κανονικά .
τώρα λογικά για να ρυθμίσω βελόνες σωστά πρέπει να γυρνάω στης στροφές που με ενδιαφέρει ή κάνω λάθος ? Οποτε παω στης 2000 rpm ρυθμιζω μεγαλη μετραω θερμοκρασια φτιαχνω και την μικρη και μετα κατεβενω στης 1700 και τσεκαρω οτι δεν μου κανει προβλημα :) (Μαλλον θα ειμαι λιγο πλουσιος ) καθως στο νορμαλ με βλεπω στο 85 % το γκαζι για να μην εχω over speed . Θα πεξω νορμαλ 1700 +10 -6 idle 1 1800 +12 -6 idle2 2000 rpm +-12 . τωρα πως θα κανω ανοδω με το t-rex στης 2000 +12 ωστε να δω αν σφυριζη κτλ κτλ δεν ξερω μαλλον θα χρειαστώ τηλεσκόπιο , Επισης ρυθμιζω την μικρη με flare γκαζομενος και καπου εκει stick στο κεντρο ετσι ωστε με σχεδον αδειο ντεποζιτο να σφυριζη ελαφρος αλλα με γεματο οχι επισης να δω πως το κανω και αυτο :( πολυ fast and furius ειναι :P |