|
Τίτλος: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: DeltaMan στις Πέμπτη, 17 Νοε 2005, 22:49:53 :D ;D :D ;D :D ;D
Μία Νέα Εποχή Ξεκινά στην Ελλαδίτσα μας ... Ελάτε μαζί μας ... Στείλτε Εδώ φωτό και απο δικές σας Κατασκευές ... ;) TURBO RAVEN Κύριοι ... Και πού να τα δείτε με το Carbon σύστημα προσγείωσής τους ... :o :o Τίτλος: Απ: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: DeltaMan στις Πέμπτη, 17 Νοε 2005, 22:53:17 ΚΑΙ CITABRIA Παρακαλώ ... :o :o Τίτλος: Απ: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: orck στις Παρασκευή, 18 Νοε 2005, 08:54:08 εδω ειναι τα σχεδια http://www.3dfoamy.com/manuals.htm
απαντησε μου στα παρακατω εαν εχεις χρονο ποιο απο ολα αυτα ειναι το πιο αργο-εκπαιδευτικο; το depron ειναι παντου 6χιλ; (επειδη δεν εχω ξαναδει τετοιο υλικο μοιαζει καθολου με το υλικο που εχει για elevator/rudder το slow stick;) τι διαμετρο carbon βαζεις; πως τα βαφεις; Τίτλος: Απ: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: Κώστας Κωστόπουλος στις Παρασκευή, 18 Νοε 2005, 11:31:01 Από τα σχέδια της 3DFoamy (http://www.3dfoamy.com) αυτό που ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση τετρακάναλου είναι το Citabria. Εχει περίπου τις επιφάνειες του Slowstick. Τα πηδάλα του όμως είναι πολύ μεγάλα και δεν έχει δίεδρο. Με μικρές κινήσεις και το κέντρο βάρους μπροστά θα μπορούσε να το πετάξει και ένας με λίγη εμπειρία. Την πρώτη φορά όμως και μέχρι να βρεθούν οι κινήσεις που πρέπει, να το πετάξει ένας έμπειρος.
Tα φτερά και οι επιφάνειες ελέγχου του Slowstick είναι από Depron. Τα φτερά έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία (http://www.foamfly.com/customer/product.php?productid=18306&cat=248&page=1&XCARTSESSID=19beaa6585026c754d6ac8dbcbe95908) (αν το link δεν λειτουργεί δες http://www.foamfly.com/ -> Airplanes -> Airplane Plans -> Wing Baking Jig Plans). Δες για το υλικό στο https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,143.0.html Τίτλος: Απ: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: DeltaMan στις Σάββατο, 19 Νοε 2005, 00:05:09 Καλησπέρα σας .
Όλα τα Depronάκια που δέν έχουν Αεροτομή (flat) , πετούν Αργά . Βέβαια ταυτόχρονα γίνονται και τρελά ακροβατικά σ' αυτές τις ταχύτητες ... Το Depron στα συγκεκριμένα είναι 6 χιλ. Σωληνάκια Carbon 4 χιλ. για ενισχύσεις ... Το βάψιμο γίνεται με Ακρυλικά χρώματα ... Το Citabria θα μπορούσε όντως να το πετάξει ένας Αρχάριος άν βάλει μικρές κινήσεις στα πηδάλια ... ;) Τίτλος: Απ: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: orck στις Σάββατο, 19 Νοε 2005, 08:56:27 αν εχω καταλαβει καλα αυτα τα φτερα δεν δημιουργουν καθολου αντωση γιατι ειναι εντελως επιπεδα
γιαυτο λενε οτι πρεπει να ειναι πισωβαρα, για να εχουν μια ταση να πηγαινουν προς τα πανω ισχυει αυτο που γραφω; Καλησπέρα σας . Όλα τα Depronάκια που δέν έχουν Αεροτομή (flat) , πετούν Αργά . Βέβαια ταυτόχρονα γίνονται και τρελά ακροβατικά σ' αυτές τις ταχύτητες ... Το Depron στα συγκεκριμένα είναι 6 χιλ. Σωληνάκια Carbon 4 χιλ. για ενισχύσεις ... Το βάψιμο γίνεται με Ακρυλικά χρώματα ... Το Citabria θα μπορούσε όντως να το πετάξει ένας Αρχάριος άν βάλει μικρές κινήσεις στα πηδάλια ... ;) Τίτλος: Απ: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: DeltaMan στις Σάββατο, 19 Νοε 2005, 09:46:25 Καλημέρα orck .
Τα φτερά αυτά δημιουργούν άντωση σε μιά μικρή Γωνία Προσβολής όπως γράφεις , αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζουν και τις Χειρότερες Οπισθέλκουσες (Drag) . Χρειάζεται λοιπόν να πετούν με μιά μικρή γωνία (που πολλές φορές δέν φαίνεται με το μάτι) . Δέν έχει όμως αυτό άμεση σχέση με την Πισωβαρία ... Πισώβαρα τα κάνουμε για να εκτελούν καλύτερα τις Αιωρήσεις (Hover) . Πάντως μήν αγχώνεσαι με την Αεροδυναμική τους ... Είναι μοντελάκια για καλαμπούρι και εξάσκηση ... Για να ΄λυθούν' λίγο τα χέρια ... ;) Τίτλος: Απ: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: orck στις Σάββατο, 19 Νοε 2005, 12:22:00 καλημερα Αποστολη :D
θα στειλεις φωτογραφεις με λεπτομεριες απο την κατασκευη (μιλαω για το Citabria) διαβαζω το manual και εχει καποια πραγματα που δεν φαινονται στο σχεδιο πχ πως στηριζεις το φτερο στην ατρακτο κλπ Καλημέρα orck . Τα φτερά αυτά δημιουργούν άντωση σε μιά μικρή Γωνία Προσβολής όπως γράφεις , αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζουν και τις Χειρότερες Οπισθέλκουσες (Drag) . Χρειάζεται λοιπόν να πετούν με μιά μικρή γωνία (που πολλές φορές δέν φαίνεται με το μάτι) . Δέν έχει όμως αυτό άμεση σχέση με την Πισωβαρία ... Πισώβαρα τα κάνουμε για να εκτελούν καλύτερα τις Αιωρήσεις (Hover) . Πάντως μήν αγχώνεσαι με την Αεροδυναμική τους ... Είναι μοντελάκια για καλαμπούρι και εξάσκηση ... Για να ΄λυθούν' λίγο τα χέρια ... ;) Τίτλος: Απ: Ελληνικής Κατασκευής Depronάκια Αποστολή από: DeltaMan στις Παρασκευή, 25 Νοε 2005, 23:36:35 Τα Depronάκια τα φτιάχνει ο φίλος μου ο Απόστολος Orck . Όχι εγώ . Όταν φτιάξει το επόμενο ελπίζω να βγάλω περισσότερες Φωτό ... ;)
Πάντως δέν νομίζω να χρειάζεσαι καμιά ειδική μεταχείριση στη σέλα του φτερού . Άλλωστε στο συγκεκριμένο το κρατάνε και οι αντιρίδες του . Έχουν ατσαλάκι μέσα ;) Περισσότερες φωτό εδώ : http://www.greekwings.gr/KATASKEYES/3DDepron/Depron3D1.htm |