|
Τίτλος: walkera dual rotor help Αποστολή από: ktm25089 στις Σάββατο, 17 Μαρ 2007, 18:14:34 καλησπερα :)
μολις αποκτησα ενα τετοιο μικρο ελικοπτερακι για να κανω προπονηση σπιτι οταν δεν μπορω να πεταξω τον ραπτορα.παρατηρησα οτι εχει μια μεγαλη ταση να στριβει δεξια tail.εχω βαλει το τριμ στο τερμα και παλι θελει λιγο στικ για να κρατιεται η ουρα σταθερη.τι εινα αυτο?εχουμε καμια λυση? ευχαριστω πολυ Γιωργος Τίτλος: Απ: walkera dual rotor help Αποστολή από: bladekiller στις Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 12:06:25 Έχω κι εγώ ένα τέτοιο ελικοπτεράκι με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που γίνεται πιο έντονο όταν η μπαταρία αδειάζει. Όσο κι αν ρύθμιζα τα τρίμμερ του δέκτη το πρόβλημα πρόβλημα. Τελικά το πήρα απόφαση και εφάρμοσα την πιο απλή λύση. Κρατάω λίγο εξιό στικ.
Όσο για την αιτία του κακού πιστεύω ότι είναι ο τρόπος που ο δέκτης χειρίζεται τα δύο μοτέρ. Επειδή το ελικόπτερο είναι διπλού στροφείου δίνει την ίδια τάση και στα δύο όταν το στικ είναι στο κέντρο. Αυτό θεωρητικά στέκει αλλα στην πράξη τα μοτέρ δεν έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση ακόμη κι αν είναι ολόιδια και ολοκαίνουρια, πόσο μάλλον όταν φθείρονται συν το χρόνο. Για το λόγο αυτό το λάμα για παράδειγμα που είναι κι αυτό διπλού στροφείου διαθέτει στο δέκτη του τρίμμερ proportion για να μπορεί κανείς να αντισταθμίσει αυτές τις διαφορές. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει στο walkera με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ δουλειά με το στικ. Τίτλος: Απ: walkera dual rotor help Αποστολή από: G.Hiotis στις Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 12:32:51 μπορει να θεωρηθει ως εκπαιδευτικο πλεονεκτημα!!! ( μηπως? )
Τίτλος: Απ: walkera dual rotor help Αποστολή από: bladekiller στις Τετάρτη, 1 Αυγ 2007, 14:33:13 μπορει να θεωρηθει ως εκπαιδευτικο πλεονεκτημα!!! ( μηπως? ) Το εκπαιδευτικό πλεονέκτημα υπάρχει έτσι και αλλιώς σε αυτά τα μικρά ελικοπτεράκια διότι δεν έχουν λειτουργεία head lock,πράγμα που σημαίνει ότι όσο καλά κι αν ρυθμίσει κανείς το proportion (όταν υπάρχει) πάντα θα χρειάζονται μικροκινήσεις στο στικ του rudder για να κρατηθεί η ουρά σταθερή. Το να φθάνεις όμως σε σημείο να πρέπει να δώσεις μισό περίπου rudder για να κρατήσεις την ουρά με πλήρη άπνοια, αυτό μάλλον σημαίνει πρόβλημα. |