|
Τίτλος: μέτρηση με dial indicator Αποστολή από: tasosgi στις Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 11:50:00 Πήρα ένα dial indicator για να μετρήσω – ρυθμίσω τη fanα του ελικοπτέρου. Παρατήρησα όμως ότι στη περίμετρο (εκεί δηλαδή που είχα σκοπό να μετρήσω με το dial indicator) της fanας υπάρχουν ατέλειες, προεξοχές, που φαίνονται πολύ καλά ακόμα και με το μάτι. Τι κάνω τώρα? Λιμάρω?
Τίτλος: Απ: μέτρηση με dial indicator Αποστολή από: TOLIS στις Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 12:27:25 θα προτεινα γυαλοχαρτο και οχι λιμα..και μαλιστα γυαλοχαρτο πανω σε τακο , γιατι στο χερι δεν υπαρχει ακριβεια ως προς την ευθεια λειανση της περιφερειας..
Τίτλος: Απ: μέτρηση με dial indicator Αποστολή από: tasosgi στις Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 12:55:55 Προβληματίζομαι αν είναι σωστό να προσπαθήσω να λειάνω την περίμετρο. Και αυτό γιατί από ότι διαβάζω η ένδειξη του dial indicator πρέπει να είναι max 0,05mm!! Αν αρχίσω να λειαίνω δεν νομίζω να καταφέρω να φτάσω σε τέτοια νούμερα.
Τίτλος: Απ: μέτρηση με dial indicator Αποστολή από: ΚΥΡΝΙΚ στις Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 13:03:43 Αν αρχίσω να λειαίνω δεν νομίζω να καταφέρω να φτάσω σε τέτοια νούμερα. Αν λειάνεις (ακόμη και σε τόρνο) την περίμετρο της φάνας εκεί που λες το run out θα εξακολουθεί να υπάρχει. Μην το βάζεις το ωρολογιακό μικρόμετρο στη φάνα, αλλά πιο μέσα πχ στο hub της. Το run out "ρυθμίζεται" με αλλαγή της θέσης του hub του συγκροτήματος συμπλέκτη/φάνας στο μπρούντζινο κωνικό δακτυλίδη του στροφάλου (εφόσον υπάρχει). Τίτλος: Απ: μέτρηση με dial indicator Αποστολή από: tasosgi στις Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 13:15:12 Ωραία :) Και εγώ αυτό σκεφτόμουνα. Δεν θα μετρήσω καθόλου τη fanα. Θα μετρήσω την περίμετρο του hub και θα προσπαθήσω εκεί να πετύχω την μικρότερη ένδειξη στο dial Indicator. Έτσι? Μου κάνει εντύπωση που πολλοί κάνουν την μέτρηση πάνω στη fan.
p.s. Όντως με δακτυλίδια στο στρόφαλο είναι Τίτλος: Απ: μέτρηση με dial indicator Αποστολή από: ΚΥΡΝΙΚ στις Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 14:27:39 Μου κάνει εντύπωση που πολλοί κάνουν την μέτρηση πάνω στη fan. Συμβαίνει και στα καλύτερα επαγγέλματα, πχ κάτι μπετατζίδες στη γειτονιά μου δεν φρόντισαν τα θεμέλια που θα χτίσουν να είναι γωνιασμένα και μετά αναρωτιόνταν γιατί τους βγήκαν οι τοίχοι στραβοί.... Τίτλος: Απ: μέτρηση με dial indicator Αποστολή από: tasosgi στις Κυριακή, 19 Δεκ 2010, 16:58:12 :) Thanks man!
|