|
Τίτλος: ερωτηση για flaps Αποστολή από: kolotoympas στις Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 21:45:40 Ερώτηση. Ποια είναι η φόρμουλα μίξης ανάμεσα στο elevator και flaps για να μην χάσει ύψος η το ανάποδο το αεροπλάνο π.χ Cessna, Και ποια η διαφορά του airbrake με flaps? Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: ερωτηση για flaps Αποστολή από: ilias στις Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 23:29:52 ισως απο μοντελο σε μοντελο να διαφερει
Εγω σε 2 μοντελα ενα ανεμοπτερο και ενα μεσοπτερυγο βενζινοκινητο οταν βαζω Flaps εχω κανει και λιγο down μιξη στο elevator Τίτλος: Απ: ερωτηση για flaps Αποστολή από: MOGOLOS στις Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 23:34:27 1. Den χρειάζεται να κάνεις μύξη, διότι δουλεύει σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΑΧΤΥΤΗΤΑ. Με λίγα λόγια μόλις πέσει λιγο η ταχύτητα του σκάφους ότι μυξη εχεις κάνει πάει στον βρόντο, και το σκάφος στο έδαφος. Απλά όταν θα βάζεις flaps θα το κάνεις με τον αερα στην ουρά, οπότε το "φουσκωμα" θα ειναι μικρότερο. Ενα μικρό "βουναλάκι" θα περνάει το σκάφος, και μετα θα ερχεται σαν κότα.
2. Τα φρενα ειναι άλλη υπόθεση, και δεν θα στο συνηστούσα ειδικά για σκάφος τέτοιου ειδους. Δεν χρειάζονται, και θα σου ρίξουν πολύ απότομα την ταχύτητα, με κύνδινο να στολάρεις. Τίτλος: Απ: ερωτηση για flaps Αποστολή από: MOGOLOS στις Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 23:35:22 ισως απο μοντελο σε μοντελο να διαφερει Εγω σε 2 μοντελα ενα ανεμοπτερο και ενα μεσοπτερυγο βενζινοκινητο οταν βαζω Flaps εχω κανει και λιγο down μιξη στο elevator και μολις πεσει η ταχύτητα του σκάφους κανεις up? :idiot2: Τίτλος: Απ: ερωτηση για flaps Αποστολή από: Δημήτρης Άρτα στις Κυριακή, 25 Ιουλ 2010, 23:49:21 Τώρα μπερδεύτικα και γώ...!Για εξηγήστε το λίγο βρε παιδιά!
Δηλ. λίγο down μίξη στο elevator δέν πρέπει να κάνουμε άν χρησιμοποιούμε Flaps σε ένα αεροπλάνο?? Τίτλος: Απ: ερωτηση για flaps Αποστολή από: MOGOLOS στις Δευτέρα, 26 Ιουλ 2010, 07:46:02 Ta πράγματα ειναι απλά!
Οταν βάζουμε flaps "μεγαλώνουμε" το φτερό. Ετσι όταν έχουμε μια ταχύτητα Χ και τα ανοίξουμε, το αεροπλάνο "μπαλονιαζει", "φουσκώνει", αποκτά δηλαδή μεγαλύτερη αντωση το φτερό του, οπότε ειναι σαν να περνάει ενα σαμαράκι στον δρόμο. Ορισμένοι για να αποφύγουν αυτό το "μπαλώνιασμα" κάνουν μύξη με το elevator να δίνει λίγο down. Ετσι ανοίγοντας τα flaps, το σκάφος δεν σηκώνει μουρη. Ελα όμως που αυτή η μυξη κρατά ίσο το αεροπλάνο μονο σε συγκεκρημένη ταχύτητα. Αν δηλαδή, ανοιξεις τα flaps με μεγαλύτερη ή μικρότερη ταχύτητα, από αυτή με οποία έκανες την ρυθμιση της μύξης, το αεροπλάνο θα συμπεριφερθεί όπως γουσταρει. Αλλα ακόμα και εάν καταφέρνεις ΠΑΝΤΑ να ανοιγεις τα flaps στην ίδια ταχύτητα (κάτι εντελώς αδύνατο), το αεροπλάνο για 2-3 δευτερα θα πηγαίνει σωστά (λόγο της μύξης) και μόλης πέσει η ταχύτητά του (κάτι που θές), θα αρχίσει να ρίχνει μουρη κάτω, μιας και πλέον η μύξη θα επιρεάζει πολύ την πτήση του. Ετσι θα αναγκαζόμαστε να δίνουμε συνέχεια elevator up για να κρατήσουμε τα φτερα παράλληλα με το εδαφος. Συνεπώς, για να γλιτώσουμε μια διόρθωση για 2-3 δευτερα (της στιγμή που ανοιγουμε τα flaps), μπαίνουμε σε μια διαδηκασία συνεχόμενης διόρθωση λόγο της μύξης!!! Ετσι πολλές φορές βλέπουμε σκάφη (και δεν μηλάω για Δ ή τζέτ) που έρχονται για προσγείωση χωρίς τα φτερά τους να ειναι παράλληλα με το εδαφος. Με το που πάνε να "φλεραρουν" μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η γωνία προσβολής και πολύ απλά στολάρουν!! Αντε για νεα σκελη, φτερα, κοουλ, μοτερ κλπ!!! Εαν, λοιπόν δεν ειμαστε εξοικιωμένοι με το "μπαλώνιασμα" των flaps, αυτό που κάνουμε ειναι να τα ανοίγουμε στον ουριο ανεμο. Εκεί το φαινόμενο ειναι πολύ μικρότερο. Οταν λοιπον ετοιμαζόμαστε για προσγείωση, πρίν πάρουμε την στροφή για την τελική προσέγγιση, κόβουμε το γκάζι και ανοιγουμε τα flaps. Ουτε που θα καταλάβουμε το μπαλώνιασμα και όταν θα ευθιγαμμιστούμε με τον διάδρομο η ταχύτητά μας και η θέση του σκάφους θα είναι τέλεια!!! :thumbs up: Καλές αποπροσγειώσεις Τίτλος: Απ: ερωτηση για flaps Αποστολή από: ilias στις Δευτέρα, 26 Ιουλ 2010, 13:50:18 ισως απο μοντελο σε μοντελο να διαφερει Εγω σε 2 μοντελα ενα ανεμοπτερο και ενα μεσοπτερυγο βενζινοκινητο οταν βαζω Flaps εχω κανει και λιγο down μιξη στο elevator και μολις πεσει η ταχύτητα του σκάφους κανεις up? :idiot2: θα σου πω τι εχω παρατηρησει και στα δυο μοντελα πριν βαλω την μιξη του elevator οταν λοιπον βαλω τα flaps το μοντελο εχει την ταση να σηκωσει μυτη στην προσπαθεια να κοψει ταχυτητα αυτον ειναι επικινδυνο γιατι ετσι θα στολαρει και μπουμ. εετσι λοιπον μετα παο πολλες προσπαθειες βρηκα ποση πρεπει να ειναι η μιξη του elevator ωστε και ταχυτητα να κοψει το μοντελο και να μην σηκωσει μυτη. απο εκει και περα γινονται μικρες διορθωσεις με το στικ Τίτλος: Απ: ερωτηση για flaps Αποστολή από: kolotoympas στις Δευτέρα, 26 Ιουλ 2010, 17:33:35 Οκ παίδες. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Κατάλαβα πάνω κάτω. Πάντως Αν ακούσετε κανένα μπουμ το Σάββατο κατά τις 7:30 το πρωί στο Σεφ και κανένα Γ@#$%Ω τα φλαπς μου Γ&*#$@Ω. Εγώ θα είμαι.. χε χε.
Τίτλος: Απ: ερωτηση για flaps Αποστολή από: ilias στις Δευτέρα, 26 Ιουλ 2010, 22:52:15 οτι ειναι να κανεις να το δοκιμασεις σε μεγαλο υψος ωστε αν γινει κατι στραβα να εχεις τον χρονο να διορθωσεις.
Μην περιμενεις να βαλεις τα φλαπς χαμηλα γιατι τοτε δεν θα εχεις χρονο αντιδρασης και τα @&?%@$^^&&* θα ειναι σιγουρα φιλικα Ηλιας |